Nyårsafton 2007

Jaha, strax dax att lägga ytterligare ett år till handlingarna. Kan väl sammanfatta det hela med att det som vanligt varit ett bra år :-) Ska mycket till för att det inte under strecket ska kunna betraktas som bra. För Marge har det slutat lite trist kanske, fast döingar får man ju leva med... :-)
Idag har det snöat lite lätt hela dagen. Inga mängder som tur är, men jag har fått skrapa takfönsterena stup i kvarten för att kunna se ut. Måste ju förbereda för dunderfyrverkeriet som dom brukar bjuda på här i stan.
Har börjat på Paellan. Marleen har fixat efterätten. Chokladfromage. Slickade vispar o skålar gjorde  hon med den äran.
Om vi inte lyckas tals vid i telefon ikväll, så får jag önska alla mina trogna läsare ett riktigt Gott Nytt År :-)
Nedan en bild på turturduvorna från moder Ryssland. Taget igår på Pommis.
image118

Söndagen den nästsista 2007

Var trevligt på Pommis igår, kul att träffa Toomas igen. Blir inte så ofta nuförtiden, då han ju flyttat till Moskva. Hans nya donna var jätterolig o trevlig. Dom kommer föresten hit imorgon kväll, så vi firar nyår ihop. Jag o Marleen va på Tesco o shoppade mat till nyårssuppen, som kommer att vara Paella. Istället för att göra pilaffris, så ska basen bli en risotto, med saffran såklart. Räkor, tomat, citron, paprika, ärtor, bläckfisk, lax, kycklingklubbor, och en del annat som jag just nu har glömt, kommer att mixas i. Kam oxo konstaera att mat här är MYCKET billigare än i Sverige. Det jag köpte idag skulle garanterat varit MINST dubbelt så dyrt på ICA.
Pannkakor i sängen, med en Woody Allen film, "Scoop". Kanonbra film, till skillnad från den vi såg på bio igår. Det var en riktig skräpfilm. Buuuu....
Marge var ute o shoppade en väska, som matchar hennes nya guldstövlar :-)

image117

Lördag 29/12 2007

Idag blir det bio " I could never be your woman" Nån romantisk komedi. Marge valde... Inget pang-pang här inte... :-)
Kriszti kommer vid fem, bion börjar kvart i sex på WestEnd. Sen Trattoria Pomodoro. Ska äta med Toomas och hans nya ryska förmåga Natalie. Ska bli spännande o se vad hon är för en...
Annars inget nytt. Har dammsugit o dammat lite, moppat ett o annat golv, så nu luktar det citron. Tittar på Herrarnas störtlopp från Bormio. Inget vidare spännande... Snart damernas andra slalomomgång.
Pratade med Tuttan igår, flåsandes som en travare på Solvalla. På väg UPPFÖR, just det UPPFÖR ett berg, med skidor o stighudar kan man tänka. I mörker. Med pannlampa. En fredagkväll. Vissa har ju lite konstiga hobbies. Fast lite avundsjuk kan man nog bli. Fast bara lite :-)
image116

Fredag 28/12 2007

Tillbaks i Budapest efter ett par dagars semester. Åkte till Serfaus i Tisdags. Hyrde skidor till mig o Marleen, då mina som bekannt blev stulna i Ischgl förra säsongen :-(
Serfaus är bra skidstart för små barn. Är att rekommendera. Finns ett ganska stort område för barn uppe på almen. Massor med små bandtransportörer o olika vinklar på nybörjarbackarna (slänterna...) Marleen klarade sig rätt bra för att vara bar 86 cm lång. Knatapå o av bandet själv. Störtade sig med dödsförakt utför, för att bli uppfångad i någons famn. Det där med plog o stoppsladd hade hon ingen förståelse för. Hon tyckte det var ganska kul. O det tyckte vi oxo. Lift ner på kvällen??? NÄHÄ. Det gör man bara inte. Jag höll henne i famnen där det för brant, annars fick hon åka själv framför mig. Hon höll i mina stavar för att kontrollera farten, men balanen fick hon fixa själv. Himla bra :-)
Nästa dag mer skidåkning. På eftermiddagen vägrade hon åka mer efter en liten vurpa. Slog sig inte, men tyckte det var mest genant... :-) Men efter en semla, så gick det bra igen.
Solen sken fint i dagarna två, massor med snö o lagon kallt. Kaiserwetter som dom säger...
Bodde på ett barnhotell, fullt med osnutna ungar. Det gör vi nog inte om...
Jo just det; första dagen blev jag av med mina super duper rental skidor. Ställde dom lite i skymundan i backen tuillsammans med stavar o ryggsäck. Detta för att kolla Marleen. En halvtimme senare var dom borta... Stavarna o ryggsäcken stod där alldeles övergivna. Himla kul :-( Fick knata upp till bergstationen för att förklara situationen, och fick kvitterat ut ett par lika super duper Atiomic (Dom första va Fischer RC4). Självrisken för stulna skidor är 390 EUR... När jag lämnade tillbaka skidorna efter andra o sista dagen, konstaterades det till min häpnad att första paret kommit tillrätta. Någon hade tagit fel. Hur man kan göra det när det inte finns andra skidor på hundra meters håll, o man befinner sig i mitt i backen...
Dom sparade 390 slantarna omsattes raskt i ett par nya skidbrallor. Fick dom ju gratis, eller...?? :-)
Ikväll är allt som vanligt igen. Evi o Agi kommer halv åtta, o jag o Marge sticker till Trattis. Men först ska jag ringa Tuttan. Får se om jag får tag på nåt av alla barnen oxo... :-)
image114image115

Måndag 24 December 2007

Igår hade jag o Marleen Söndag för oss själva. Höll dock på traditionen med pannkakor o video i sängen.
Hämtade Marge på flyget klockan 18.05.
Idag har varit en lugn o skön dag. Helt utan julstök. Vår julutstyrsel inskränker sig till en adventsljusstake från Ikea, samt ett rött ljus. Inga paket, ingen julmiddag. Eftersom vi hade jul i Båstad för nån vecka sen känns det hela avklarat. Dom spelar dock bara jullåtar på Ö#, men det är rätt ok.
Kollade lite på internet idag, o hittade ett hotell med vakans from imorgon. Serfaus. Så imorgon bitte kör vi dit. Skidar i dagarna två, sen tillbaks i Budapest på fredag em. Marleen är helt uppskruvad, pratar bara om skidåkning :-)
Här ett julstämning från Båstad 15/12;
image113

Lördag 22/12 2007

Igår blev det inget skrivet, då jag var borta i Slovenien från tiiiidigt till sent.
Marleen var glad hela dagen i sällskap av Agi o Évi. Marge är ju som bekannt i Tallinn.
Idag var jag o Marleen på bio. Hennes första. Tittade på Alving and the Munksomething... Dubbad till ungerska.
Popcorn åt vi oxo som sig bör.
Nu grillar vi kycklingben i ugnen, o kokar spaghetti.
Dricker vatten gör jag nu förtiden oxe. Det har jag glömt att rapportera tidigare. Gick på årlig hälsokontroll, o för andra året på raken blev jag beordrad att dricka MINST 2 liter vatten om dagen. Förutom detr jdricke annars. D är inte helt lätt för en so inte är van. Pinka får man ju göra hela tiden oxo. En klar biverkning.
image112

Torsdag 20 December 2007

Idag har varit en händelserik dag jobbmässigt. Blivit av med en del jobb :-(   Men fått lika mycket nytt :-)
Blir mycket arbete för undertecknad av det nya igång under första kvartalet. Speciell en ny Italiensk leverantör.
Skulle tro att Hilda o Maja fått flunsa spruta idag. Inför Ischgl.
Nu är det bara följande familjemedlemmar so är ovaccinerade;
Linda
Kajsa
Victor
Upp till bevis. Kan väl inte låta era tre småsyskon vara modigare???
Imorgon åker Marge till tallinn, och jag kör över dan Till Slovenien, en bit utanför Ljubljana.
Evi o Agi (som är hemma på julledighet från Toronto) passar Marleen.
Ikväll blir det tidig Trattis, då Marleen ska med. Hon gillar pizzan där :-)

Annars? Jo Linda befinner sig i Düsseldorf, efetr en dryg vecka i New York.

Här Kajsas resp Marleen julklappsskor. Kajsa hjälpte tomten med bägge paren...

image111

Onsdag 19 December 2007

Här står döingarna som spön i backen. Senast i raden är Marges mormor, som knakade av tidigt i tisdags morgon. 84 år, och med ett kämpigt liv, så var det kanske dax. Begravning på Lödda. Marge flyger till Tallinn på Fredag, och är hemma igen Söndag kväll. Får se hur vi gör med Österrike. Hade ju planer på att åka till Serfaus eller nåt på Söndag. Vi får se. Tar det som det kommer. :-)
Jag o Marleen får iallafall en veckända för oss själva. Nån som är sugen på att hälsa på...? :-)
Här lite bilder som jag lovade senast;

Mormor på upphällningen
Julmarknad i Tallinn
Jul på Köttfärsgatan
Julgran på samma adress
Brunch på gräddhyllan
En dag i Mexico
image106image107image108image109image110image105

Måndag 17/12 2007

Va länge sen jag satt på köksbänken i Budapest o dingla med ena benet, skrivandes på min lilla lap top. Detta har sin förklaring i att vi alla lämnade stan den femte December, och kom tillbaks först idag..

Här ett försök att rekapitulera alla dessa dagar. (heter det så förresten...??)

Ons 5/12;

Marge flög på morgonen direkt till Tallinn, då hennes pappa hastigt och lustigt dog på tisdan. I och för sig va det inte speciellt hastigt, eftersom det var väntat sen ett år eller så. Speciellt lustigt va det ju heller inte...

Jag och Marleen flög till Malmö, och blev i vanlig ordning upphämtade av vår trogna chaufför - Kajsa :-)

Tors 6/12

Var hos en stor kund för diverse förhandlingar. Gick på det hela taget ganska bra...

Fre 7/12

Kan inte riktigt komma ihåg förmiddagen... men på eftermiddagen skulle jag  o Marleen flyga från CPH till Tallinn. Av någon outgrundlig anledning kollade jag inte avgångstiden, utan trodde jag visste. Det gjorde jag inte! Missade alltså avgången. Förhöll mig efter omständigheterna relativt lugn. Fick bokat om till en senare flight. Fem timmar extra  på Kastrup fördrev vi med ögon shopping, och ett besök på ett fin fint stekhus..

Missade pga denna malör ett planerat restaurant besök med Marges syster o bror med anhang..

 På flygplatsen i Tallinn  tog mormor över dottern, som inte protesterade ett dugg.

Lör 8/12

Lödagen spenderade vi vanndrandes runt i Tallinn till fötterna blödde. På kvällen åt vi på Bocca, en trendig italienare. Gott, men overprized.

Sön 9/12

Frukost med tjocka estlandssläkten (dom är inte tjocka egenterligen, ganska smala faktiskt) på Krahl.

Detta har under de senaste åtta åren blivit till tradition, att äta pannkakor där. Eller i mitt fall stekt fläsk med ägg o potatis mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Sen bio. "American Gangster". inte jättebra men rätt sevärd faktiskt.

Middag på favvo restauranten "Controvento". Behöver jag nmämna att det är en italienare...?

Mån 10/12

Marge var på begravning i Tartu, ca 200 km från Tallinn. Jag o Marleen skolkade. Fixade vissa dokument som jag behöver för framtiden....

På em flög vi till CPH. Hemma i Båstad 20.30.

Tis 11/12

Var på jobbet i Laholm. Fick hastigt reda på att jag måstye dra en snabbis till Mexico. Vår största kubnd håller på att dra igång tillverkning där..

Ons 12/12

Flög från CPH tiiiiiidgt på morgonen. Efter 20 timmar anlände jag till Leon i Mexico. Var så klart tvungen att gå ut o äta. För det kan man ju inte missa i fråmmande land. Åt 04.00 CET.

Blir lite konstigt med tiden...

Tors 13/12

 fm hos kund. Flög hem riktining Europa på eftermiddagen igen. Via Houston.

USA är på många sätt ett härligt land. Men "Homeland Security"??? Känns som Sovjetunionen på det glada sjuttiotalet. Dom drar verkligen växlar på det där med terrorism. Dom är absolut mer än LÄTT paranoida... Riktiga pissnissar. Hade gjort sig bra som lägervakter i Nazityskland. Helt sjukt. Tycker faktiskt lite synd om dom. Denna fd stormakt är verkligen på dekis. Nu skriver jag inte mer om detta, då hamnar jag säkert på den där

Kubanska basen om jag förslker åka dit igen.

Amerikanarna i gemen har jag inga problem med. Men dom i statstjänst....  Bläää

Lör 15/12

Traditionell jul med hela tjocka familjen. Inte speciellt tjocka dom heller för resten...

Mycket trevligt som vanligt. Saknade Linda bara, som ju är i Amerikat. Har föresten inte hört av henne på ett par dar... Guantanamo??? Chris Christoffer är ju lite svartmuskig.,..

Sön !6/12

Brunch hos Kajsa o Harry Boy. MYCKET lyckat. TACK Kajsa :-)

Mån!7/12

Hem till Budapest igen.


Tja, gick lite hastigt på slutet, men min Carbonara börjar bränna vid...

Kort följer de närmaste dagarna.


Tisdag 4/12 2007

Idag sken solen igen, vindstilla o 8 grader. 8 grader är kanske inte mycket o skryta med, men utan vind, ingen luftfuktighet, o med en fet sol känns det riktigt slönt.
Marges pappa dog idag. Så hon är lite ledsen. Visserligen var det väntat, men det känns såklart rätt tungt ändå.
Istället för att vi flyger alla tre till Malmö imorgon, så flyger Marge till Tallinn på morgonen. Jag o Marleen till MMX på eftermiddagen. Sen ses vi i Tallinn på fredag.
Men först ska vi träffa Kajsa, Victor, Hilda o Maja. :-)
Så här kan det se ut på Vörösmarty tér en kväll i December;
image102
image103
image104

Måndag 3/12 2007

Idag har det REGNAT, hela förmiddagen. Då vi som bekant inte har nån bil, så blev det buss till dagis idag.
Blött, blött, blött. Stortstormparaply hjälpåer inte när det är 1dm vatten i pölarna. Stänker som tusan av alla bilar som glatt kör i allt vattnet. Ända som var torrt var håret :-(
Sen var jag på årlig hälsokontroll. Klämde o petade överallt, samt tappade en massa blod. Nu ska visst alltanalyseras, så få får jag en bekräftele på hur förträffligt jag mår. Fick föresten en spruta oxo, mot nån farsot, vad det nu kan ha varit.
Sen dax att hämta på dagis igen. Lika blött. När vi kom hem slutade det tvärt att regna, så vi kunde gå till frissan utan att bli duschade igen.Vi har försökt odla långt hår därframme en längre tid. Växer gör det bra. Ända kruxet var att hon tar bort alla klämmor o tottar så fort man fixar till henne, med på följd att håret är så långt att det fastnar i maten hon försöker äta. Nu blev det kort lugg igen.
Ikväll äter vi alla tre på Trattis. Går lite tidigare, så M orkar upp i morgon bitti.
image100
image101

Söndag 2 December 2007

Dagen började i lat o bra anda. So vanligt pannkakor o Sex and the City i sängen. Sista säsongen, sista CD'n. Bara två avsnitt kvar, sen är det slut. Lite trist. Men det ska visst vara en film på gång som uppföljare. Ska enligt skvallret handla om Mr Big...
Sedan spenderade jag eftermiddagen med att fixa på terassen. Åttio plantor att natta inför vintermörkret. Städa rent o fixa.
Sen gick vi över till grannen som fick en liten dotter i veckan. Blandras mellan fransos o mexikan. Blir nog bra :-)
Imorgon blir stressigt värre, förutom vanligt jobb, har jag lovat att ta Marleen till Superkids, får bli med buss!!! då bilen kanske är försvunnen...??? sen årlig läkarundersökning, hämta Marleen, frissan... pust
image99

Lördag 1 December 2007

jag har kanske lite tråkiga rubriker på mina inlägg. Men ganska informativa om jag får säga det själv. Tex ser man vilken dag o vilket år det är.
Gjorde en test med annan typ av rubrik. Se nedan. Detta för att se om jag fick fler läsare. Men icke. Så jag håller mig till det gamla vanliga.
Kolla den här länken, den är ganska kul om man gillar att skratta åt amisar, o speciellt när man bor i Budapest. Kolla o kommentera;   http://www.indavideo.hu/video/Szoszi_es_Budapest  
Har fixat på terassen, satt alla växtera i vinteride. Får se om dom klarar en ev riktig vinter. Det hade vinte förra året..
Idag kommer Kriszti o barnsitter. Två månader sen sist. Det är annars bara Evi för hela slanten.

Undrar var min bil är. Dom rinde aldrig från BMW igår...
Pommis ikväll. Bild från förra lördagen, i brist på nya intressanta.

image98

mörka hemligheter...

Ledsen gott folk, om ni väntar er en smaskig historia...
Bara kollar hur titeln på inlägget påverkar antalet läsare.
Får se :hur detta mindre vetenskapliga experiment slår ut ;-)
Men jag har andra, mer seriösa inlägg oxo...


RSS 2.0