Lat dag vid poolen

image6

Midsommarafton, Fredag 22/6 2007

Fre till Tis förra/denna veckan var jag,  Hilda Maja Marleen o Marge  hos Linda. i Puerto Banus. Vi hade jättefina dagar tillsammans. Borde göras oftare, eller hur Linda? Badade mycket, åt gott och länge, o hade trevligt i största allmänhet. Speciellt kommer vi ihåg kvällen på Lindas Room, vi som var vakna iallafall :-)
Synd att inte Kajsa o Victor var med. Då hade det om möjligt varit ännu bättre. Men får vänta till Ischgl nästa vinter.
Igår var jag tvungen att lämna sverigesemestern för en blixtutryckning till Christof & co. Problem att lösa. Uppdarg slutfört :-)
Om ett par timmar flyger jag tillbaks till Båstad igen, för att fira lite kall o blöt midsommar. Här är det inte kallt, bara blött, iallafall igår kväll o natt. Efter 37,5 grader o sol sol sol på dagen, brakade världens oväder ut. Har alldrig sett häftigare åskväder under de senaste 51 åren. 17 000 blixtnerslag noterades bara här i Budapest. Regnet formligen strömmade ner. Men nu på morgonen är det sol sol sol igen :-)

image5

image5

Ons 13/6 2007

Idag uppvaktade jag och Marleen Marge, som ju fyller en massa år. Giffel och ett ljus på ett fat, med sång om grodor och paket.
Har lämnat bilen på service. Hoppas dom tvättar o vaxar oxå. Det skulle behövas.
Imorgon flyger vi till Båstad, och på fredag är det änterligen dax att åka o hälsa på allas vår lilla Linda i Spanien. Hilda o Maja hakar på då. Dom lääääängtar oxo. Just nu vräker ett åskmoln ner en massa regn, men snart skiner säkert solen igen. Det måste den, för vi ska sitta ute ikväll. På Trattis o fira 32 års dagen.

Tisdag 12/6 2007

Idag har Hilda födelsedag. Sista året innan hon blir tonåring :-) GRATTIS!!! :-) Jag och Marleen ringde o sjöng i morse. Marge nöjde sig med att vifta på öronen.
Vidare har vi graderat upp vårt alarmsystem idag. En ev tjuv borde nog hellre försöka sig på Fort Knox, än att prova hos oss. Eller iallafall nån granne...
Igår var jag i Slovenien. Nöjde mig med en liten dagstur. Körde hemifrån kl fem på morgonen, och var hemma elva på kvällen. Han med att sitta fast på motorvägen mellan Budapest och Wien i 2 timmar o 20 minuter.. När jag senare körde förbi olycksstället såg det ut som om det varig en riktig massaker på vägen. Dom höll på att försöka få bort en röd sörja på vägen. Såg riktigt otäckt ut, tills jag upptäckte att det var en lastbil med körsbär som kört omkull...
Ikväll blir det Hemingway. Har inte varit där på flera år, men dom har en fin terass, och nu bor vi på gångavtånd. Förbi Gellert en bit upp på Buda-sidan bara.

En dag på kontoret

En dag på kontoret

Lördag 9/6 2007

Attila från Helpers levererade dom eftertraktade detaljerna kl 02.30 i morse. Kajsa och jag steg upp halsex, och åkte till flygplatsen. Tar bara en kvart såhär på en Lördagmorgon. Grejorna levererade i Landskrona 10.30.
TACK snälla söta fräkniga Kajsa, som ställde upp med några timmars varsel. TACK Victor som oxo ställde upp, men där det tyvärr inte funkade med flyget, eftersom han måste jobba Fre fm. Han kunde skubbat eller så, men han var lojal mot sin arbetsgivare. Det är det inte alla som är. Dom ska vara glada där på stolsföretaget att dom har dej Victor :-)
Självklart hade Linda oxo ställt upp, om hon varit tillgänglig. O Hilda o Maja säkert oxo för den delen :-)
Våran datakille (rekommenderad av Helpers såklart) var just här och tog med sig vår stationär dator. Var visst nära en diskkrasch sa han... Iallafall ska han hotta upp den med större o snabbare hårddisk. Hoppas vi får tillbaka den imorgon som utlovat. Fast man vet aldrig, för en månad sedan var sattelitkillen här och hämtade den ena satelitmottagaren, som inte funkade riktigt efter ett åsknerslag här i huset. Han har fortfarande inte kommit tillbaks, och svarar inte på telefon. Som uppslukad av jorden, tillsammans med våran mottagare. Så man vet aldrig.
Igår va vi på Trattis med Kajsa. Saffransniglar o biff. Smarrigt värre.
Man kan j undra hur jag kan blogga nu när vi inte har internet, efetrsom datorn är väck. Men det är så att vi har någon granne med ett oskyddat WiFi. Tack du okände :-)

Nu blir det lite läsa under parasollet, tills Marleen vaknar efter sin middagslur. Snusar säger hon at det heter ...


Fredag 8/6 2007

Biljetterna slutbokade på den flight Victor skulle tagit :-( så det blev Kajsa som med kort varsel fick rycka in som kurir.
Anlände i morse klockn nio med SkyEurope, och flyger tillbaks igen imorgon bitti klockan sju. Blir alltså inget produktionsstopp hos vår värderade kund. Men det blir på håret.
Snälla o duktiga barn man har. Alltid villiga att ställa upp o hjälpa till :-)
Idag har vi eftr hårklippning strosat runt på stan. Kollat kläder och skor. Guess har just öppnat en ny flashig butik på Andrassy út. Fint värre.
Idag har H&M slutat skolan för säsongen. Ska ringa o kolla hur det känns.
Vädret? Behöver jag säga att det är soligt och HETT :-) ???


Onsdag 6/6 2007

I Måndags och Tisdag var jag i Uzice, Serbien. Tror det var tredje eller fjärde turen dit i år. Ganska ruggigt land, med massor av poliser som drygar ut lönen. Kostar visserligen bara mellan 6 och 12 EUR per gång. Men många bäckar små... :-)
EPC håller sig naturligtvis framme, för att profitera på dom fattiga stackarna. Påminner lite om en saga som gick på TV när jag var liten; "Sprätten som satt på toaletten" tror jag den hette, och handlade om rika direktörer som skodde sig på omgivningen. Det var när barnprogrammsredaktionen på Sveriges Television bestod av tanter med röda strumpor och runda glasögon.Det var tider det :-)
Idag har det varit rejält körigt, fast att all kunderna firade svenska flaggans dag.
Victor kommer förhoppningsvis på snabbvisit Fredag em, för att flyga hem med en koffert detaljer som en kund behöver Lördag morgon. Riktig brandkårsutryckning alltså.Kul, kul :-) att vian kommer alltså...
Idag var vi o skrev in Marleen på sin nya skola, eller "Day Care". Superkids heter det www.superkids.hu Hon ska börja Sept 3, och ska gå Mån, Tis o Ons fm till att börja med. Enda kruxet är att det liggr lååååångt uppe på Buda sidan. Tar en halvtimme med bil, och nog lika lång tid med spårvagn. Vi får väl prova o se sen vad som går snabbast. Idag ska Kriszti Babysitta. Det var länge sedan. Nuförtiden är det mest Evi som gäller.
Klockan 20.00 prick sitter vi bänkade på GOA, för att avnjuta dagen middag. Ska bara beställa nåt litet. Vägde bara 90,0 idag, och det ger ju mersmak.
I eftermiddags var det häftiga åskväder, knallade på av bara attan. O regnet sprutade. Men nu är allt åter till det normala. Dvs solsken och 26 grader, fast att det är kväll o allt. Betyder alltså att vi sitter ute på terassen och supperar.

Lekstugan

Lekstugan

Söndag 3/6 2007

Idag har jag varit duktig. Gått raskt i 2,5 timme, bärandes på mina hantlar á 3kg. Känns i axlarna nu. Sen blev det pannkakor i sängen med ?Sex in the City? -3 avsnitt från Season 2. Normar Söndags presidure med andra ord.

 Planterade sen tillsammans med Marleen 2st paprikaplantor, som vi fick av Judits svåger igår. Det är redan små frukter på dom, så starka att man fortfarande knappt kan andas en haltimme efter att ha ätit :-O Nu sitter vi på terassen under parasollet och läser. Marleen har fyllt vatten i sin lilla pol, o plaskar där när hon inte är i lekstugan med Isbjörnen Knut och dockan.

Idag blir det att grilla ett par tjocka ocfilébitar, med isvatten som bordsdryck. Det är ett tufft liv att vakta på vikten.

Imorgon tidigt åker jag till Serbien. Träffar Stefan i Belgrad, sedan åker vi tillsammans till Uzice. Hemma igen sent tisdag kväll.

Föresten; vi har 25 grader här just nu. I Marbella visar datorn 24 grader, och i Båstad 22.


Lördag 2/6 2007

Nu ligger jag en timme back med träningen, men funderar på en tvåtimmarspromenad imorgon, så att nästa vecka kan börja på noll. I morse var vikten 90,7. Fast att det var fredag igår :-)
Carpaccio på svärdfisk,lax o bläckfisk, sen en Blodig biff utan tilltugg, avslutat med en halv pannacotta. Det hela nersköljt med en pava chianti Riserva 2003. Det hela utspelade sig på Trattoria Pomodoro.
Igår slutade Julia skolan, o Niki skolkade :-) En vecka kvar till äventyret i Wyoming...
Linda sa upp sig på MC Café i förrgår, och har "bara" Room kvar. Kajsa var i Båstad igår. Victor i Göteborg, och Hilda o Maja på disco i Båstad. Maja plankade visst in...
Idag ska vi till Christof och Judit på grillning. Då blir det nog öl...
Nu ringde frukostklockan, dax att sluta för idag med andra ord

Fredag 1/6 - 2007

Nu har jag lättbantat en dryg månad. Resultatet är att jag gått upp från 91,7 till 92,0. Så nu är det nystart. Lovade igår mig själv i vittnens närvaro att;
- inte småäta ur kyskåpet - dvs slut på små crackers med camanbert, ansjovisfyllda oliver, Bounty
- inte äta upp det Marleen lämnar, vilket vanligtvis är köttbullar med pastafjärilar, eller ris med kyckling och citronsås.
- inte smådricka vin till alla dessa onyttigheter.
- max två glas vin till maten på vardagar och söndagar.
- motionera i snitt en halvtimme om dagen, dvs 3,5 timmar i veckan. Med motion räknas även raska promenader.
- att GÅ upp för trapporna (4 våningar) ingen mer hiss allst, mer än möjligen nerför...
FREDAGAR och LÖRDAGAR är ALLT tillåtet. Inga som helst restriktioner efter 18,00 på kivällen :-)
Går alltså bra med en Campari Orange, och en flaska Montepulicano eller en Chianti Riserva eller två
Det är vad jag kallar bantning :-)

Skulle platsa i Teletubbiegänget när som helst

Ny antenn...

RSS 2.0