Måndag 25/2 2008

Nu är jag i Slovenien, närmare bestämt i Vrnica, en bit väster om Ljubljana. Sitter på Hotel Manobia, och väntar lite kunder från Sverige, o en från England. Upptäckte at dom hade Wi-Fi här, så jag skriver ett par snabba rader :-)

image176

Söndag 24/2 2008

Då var partyt avklarat. Huset fullt av barn o annat löst folk. Själv hade jag fullt upp med att fixa mat. Men det är ett verkligen perfekt kök för denna aktivitet. Att kocka på party alltså. Mitt i smeten i dubbel bemärkelse.
!7 personer allt i allt Mer vuxna än barn. Skönt :-)
Idag har vi i vanlig ordning i princip inte gjort någonting, mer än pannkakor o TV. Har lekt med Marleens nya presenter oxo. Hemskt vad folk kommer släpandes på massa saker. Ska det verkligen vara nödvändigt... ?
Play-Doh lera är sådär kul. Geomag däremot är en höjdare. Nån som vet vad det är??
Nu blir det nog lite magert med inlägg närmaste tiden. Som tidigare nämnt; Slovenien, Sverige, Estland. Tillbaka om en vecka:-)
Här lite bilder från gårdagen....

image169

Redo för dom första gästerna

image170

I matlagartagen
image171

Partygirls
image172

Paella
image173

Lekande barn
image174

Tårtbakning
image175

Maräng/Dajm/Grädd o Jurdgubbstårta. - Ungrare älskar allt som är SÖTT

Fredag 22/2 2008

Idag har våren kommit till Budapest. !9 grader, fast det var mulet. Nästan som i Marbella. Och bättre ska det bli i  helgen är det lovat :-)
Stora M var hos frissan idag. Lilla m hade tid, men vägrade. 3 fel.
Har varit o shoppat mat för morgondagens övningar. Samt en TVILLINGVAGN (barnvagn) Denna är naturligtvis inte för oss, utan åt en kompis till Marge i Tallinn. Vilket betyder att vi ska släpa detta ÅBÄKE till fortskaffningsmedel över halva kontinenten. Pust. Anledningen är att priset bara är hälften här.
Ikväll blir det Pommis. Blir nog bläckfisksallad och en blodig biff. Kanske en pannacotta med chokladsås oxo. Mmmmmmmmmmmmmmm :-)
image168

Torsdag 21 Februari 2008

Igår hade vi som sagt gäster. Mycket trevligt :-) min o lilla M's mat var  dejlig. Pepparrotskött är aldrig fel.
Det händer just nu inte så mycket som är värt att förmedla. Dagarna går sin gilla gång. Men snart brakar det loss. Marleen ska ha sitt uppskjutna Paella party på Lördag. Blir visst 17 gäster... Huanimej...Eller vad är det dom säger i småland???
På måndag ska jag med kunder till Slovenien. Hinner inte hem i tid till vårt bokade flyg på onsdag. så det blir bara Mom som flyger då. Själv får jag åka först på torsdag. Till Sverige alltså. Sen till Tallinn på fredag em, o tillbaks till Budapest på måndagen. En dags vila innan det är dax för en biltur till Italien. Leverantörsbesök. Så det kör ihop sig... :-)
Ikväll ska vi alla tre till Trattis. Lilla m har redan bestämt sig för Pizza med bacon. Kläderna valde hon ut redan i morse... :-)

Spöket på bilden är jag... Och spöket som inte syns är Marge :-)
image167

Onsdag 20/2 2008

Jaha, så va födelsedagen överstökad för denna gång. Filmen från igår tar jag gärna på mig att ha valt ut. Riktigt bra o ovanlig rulle. Engelsk så det förslog, fast inte John Cleese aktig, utan djup o säkert väldigt kulturell.
Dom hade inga färska ostron på Oceán igår, så det fick bli baconinlindade jakobsmusslor i gorgonzolasås till förätt, och en hummer á la mediterrane till huvudrätt.
Idag lagas det mat hemma. Jag o lilla m står för kockandet. Blir Kokt kalvkött med potatis o pepparrotsås. MYCKET pepparrot. Den är stark o fin. Annat än de man köper på Lyckan i Båswtad... :-)
Monica o Ferenc kommer och dinerar.

image164

image165

image166

Tisdag 19/2 2008

Idag har jag varit ute o spatserat i solen en timma. Superskönt. Köpte lite färg för att bättra på diverse skavsår på väggarna. Kulören är  n ä s t a n  rätt...
Blev i morse väckt med skönsång o giffel med ljus. Undrar varför detta pådrag??
Nu ska vi strax på bio, Atonement. Marge påstår att det är jag som föreslagit filmen, men jag har ju inte en suuuusning om vad det är för nåt... Men kanske är den bra, o då suger jag åt mig äran av att ha en näsa för kultur!
Sen blir det ostron och hummer på Oceán. Fint ska det va :-)
Såhör ser lilla m's nya Stokke stol ut föresten;
image163

Måndag 18/2 2008

Åkte med lilla M till Superkids i morse. Det är ju ny vecka o måndag. Bara för att konstatera att det är skidlov denna veckan. Stängt alltså :-(
Har pratat med Hilda o Maja från Obertauern. Full låda på afterskin lät det som. Linda har jag oxo växlat några ord med. Kajsa o Victor klarade jag av redan igår :-)
Kajsa skickade föresten ett mms på en ungersk korv. Nåt salamiaktigt. Undrar var hon hade hittat den???

Chokladpudding är kladdigt, - då blir det mera bad :-)

image161

image162

Söndag 17/2 2008

Pannkakssöndag. Inte ur huset en sekund, trots strålande solsken. Fast det är fortfarande kallt, men från tisdag har dom lovat lite vårvärme.
Kycklingklubborna igår var mycket goda, se bildbevis. O efter kladdig mat måste man bada :-)
Tittade lite på Biathlon idag. Tyskorna är ju suveräna, men dopade enligt sina svenska kollegor. Så fort nån är bättre än ett svenskt sk guldhopp, så är dom utpekade som dopade. var likadant med längdåkningen förra året. Jädra svensk mentalitet. Va lite uppskattande för dom som är bättre, i stället för att skylla ifrån sig när man gör dåliga resultat..
Sen kan man ju undra om man kan dopa sig till att träffa tavlan i skytte...
Tog ett foto av en liten tandlös unge häromdagen, ser rätt illmarig ut va??? Titta noga, Haka, tandlös mun rynkig överläpp o näsa,,, :-)

image158


image159


image160

Lördag 16/2 2008

Det är kallt ute. MINUS 1 grad mitt på dan, fast vindstilla o väldigt soligt. Men ändå... minusgraqder i Februari, det är väl att ta i...
Igår va det lite jäktigt. Inget bloggat... Efter lång och utdragen sjukdom (dog vi inte, utan;) är vi nu pigga., Pommis igår. Idag har vi ingen barnvakt, utan det blir till att koka hemma. Grillade kycklingklubbor med potatisgratin med MUCHAS vitlök. mmmmmmmmmmmmmm
Pratade just med Maja. Dom är  nästan framme i Obertauern nu. Mycket snö enligt en preliminär rapport. Kul för dom... inte utan att man är lite avundsjuk.... Stora M smällde lilltån i en dörr i morse. Just nu konkurrerar den med sortån i storlek, och med regnbågen vad gäller färger.  Har man inte ont i halsen, så får en tå duga :-)
Vi var på Kikka idag o köpte en Stokke sol åt lilla m idag. Baby stolen är urvuxen. hon är ju stora damen nu.
Nagellacken som jag rapporterade om häromdagen är ännu inte använda. Inte vad gäller målning. Lilla m tror visst att det är dockor... prater med dom hela tiden, o kånkar rundor. Verkar lite knäppt, men kul :-)
OCH; hör o häpna; Tuttan har börjat blogga!!!!!!!!!!!!!!! se tuut.blogg.se
Måste kolla maten nu, vi hörs :-)


Torsdag 14/2 2008

Va hos en benspecialist med lilla m idag. Nån doktor hävdade ju bestämt att ena benet satt löst. Det visade det sig inte göra. Alldeles normalt! Satt fast i trafinen en o en halv timme för att åka några kilometer fram o tilbaka. Det är straffet för att man ger sig ut i rusningstrafiken. På vägen hem stannade vi på Rossmann o inhandlade nagellack i tre fina nyanser; lila, rött o rosa. Men det är ENDAST tånaglar som får målas. Sådana är reglerna. Det är storasyster Linda som har fått modegenen att spira tror jag :-) Hon reser ju ingenstans utan sin mobila nagelstudio :-)
Stora M är fortfarande nerbäddad. Således ingen utgång idag heller...


image157

Onsdag 13/2 2008

Idag ligger Marge nerbäddad, med täppt hals o näsa. klagar oxo över feber, men 37,5 grader är väl knappast att betrakta som överhettning....  40 (plus) och jag kommer att tycka synd om henne. Inte förr :-)
Jag och Marleen var ute o spatserade i vårsolen. Tog en runda på H&M. Marleen hittade en del som hon bara "behövde" Pappa betalade :-)
I och med sjuksituationen, blir dethemmakväll. "Deutschland Sucht ein Superstar" på RTL..

image156

Tisdag 12/2 2008

Idag har jag varit hos frissan. Välbehövligt. Jag skippade sista gången, och fixade till det hela lite nödtorftigt med händiga Harry (maskin...) men det blir ju som det blir, jämntjockt över hela huvudet. Vilket resulterar i något som ser väldigt ovårdat ut efter ett tag. Tror jag lägger ner Harry, och satsar fullt ut på Tamas. känner mig nu riktigt fräsch på knoppen :-)
Evis  (barnvaktens) man (Miki) är sjuk, vilket reulterade i ett val att stanna hemma, eller ta med Marleen ut. Vi fastnade såklart för det senare alternativet. Trattis. Det är ju aldrig fel. När lilla m är med går vi ut tidigare. Man har ju självbevarelsedrift,. Följdaktligen hemma redan klockan åtta!!!! Blir nu  Uri Gellers efterträdare på TV. Blir det för tråkigt, har jag ju alltid min nya Grisham. Himla bra faktiskt. Han har haft ett par riktiga downers ett tag, men nu är han tillbaka till sitt gamla jag igen. 
Kyligt men soligt. -Vädret alltså.

Söndag 10/2 2008

Söndag. Då gör vi inte många knop i den här familjen. Så ock idag. Astrid Lindgren filmer, böcker, pannkakor, Sex and the city. Marleen KRÄVER att få se dessa. Även om det numera bara blir repriser. Sen vattenskidåknimg från Otepää, o biathlon från Östersund. RTL Exclusive, o lite senare "Tatort" sen är dagen slut. Så är det när man inte har en stor trädgård att se över, eller hobbies som golf o annat onyttigt. Med andra orde; En riktig söndag.
Marleen fortfarande sjuk. Febern upp o ner som en rollercoaster. Vi stora bara hostar.
image155

Lördag 9/2 2008

Marleen sjuk :-( Kalaset inställt :-( Klarade tydligen inte av mina bacillattacker. Inte Marge heller, känner sig oxo lite konstig. Alltså konstig är hon ju alltid, men nu sjuk...
I llafall har jag lagat Flygande Jakob.  Marleen hackade bananer i vipsade grädde. Spanskt vin till. Köpt på Tesco. Rätt gott faktiskt.
Victor spelar poker, Kajsa pausar i Båstad, Linda jobbar, o Hilda o Maja är i Göteborg. Direktsändning i Melodifestivalen. Spännande :-)
Solen lyser i detta land, No wind, o jätteskönt!
image154

Fredag 8/2 -2008

Då var det fredag i Budapest igen, det var några händelserika veckor sedan sist... :-)
Solen skiner, men det känns trots det lite kyligt i luften. Men den riktiga våren är säkert snart här. Idag va vi med Marleen hos doktorn. Treårsbesök. Enda felet han hittade var att ett av benen satt löst... Hur kan det göra det?? Ska till nån bengubbe på torsdag nästa vecka för närmare analys. Är nog inget allvarligt.O ja menar ett ben, är ju ändå inga ädlare delar Beställde föreswten efterträdaren till Don idag. Blev hos vanliga gubben i Helsingborg, som numera flyttattill Ängelholm. Krånglade jag till det nu?
Ikväll blir det good ol' Trattis.  Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Imorgon ska det handlas Paella ingredienser till Marleens kalas. Jox till Maräng o Dajmtårtan har vi redan.
image153
The Lechleitners i partytagen :-)

Torsdag 7/2 2008

Nu har jag tröttnat på att vara sjuk, så jag bestämde mig för att bli bra igen. Sagt och gjort. Rätt ok idag, fast lite skakik. kanske. Var hos Monica o Feriidag på middag. Dom bor i en av dom stora nya förorterna, med bara massa nyproducerade hus o villor. Rena Whisteria Lane.
Tårta? Marleen har sin offeciella födelsedagsfest på Lördag, så innan dess inga tårtbilder för dom som undrar (Tuttan)

image152

Onsdag 6/2 2008

Fortfarande sängläge. Kan inte komma ihåg när jag kännde mig så här vissen senast. Marge påstår att hon aldrig sett det förr. Det är alltså väldigt synd om mig :-)
Tittar fortfarande på Karlsson på Taket med Marleen, och han är oxo väldigt sjuk i någon scen. Vi tävlar om vem som kan se eländigast ut...
Har faktiskt stekt lite kalkonben, så det finns kanske hopp ändå.
Måste vara i presenterbart skick imorgon kväll, för då ska vi till nån kompis till Marge på middag...
image151


Tisdag 5/2 2008

Det är inte ofta jag är sjuk, men när det väl händer, tycker jag mycket synd om mig själv... :-)
Marleen fyller 3 år idag. Kastade alla napparna i soporna. Detta hade vi kommit överens om sen länge. Hade med sig Gifflar till SuperKids. Mycket populärt. På eftermiddagen låg vi i sängen o kollade Astrid Lindgren filmer, som vi köpte nu sist i Sverige.
Stannar hemma ikväll. Chokladpudding...

image147
Rodelabend

image148
en och enhalv estländare i backen

image149
Afterski på Nikis

Måndag 4/2 2008

Sädärja, tillbaka till ruta 1 igen efter 13 intensiva dagar. Vi hade en kanonvecka i Ischgl. Enda som vi saknade var Kajsa Kavat, men hon var inte lat. Måste jobba på sitt nya Cimber. Men nästa år Kajsa, så slipper du kanske inte så lätt undan... :-)
Vi åkte ner från Båstad i vår hyrda minibuss Lör 26/1. Jag, Marge, Linda Victor, Anna, Hilda Maja, Marleen o Robi.
På söndagen stormade det och en del liftar var faktiskt stängda! Men från måndag och framåt var det mest sol hela tiden.Ok, ett par molnfält drog förbi, men ändå... :-) På tisdagen kom familjen Lechleitner (syrran &co) och åkte med oss hela dagen. Det var skoj, o alla tyckte att alla vuxit sen sist. Avslutades på Nikis Stadl, som dom flesta eftermiddagar. Julia o Niki såg ut att stortrivas. Tidigare har dom inte sett fullt så begeistrade ut...
Dom kanske stannar kvar nån extra dag nästa år. Vem vet??
Tja, det mesta var som vanligt, skid o snowboardåkning, mat o dryck, o massor av skratt.
Veckan gick så klart alldeles för fort. Körde hem natten mellan Fre ö Lör. Kände mig som en zombie dagen efter. Tdde jag var trött eller nåt. Men det visade sig var början på en REJÄL förkylning. Hade så klart för lite på mig, trodde våren startat eller nåt. I Söndag kollade vi bilar på MW. Dax att byta ut Don ( som Kajsa döpt den ungerska bilen till). Sneglar lite på en X5:a, sportdiesel, med automat. Och jag som tidigare lovat mig själv att aldrig nånsin köpa varken det ena eller andra. Men man kan ju ändra sig... Vi får väl se...
Linda passade på att förälska sig i en svart Z4, cabbe så klart. Passar ju bra till både nagellacket och vädret i Marbella tyckte hon.
I morse körde jag Linda till Kastrup, sen tillbaks till Båstad för att hämta fru och ett st barn, Kajsa ställde i vanlig ordning upp som chaffis för att ratta bilen hem igen. Tack KaJSA :-) Sen vänta på ett sent plan. Men nu alltså tillbaks igen.
Trots att jag mår som en tandlös kratta, ska jag peta i mig ett par TREo (eller kanske just därför) så vi kan gå ut o äta nåt gott. Bara jag o Marge. Var ett tag sen...
Går till Avocado. Supermat, och inte långt att stappla.
De närmsta dagarna kommer jag att bjuda på bilder från Ischgl. Bara för att alla som inte var där ska bli riktigt avundsjuka :-)
image144
Linda på nya brädan
image145
Anna o Victor vilar
image146
Hela bunten på samlat foto

RSS 2.0