Onsdag 30/4 2008 Valborg

Valborg, det är inte uppfunnet här, tillika med midsommar o kräftpremiär. Men det finns ju massa andra trevliga dagar här, som tex "cinco de mayo"
Slut på arbetsveckan. Fyra dars ledighet som vi inte planerat ett dyft för. Tar det som det kommer. Ganska skönt. Snart får vi lite gäster. Kenneth på jobbets dotter med sambo. Dom är här o gör stan, o tittar in på ett glas vin vid sjusnåret. Får se om dom hakar på till Fat Mo's. Det är nämnligen aftonens matställe. Pubaktigt med live jazzmusik. Ganska livat.
Sen är det nytt år imorgon. I allafall vad EPC beträffar. Vi har brutet räkenskapsår nämnligen. Har NOG sålt några hundratusen plasthandtag till bag in box viner idag. Vi får se om ordern dimpr ner nästa vecka :-)

Så här såg Marleen ut för tre år sen, med sitt fina nya pass,,,

image222

29/4 2008 - two days in Slovenia

Så, är nu åter hemma efter att först varit i Treviso, Italien, sen Kranj, Skofja Loka och Ptuj, alla i Slovenien.
Fyra leverantörsbesök och 160 mil. Bra start på en kort arbetsvecka :-)
I kväll blir det "da Pippo" Italienskt alltså, för ovanlighetens skull :-)







Söndag 27/4 2008 - "Two days in Paris"

Skrev ju igår att jag hade föga hopp för denna rulle. Men det visade sig att jag hade totalt fel. Marge hade prickat in en jättebra film. Även blinda osv . Men det är ju klart, hon har ju laseropererat ögona nyligen, Hade tydligen mer positiv inverkan än man kunnat ana.  Roligt att se en ROLIG film som inte är amerikansk, även om den va på engelska... Tips till alla; se den, ni blir inte besvikna. En riktig höjdare alltså.
I morse va jag o lilla m o försökte fixa reservdelar till vårt havererade parasoll. Får se om nån vecka hur det går.
Idag pannkakor, sex and the city. Sen vann Räkan planenligt Spaniens Grand Prix. Gääääsp.... Sen grillning.
Imorgon susar jag till Italien och sen Slovenien. Åter hemma tisdag kväll. Blir kanse inget bloggat imorgon...
image221

Lördag 26/4 2008 - Storm på taket

Härligt försommarväder idag igen, frukost på terassen precis som igår. Sen kollade jag när Räikkonen tog pole i Barcelona. Samtidigt tornade det visst upp sig några riktigt fula åskmolm. Blixt o dunder, O STORM. Vårt stora fina parasoll slets mer eller mindre i trasor på några sekunder .-(  En halvtimme senare är molnen som bortblåsta, bara blått överallt o inte den minsta lilla vindpust. På taket såg det ut som en fullriggare som gått på grund vid Godahoppsudden. Som det brukar se ut på film... Suck, blir nog dyrt... :-(
Nu strax kommer Kriszti o tar hand om Marleen, vi stora ska gå på bio; "Two days in Paris", vad det nu kan vara för något. Marge har valt, och det har hänt mer än en gång att hon prickat in en C rulle...
Strunt samma. Bio är bio. Sen blir det Bläckfisk o potatissallad, stor RARE biff, Pannacotta med chokladsås. Samt en pava "Realda" från Veneto. Det hela intages på Trattoria Pomodoro i vanlig ordning.
image220

25/4 2008 - Trattis o frukost

Igår gick vi på Trattis. Marleen fick följa med. Det gör hon en gång i veckan eller så. Älskar skinkpizza eller spaghetti. Alltså älskar bägge, men alternerar liksom...
I morse, ok mer vid lunchtid, åt vi frukost på terassen. Finns inget mer avkopplande än det. Tycker man iallafall när man sitter där.
Lilla m gillar ju pussel. Fick ett nytt häromdagen av Évi, som inhandlat ett i Toronto. Rätt pedagogiskt med bokstäver o allt.
Idag bokade vi flyg till Linda. 21 till 26 Juni. Ska bo på samma ställe som förra året, eller skulle, för nu ringde dom o sa att det var dubbelbokat. O jag som just betalt kaution. Heter det så??? Så vi får se hur det går.
image217
image218
image219

Torsdag 24 April 2008 - Shrek o lata ungrare

Har varit massor med jobb denna veckan. Mycket nya projekt att dra i. Men ledtiderna är som bekant långa i den här branchen. Men det är kul när det rör på sig.
Marleens nya DVD favorit är Shrek 3. Kan snart alla replikerna utantill. När hon inte kollar DVD så är det datorspel o pussel som gäller. Om hon inte är tiger och jagar oss runt i huset. Pust.
Har försökt köpa en mega luftrenare som tar damm o pollen ur luften. Tysk sak. Finns tre återförsäljare i Ungern. Har kontaktat alla tre för att förehöra mig om leveransmöjligheter. I vanlig ordning har ingen hört av sig o vill sälja. Har kontaktat firman i Tyskland, ( http://www.casadron.de/DE/luftreinigung_intro.html ) och beklagat mig över återförsäljarnas ointresse. Dom tog genast tag i saken o skulle sparka på nån arbetsovillig Ungrare. Tre veckor sen. Har nåt hänt? Icke!
Har sen Spanientrippen även försökt få info om priser o villkor på olika Gym här i Budapest. Massa flådiga hemsidor med erbjudanden o mailadresser till kundservice. 6 mail skickade. Har nåt hänt?? Icke!
Ibland blir man trött på ungrare, som i grund i botten är ett trevligt folk. Men sälja? Det är dom inte speciellt intresserade av.
Annars leker livet :-))))

image216

2008-04-23 Paris vs München

Nu får ni stänga av högttrycket i höga nord. Atlat lågtrycken går nu söderöver. Har regnat sen igår...
Trist historia. Har bokat fölseresa till mig o Marge på hennes fölsedag. Blir en långhelg i München. En av mina favoritstäder. Fick avstyrt Paris o annat trams. Tack vet jag en rejäl Bratwurst. Mycket bättre än små konstnärligt placerade bönstjälkar. O vin går bra till korv oxo. Så det så!!!

image214

image215

Tisdag 22 April 2008

Såg på RTL idag att nordtyskland o södra skandinavien ska få en Mycket fin sommar i år. För en gångs skull var alla experterna överens. Redan i Maj börjar det. Bästa veckan blir efter midsommar. Så GRATTIS alla där uppe. Fast det blir säkert fint här oxo, hehe...

Tema spansk mat o dryck;
image210
image211
image212
image213

Måndag 21/4 2008 Tema solglasögon...

Satt uppe till fyra i morse. Scannade in alla dom 850 gamla diorna. Täcker det mesta från 1963 till 1975. Så nu kommer jag ihåg hur vi såg ut på den tiden :-)
Lilla m hostade hela natten, så det blev inget med SuperKids Idag. Stora M sympatiharontihalsen hon oxo.
Barnvakten ringde o bad att få slippa komma, då hon hört på radion att det skulle bli orkan i natt. HA, tänkte vi, o tittade upp på den klarblå himmeln o dom 26 graderna. Dåligt svepskäl. Men nu ser det faktist ut som om det skulle kunna dra ihop sig till rejäl åska, med lite musikaliska trombonbyar att ackompanjera (heter det så, har nog aldrig satt detta ord på pränt innan, o orkar inte kolla i ordboken...)
Blir alltså hemma. Hällde kol i grillen, men den blåste bort, så nu steker jag sedan igår överblivet kött i stekpanna. Köpte ju ca 2kg igår, o hälften blev över. Stora M är ju mer förtjust i glass än saftiga biffar. Tur för mej det :-) Lilla m är dock köttätare, men hon får än så länge inte i sig några större kvantiteter. Tur för mig igen :-)
Millionenshow med Günter Jauch 20,15. Kanske inte helt jämförbart med en kladdig Tiramisu, men ändå... :-)

Tema solglasögon:

image207

image208

image209

Söndag 20/4 2008

Söndag. Vilket betyder lite shopping för mig o lilla m på Tesco, eller nåt annat mega FoodCourt. Idag Tesco. Lite jox för pannkakorna o kött för kvällens grillning. Supervarmt o skönt idag. Grillad kalkonstek, kalkonmage, o fläsk. MmMmMmMm...
Har även hunnit installerat min nya scanner för diapositiv. Betyder alltså att alla våra gamla dia sen uppväxtiden snart är digitala. Kommer ett par smakprov nedan.
Utlyser en tävling om vem som kan se vem korten föresäller:
Första pris är än så länge hemligt, men inte att underskatta, och kommer att anpassas efter vinnaren, så, gissa nu ;
Svar under "kommentarer"
image202
image203
image205
image206

Lördag 19/4 2008

Idag är det Kajsas fölsedag. GRATTIS :-)
Nu är vi åter i Budapest efter nio dagars turné över halva Europa. Igår va Marleen hos Hilda i Skälderviken. Dom va alldeles själva. Hade visst hur kul som helst. O i förmiddags skjutsade Kajsa oss till Malmö, för vidare befordran.
Ikväll är allt som vanligt igen; Pommis mmmmmmmmmmmmmm Nästan som vanligt; TimTom är i stan. Hade inbrott häromdagen, så han var tvungen att åka hit från Moskva för att titta till skadorna. Var visst inte så farligt. Eftersom han inte bor där numera, så fanns det inga plånböcker eller datorer att stjäla. O eftersom han inte ens har platt TV så lät tjyvarna den stå kvar oxo.
I allafall; han ska med o äta ikväll.
image200

image201

Torsdag 17/4 2008

Nu är det precis en vecka sen sist.
I fredags flög vi från Budapest. Hämtade Hilda på vägen. Maja hämtades lite senare eftersom hon va på disko till halv tio.  På lördagen var jag med fyran femman o sexan på Väla köpte nya sängar till H&M. Dom flyttade ner från loftet nu när Kajsa har satt bopålarna i Lund. Dom gamla sängarna lät vi stå kvar däruppe, som gästsängar. Betyder att vi numera har 7 permanenta sovplatser +barnsäng +jättegummimadrass. Vi kan alltså ta emot ett fotbollslag på semester...
På kvällen kom Kajsa o Harry, o Victor o Anna. Spaghetti o köttfärssås.
Söndag; Väla igen. måste köpa lite medicin till Linda o ett o annat tillbehör till H&M´s nya rum. Sen va jag  o tittade på dessa två när dom gymp trände. Dom slår volter så det står härliga till. Maja ska till ungdoms SM i kungliga huvudstaden i Juni. Hilda är mer en fotbollstjej. Har nya snygga matchtröjor nu :-)
Måndag till Spanien. Linda hämtade i Marbella. Champagne (inte nåt moussernade vin...) o färska jordgubbar avnjöts traditionsenligt i parkeringshuset. Bravo Linda .-)
Sen åt vi o shoppade i dagarna tre. Massa gott kött, o Paella o vin. Nya solglasögon till mig, stora M o lilla m. Oxo detta i enlighet med traditionerna. Linda är vår personal shopper o smakråd. Det sköter hon med bravur.
Vi hade jätte trevliga dagar ihop med min lilla (stora) Etta. Hon lurade oxo iväg oss på spinning. 60 minuter två gånger. Så nu ska vi börja med detta när vi kommer hem till Budapest igen. Faktiskt riktigt roligt. nja ROLIGT är väl till att ta i, men nyttigt definitivt. O man känner sig rätt nöjd medd att ha brännt 753 kalorier på ett pass. Kalorierna höll jag koll på med hjälp av nyinskaffad materiel. Det är min bästa motivation. Mäta o jämföra med senare resultat. Allt sammanställt i tjusiga diagram såklart. Vi bodde i Chris lyx lyxiga lya. Lya o lya... Man kunde lätt gå vilse... :-) Fint som snus. tack snälla chris christoffer. Vi köpte ett par flådiga manchettknappar som ett litet tack. Sjäv var han inte där. Ute o reste i affärer, så vi har fortfarande inte träffat honom in real. Bara läst tidningsartiklarna... .-) Klappade även om Laborghinin som stod parkerad i underjorden.
Bilder kommer när vi på Lördag åter är i Budapest :-)

Torsdag 10/4 2008

Nu är det dax att lämna detta land, för Sverige o Spanien. Ikväll grillade vi på terassen, o sen dax att packa vintergarderob för Båstad, o sommar mojs för Marbella. Kollar på kvalet till Elitserien på Aftonbladet. Rögle låg för en minut sen på uppflyttning, men sen gjorde Malmö mål på Leksand o är förbi. Men det är några minuter kvar...
Med minuter kvar fick Malmö stryk, o Rögle pytsade in två mål och är därmed Elitserielag nästa år. Juhu säger jag som inte ens är intresserad på riktigt. :-)
image199

Onsdag 9/4 2008

Solen skiner och det är riktig vår, alla uteserveringarna är fulla av soltörstiga turister.
Idag va vi hos frissan. Hela bunten. Måste ju vara fina när vi ska besöka alla barnen.
Har inte nanoputsat idag. Men köpte en pensel, för att damma alla dom fina ornamenter i porten ut till gatan.
Har man städdille så har man :-)

image196


image197


image198

Tisdag 8 April 2008

Idag har det gått ett år sedan mitt första trevande inlägg. Det hade jag inte trott själv, att jag skulle kunna hålla på så länge. Men det är faktiskt lite addiktivt (finns det nåt som heter så, eller är det svengelska...???) Sen kollar jag ju alltid statistiken. Verkar som jag har en liten skara trogna läsare :-) Mer än bara dom närmast sörjande om man räknar lite på det. O det är ju kul.
Idag har jag tagit klivet in i nano världen. Finns ju lite överallt nuförtiden. Borde skrämma mer än ozonhål o växthuseffekter. Det kan man ju skydda sig emot, o ser o märker. Men dom där små nano grejorna varken syns eller hörs. Men rent gör dom. O blankt blir det. O billigt är det.
Köpte fyra små behandlade skumgummisvampar för 468 Forint. Sådär 1,80 EUR. ett par droppar vatten på, sen tar dom aala sorts fläckar o märken som blivit överallt. Inga kemikalier inget gnuggande. Det här är snudd på magi. Släng dig i väggen, Uri Geller. Eller om det är fysik, eller kemi eller nåt. Känns mest som fysik.
Grejen är att dom där små nano pryttlarna vet ju inte vad som är fläck, och vad som är mina fingrar. Som sagt dom varken luktar eller känns, men dom tränger in o igenom allt Tom stål... så nu har man nog lite i blodomloppet. Fasst det kanske är nyttigt, fast ingen vet om det. Kanske socialstyrelsen kommer att rekommendera en dos om dan en vacker dag. Alternativt blir det som med Nuerosidyn. Alla trodde det var jättebra, tills det blev konstarerat livsfarligt. Hade nästan lovat mig själv att aldrig ta i sånt där, men nu när man provat kan man ju inte låta bli. Nu låter jag som en narkoman, eller kanske det är nanoman?
Har regnat idag. Bra för grundvattnet säger optimisterna, men jag vet inte om jag håller med. Vatten finns ju att köpa på flaska, så vad ska man med grundvatten till.

image195

Söndag 6/4 2008

Igår va vi hemma på kvällen. Chokladpudding o glass... :-(( Orsaken va att barnvakten satt fast i nån trafikpropp, och skulle bli minst en timme sen. Kan inte minnas när vi va hemma sist en lördag. Stora M fick iallafall sett DSDS. Alltid nån tröst i eländet :-)
Dubbelseger för Ferarri, Kubica trea o lille Hamilton som gjorde bort sig riktigt ordentligt, förgyllde denna söndag. Tatort på ARD nu ikväll.
Sen såg jag att Rögle vann i kvalserien. Malmö o Rögle i topp med två omgångar kvar. Kan inte förstå att jag måste hålla koll på sånt....
image194

Lördag 5 April 2008

Kubica på Pole i morgon. Räkan bara fyra, men han har nog mer bensin. Vi får se imorgon :-)
Reprisen på DSDS i morgon eftermiddag är innställd pga Bahrein. Gissa om stora M gnisslar tänder... haha :-)
Sista helgen hemma på ett tag. Ska ju till Båstad på Fredag. Kanske vi får se Kajsas nya lya i Lund?
Va ju egentligen klar med terassen igår, men kunde inte låta bli att åka o köpa ett par kompliterande plantor idag.
Jag o lilla m pep iväg till BricoStore i morse. Köpte ett litet äppelträd o nåra Klematis. Men nu får det räcka :-)
Ikväll Pommis i vanlig ordning o imorgon pannkakor, oxo det i supervanlig ordning.


Vi köpte föresten nya dojor i Lissabon. Behövdes fotriktiga doningar i alla backarna.
image193

Fredag 4/4 2008

Nu är äntligen terassen mer eller mindre sommarklar. Installerade den automatiska bevattningen idag.
Klart att grilla :-)
Ikväll Trattis. O imorgon Qualifying i Bahrein får ej missas.
Nu ska jag ringa Tuttan o se om hon har några intressanta nyheter. Har på känn att hon har. Står säkert o läsa på hennes blogg snart. Kvällens telefondricka är Campai/Orange.

image191

image192

Torsdag 3/4 2008

Har varit ute hos vännen C idag. Han håller på att sälja firman o kommer bli rik som ett troll. Ett RIKTIGT rikt troll. Så idag har vi suttit o funderat ut sätt att få trollpengarna att föröka sig. Har ett par bra uppslag att jobba med. Allstå stora saker på gång, men det är det ju för det mesta. Allt går som bekannt inte att realisera, men man måste ha många bollar i luften, samtidigt som man måste lägga rabarber på den bästa. Split vision är vad som behövs :-)
Split; det är ju fint där, i Kroatien. Kanske vi kuskar dit nån veckända i sommar.
Hemma ikväll, pussel o hönskokeri med lillam. Stora M har varit på salong o fått ögonfransarna fixade.
Att lilla m har lagt fyra mackor idag är kanske inget att nämna, så det gör jag inte.
image190

Onsdag 2 April 2008

Idag har jag jobbat hårt. På terassen. I det närmaste sommarklar nu. Ett par timmar till så. Sen ska det grillas o badas o sittas o läsa böcker. Vädret är sånt så allt det nämnda skulle vara angenämt. Fast nu ska det bli lite kallare o en o annan regnskur. Fast vi får väl se. Lovar dom regnskurar här så brukar det inte bli några. Lovar dom däremot regnskurar i Båstad, så blir det för det mesta en syndaflod...
Har ni föresten kollat Hildas blogg på länge? Hon har varit flitig. Ett inlägg förra veckan. Bra jobbat Hilda :-)
Jag kollar o kollar o kollar. För det mesta inget nytt, Men nu; vips så va det nåt nytt att läsa :-)
Storasystrarna är det sämre ställt med. Men dom jobbar väl, o nån är ju i flyttartagen. Syster Tuttan är heller inte speciellt flitig...
image189

Tisdag 1/4 2008

Nu va det ett tag sedan. Först lite borta. Alltså inte mentalt, utan geografiskt. Lissabon. Där är det tydligen dåligt med WiFi, fast det va ganska skönt. Ingen verklighet som jagade.
Lissabon!!!  Barcelona; släng dig i väggen!!! ALLA pratar om hur fint o dynamiskt o bla bla bla Barcelona är. Men tydligen har ingen jämfört med Lisboa. Denna stad är betydligt mycket mysigare, vänligare o mer multikulturell än dom där som bara har Barca.
Har aldrig sett på maken till bättre o vänligare service. Allt från hotel o restaurant till tunnelbana o andra djupt belägna ställen. Men dom är FULA, dom där portugiserna. Förstår inte vad Evert Taube sjöng om i dom där sångerna. Kanske va han berusad, eller hade grå starr i ett sent skede. FULA va vad dom va, dom där Lissabonnarna. Men glada o vänliga.
Sen kostade det ju bara hälften mot stan som börjar på B.
Skulle rapporterat om detta redan igår när vi kom hem. Men bloggen låg nere. Skulle visst dateras upp till en bättre plattform. Men det funkade inte, så nu är allt som vanligt tills obestämd datum.
Idag var det VARMRToch soligt. Jobbade på terassen med alla växterna ett par timmar. Jätteskönt i solen.
Sen va vi på vinprovning på Oceán. Bra Ungerska viner. Dom utlyste en liten tävling om vem som kundre komma på ett bra sanning om första April lurandet. Jag lämnade in följande underfundighet; "It takes afool to fool an expert, or an expat..."
Det va alltså föreningen "Expatloop" som var arrangör.
Som god tvåa inkasserade jag en flarra dessertvin. jag som HATAR söta viner... :-(

Så här kan det se ut i Portugal;

image187

image188

RSS 2.0