23 Augusti 2009 - Snussöndag

snus är ett kärt ämne i denna blogg. Jag har haft utläggningar om det förut, och det blir säkert fler... Imorse joggade jag förbi "Hjältarnarnas Torg" Eller "Milleniumtorget" som det oxo kallas. Iallafall en av dom platser som bör besökas enligt varje guidebok.
Man brukar ju kunna se frekvensen av svenska besökare just på antalet använda prillor eller snuspåsar man ser. Oavsett vilken världsdel man befinner sig i. I morse låg det inom ett par kvadratrmeter, just på hjältarnas torg sisådär 20-30 rykande färska påsar. Om dom fortfarande var varma förtäljer inte historien, då jag inte fysiskt kände på dom.
Drog slutsatsen att en svensk idrottsförening var på tur i Budapest. Och som första anhalt efter en tidig frukost gjorde ett stopp just här. Kände mig lite som en upptäktsresande i Afrika eller kanske som Crocodile Dundee, när jag värderade spåren och drog mina slutsatser... :-)
Temperaturen har droppat ca 10 grader sen tidigare i veckan. Nu alltså behagliga 22. Lite regn oxo. Ett rätt bra väder att äta pannkakor i, och att se Formel 1. Denna veckan från Valencia.
Nu väntar vi på att dom nya grannarna ska droppa in. Har bjudit in dom på lite vin, för att kunna pumpa dom på upplysningar om vad dom egenterligen är för några... :-))

Lilla m gillar att spela pajas, och kan man skämta om ex president Bush, så måste man väl kunna göra sig lustig över en österrikare.... Även om vissa säkert inte tycker det är politiskt korrekt...


Fredag 21 Augusti 2009 - ordningen återställd

Nu i morse va jag ute o provade vingarna, eller snarare fötterna igen, efter 18 dagars konvalesens efter mitt Balaton-disaster. Känns att skinnet fortfarande är lite tunt, men det gick bra. :-) Sprang precis 10km.
Nu är flygfest och folkfest över för denna gången. Rätt skönt faktiskt. Idag är det officiell klämdag, Dom har sånna nämnligen, ungrarna. Veckan före en potentiell klämdag, deklareras lördagen till officiell arbetsdag. Dvs banker, myndigheter, företag osv håller igång som en vanlig vardag. Fiffig inrättning. Då kan dom ta långledigt utan att bränna semesterdagar eller behöva  flörta med chefen.

Här lite action från skyarna över stan, klicka igång o njut :-))



Här en förmodligen en något överförfriskad Malev-pilot som försöker flyga under en bro. Fångade honom från köksfönstret...


Tors 20 Augusti 2009 - Folkfest

Idag är det den 20 Augusti. Ungerns nationaldag, med allt det innebär av trafikkaos, folkfest o massor med flaggor. Vad gäller flaggor är ungrarna att likna vid norrmän... :-)
I år har man lyckats toppa det hela med att lägga in "Red Bull Airrace" oxo.
Dom har tränat i två dagar nu.  Ettriga små flygplan som drar förbi utanför köksfönstret. Inte en lugn stund. Men det kan man väl stå ut med.
Idag ska det bli allvar av. Dom räknar med att 1,2 miljoner människor ska vara ute o fira i centrum...
Här en liten rapport från gårdagens träning och qualify;

WATCH THE MOVIE!!! :-)


Tisdag 18 Augusti 2009 - on tour

Nu tillbaka efter mitt "korståg" genom Europa; Budapest-Brüssel-Malaga-Berlin-Tallinn-Riga-Köpenhamn-Malmö-Budapest, är dom flygplatser jag hunnit med på 6 dagar. (blir lite omvägar o planbyten om man vill flyga billigt...)Däremmellan bad, sol och mat.
Linda och Kajsa (som landade nån timme innan jag) mötte upp i Malaga med skumpa i P-huset i vanlig ordning. Börjar bli en väl inarbetad tradition :-) Sen badade vi, solade, shoppade, och inte minst åt...
I fredags till Tallinn, där vi hade några jättehärliga dagar, utan lilla m, som var på landet med mormor. M&m flög hem i söndags. Själv i går (måndags) morse. Tidigt, dvs 05,20, vilket är 04,20 CET. Flög till köpenhamn, för att sedan ta mig till Malmö och Sturup. Planet skulle gå 14,00, men var försenat till 18,00 på grund av nåt tekniskt problem dom haft tidigare under dagen. Hur kul är Sturup egentligen??? Tur att man har en Sudokubok...
Inte hemma föränn 20,00. Tog mig attltså 16 timmar o 25 minuter att ta mig hem efter det jag steg upp. Det hade gått att klara fortare med bil... Sen grillade vi till seeeent. Satt ute länge i fackelsken och njöt av den varma kvällen.

Bra Champagne kan drickas i alla miljöer

Frukost på Yanx

Kajsa o Linda i plurret

Måndag 10 Augusti 2009 - Gräsänkling

Inatt hade jag en riktig mardröm. Drömde att jag varit hos frissan, men när jag kollade lite senare hade jag modell á la tysk hokeyfrilla där bak. Varifrån allt det håret nu kan ha kommit ifrån. Vaknade iallafall helt kallsvettig, kollade nacken med handen, och kunde konstatera att det som tur va bara va en dröm... :-)

Ska strax skjutsa lilla o stora mM till flyget. Dom pyser iväg till Tallinn. Mormor ska besökas...
Blir därför gräsänkling några dagar. Får väl grilla i min ensamhet ikväll. Men imorgon bitti sticker jag till Marbella och Linda. Kajsa sluter upp på onsdag eller så. Ska bli ett par härliga dagar med sol o maffiga biffar. O lite Rioja förstås...
På fredag ansluter jag till mM-en i Tallinn, helgen där. Har redan bokat in både fredag och lördag på Controvento. Dom har ju så himla bra kött där...
På måndag nästa vecka är vi allihopa hemma igen. Blir inte så mycket bloggat under veckan, eftersom jag struntar i att ta med laptopen. Fast kan kanske låna nån av döttrarnas...

Vokuhila på tyska, en mardröm på svenska;


Söndag 9 Augusti 2009 - stulen personal

Igår gjorde jag o lilla m en misslyckad shoppingrunda.
- Kemtvätten, dit jag släpade mina skjortor var stängd
- Skorna jag skulle köpa fanns inte i min storlek
- "Gas-Store", som är min favvo butik för kläder hade lagt ner. Ska bli H&M där istället... :-(
Kom alltså hem igen med  idel oförättade ärenden.
På kvällen tog vi avsked av Trattoria Pomodoro i den tappning vi känner den. Dom stänger nästa vecka för ombyggnation. Öppnar inte föränn i oktober igen. Ska dock bli nåt alldeles speciellt lovade Gianni. Vi blev inbjudna dit för att kolla ombyggnationen löpande :-))
På vägen hem kollade vi in Tom&George, som tidigare vr en alldeles för trendig o posh restaurant. Nu har dom renoverat rubbet, är numera en italienare, med alldeles fantastisk miljö. Hovmästaren som vi känner från just "Pommis" haffade oss på gatan, o bjöd in för en visning av lokaliteterna. Drinken avböjde vi... 
Det blir nog att vi kommer spendera en del lördagar där framöver. Maten är jag inte orolig för, eftersom dom inte bara norpat hovmästaren från Pommis, utan även deras fantastiske stjärnkock, Sergio... :-)
Idag har det blitt pannkakor i vanlig ordning. Ska grilla ikväll. Tror jag tar o lägger kycklingen i marinad nu.
So long så länge :-)

Jo just det; Niki's Arpi friade igår, och hon sa YES,YES, YES :-)))  - Grattis säger jag :-)

slagen hjälte från i tisdags;

Fredag 7 Augusti 2009 - meloner utan silikon

Fredag! Fötterna går nu att stödja på, så det blir en promenad till Trattis, nu när Évi o Ági snart kommer för att ta hand om lilla m.
Idag var dito m och jag hos frissan. Himla bra blev det :-)

Här kan man köpa meloner på sisådär 30 kilo...

Tis 4 augusti 2009 - snöpligt återtåg...

ja då är det officiellt konstaterat att man är en vekling. Iallafall mina fötter. Resten av kroppen ville inget hellre än att slutföra galenskaperna. Men, men,
Gick igår nästan 60 kilometer med min 12 kilos ryggsäck. Redan efter 20 km började fötterna glöda i hettan (gassande sol o 34 grader) Kände hur blåsorna blev större o större. Bara bita ihop o gå vidare. Efter 50 km så gjorde det så ont att jag ville skrika för varje steg. Efter ca 58 km satte jag upp mitt nyinförskaffade tält (har inte tältat sen jag va liten, - om inte lumpen räknas...)
Fick av skorna, som nästan satt fast, o fick konstaterat att blåsor inte försvinner av att man ignorerar dom.
Ny får dom äckelmagade sluta läsa...
Alla fyra blåsorna hade gått sönder, o strumporna hade torkat fast i sörjan. Fick klippa loss både skinn o strumpor. O på med Compeed. Som jag alltså hade med mig.
Efter att idag kollat på internet, vet jag nu att man ska sätta på detta såfort man börjar känna nåt. O att man kan ha nylonstrumpor under dom vanliga, och att, och att.
Sådax att ha denna kunskap nu... :-(
Tog imorse tåget tillbaka till bilen, och sen skamset återtåg till Budapest. Jävla fötter!!!
Nu struttar jag fram som en pigg nittiåring härhemma.
Slutsats;
Tänk efter FÖRE.
Bo på hotell!
  - Campingplatser attraherar campare, inget ont om dom, men dom tycks gilla snabbmat på plasttallrikar o dricka vin ur plastmuggar. Fanns bara såna ställen i närheten, och längre än närheten ville inte mina fötter bära mig...
Jag hade sett fram mot att i god vigör inta en utsökt middag på ett bättre ställ. En flaska årgångsvin i fin miljö, o med bra service.
Men nädå, nån kycklinggryta med klibbigt ris blev det, med ett odefinierbart och för sött vin till. Fast sen va det ganska mysigt att ligga där i tältet när värmeåskvädren drog igång med blixt storm o dunder. Hela natten höll det igång.
Sen kan man ju alltid glädja sig åt att high tech tältet faktiskt höll tätt :-)

Ikväll blir det improviserad grillning på taket.

Men visst ler han tappert...


Söndag 2 Augusti 2009 - dan före dan...

Idag har vi gjort ingenting, om pannkaksätning kan räknas till den kategorin...
Vilat upp mig inför morgondagen. Det är då det gäller. Agnar ska sållas från vetet, eller vad det heter, tuffing eller vekling, det är frågan. Vad som verkar vara värsta motståndaren just nu är värmen. 34 grader.
Sticker iväg i morgon bitti vid halvfemsnåret. Parkerar bilen vid östra sjöändan, och hoppas att den står kvar ETA på torsdag.
Men först ska vi till Monica o Feri o grilla. Monica är den första i raden vi ärvde efter Toomas :-)

Smältande glaciär från i torsdags

Lördag 1 Augusti 2009 - Resumé

Ok, här kommer en liten resumé av veckan;
I tisdags körde vi till Tannheim. Stannade i vanlig ordning på Landzeit strax efter Linz för brunch. Det måste erkännas att Österrike har dom i särklass bästa vägkrogarna i Europa. Och jag har sett några stycken...
På kvällen Jungbrunn med Tut & co. Fast först drack vi ett gott rödvin. Det är liksom inte alltid. Alltid vin, men inte alltid så gott. Tänker på biovin och gamla vinare Emil har hittat på jobbet... :-))

Enligt väderprognosen skulle onsdagen föra med sig kanonväder, och den profetsian slog minsann in med råge. Sol, o knallblå himmel. Efter en ordentlig "Emmafrukost" bar det iväg upp på bergen. En skön dag med ca 5 timmars vandring. Först upför och uppför till Landsberger Hütte från Vilsalpsee. Sen längs bergen till Neunerköpfle och Usseralp, där Niki hämtade med traktorn. Uppför är skönt att gå. Nerför är skönt att slippa. Tack Niki :-)
Sen blev det grillning. Kött med flugor. Gott, gott :-)
Lilla m älskar verkligen lantlivet med alla dess vedermödor, som att hämta rykande färska äg hos hönsen, klappa o mata kaniner, osv.

I torsdags morse var jag o Tut uppe med tuppen. Tut introducerade "Alpine walking" en sportig och av syrran uppfunnen variant av "Nordic walking", alltså med stavar, fast uppför ett berg i rasande fart. Har alltid lett lite i mjugg åt dom där töntarna som knatar fram på slätten med sina pinnar. Efter ha lärt mig tekniken av den utbilade bergföraren, konstarerade jag att rätt använda, har man stor användning av dessa stavar. Kan ta mycket längre steg. Alltså går det mycket fortare. Om man jobbar ordentligt med armarna, o inte struttar runt som dom flesta tyskar ser ut att göra... hahah :-)))
Vi klarade Füssner Jöchle på drygt timmen. Noga räknat 1 timme 2 minuter o 35 sekunder!  700 höjdmeter.
Efter denna kraftansträngning blev det frukost, och sen tackade vi för oss och drog vidare till Zell am See.
Bodde fint, simmade med lilla m, åt fyrarätters middag och sov gott.

Fredagen började jag med en joggingtur runt sjön. Zeller See. 11 kilometer.
Sen körde vi hem över Grossglockner. Passet ligger på över tvåtusenfemhundra meter, med väldigt imponerande natur.

Hemma igår kväll lagom till Trattis.

Man kan sammanfatta veckan med att det var ett riktigt träningsläger. Full fart mest hela tiden.
Bra övning för nästa vecka, då jag faktiskt tänker göra slag i saken, och vandra dom 200 kilometrarna runt Balatonsjön.
Fick bytt ut det jag i god tro förra veckan köpte i förvissningen att det var ett tält.... Nu ÄR det ett tält.
Har packat ryggsäcken. 12 kilo blir det att kånka runt på. Nyttigt. Vädret ska bli varma 32 grader med sol,sol,sol. Hoppas man inte får solsting... :-)

Jo just det; stora M glömde ju att ta med sina smycken o lite annan bråte från hotellet i Cannes för ett par veckor sen. Dom lovade skicka prylarna, men tills innan vi for hade vi inte sett röken av varken avi eller paket. Men när vi kom hem stod det ett paket utanför dörren. Vem som helst kunde ha norpat det. Kan ha stått flera dagar. Tack alla snälla människor som inte stal det. Vigselringen o andra saker hade säkert gått bra o smälta ner o sälja.






RSS 2.0