onsdag 30 december 2009 - väntans tider

Här går man o väntar... på att året ska ta slut, på att nya året ska börja, och att våra kunder börjar jobba igen, så vi kan plocka lite mer fina order. Har en del i röret nu... :-))

lilla m on snow...


Tisdag 29 december 2009 - back in Bu

jaha, då va vi åter hemma efter två dagars bilkörning, tre dagars skidåkning och fyra nätter på Olympia.
Åsså massor med mat. Startade dagarna med en rejäl frukostbuffet, sen nåt lätt i backen, som Wienerschnitzel med Pommes Frittes, eller liknande smalmat. Kvällstid blev det femrätters varje dag. Känner mig som ett svullet isterband nu. Blir att ta det lite lugnare med kalori-intaget dom närmsta dagarna. Börjar på gymmet den fjärde igen. Ska bli skönt!! :-)
Det blev rätt mycket skidåkande med. Lilla m va duktig redan förra säsongen, men nu va hon ännu bättre. Flängde som en flådd råtta upp och ned. Inte uppåner så värst mycket, utan upp- med liften, o ner med tjusfulla parallellsvängar.
Om fem veckor är et dax igen. Då med hela barnaskaran. Kajsa har bokat en buss. Kajsa är som Lotta på Bråkmakargatan. Hon kan ALLT! :-))
Idag har vi varit o hälsat på ett par vi känner som nyss fått en dotter. Zina heter den lilla, rätt fint namn... Till mat fick vi hemgjord salami, med riktig fjutt! Gott!!! :-)




onsdag 23 december 2009 - dan före dan vi drar till Ischgl :-)))

helgfriden har inte hunnit innfinna sig föränn just nu. Telefonen har gått varm dom senaste dagarna. Har inte folk ledigt??? VA??? Mellan telefonerandet har jag knåpat med offerter i dagarna tre. Stora saker på gång. Kanske, eventuellt...
Har även hunnit lasta ner skidor o annat bråte i bilen, så det mesta är klart för morgondagen färd mot alper och snö. Snön vi hade här till låns är snart ett minne blott. Efter 8 grader och ösregn är det bara sorgliga rester kvar. Men snö ska man åka till (och åka PÅ) o inte ha liggandes hemma runt husknuten. Det har alltid varit ett av mina många motton här i livet. Motton är bra. Dom kan även bytas ut efter behag.
Igårkväll va vi på bio med lilla m. Grodan och princessan. Nån Disney historia. O dubbad till ungerska. Suck... Sen gick vi på grillhus. Pampas. Lilla m beställde en 200 grams tournedau, Rare givetvis. Den satte hon i sig. Rubb o stubb. Propertionerligt översatt till mig, skulle det vara som om jag satte i mig 1,2 kilo. Där blir pappa lite impadfaktiskt. Äpplet faller inte långt från trädet, för att dra till med en sliten klyscha.
Tja, what else?? Näe, inte mycket. Så nu lägger jag locket på för idag. Får önska mina trogna läsare en riktigt God Jul. Vilka ni nu är. Med tanke på statistiken måste det ju vara lite fler än bara dom närmast sörjande... och det är ju roligt!!!  :-))

Kärt motiv;


söndag 20 december 2009 - snö o smällkallt

Lite drygt en decimeter visade det sig vara.
Huvudet kändes ett par nummer för litet i morse. Blev nämligen ilurad både det ena och det andra i drickaväg igårkväll. Ok, det va inte precis nån som hällde sprit o vin i halsen på mig, men ändå...
Vi hade iallafall en himla trevlig kväll :-)))
Idag hittade jag ett hotell med ett ledigt rum för julhelgen i Ischgl. Hotel Olympia, för dom som har lite koll... :-)
Bokade även flygbiljetter till Malmö för M&m när vi ska upp dit nästa gång, alltså i slutet av januari. Själv får jag åka bil, med alla skidgrejorna, men töserna är lite förnäma av sig och vill alltså flyga. O det kan dom ju få göra, speciellt när biljetterna nästan är gratis. Betalade 380 SEK ToR per person. Inklusive skatter o alla avgifter. Billigt billigt. Taxi till och från flygplatsen går loss på ca 350 SEK. Var är proportionerna???
Just nu är det otroliga minus 19 grader ute. Tur att dom inte bestämmde sig att minska koldioxidutsläppen för mycket efter Köpenhamnskonferensen... Fast på onsdag ska snön smälta igen plus 5. Gött :-)

Det ser trots allt rätt fint ut med lite snö i juletider;



Lördag 19 december 2009 - insnöad

Nu är vi inbäddade i nåt vitt luddigt. Riktigt hur mycket är omöjligt att avgöra eftersom vi bara har takfönster (iallafall på nedre våningen...). Så om det är en centimeter eller en meter, ger sig när vi lite senare ska bege oss till Trattoria Pomodoro.  På vägen dit ska vi hälsa på ett par som flyttat till Budapest från Sverige för nåt halvår sen. Första besöket, så vi tar med bröd och salt. Det är visst en estländsk tradition som M håller styvt på. Själv tar jag med en pava vin. Det går alltid hem. Lovade just att ta med en såg oxo. Dom har köpt en julgran. Takhöjden är det nog inga problem med. Men ungerska julgranar har oftast en stam på sådär 15-20 centimeter i diameter, och passar INTE i en vanlig julgransfot. Men sågar man av dom rakt, så står dom stadigt på golvet. Svåra att vattna bara... :-)
Lilla m ska passas av Kriszta idag, eftersom Évi är sjuk. Lilla m funderar på att prata med henne, helt självmant, men som sagt än så länge är det bara en fundering. Men i Sverige nu senast pratade hon med i stort sett alla. Inklusive Jultomten o Harry. Så det börjar nog lossna så smått. Om det beror på pratpiller eller annat står skrivet i stjärnorna. Appropå stjärnor, så dammade jag av våra rapporter från Astroflash, som vi köpte för ett par år sen. Rätt intressant läsning...

Här kan ni träna på ungerska namn...


17 december 2009 - klimat i format

Nästan två timmar på bandet i morse. Himla bra tänkte ja! sen har jag räknat, kalkylerat o offererat mest hela dan. Sånt är bra det oxo. Förhoppningsvis. Gick på Trattis med lilla m idag igen. Riktigt restaurantproffs den tjejen... Hon satte som vanligt i sig halva min köttbit. Nästa gång beställer jag dubbel portion...
Annars? Kallt som attan. minus 6 grader o lite pudersnö här och där. Brrrr, tur att vi har tillgång på massa energi, som omvandlas till varma element, o mer växthuseffekt. Så visst drar vi vårt strå till stacken för en varmare framtid. Heja oss.
Hörde föresten att Köpenhamnkonferensen kommit av sig lite. Med minus 5 grader o snålblåst i den stan, så kommer såklart delegaterna fram till att vi inte har några problem med ett för varmt klimat.  Psykologisgt disaster för arrangörerna. Kan tänka mig att storfinansen hade sitt finger med vid planerande av ort och årstid för en sån konferans. Dom är rätt duktiga dom där välbetalda strategerna... :-))


Ons 16 december 2009 - låååång dags färd mot natt

Jodå, allt gick bra. Är alltså hemma igen efter en 16 timmars arbetsdag. Lika jobbigt att kränga metalldelar som att göra snö. Iallafall ibland :-))
Blev inte mycket tid att äta heller. Ingen frukost, ingen lunch. Inte ens ett tuggummi. Men M hade beställt sushi tils jag kom hem. 26 timmar utan mat. Bra för midjemåttet. Imorgon blir det en mil på bandet igen.

Prima ballerina;



Tisdag 15 december 2009 - Good old Wizz

Tog oss alltså hem med Wizz i vanlig ordning. Billigare att flyga med dom från Sturup än att åka tåg från Mamö till Köpenhamn. Undra på att dom kör fullt, o Malev haltomt...
Efter nästan plus två kilo på vågen efter julmat o vin, blev det chockstart för den stackars kroppen i morse 11 km på löpbandet plus diverse muskelmaskiner. Så snart är man i form igen...
Gym i morse, jobb i eftermiddags, balettuppvisning med primadonnan, eller i vart fall prima donnan Marleen. Sen Trattis. Jag beställde i vanlig ording oxfilé, rare, o Marleen Risotto. Efter till hälften uppätna portioner kom lilla m med den brilljanta idén att hon o jag skulle byta tallrikar. Alltså satte hon i sig halva min biff, o jag fick nöja mig med lite riskorn. Vinet fick jag i vart fall dricka själv. Undrar just när hon ska vilja ha det oxo...
Imorgon ska jag till Slovenien. Upp klockan fem, hemma vid åtta nio om allt går bra. På morgonen respektive kvällen alltså... :-)
Life is nice !!! :-)))



Söndag 13 december 2009 - julegranen kastas ut ut ut ...

Nu har vi hunnit med att fira jul som sig bör. Visserligen saknades Linda, Victor o Anna, men det fick gå ändå.
Lite julmat, julmusik, tomte o klappar. Imorgon bitti kör jag H&M till skolan, sen "hem" till Köttfärsgatan för att städa ut julpyntet. Dvs julgranen. Sen skjutsar Kajsa oss till Sturup, o vi flyger till Budapest. Vi lyckas nästan alltid pricka in så att det stämmer med hennes jobbtider. Så hon lämnar oss liksom på vägen. Allt som allt har vi haft en jättetrevlig o mysig helg. Föp oss var det alltså slutet på julen, för övriga deltagere mer som ett genrep inför den tjufjärde.

Valda delar av barnaskaran, o julgrisen förståss;


Söndagen den 6 december 2009 - P-dag

Söndag, Alltså tror jag inte jag behöver nämna dagsprogrammet...
Imorgon flyger vi till Sverige för en veckas julfirande i vanlig ordning. Ska bakas pepparkakor, plastgranen ska kläs. Att köpa plastgran är förresten en av dom bästa saker jag gjort här i livet. Snabb att smälla upp, barrar inte, inget lik som ska styckas o sen fördelas över grannskapet. Måste vara miljömässigt rätt oxo. Även om den är gjord på råolja, så recyclas den ju varje jul. Tror vi är inne på sjätte julen med samma gamla gran. Den har hunnit bli en riktig vän. Inte som dom där färska, som luktar och ska ha vatten, o som man med glädje sen slänger ut.
Det blev ju en riktig kärleksförklaring... :-)
Sen lördagen den tolfte ska vi ha julafton med om inte alla, så iallafal dom flesta barnen. Dom som skolkar får skylla sig själva. Rätt skönt att ha det hela överstökat innan det ens hunnit bli Lucia. Det är lättare att boka tomten oxo, så där lite innan hans säsong riktigt hunnit börja.
Den tjufjärde??? Jo då är vi sedan länge tillbaka här i Budapest, och åker just denna morgon till Sol, snö och maffiga pister. Så ska en riktig jul firas :-)))



Torsdag 3 december 2009 - Hyfs

Skjorta o slips ursäktar inte dåligt bordsskick!! Har börjat studera just fenomenet bordskick. Det finns alla de sorters. Mest dåligt. Stackars dom som inte va hårt hållna som små, o blev itutade ett bra dito.
Dyra kläder o snäva kjolar ser faktiskt ganska billiga och säckiga på folk som inte har ett ok uppträdande. Gäller även hur man går står och sitter.
Det är som att cykla. Man måste lära sig, o sen sitter det i av bara farten.
Ikväll blir det Trattis med både m och M.


RSS 2.0