Fre 31 Juli 2009 - ytterligare en sluten cirkel

Vill bara med ett par korta rader berätta att vi är tillbaks i Budapest igen, efter fyra dagars intensivbesök i Österrike.
Kom hem för en halvtimma sen, och nu är det Trattis som gäller, därför får jag berätta mer om detta i morgon
eller så... :-)

Ett litet smakprov;


Mån 27 juli 2009 - Massa på gång...

Nu är helgen överstökad, med bra resultat. T.ex. kom Kimi o Ferrari tvåa i Formel 1 loppet här i Budapest. Är för bekväm för att åka ut o titta live. TV'n duger så bra i sånna sammanhang.  En av våra kunder tittade dockpå loppet visade det sig. Var nerbjuden av en av våra konkurrenter... Både kunden o konkurrenten kom sen o drack öl på vårat tak. Gäller att hålla sig väl med den lede fi. :-)

Massa går förresten ingenstans. Ligger ju på intensiven eftr att närmare synat en fjäder..., så  i det hänseendet är rubriken lite missvisande, men annars är det en massa på gång;
Imorgon bär det av till Tut&co. Tannheim med andra ord. Enligt väderrapporten ska det INTE bli regn denna gången. Så jag hoppas Tut har planerat för ordentlig bergstur...
På vägen hem har vi bokat en natt i Zell am See.
Nästa vecka blir det allvar av mina planer på att gå runt Balaton. Har i helgen införskaffat både en bra ryggsäck, liggunderlag o tält. Tältet var verkligen litet o nätt. Inga pinnar heller visade det sig. Teknikens under tänkte Uffe, o klurade på hur man skulle få up det hela. Ända tills jag insåg att det var ett innertält. Som ska hängas upp i yttertältet... Inte så lätt det där med ungerskan... Får försöka byta till nåt annat imorgon...
Veckan eftr blir det Marbella o Linda, o som avslutning Tallinn. Tyvär utan H&M, som hellre stannade hemma. Stavas tyvär med ett eller två "r"??? Hmmm.. Förstår inte vad som tagit åt in stavningsförmåga. Men det borde väl vara två, va?
Blir ett par riktigt hektiska veckor framöver alltså. :-)

Stödhjulen numera bortmonterade...

Fre 24 Juli 2009 - planer för att undvika bli tokig... :-)

Börjar bli lite tunnt med inläggen. Men jag är i gott sällskap... Själv skyller jag på sommarvärmen, och en allmänt för tillfället långsam livsföring.
Jag börjar dock bli rätt rastlöst av att göra ingenting. Läsa böcker, ligga på terassen, bada, jogga  o sånt.
Varje gång jag kollar mailprogrammets inbox, gapar den lika tom. Alla på semester, eller går på knapp styrfart. Detta lär hålla i sig ytterligare ett par veckor. Hemska tanke. Måste alltså hitta på något för att inte få ett nervöst sammanbrott. Har ett par uppslag som jag  tänkte skulle passa bra;
Åka till Tannheim (med M&m) för att besegra ett berg eller två. Vad säger syster Tut om det?? Kanske nästa vecka eller så...???
Sen funderar jag på att köpa en bra ryggsäck och ett tält, för att sen vandra runt Balatonsjön (Plattensee för tysktalande...) detta utan M&m. Det är drygt 200 km att gå. Det borde man väl klara på en tre fyra dar. Nån som har erfarenhet av sånt??
Efter dessa övningar är man väl mör nog att ligga vid en pool några dagar. Linda, se upp nu kommer jag kanske o hälsar på där nere i Pueto Banus :-) M&m åker under tiden till Estland för att umgås med m's mormor.
Efter detta eventuella Spanien hämtar jag förhoppningsvis H&M i Skälderviken. Bilar till Stockholm för att ta färjan till Tallinn. H&M har ju aldrig varit där, o M&m behöver skjuts därifrån. Det är väl det som kallas att göra två flugor på smällen samtidigt...???
Sen tillbaks till heta Budapest. Efter dessa små äventyr är förhoppningesvis ruljangsen i full gång igen, o det börjar så smått bli dax att planera för skidsemester :-)))

Behöver jag tala om att det blir både Pommis o Trattis i helgen...  - för att inte tala om Dionysos igår... :-)

Sån här ankfart är det på saker och ting för tillfället;
fast till att ha det så bra som jag har det på alla sätt, så är jag nog rätt gnällig. Men man ska aldrig vara nöjd... :-)


16 Juni 2009 - ruta ett igen

Nu är ännu en cirkel sluten; Budapest - Santa Margaritha - Cannes - Velden - Budapest. Kom hem till strålande sommarväder. 34 torra grader. Mindre trevligt att det va precis lika varmt inomhus. Men det reder snart A/C:n ut :-)
Igår körde vi så makeligt från Cannes via Sirmione vid Gardasjön, där vi åt brunch i form av formidabel italiensk glass,  till Velden, Wörthersee (Österrike). Brukar stoppa här på vägen hem. Sommarort som Båstad, fast elegantare på nåt vis...
Nu ska det grillas kalkon o kyckling.

Hyrde en liten ekologisk motorbåt i Velden. Lilla m va kapten...


13 Juli 2009 - anniversary

Stranden idag igen. Va lite molnigt på eftermiddagen, men det var faktiskt bara skönt. Man sover liksom bättre om inte solen gassar för fullt. O sover det gör vi mest varje dag. Jag o lilla m.
Idag är det prick 8 år sen vi gifte oss just här i Cannes. Det ska vi ut o fira ikväll. Med ostron, o en 600 grams chateubriand. Tror det blir rött idag, som omväxling till rosén.

Ett axplock sömnbilder;






12 juli 2009 - Söndag utan pannkakor

Imorse sprang jag 10100 meter på 57 minuter o 15 sekunder. Uppe md tuppen medan emMen fortfarande sov. En massa joggare ute på Croisetten, samt en o annan festprisse som försökte hitta hem till hotellet...
På plats på beachen redan klockan nio. Jag o lilla m vill säga. Stora dito sov vidare så gott... Sen same procedure as every day. Missade tom Formel ett racet på Hockenheim. Eller va det Nürburg...???
Well, well, som Emma brukade säga. Webber vann iallafall.
Nu är klockan halv sex, o vi har just kommit hem från stranden. Nu ska det duschas o klä upp sig lite. Sen kolla diverse butiker, innan vi intar drinkar o middag på "Le Grand Café" i vanlig ordning.
Häpp, häpp :-)

Nya skjortan kanske inte passar helt perfekt med kavaj, men visst är det lite semesterkänsla över den... :-)



lilla m med Hallo Kitty kit


11 Juli 2009 - Rivieran

Nu har vi då via Parma och Santa Margeritha landat i Cannes. Kom igår, och idag har vi legat 7 timmar på stranden. Under parasol alltså. Det där med att bränna sig röd som en kräfta tillhör förgången tid. Numera solas det förståndigt. Alltså har färgen knappt ändrat sig under dagen.
Tips till alla sommarfirare; ha INTE telefonen i badbyxorna när ni simmar. Speciellt inte i saltvatten. Ska försöka hitta en ny likadan Nokia 6300 på nätet. Om dom fortfarande finns vill säga...
Det går alltså INTE att ringa till mig den närmsta veckan. Går dock att få tag på via stora M. O e-mail.
Åt ostron igår, ska äta ostron idag, och förmodligen i morgon oxo. Drack Campari igår, ska dricka Campari idag, och formodligen i morgon oxo. Historien upprepar sig alltså. Håller hårt på Cannes traditionerna. Konstaterade just att jag o stora M har vår tionde sommar på raken här. Lilla m har bara hunnit med hälften så många.
Hittade förresten en fin handduk på Hotel Metropole i Italien. Den ska vi pryda gästbadrummet med när H&M kommer på besök nästa gång. Den verkade vara designad som på beställning :-)
Nu ska jag ut o köpa en skjorta som jag hittade igår.

Idag åt vi sån här frukost på stranden, och förmodligen imorgon oxo. O nästa o nästa... :-)


7 Juli 2009 - mellanlandning i Budapest

sen sist har vi hunnit en tur till Tallinn. Fullt program med amerikanska släktingar, dans o sång uppvisningar med sådär 25 000 deltagare o 200 000 åskådare. O jag som hatar såna arrangemang. Fullt med folk, stånka o trängas vänta o gäspa. Nu efteråt kan man ju konstatera att det hela var rätt trevligt. Nu när man fått lite distans.
Normalt sett har jag rätt svårt att känna igen folk. Tom dom jag borde känna, men för första gången i mitt liv spottade jag en kändis (iallafall ityskland...) Scooter bodde på samma hotell som vi...
Nu är vi hemma o tvättar, o packar om.
Imorgon bär det västerut. Med bil den här gången. Börjar med Parma i morgon kväll. Dom har ju såååå god mat där. Sen St Margherita i Ligurien. Dom har ju såååå god mat där. Sen Cannes i dagarna fem. Dom har ju såååå ehhh??  Även om ostronen brukar vara perfekta, så är det inte direkt för maten vi åker dit. Mer atmosfären, och traditionen.
Annars inte mycket nytt under solen. Fast det finns ju dom i familjen som lever ett mer spännande liv än jag. Iallafall just för stunden :-))) 



Tur med vädret hade vi. Även om det inte va jättevarmt, så kunde hotell-frukostarna med fördel avnjutas utomhus

RSS 2.0