Tis 30/9 2008 -

Då lägger vi september år 2008 till handlingarna, och öppnar en ny oskriven månad. Ska bli spännande att se vad denna har att ge. Eller rättare sagt vad man kan fylla den med. För det är ju onekligen mycket upp till en själv.

Köttbullar á la Hungaria... :-)


29/9 2008 - nu är det jul igen

idag stod det en gatumusikant o spelae saxpfon. Han va riktigt duktig. Spelade "Santa is coming to town" lite malplacerad i skön höstvärme med strålande sol, men kändes ändå rätt ok. Visst längtar man till snö o skidåkning??? Eller (hur) ??
Nämnda "hur" hade för ett tag sen en länk till en Youtube video med Anita Hegerland (heter hon så??) I vicket fall; denna har varit flitigt spelad av allehanda barn, o inspirerade därav har nu har dom gjort en egen verision. Bakgrunden till detta är troligtvis att det varit "transhelg" i Båstad, med lurviga ben i högklackat. Vad jag kan se är det Linda som regisserat o skött kamera, Hilda Maja o Sara (Sara är jag föresten helt oskyldig till) som sköter själva skådespeleriet.
Både lilla STORA m har varit hos frissan idag. Blev mängdrabatt.
Sen måste bekännas att det va slappedag idag, precis som en sommarmåndag på Madison's...
Efter att ha lämnat lilla m på dagis, kröp vi tillbaks i sängen o kollade tre avsnitt av "Desperate Housewives" fick dra för gardinerna för att stäng ute det räliga solljuset :-))
Rätt skönt med flextid på jobbet :-)

28/9 2008 - Söndag

Igår blev det inte mycket bloggat. Tappade tiden när jag föjde Rögles öden o ävetyr på nätet. Dom var inte på nätet alltså, utan jag. Rögle spelade alltså ishockey, iallafall i två perioder, sen blev det mycket att hämt i eget nät sista perioden. Fyra baklängesmål på 10 minuter, o förlust med 3-4. Bittert :-(( O detta mot ett uselt kaffegäng. Inte dom lila, utan dom andra, som brukar få oväntat besök.
Idag är det som sagt söndag. Var i vanlig ordning på Tesco o handlade lite förnödenheter. Många frågar mig om maten o annat är billigare här. Jag brukar säga att det är det nog, utan att riktigt veta. Roade mig idag med att jämföra priser.
Blandad kompott av livsmedel o tvättmedel o mera livsmedel. Notan slutade på 14 543,00 HUF (alltså ungerska forinter) Kollade på nätet vad motsvarande produkter skulle kostat på ICA i sverige; blev motsvarande 20 050,00 HUF.
Blev alltså 28 % billigare här. Så nu vet ni det.
Första racet i mörker (fast i belyst mörker) i formel 1 historien idag. I Singapore närmare bestämt. Ett mycket intressant race, med väldigt oväntad resultatlista. Ferrari gjorde bort sig totalt. IGEN :-(  Genom att box crewet gav Massa grönt ljus innan dom tankat fördigt, drog han iväg med den tjocka tankslangen slängandes efter sig. Såg ut som om han släpade på en anakonda eller nåt. Nåvål, han kom ut sist i fältet igen. Sedan slarvade han själv oxo o satt bilen i en mur. Den räliga räkan låg på en medioker femteplats strax före slutet, men även han somnade bakom ratten, o vaknade inte igen förän han satt sin bil i samma mur. Skitskallar. Jag tror jag måste ta min hand från detta team, iallafall med den besättning man har nu. Ska bli kul att se vad italienska pressen har att säga om detta dunder debakel. Blir INTE roligt när dom kommer tillbaka... :-) Men det har dom förtjänat. Det var liksom inte första gången den här säsongen...
Nä, nu ska det göras "svensk mat" Köttbullar med potatis i brun sås. Lingon köpta på Ikea.
Om köttfärs; i Sverige skulle ingen komma på tanken att köpa nåt som inte är svenskt, oavsett om Ica datumfuskat eller ej. Av utländska produkter får man ju salmonella... Likadant i tyskland o österrike, o säkert alla andra länder. Är det egna landets nationsflagga på förpackningen borgar detta för kvalitet o trygghet. Eller??
Det är såklart likadant här, allt som inte har en ungersk flagga på paketet är mer eller mindre osäljbart. Blir nån sjuk i nämnda länder (eller andra för den delen) ?? Svaret är nog väldigt sällan.  Men fakta är att steker jag köttfärs eller kött i Båstad, så blir det först massa vatten i pannan... Det blir det inte här... Inga vidare kommentarer :-)))))))))))))))))))

Såhär blev vår gata, nu när den nästan är färdig;

Fre 26/9 2008 - Feierabend

Hade satt väckarklockan att ringa 05,30 i morse. Skulle köra till Kastrup 06.30 nämnligen. Halv sju ivaknade jag med ett ryck. Kollade klockan o insåg att det är NU jag ska åka. Blev att duscha, packa o samla förståndet på 15 röda.
 Linda körde mig, o vi kom i tid såklart. Så nu är jag åter i Budapest. Känns skönt, även om man missar dom småa, som ju inte alla är sååå små nuförtiden . :-)
Lindas kroater va här o hämtade lite dekoprylar som planerat, o sen har jag jobbat undan det som samlats på hög i veckan. Kan alltså ta mej an helgen med gott samvete.
Ska till Trattis ikväll. Känns som om det var ett tag sen... :-)


Ons 24/9 2009 - Båstad

Har nu lämnat mina italienare i köpenhamn, efter att ha kajkat runt i Skåne o Bollebygd. Just nu har vi just ätit kokt kyckling med ris o citronsås. Alla barnen, utom lilla m är här. Kul, roligt o skoj. Allt på en gång. Efter maten gick vi o kollade in Victor o Annas nya lägenhet. Jättefin, med stor balkong och utsikt över marinan o havet. Kajsa är lite arg för att jag förorenat den nyvaxade Don med flugor o annan ohyra. Men det går väl att tvätta bort. eller... :-)
Imorgon ska jag jobba lite på kontoret, sen till Budapest på kvällen eller kanske fre morgon. Vi får se.

Turister

Mån 22/9 2008 - I can't be ugly

Idag har jag och Linda varit på shoppingrunda igen. Linda köpte ett par JLo skor. Gröna och väääääldigt höga.
Jag köpte jeans o skjorta från Gas, och en fräck kavaj från G-Star.
Ikväll ringde barnvakten återbud, och stora M är lite halvkrasslig efter sviterna från Österrike, så jag o Linda går ut själva. GOA får det bli.
Imorgon åker vi till Sverige. Flyger till Malmö närmare bestämt. Sen hämtar vi Kajsa på Kastrup, o sen skulle vi hämta upp vår Italienska leverantör ungefär samtidigt. Men idag visade det sig att dom bokat om, och anländer först 16,45. Alltså tre timmar senare än planerat. Hr fördriva denna tiden? Kanske åka in på Ströget eller nåt. Vi får se.
I bilen igår, på väg hem från Österrike, trissade Linda upp lilla m till den milda grad att hon blev rent tossig...
Här är resultatet :-)))


Sön 21/9 2008 - bombnerslag

Så. Då är vi tillbaka på ruta ett igen. Dvs i Budapest. I fredags åkte vi till syster Tuttan i Tannheim, Österrike. Dom hade "Almabtrieb" eller vad det heter. Då föser dom ner alla byns kor i dalen igen, efter att dom varit uppe på bergen hela sommaren. Det var massor med kossor många hundra. Bjällrade o lät gjorde det. Men det va skoj att se.
Vi har hunnit med rätt mycket på vårt korta besök. Speciellt lilla m har många intryck att smälta. Nu vet hon var äggen o mjölken kommer ifrån, innan vi köper densamma i förpackning på Tesco. Hon är ju riktig stadstjej, o ser bara levande djur nån ynka gång om året. På zoo eller hos just  Tuttan. Vi började med att nästan köra över en skock får som vimsade runt på stora vägen med herdar o allt. Rena turen att vi missade dom. Hade just tvättat bilen, och körde på tok för fort för att den skulle torka, o så står dom bara där o ser dumma ut bakom en krök...
Sen klappades det kaniner, hönsboet tömdes på ägg, hästar skulle hämtas, Katter och hund skulle kelas med. Så det va full rulle från start.  Senare på kvällen släppte Tuttans dagens bomb. Det har visat sig att vi har en bror, som vi alldrik hört talas om. Kom fram när Tut  sorterade mammas (Farmors) all gamla papper. Har lite ledtrådar att gå på, så vi ska nog snart luska ut hur vi kan kontakta honom.
Nästa dag vi vi prima frukost på äkte österrikiskt manér. Gott o trevligt som vanligt :-)  Sen åkte vi häst o vagn med Tut, som va ute med turister. Hon hakade på en extra vagn därbag, så vi kunde åka med.
Sen var det alltså dax med att kolla kossor. På kvällen var det tältfest i byn, kreaturen till ära. Knökat med folk, och umpa umpa musik som sig bör. Blev rätt mycket vin...  Kändes i bollen i morse. Men det var det värt. Allagånger :-)))
Läs lite mer om helgen på;  tuut.blogg.se
En riktigt lyckad helg. Även om det blev 16 timmars bilkörning. Men det är vi ju vana vid :-))

Har säkert glömt en del i min summariska redogörelse, men det kan jag isåfall ta igen en annan dag.

PS. Bodde bra gjorde vi oxo - på nya loftet :-)

Häpen lilla m räknar får

Det smälldes bomber, Usama hade inte gjort det bättre...

Hästkrafter

Tors 18/9 2008 - Shopping again...

Idag va vi ute med måttband och papper o penna. Kollade mått o priser på allt från kinesiska terrakotta krigare (193 cm) till vaser o annat krams. Tjurhorn i aluminium, 93 cm mellan spetsarna på hornen... Linda var alltså i sitt esse. Shopparese. Igår hittade hon en deko "love" som hon tvunget ville ha. Idag var denna borta ur hyllan. Visade sig att någon betalat handpenning på den, och lagt undan den. Detta stoppade såklart inte Linda. Efter lite förhandlande med butikspersonalen, spatserade hon stolt ut med tingesten.
Ikväll gick vi alla fyra; m och  M, Linda jag, på Trattis. Musslor, Risotto; blodig biff, Pizza, Tiramisu, vit chokladmousse o glass, fanns bla otan. Samt en obligatorisk Montepulicino d' Ambruzzo.
Imorgon klockan åtta drar vi till Tuttan i Österrike. Är en bit faktiskt, sådär åtta timmar. Men det går fort när man väl fått upp farten. Ska kolla kossor som kommer ner för vinterförvaring från berget. Dricka öl och eller vin, samt gnaga på grillade kycklingar. Allt detta till österikisk blåsmusik. Ska bli skoj. Hemma igen söndag kväll.

Såhär ser Lindas Love skylt ut;


Pizzabagaren lät lilla m göra en liten specialpizza till  mig, som eferätt. Såhär fin blev den;   :-)


Ons 17/9 2008 - fönstershopping

Idag är det på pricken fyra år sen Tuttan va här o laseropererade sina ögon. Dom håller visst ännu, eller hur "Hawk-eye"?
Har varit runt med Linda det mesta av dan. Först Max_City, som är ett stort köpcenter med 140 butiker med bara möbler och interiör. Hon letade fräcka grejer till Chris nya ställe i Zagreb. Sen runt på stan o kollade alla modebutiker, som Gucci o allt vad dom heter. Nu har Linda o lilla m dragit iväg på pedikyr. Undrar hur många treåringar som går på det?? Men Linda är Linda, o då blir det att göra sånt  Det blir så som tur inte så ofta... :-)
Ikväll blir det Trattoria Pom o'doro

Så här blev resultatet;

Tis 16/9 2008 - Linda

Uppdraget slutfört. Linda hämtad från Zagreb. Åkte dit i förmiddags, träffade den mysteriöse Chris, som inte varken monseriös eller mysteriös any more. Trevlig kille. Kollade hans kontor, och åt mycket mör och lite stekt biff. Precis som jag vill ha den alltså. På vägen hem blev vi med nöd och näppe insläppta i Ungern, då Linda "glömt" sitt pass i Zagreb, och bara hade nåt lokalt ID kort från Spanien med sig. Efter lite trixande och trugande, så släppte dom motvilligt in oss i Schengenland. Lilla m strålade av lycka att se Linda igen. speciellt som hon hade med sig en liten "Hallo Kitty" handväska fylld med nagellack och läppglans...
Pga av regn skippade vi GOA ikväll, och drog till mer närbelägna "Fat Mo´s" istället. Kanske ingen kulinarisk höjdpunkt, men ändå helt ok i vanlig ordning
Imorgon är uppdraget;
iKEA
Maxi City, där vi ska försöka hitta en terrakottakrigare eller två i full skala.
D&G för att hitta ett skärp
Gucci, för att hitta tapeter
sen kanske lite spnning på gymmet, om vi hinner.
Linda är en mycket aktiv person... :-)

Här L o Chris från tidigare idag;

Mån 15/9 2008 - back to base

Regn o tio grader. Alltså måste vi fortfarande vara i höga Norden. Men inte. Det var vad som väntade oss i Budapest. Åkte härifrån för 6 dagar sen. Då visade mätaren på dryga trettio grader. Det kan gå snabbt utför här i livet. Tur att det bara gällde temperaturen den här gången. Jag o lilla m anlände strax efter lunch, o sen hämtade vi stora M nu ikväll på Ferihegy (flygplatsen) Har just korkat upp en flaska Batista, Cabernet-Merlot 2003, som jag inhandlat i Treviso förra veckan. Helt ok måste jag säga :-) Snart kommer en laddning Sushi hemlevererad. Till detta blir det "Wer wird Millionär" med Günter Jauch på RTL:. Nå har snott stora M´s DG solglasögon ur det inchekade bagaget visade det sig just. Säkert i Prag, tänker jag, full av förutfattade meningar. O såna ska man ju inte ha, men det har man ibland iallafall. Fy på mig :-)
Imorgon ska jag köra till Zagreb o hämta Linda ( JUHU, som hon brukar skriva) Det är inte så långt, bara tre timmar. Väl där blir det brunh med henne och Chris, som jag aldrig tidigare träffat. Ska bli kul :-)

Stora M hade med sig lite foton vi gjorde i Tallinn sist vi var där...

Sön 14/9 2008 - Fotboll och F1

Idag har vi varit o kollat när Hilda o hennes Skäldervikens IF spelade skjortan av konkurrenten Teckomatorp. 4-0 blev det till sist. Maja o Victor tittade oxo på.
Sen vann ju Sebastian Vettel sitt och Toro Rossos första GP nånsin. GRATTIS :-)
Sportsöndag med andra ord.
Imorgon åker vi tidigt tillbaka till Budapest . Värmen verkar dock vara på rymmen där oxo. Brrrr.... :-)



Lör 13/9 2008 - Morötter är inte nyttigt

Idag har jag varit nyttig och ätit morötter. Får i och för sig kli i halsen av dom, men det går ju över. Grejen är bara den att jag nog aldrig ätit mer än en morot i stöten. Det blev jag varse efter att satt i mej elva stycken tittandes på kvalificeringen för morgondagens F1 lopp i Monza. Plötsligt började ögonen klia och svullnade upp till små myntinkast. Hals o näsa likaså. Ont som attan gjorde det o jag kunde knappt andas. Rätt otrevligt faktiskt. Hade planer på att olja in en bit trädgårdsslang o köra ner en bit i halsen om det skulle bli ändå värre. Men det behövdes inte som tur var inte. Nu är det några timmar sen och det hela börjar så smått lägga sig. Även om jag ser rätt rolig ut under ögonen...

Ska göra köttbullar ikväll, med potäter o sås, o massor av lingon såklart


Lör 13/9 2008 - Geografi

Här litet test av dina geografikunskaper:



This Traveler IQ challenge compares your geographical knowledge against the Web's Original Travelogue's other 3,058,488 travelers who have taken this challenge as of Saturday, September 13, 2008 at 09:49AM GMT. (TravelPod is a member of the TripAdvisor Media Network) 
>

Lägg gärna in resultatet som en kommentar...

Fre 12/9 2008 - Ost o spegelram

Hemskt vad stressigt det blir så fort man kommer till Sverige. Hinner inte blogga ett dugg...

Ok, stressigt o stressigt, men fullt upp med barn, hämta umgås sova lämna i skolan osv. Men det är jätteroligt. Klagar inte alls. Åsså får jag ju god hjälp av Kajsa. Just nu tex, är hon o hämtar Hilda på nån show-dance o Maja på gympan. Jag o lilla m lagar mat. Ugnsgrillade kycklingben (först marinerade) o Hasselbackspotatis ska det bli.

Annars har vi igad varit o skaffat grejor till en maffig spegelram vi ska ha på jobbet, skruvat ihop schabraket, o målat svart. Sen Ikea för att skaffa lite mojs till Båstad.

Stora M är i Tallinn. Första gången hon är utan lilla ditot så länge, - sex dagar blir det innan vi ses i Budapest igen. Just nu har vi lite paus i matlagandet, hyvlandes ost, ätandes Tuc, med nämnda ost, o lite Vina Albali på box. Det är ju en fördel med gamla Sverige, alla dessa bag in box. Finns ett rätt stort utbud faktiskt.

Ági har föresten åkt tillbaks till "sitt" Toronto i veckan. Hoppas hon kommer hem igen nån gång...


Tis 9/9 2008 - kort stopp

just åter från min lilla turné. Men det blir ett kort stopp. Imorgon vid lunhtid flyger lilla m o jag till Köpenhamn, där jag hoppas Kajsa möter oss. Måste föresten kolla så vi har biljetter, men jag tror att jag bokat. Men blev lite osäker nu...
Sen kör vi via Skälderviken, för att se om Hilda o Maja vill hänge med till Båstad.
Jobba på konteoret på torsdag. Ska göra en koll på lagervärdena. I bokföringen finns en stor post som heter "flytande lagervärde" och det är det jag ska kolla. Så vi har rätt rutiner o så. Har kallat in lite experthjälp oxo :-) Flytande lager har alltsåp inget gemensamt med systembolagets lager. Tyvärr :-) Ska försöka hinna med o skriva lite mer i morgon kväll.

Idag har jag kollat på lite sånt här bland annat. Järnklumpar kan man kanske tycka. Men det är hus till stora gasmätare :-)

Lör 6/9 2008 - Formel ett o bio

Räkskrället placerade sig bara som fyra idag på Spa. Vad är det med den där lille finnen. Skulle kanske blanda lite Red Bull i vodkan för att få vingar... Bio idag; Miss Pettigrew lives for a day. Har som vanligt ingen aaaaning om vad det kan vara för något. Men det ger sig ju.  Imorgon missar jag racet. Måste köra till Treviso i Italien i morgon eftermiddag. Ska med en kund på lite besök på måndag.Hemma igen tisdag eftermiddag efter ett kort stopp utanför Ljubljana, så innan dess blir det nog tunnt med inläggen. Sen till Sverige med lilla m på onsdag. Känns hårt att lämna sommaren här. just nu 34,7 i skuggan :-))
Senare ikväll blir det ljummen bläckfisksallad, blodig biff med rostad timjan, och på det panakotta med mörk chokladsås. mmmmm....



Trattoria Pomodoro Restaurant
pomodoro-07.jpg

Fre 5/9 2008 - Ischgl

Så, nu är årets Ischgl vecka bokat. Blir vecka 5, sista veckan i Januari. Så nu vet ni det alla barn. För dom som inte känner till ritualerna, så är det så att vi har som tradition att varje vinter åka till alperna, och oftast just Ischgl, som ligger högt o snösäkert, o har bra skidåkning, och framför allt ett hektiskt nattliv. Det tycker iallafall LKV är viktigt.
Alla barnen är alltså Linda som är 26, o till vardags bor i Spanien, Kajsa (Kavat) 24 o flygvärdinna, stationerad i Köpenhamn, Victor, snart 23, som mekar med stolar o sittsystem mest hela dagarna. Hilda ,13, som just börjat högstadiet i Ängelholm, Maja, vår gympastjärna, som är 11. O sist men minst lilla m (Marleen) som är tre och ett halvt. Det halva är viktigt i den åldern. Sen är det alltid nån (nästan) kusin, o ibland en eller annan pojk eller flickvän som hakar på. Ja det va ju en liten familje presentation för dom som inte vet. O det verkar vara några stycken. Kul :-)
Ikväll blir det Trattis (Trattoria Toscana) -musslor o blodig oxfilé. Kanske en Tiramisu som utropstecken. Vi får se.

Så här såg vi ut förra vintern...

Fre 5/9 2008 - Guten Morgen sonnenschein

Den här är väl bra att vakna till en fredag morgon när solen skiner...
Lite Sigge Fürst och morgonklubben över det hela :-))

Tors 4/9 2008 - Dagis

Igår fick vi reda på att lilla m kommit in på det ungerska dagis vi har här i kvarteret. Nu behöver vi inte skjutsa kors o tvärs genom stan, eller betala skyhöga avgifter som på "Superkids" där hon gick tidigare. Det är ett engelsk språkigt dagis, men det gav alla ungarna tusan i. Dom bubblade glatt på ungerska, till lärarnas och föräldrarnas förtvivlan.
Första dan idag. Inga problem, hon kunde inte bli av med oss fort nog när vi lämnade imorse. Hon som är så reserverad i början annars :-)
Ska hämta nytt pass på svenska ambassaden till mej i morgon - lite tokig meningsuppbyggnad där, men får skylla på min gamla svensklärare, hon kollade alldrig så noga, o hade nog inte anmärkt i detta läget heller, men min mamma, uj uj. Tur hon är död o begraven, iallafall i det avsendet :-) 
Iallafall, i mitt gamla pass har den plastade bildsidan trillat ut. Fjärde passet på raken som dom fått byta ut. Gratis, men i alla fall. Ingen sk svensk kvalitet där...
Lilla m ska hämta ut sitt nationella ID kort på samma gång.
Idag ska jag laga mat. Köttbullar med potatis o gräddsås. Blev lite sugen på det när jag va på IKEAs delikatessavdelning häromdagen. Köpte med mig en burk lingonsylt hem. Den ska ätas upp ikväll. Inte burken alltså, men dom små röda bären...

Så här långt har dom kommit nu...

Ons 3/9 2008 - thanx, but no thanx

Förra inlägget var lit en tillrättalagd kopia på det förra igen. Detta för att jag länkade från en artikel i Aftonbladet. Skulle se om det kom med... fast sen kom det annat emellan, o nu vet jag inte var jag ska kolla... :-)
Därför skalade jag bort det personliga på slutet. Bara så ni vet :-)
Annars? Över trettio grader, fast det är skönn torr värme, inte så klistrigt alltså. Har promenerat två timmar i stan nu på sen eftermiddagen. Makalöst vad mycket nobelbutiker som poppat upp den senaste tiden. Skulle kunna tro det är guldrush eller nåt... Ikväll blir det Dionysos. Lite grekiskt med andra ord.
Linda ringde just o frågade om vi ville haka på deras båtresa ett par dar nästa vecka. Tydligen värsta motor yachten, med dubbla sovrum, o badrum, eller hytter heter det kanke på en båt. Vad heter då badrum? Totter kanske??
Tyvär måste vi tacka nej, då jag ska till Italien på söndag kväll, och sen till Sverige på onsdag. Jag åker med lilla m. Stora M åker till Tallinn på yorsdag. Sn alla tillbaka hit på måndag den femtonde.
Sorry Linda. Tack iallafall :-)


Ons 3/9 2008 - God bless America

Är inte dom där skenheliga amerikanerna för härliga så säg...

Mc Cain's nya vicepresident kandidat Sarah Palin's sjuttonåriga, ogifta dotter är ju i femte månaden. Detta hade ingen höjt på ögonbrynen åt utom i just USA. Taskig tajming oxo, nu när mamma Sarah just deklarerat att sexualundervisning, aborter osv måste bannlysas. Sex före äktenskapet är ju oxo naturligtvis en dödssynd. Stackars dotter nska visst nu tvingas gifta sig med storken för att minska skandalen. Taskig tajming 2 är ju att dom såklart höll presskonferens om hela historien precis samtidigt som New Orleans höll på att utplånas av orkan och flodvågor. Åsså går den där Gustav o blir till ingenting. Av en vante blev en tummetott. O av Palins lilla baby blev det en vante av en tummetott.

God bless America  - Ja jisses :-))



RSS 2.0