Fredag 31/8 2007

Igår gick jag på min första ungersklektion denna omgången. Har hittat en privatlärare som iallafall efter första lektionen verkar vara bra o tom strukturerad. Jaja, vi får väl se hur det går. Igår var vi hemma o lagade pepparotskött, det är bara så himla got!!! Niki var här (hon som hälsade på i Båstad i somras) hon hade långa stories om hur otrevliga  alla amerikaner är (Hon var där med Ildi, o kom hem häromdagen) Hon delar inte alls Kajsas uppfattning om hur dom är över där.
Idag gick vi på husesyn hos Marleens Kindergarten, som hon ska börja på på måndag. Fick ett mail häromveckan att dom änterligen hade hittat nya lokaler, efter lååååångt letande. Verkade välplanerat o fint, trots att dom inte sa ett jota om det när vi var där i slutet på maj. En fröken förklarade dock idag ärligt, att kontraktet med det gamla stället blivit uppsagt med kort varsel, och att dom plötsligt stod utan lokaler nu när terminen skulle börja.
Dom hade till slut fått tag i ett jättehus (som iochförsig är fint) som dom började bygga om, och samtidigt flyttade till. För två veckor sedan. Idag såg det ut som enkrigsskådeplats, utslagna väggar o byggjobbare precis överallt.
Skulle tro att dom behöver ett halvår för att få ordning på torpet, men dom förklarade bestämmt att allt ska vara klart på måndag. HAHA :-)
Idag blir det Ocean.
Den nya Italienaren från i onsdags, blir nog en av våra stammisar vad det lider. Riktigt bra!!

image31image32

Onsdag 29/8 2007

Efter ha varit minst MINST 30 grader vareviga dag plus sol, började det inatt regna!!!! o bara 18 graged. Ganska skönt som omväxling.
Idag har jag varit o klippt mig, ikväll ska vi på en ny italienare; Millenium. Får se hur det kan bli...
Imorgon ska jag börja läsa lite ungerska igen.
Marleens nya favvo leksak är Duplo, som hon stiftade bekantskap med första gången i Tannheim. Nu har hon sitt eget :-)
image30

Bilder att pussla ihop med texten nedan

image18
image20image21image22image23image24image25image26image27image28image29image19

Augustiresumé tis 28/8 2007

jaha, nu har jag varit lika duktig på att uppdatera den här sidan, som kajsa är med sin. Hon har dock nu varit duktig, så jag kan ju inte vara sämre. Alltså; senaste inlägger är från den 4 Augusti, och det har säkert hänt en hel del sen dess, även om jag säkert glömt det mesta :-)
den 7 Aug kom Victor och Anna hit med Hilda o Maja. Vi var ute o åt såklart, hoppa i studsmattor, gick på zoo...??? nej det gjorde vi nog inte, badade???!! Hade trevligt o umgicks i största allmänhet. Lö11 Aug åkte Jag M+M+H+M med bil till Österrike. Victor o Anna stannade kvar allena till söndagen, då dom flög hem till sitt. Undrar vad dom hittade på alldeles ensamma här??? Rent o snyggt var det iallafall när vi kom hem. Nåvål, nu ska vi inte föregripaq händelserna. Vi övriga åkte alltså för att hälsa på uttan & co i Tannheim. HoM va inte riktigt pigga på en lång bilresa, men det gick bra, o dom var mycket nöjda efteråt :-) Gissa vem som kräkte i bilen? Hilda??? Nä det var Maja o Marleen som stod för den bedriften. Hilda hade åkarmband o klarade sig (har nu köpt till Marleen oxå) Väl i Tannheim var vi ute o åt på ett ställe som var nytt för oss. Nästa dag var vi (Niki, Hilda o Maja) pirater på Vilsalpsee. Hyrde två roddbåtar o tävlade över sjön, hade picnic, piratliv o blev ilandsatta på en öde ö som sig bör. Till sjön åkte vi ståndsmäsigt häst o vagn med tut o Blixten eller vad han nu heter. Sen lek med allehanda djur, samt grillning. Vi lyckades pricka in en vädermässigt perfekt dag, mellan allt regn dom haft där senaste tiden. Vi hade jättekul!! Även om vi saknade Julia... På söndag em körde vi norrut mot Sverige. Kanske det var nu kräket kom... hmm... Efter besök på City (H´s nya favoritaffär) tog vi färjan från Travemünde till Trelleborg. Värsta lyxhytten. :-) Sedan ett par dagars jobb i Laholm. Linda passade på at fylla år på torsdagen o på fredagen träffade vi Kajsa o Händige Harry. En riktigt trevig påg. Ja Kajsa är ju en trevlig tös förståss.
Lördag skjutsade jag M+M till CPC, varifrån dom flög till Tallin för att hälsa på släkt o vänner. Jag fortsatte med bilen till Budapest. Måndag var nationaldag med massa surr i luften (Red Bull Airrace)Ons kom Niklas o Daniel (Imet bröderna) flygandes från Hamburg. Sen med dom till Slovenien för företagsbesök. Tillbaks i BP Tors, sen ut på röj med dessa bröder. Ganska vilda typer. Hade fullt sjå att hålla ordning på dom. Daniel lyckades få på truten av en dörrvakt, o sen blev han av med både skjorta pass o plånbok. Bönder i stan. jag säger då det... :-) Han fick nytt pass nästa dag på tyska ambassaden . Sen hade vi en lugn o skön helg, med pannkakor o Formel ett. Soligt o varmt väder. O nu har det hubbit bli tisdag, o Tuttan & co är i NY o hämtar hem Julia. Undrar om hon kommer frivilligt. Verkar ha trivts där i Wyoming....
Så nu är jag mer eller mindre ikapp igen:-)

Lördag 4/8 2007

I onsdags var vi på avskedsmiddag med àgi o hennes familj, inklusive mormor. Vi var på ett stekhus i Érd utanför Budapest där dom bor. Det är skillnad på soppa o soppa, och det är DEFINITIVT skillnad på biffar o biffar... Det får bli Pampas nästa gång, eller hemgrillat på terassen. Vi grillade förresten i torsdags. Väldans gott :-) I allafal, idag flög Ági tillbaka till Toronto. Évi är dock som tur kvar, och har just tagit Marleen på en promenad för att titta på spårvagnar. Det tycker hon är mycket roligare än formel 1, som föresten går av stapeln här denna veckändan.
Läste just Lindas blogg, om massa saker som kan hända på en bättre restaurant, iiiiiii :-O
Nu ska jag o Marge gå på bio, "because I said so" med Diane Keaton o nån till... sen Ocean, fast det inte är vinter än. Men vi saknar deras mat, o Pommis är stängt för renovering i köket...
Imorgon blir det pannkakor, och grillning. Söndag är en riktig hemma dag. Skönt o avkopplande.
På tisdag kommer Victor o Anna släpandes på massa beställd mat och på Hilda o Maja. Det ska bli jättekul! LÄNGTAR :-)
Föresten; vad tycker ni om Alonsos tilltag mot stackars lille Hamilton på qualifyingen????

RSS 2.0