27 April 2007

Nu är det Fredag, varmt som bara den här i Budapest. Klockan är lite över sex, och Marleen kollar i vanlig ordning på Simpsons. En gammal kompis till Marge kom idag, och stannar över helgen. Margus heter han, och Marge har för sig att tussa ihop honom med Niki. Jaja, vi får väl se hur det går...
I måndags åkte jag med Kenneth o Maria till Slovenien, för att titta till lite leverantörer. Det var en bra runda jobbmässigt, och vi hade rätt trevligt annars oxo. I Onsdags flög dom hem. Annars inte mycket nytt, mer än att jag har konstaterat att man inte kan köra tvättmaskinen samtidigt som luftkonditioneringen. Marge tvättar nu, alltså är det olidligt varmt inne :-)
Linda har satt mig på att hitta lite hotell som hennes chef kan köpa. Alltså delegerade jag det görat till Judit, som kan allt om hotellbranchen här nere. Hon har redan skrapat ihop en rätt diger lista på tänkbara objekt.
Ikväll blir det Pommis, och igår var det Goa. Goat värre :-)
Joföressten; Helmut i Tyskland som vi i princip polleterat av, drog in sin första riktigt stora order igår. Han behöver tydligen lite ultimatum för att få till det. Får se till att hålla honom på sträckbänken, så blir det kanske mera :-)))

Måndag 23/4 2007

Har inte haft mycket tid att skriva på en dryg vecka. Klockan är sådär halvfyra på måndag morgon, och jag kan inte sova. Händer inte varje dag... :-)
Ska försöka mig på en liten sammanfattning av veckan som gått;
I söndags för en vecka sedan åkte jag alltså till Slovenien, tänkte övernatta i en liten stad som heter Sezana, och som ligger precis på den Italienska gränsen. Hade sällskap en stor del av färden genom Slovenien med en Alfa som höll ungefär samma hastighet som jag. Alltså rätt fort. Lite efter Ljubljana var den borta ur backspegeln, för att ca 50 km senare dyka upp igen. Den som dök upp igen visade sig dock vara någon helt annan. Två bistra poliser, som hade haft fullt sjå att hänga på. Dom hade filmat ett antal hastighetsöverträdelser på olika strräckor, men det dom tyckte minst om var att jag hade bromsat lite sent där motorvägen slutade, och dom hade klockat mig för 147 km/tim på en 60 sträcka...
Först hotade dom med 1200 EUR i böter, körkortsindragning, och eventuellt konfiskerad bil. Efter ett tags dividerande blev det bara 62,49 EUR i böter, som betalades kontant, mot kvitto. Hade nog inte funkat i Sverige :-)
Sezana visade sig vara ett rätt tråkigt ställe. Hittade inget hotell som såg trevligt ut, så jag körde till Trieste i Italien istället. Hittade ett litet fint hotell, och en restaurant med smarrig mat.
Efter lite telefonerande på måndag morgon, visade det sig att vår leverantör i Kranj, Slovenien inte hade hunnit så långt som väntat. Alltså hade jag lite tid att slå ihjäl. Körde småvägar upp norröver, och sedan till Österrike.
Mina Police solglasögon hade ett par dagar innan tappat ena skalmen, så jag köpte efter lite telefonkonfererande med Linda ett par Tom Ford, som tydligen är trendiga, och faktiskt riktigt snygga. Detta skedde i Villach. Sen blev det mer väntan, övernattning i Ljubljana, mer väntan på tisdagen, innan jag fick konstatera att vår leverantör nog inte skulle få ordning på processen. Åkte då hem till Budapest med oförättat ärende. Två dagar åt skogen :-(
Tisdag kväll käkade vi på GOA. Mmmmmm :-) Satt ute i det fina vädret.
På onsdagen flög vi med Wizz till Sturup. Kajsa hade parkerat bilen i Malmö, så vi tog taxi dit. Perfekt :-)
Det första jag ser när vi låser upp på Köpmansgatan, är den fin fina presenten jag fått av "alla barnen" med "alla barnen" Superfin. Nu förstår jag vad det tisslats och tasslats om de senaste månaderna. Kunde inte önskat mig nåt bättre :-)
Torsdag och fredag på EPC. Fick lite fösenade födelsedagspresenter; en låda Argentiskt vin från kollegorna, och en tjusig vinkaraff av "Bopparna". Beställde in ny Laptop, som jag ska hämta i Laholm nu på morgonen.
I helgen har det varit full fart. Jag, Hilda och Maja, gjorde två Longhorn tjurar av ett par av Victors avlagda innebandyskor. Dom blev riktigt bra. Kajsa och Anders var hemma i helgen, Victor var inne och åt frukost i söndags. Så det var fullt hus hela helgen. Riktigt trevligt Har längtat efetr att se all igen. Bara Linda fattades, men henne ska vi åka o hälsa på nere i Spanien snart:-)
Camilla jobbar visst lite extra på Märkesbutiken här i Båstad, vi kollade läget, och hon sålde halva butiken till oss. Speciellt var det Marge som shoppade loss. Tömde mer eller mindre lagret på allt i storlek 36. Vi fick 20% rabatt... Det gäller att ha sina ex-fruar strategiskt utplacerade :-)
Idag ska vi åka tillbaks till Budapest igen. Kenneth och Maria flyger ner samtidigt. Vi ska göra en lite leverantörsrunda tom Onsdag. Så det blir Slovenien igen. 
Sverige får den här gången sammanfattas som kallt och ruggigt, men som sagt hade vi ett par fina dagar här.


Söndag 15/4 2007

Nu är det söndag, och jag har legat en timme på terassen och bara varit. Marleen har sprungit naken i solskenet och dels kastat vatten, och dels kastat vatten - från sin lilla plaskdamm som jag satte ut igår. Rena idyllen här uppe på taket :-) 
Snart ska det som brukligt på söndagar ätas pannkakor i sängen. Sen dax att titta på starten i Formel 1. Hinner bara titta någon kvart, för sen måste jag dra till Slovenien. Har en liten kris där som kräver lite handpåläggning måndag morgon. Är tillbaks i Budapest sent måndag kväll igen. Så imorgom blir det inget skrivet.

Fredag 13/4 2007

Freadag den 13:de, det är Marges favoritdag alla kategorier. En riktig turdag. Jag håller med. Den blir vad man gör den till :-)
Idag har jag varit iväg på leverantörsbesök hela dagen. Lite småbränder att släcka.
Till lunch (dvs frukost) åt jag INTE en stor biff med öl, som brukligt när jag är hos denna leverantör, utan jag höll mig till en Grekisk Sallad och två mineralvatten. Kryss itaket :-)
Ikväll blir det Trattis, Musslor med saffran och en redig biff. Det hela sköljs ner med en pava Montilciano d'Abruzzo i vanlig ordning. Ska först trditionsenligt ringa till lillasyrran Tuttan, och se hur det står till med snö, knän och visa. I nämnd ordning.
Vädret ja, - behöver jag nämna det??? :-))))

Torsdag 12/4 2007

Om det jobbmässigt var en lugn start på veckan, så brakade helvetet löst idag :-)
Problem och glädjeämnen om vartannat. Alla telefonerna har gått heta, och dröjsvis med mail hit och dit.. Folk har varit som galna.
För att spjälka upp det lite, så har en av våra större leverantörer dels kapacitetsproblem, vilket betyder att dom är sena, dels har dom tekniska problem med en ny (svåååår) detalj, och kunden skriker efter bitar. Ska dit imorgon tidigt för att försöka få till det så att alla blir glada och nöjda i slutändan. Till samma leverantör ska vi i vår tur leverera detaljer till ett projekt vi egenterligen inte är inblandade i. Men som vi pga av vår bussighet :-) liksom hamnat i av bara farten. En tysk inköpares huvud kommer att rulla om vi inte lyckas.... Men det ska säkert gå bra det oxo i slutändan.
Vår största kund prutade lite på en detalj, det kunde vår leverantör möta genom att byta material. Det viktiga är att vi inte behöver pruta på vårt TB!!! Dom ska bestämma sig i dagarna. Inget jätte jobb, men ändå.
Ännu roligare var att samma kund har BIG PROBLEMS (dom har inte sagt det så till oss, men jag vet genom en annan källa att det definitivt är så. Bra med kontakter) med en dansk leverantör på en annan typ av detaljer. Detta är något vi SKA profitera på.  Kommer vi till skott här, är det en jätteaffär :-))
Sen var jag iväg och träffade ett svensk/ungerskt företag här i Budapest som vi börjat samarbeta med. Utöver själva huvudärendet, fick jag nys om att dom behöver nya större kontorslokaler. Kom då på den ljusa idén att nämna att vi har lite kontakter på den sidan. Har koll på 170 + 300 kvadratmeter kontor på Vaci utca, där vi har bilen. hyr dom där kan vi hyra in oss på ett par kvadrat kanske. Vi behöver kontor utanför "hemma" då vi lurar på att anställa någon.
Sen tänkte jag att vi kanske skulle hyra dom 160 kvadraten själva, för att sedan i vår tur hyra ut platser i ett "Svenskt" kontorshotell, för svenkar som är på väg att etablera sig här. Det kunde Marge sköta. Lite lagom jobb. Jag har redan startat en liten marknadsunderökning för se om det finns underlag...
Solen lyser, Jättehärligt högsommarväder. Ikväll sitter vi ute första gången. På Dionysos. Inte för att det inte funnits öppna uterestauranger. Men det ska ju vara skönt att sitta ute liksom.
Igår gick vi på Leroy's på Radai utca. Gammal bekannt i ny skepnad. Trevig lokal med bra service. Fast med riktig turistmat och turistpriser på vinet. Så dit går vi inte nåt mera.
Har förresten bokat biljetter till Marbella, Vi åker dit Fre 15/6 med Hilda o Maja. Flyger från Köpenhamn. Ska bli jätteskoj :-)
Imorgon börjar Kajsa sitt nya höjdarjobb (bra skämt va??) Men det blir säkert bra. God Luck och flyg försiktigt. Pappa älskar Dig !!! :-)))

Onsdag 11/4

Idag läste jag på frukostägget att det är min namnsdag idag. GRATTIS :-)
Ute är det så varmt i solen att man kan smälla av. Hur ska det då inte bli till sommaren...
Igår hade vi reserverat bord på ett nytt ställe som heter Cream, men när vi kom dit var det ganska folktomt, vilket såklart är ett dåligt tecken. Så vi knallade vidare till ett annat nytt ställe som heter Noir et n'or eller nåt. Kan det betyda Svart och Guld kanske? På franska alltså... Maten va ok, lokalen modern och glassig, men servicen var taskig, sura o buttra kypare, plus att mat och dryck definitvt var overprized. Man kan få mycket bättre mat till samma pris, eller lika god mat till lägre pris, och med bättre servive. Men nu vet vi vart vi INTE ska gå. Alltid nåt.
 Funderar på att boka biljett till sverige nästa vecka. Var längesen vi var där, plus att almanackan ser ganska tom ut. Vet inte när vi får chans att åka nästa gång, så det är kanske bäst att passa på.
Förresten så träffade vi den där ryskan med en liten kompis till Marleen i måndags. Träffades utanför zoo, men där var för mycket folk, så dom lekte i parken utanför, men där var för mycket folk där oxo. Det slutade med att vi åkte hem till oss, Marleen och Amelie kom riktigt bra överens, så det var nog inte sista gången.
Marge läste just av temprametern. 28 grader i skuggan och ingen vind. Det där med vinden stod inte att läsa på termometern, men det har jag konstaterat sedan tidigare.

Tisdag 10/4

Idag har det varit ganska lugnt jobbmässigt. Verkar som om ingen kommot igång riktigt efter påsk. Dvs varken mycket mail eller många samtal. Vädret är fint. Sådär 20 grader fast lite blåsigt.
Det är nog någon växt på terassen som sprider små läskiga pollen, för jag nyser och kliar mig i ögonen konstant. Var ute o promenerade lite med M&M i eftermiddags. Passade då på att köpa ett helt kit allergimediciner, både tabletter nässpay och ögondroppar. Så nu jäklar :-)
Ikväll ska vi prova på en ny restaurant "Cream". Tittade in där under vår promenad. Det såg riktigt lovande ut.
Se; www.creammusiccafe.hu . återkommer med en rapport imorgon.
Håller förresten på att loosa lite vikt. Vägde över 92 kg häromdagen. Nu är jag nere i 90,5. Målet innan badsäsongen är under 88. Ska väl inte vara så svårt att nå.


Annonser och så

Eftersom det här visst är gratis och så, publiceras det annonser ,sågj ag just.
Ville bara tala om att jag är totalt oskyldig att det dyker upp texter som "Gud älskar Dig" och liknande....
Hoppas att detta inte är nån blogg med religös ankytning. Isåfall måste jag byta!

Första dan med egen blogg

Inspirerad av mina döttrar Linda och Kajsa, tänke jag att jag provar på den här typen av kommunikation.
Vi bor lite utspridda över kontinenten, så det blir lite sporadiskt med kontakterna ibland.
Tänkte bara skriva lite om vad jag pysslar med om dagarna. Kan ju kanske vara intressant att veta.
Idag är det Måndag. Långmåndag eller vad det nu kan heta så här i påsktider. I Fredags var det för övrigt vanlig arbetsdag här i Ungern. Klockan är kvart över tolv, och vi har just ätit frukost. Ägg och mackor (svensk sirapslimpa med ost och knäckemacka med dillkaviar) samt kanelgiffel som efterätt.
Marleen har just lagt sig för att sova middag. Jag kollar lite på internet, Marge har lagt sig på altanen för att sola.
Jag går strax ut och lapar lite sol jag oxo. Soligt och tillräcligt varmt för att kännas skönt. Ska visst bli 20 grader i dag.
Lyssnar på Ö3 på radion, dom spelar rätt bra musik...
I eftermiddag ska vi gå på Zoo. Säsongspremiär för Marleen. Vi ska träffa någon som jag inte vet vad hon heter, med en liten dotter i Marleens ålder, som heter Amelie eller nåt. Vi träffade dom på Trattis för några veckor sedan och utbytte telefonnummr. Det är Marge som sköer såna sysslor Jag bara hakar på .-)
Igår ringde dom och föreslog Zoo. Vi ska ses där klockan 3 i eftermiddag. Ikväll tänkte vi stanna hemma eftersom det nästan är söndag. Kanske grillar ett par tjocka skivor oxilé som ligger i frysen. Eller kanske jag beställer sushi eller nåt. Marge äter nog glass :-)

RSS 2.0