Fredagen den sista i November MMVII

Fredag. Alltid en bra dag. Fast dom flesta dagar brukar ju vara det. Bra alltså... :-)
Även om början fick mig bli ganska upprörd. Ringde till den lokala BMW verkstaden, för att ordna bärgning o reparation av bilen. Ni som läser flitigt vet att den pajade igår. I alla fall, automatisk telefonsvarare, som efter ett tag på engelska berättar vad man ska trycka på; for english, press 2, for service press 3, osv. Bara det när nån änterligen svara, så är det så klart på ungerska. O när man vänligt frågar om dom pratar engelska eller tyska, så slängs luren på i örat på en. Efter tre gånger, tog jag tunnelbanan dit för att prata allvar med dom. Men dom är inte ensamma på BMW. Det händer överallt och alltsomoftast. Är faktiskt rätt luttrad efter 10 år i landet. Kanske skulle man lära sig ordentlig ungerska...??? :-)
Nåväl, dom lovade att fiska upp bilen, o sen ringa mig ang problemet. Har nån ringt??? Inte...!!! :-)
Marges ögon funkar rätt bra verkar det som.  GOA ikväll för ovanlighetens skull en fredag. Men det blir säkert bra
image96image97

Torsdag 29/11 2007

Skjutsade Marge till ögondoktorn klockan 3. Tog ett sista foto på henne bärande glasögon. Ok, hon har glasögon nu oxo, men solisar. Operationen verkar lyckad, då patienten fortfarande är vid liv. Alltså så långt allt väl. Får se i morgon om dom mixad upp ögonen. Hade olika plus på vä o hö. Men det är säkert bra.
Mindre bra är dock att när jag o Marleen under operatioen var på shoppingtur (IKEA o Auchan o Mom) tröttnade bilen. Lampan för lågt kylvatten tändes när vi satt fast i värsta rusningstrafik. Luktade kylarvätska oxo. Man är ju van vid den doften efter att ha kryssat med Cadillacen härs o tvärs över diverse kontinenter. Lyckades ta mig till en mack som turligt nog låg 200 m längre fram. Därifrån taxi hem. Får ordna bärgning imorgon...
Tja, det var väl det som är mest minnesvärt denna soliga höstdag.
image94

Onsdag 28/11 2007

Hemma igen efter tre dagar i Slovenien. Mission completed. Vårt sorgebarn har nu tagit flera stora steg mot ett funktionellt produktionsverktyg. :-)
Imorgon är det en stor dag för Marge. Ska laseroperera ögonen. Gissa om hon är nervös. För att gardera mot alla eventualiteter, så går vi på Trattis redan ikväll. Kan ju vara så att hon vill stanna hemma på fredag o vila den nya optiken.
image93

Tisdag 27 November 2007

Nu sitter jag här igen, i hotellbaren, och sippar på ett inte alltför gott glas slovenskt rödvin. Tar ett par timmar att gå igenom, och svara på dagens viktigare e-mail. Resten får snällt vänta tills torsdag o Budapest.
Förutom det obligatoriska besöket hos vårt problembarn, hann jag även med två andra leverantörsbesök. Behändigt med ett så litet land. Går på studs att ta sig från ena ändan till andra.
Stannade faktiskt o tog ett kort i Kranj. Ligger fint precis vid foten av Alperna, ungefär som Füssen, men ändå inte. Om det är nån som förstår...???
Men så här ser det ut;
image92

Måndag 26/11 2007

nu sitter jag här i min ensamhet i Ptuj, Slovenien . Ska vara här tre dagar för att fixa lite problem (förhoppningsvis). Annars kan inte GM göra några nya bilar... Ska passa på att besöka lite andra leverantörer oxo.
Klockan är nu kvart över åtta, och jag har betat igenom dom viktigaste mailen. Ska gå och äta nu. Blir nog sqiuds eller nåt.
Så här ser vårt kära problembarn ut;
image91


Fredag 23 november MMVII

Fredag igen. Veckorna rusar iväg. Bra en månad kvar till julafton :-)
En del nya intressanta projekt har dykt upp i slutet av veckan. Jobb alltså. Får se vad som kan bli av det.
Fick just reda på att jag blir tvungen att åka till Sloenien måndag till onsdag nästa vecka. Ska övervaka ett par sena projekt.  Får kanske lite tid över att kvista över till en ny eventuell leverantör i Italien på samma gång. Får se.
Annars inte mycket nytt. Vi studerar Ungerska flitigt, både jag och Marge. Fast hon på en annan nivå. Har en privatlärare ett antal timmar i veckan. Det är nyttigt.
Nåå, Tut. Lagt upp nåt på Facebook ännu???
Här är Marge o Lida, som ungersk läraren heter.
image90

Torsdag 22/11 2007

Händer inte så mycket just nu. Därför blir rapporterna lite tunna...
Igår va vi på Ocean. Gratinerade ostron. Synd på råvaran. Dom är mycket bättre naturella! Sen variation på lax. Rätt ok, men dom har legat av sig lite. Pris leistungsverhältnis stämmer inte riktigt.
Idag köpte vi nya vinterskor till Marleen. Nästan likadana som dom gamla, men nu storlek 24 istället för 22.
Äter hemma idag igen. Börjar nästan bli en vana. Men det är kul att laga mat tillsammans med Marleen. Hon tycker det är jätteskoj. O jag med :-)
Nu alla trogna läsare som inte har en prifil på http://www.facebook.com/ - SKÄRPNING!! Detta gäller då inte LKV, som har uppfostrat mig i ämnet. Men resten. Med Tuttan i spetsen. Dax att signa upp.
Se http://www.facebook.com/profile.php?id=736764740 . Där kan ni kolla in LKV oxå.
Alltså, bara att sätta igång.
image89

Tisdag 20/11 2007

Gissa vad det blir till middag idag...? RÄTT! Kokt höna med ris o citronsås :-)
Kocken har just nackat hönan, o amputerat benen.
image88

Måndag 19 November 2007

I torsdags öppnade ett nytt köpcenter här i Budapest; Arena Plaza" . Större än West End.... (Det ni, alla barn. Bra anledning till ett besök...) I förmiddags gick vi dit o kollade, nu när värsta rushen lagt sig. Massa nya intressanta butiker. Alltså inte bara en kopia på alla andra vi har här.  Ska visst vara sådär en 25 biograf salonger oxo. Fast dom va inte klara ännu.
Konstaerade i morse att det smugit på sig ett kilo eller två. Jönköping, o lite småätande... Idag bestämde jag mig för att bli av med dom i rappet. Receptet heter motion o mindre mat. Sagt och gjort. Gick en rask promenad; kedjebron, upp över slottshöjden, över Citadella o hem igen. Blev bra fart på blodomloppet. Det hela för automatiskt med sig att jag inte glöäntaqr så mycket på kylspåsdörren. Om jag äter något lite, så var ansträngningen förgäves. Fast vi får se hur länge det håller i sig. Kan med lite tur ha gått över redan tills imorgon :-)
image87

Söndag 18/11 2007

Åkte med Marleen o köpte lite Kycklinglår på Tesco i morse. Tittade även in på ett par stora sportaffärer, för att se vad dom hade att erbjuda i skidväg till en nästan treåring. Inte mycket... Alla skostorlekarna började på 28. O vi behöver 23 eller 24...  Sen pannkakor o  Sex in the City. Är nu inne på sjätte o sista  säsongen. Vad ska vi titta på sen?? Några tips??
Nu ligger kyllingbenen i grillen, o Rigatoni Romani'n i kastrullen. Alltså strax dax för Söndagsmiddag.
Vi har förresten fått Marleen att gå ifrån de allra värsta skvallerblaskorna nu, man får fösöka ta det stegvis, så hon inte får abstinensbesvär... :-)

image85

Lördag 17 November 2007

Lat dag. Frukost vid 12 tiden som vanligt, sedan sov jag och Marleen i två timmar!!! Förstår inte att jag kan vara så trött :-)
Sen va vi ute o gick. Rätt kyligt faktiskt. Kollade bla in H&M o New Yorker som just öppnat i det nya "glashuset" på Vörösmarty Tér. Från början tyckte jag inte att det passade in bland alla gamla fina byggnader. Men nu när det är färdigt, ser det rätt häftigt ut, och inte helt fel i omgivningen.
Har just kockat Ris o citronsås till Marleen. Vi lite större går senare på Pommis. Mmmmmmm.
image84

Fredag 16 Novenber 2007

I osndags kväll va vi på Trattis, med Marleen o Niki. Sedan bilade jag tiiiiidigt tors morgon till Slovenien för att träffa lite kunder ute hos en av våra nya leverantörer i Ptuj. Besöket i sig va inte precis nån hit...
Idag har jag varit i Ljubljana o Skofja Loka. Hemma igen vid sextiden. Ikväll blir det Trattis igen, fast bara jag  o Marge :-)

image83

Tisdag 13/11 2007

Blev inget da Pippi igår. Regnet ÖSTE ner, så vi slank in på Avocado, som bekann ligger lite närmare. Mozzarella Caprese och T-bonesteak....
Annars inget nytt under solen, som just nu gömt sig under tjocka moln.
Imorgon ska Marleen få sin influensa spruta. Hörde ni det, alla barnen?? Jag väntar på rapport från var och en av er. SENAST mitten Dec måste det vara gjort. Överens??
Från det ena till det andra, är det nån som har förslag på nån bra barnlitteratur. Kanske skulle Marleen lägga om sina läsvanor...
image82

Monday 12/11 2007

Tillbaka till vardagen. Några hundra mail att plöja igenom. Pust, Så dagen har gått fort.
Den lilla snön vi fick igår är borta seda länge :-)
Gott med en riktig Budapest frukost igen.
Ikväll blir det da Pippo. Mozarella kanske, o en smarrig köttbit såklart.
Måste ringa Tuttan o kolla hur mycket snö dom har där Alperna. Ser lovande ut efter vad man kan se på RTL...

I brist på färska bilder, så är här en från förra helgen, då jag var med tvåan, fyran o femman o shoppade loss på Väla :-)

image81

Söndag 11/11 2007 Budapest igen

Nu var det länge sedan... Har varit på mässa i Jönköping hela veckan. Jobbmässigt en bra vecka, kul på kvällarna hade vi oxo, men det var lika kallt som vanligt. Kändes kallt iallafall, även om mätaren höll sig på plus sidan. Blåste på tvären. Blött var det oxo. Sedan Båstad fredag kväll, där jag och Stefan (vår Slovenska kollega) åt på Papas i hamnen. Gåsamiddag med svartsoppa. Svartsoppa är normalt inte min favoriträtt, men den var faktiskt ganska ok. Gåsen var desto bättre. Vi pratade med ett antal pratglada damer, som visade sig ha rätt bra koll på vår familj. Båstad i ett nötskal :-) Maja ringde och berättade stolt att hon vunnit ett presentkort på IKEA, där vi var förra helgen, och Maja lämnade in en teckning i en tävling.
Lördag morgon skjutsade jag Stefan till CPH, sedan vidare med bil till Budapest. Var hemma vid åtta på kvällen. Rätt tröttande resa, då snön vräkte ner lite varstans. Mycket och ordentliga olyckor på vägen. Många som inte klarade den första riktiga halkan...
Idag var det i vanlig ordning pannkakor och Sex in he City.
Ute SNÖAR det faktiskt, lite vitt av blötsnö. Noll grader...
Så här såg vår monter ut, ny för året; Lufttorkad skinka och Italienskt rött hade vi att bjuda på. Vi hävdade bestämt att det var Slovenskt resp Ungerskt. En Kines trodde oss även när vi påstod att grisbenet i sjäva verket var ett Älgben.... Den älgen måste ha sett rolig ut. Kanske en korsning med en tax, eller nåt??? :-)
image78image80

Lördag 3 Nov 207

image75image76image77

Kajsa hämtade Hilda o Maja, när hon kom från Köpenhamn imorse. Frukost, och sen iväg till shopping på Väla.
Kollade skidkläder, kallingar, strumpor o så. Blev inte såååå hemskt mycket handlat. Köpte en rolig nässköljare på apoteket...
Taco o Svensson Svensson.
Joföresten, vi gjorde en Haloween pumpa oxo :-)

Fredag 2 Nov 2007

image74

Nu är jag i Båstad, men har inga färska bilder på datorn här, sådet får bli lite sommarnostalgi.
Kajsa är i Billund på vernattning, sen nån tur till Finland, eller om det va Norge..??? Well, well. Iallafall hämtar hom Hilda o Maja på vägen hem. Ska bli kul att träffa dom små döttrarna igen. Längtar :-)
Marge o Marleen stannade kavr i Budapest denna gången, då jag mest kommer att vara iväg på mässa o så.
Igår var jag i Tallinn på snabbvisit. Ämm Empss bil blev bortbogserad pga felparkering precis innan hon skulle skjutsa mig till flyget. I bilen var min väska med pass o biljetter. Spännande. Men allting ordnade upp sig som vanligt. Idag flyger hon (Ämm Emps) alltså Marges mamma till Budapest för att titta till dotter och grand dottern.


RSS 2.0