tisdag 30 mars 2010 - torrbad

lilla m hittade en ny kompis igår när vi kom hem. Eller rättare sagt en potentiell kompis mamma ringde på med en liten "Mia" i släptåg. Dom bor visst två trappor ner, utan att vi visste...
Mia är två veckor yngre bara, så dom passar bra ihop på det sättet. m pratade ungerska med henne från första sekund. Bubblade på som bara den. Men på dagis har det fortfarande inte kommit ut ett ljud. Men det kommer snart...
Imorgon blir det en lång dag. Kör hemmifrån vid fyratiden. På morronen alltså. Hemma igen förhoppningsvis vid åtta. Kvällstid förstår det sig. Ska guida runt lite kunder i Slovenien.
Idag sprang jag knappt 10 km på Margaretaön, o sen hem (tog spårvagn dit. Man ska ju inte förta sig...)

Torrbad med estiska kusiner...


mån 29 mars 2010 - tillbaks till värmen

Måndag, o tillbaka i Budapest efter en långhelg i Tallinn. Jädrar va dom har det kallt där... Skiljde nästan 30 grader från den tempratur vi lämnade i fredags...
Annars hade vi trevligt i allmänhet och åt gott i synnerhet. Blir lite intensivt det där med att träffa alla M&m's släktingar. Är ju inte så van vid sånt nuförtiden, då man bor på behörigt avstånd... :-) Men ett par tre dar kan man ju stå ut.
Nu blir det inte fler besök i detta land innan Augusti. Då är det bröllop. Då behövs ingen fårskinnsjacka, så den hängs undan för säsongen nu!!!


torsdag 25 mars 2010 - Hoj o hå...

igår lärde sig lilla m att cykla på egen hand. Inga stöd i form av extra hjul eller hjälpande händer. Förra året hade hon problem med balansen, men nu tog det 10 minuter, så funkade det perfekt. Är det månne balanssinnet som utvecklats???
Har fixat till det mesta på terassen nu. Bara lite kvar att installera på bevattningsanläggningen. Men det får vila några dagar, för i morgon bitti bär det av till Tallinn. Ska socialisera lite med den avdelningen av familjen i helgen. 
Apropopå (de va ett lustigt ord att stava...) resa, så flyger Hilda hem från sin pryo i Spanien imorgon oxo. Tillsammans med reseledare Kajsa.
Nu ska vi till Trattis alla tre. m cyklar såklart dit...
Sen ska jag kolla om det gjorde nån nytta att sparka tränarduon i Rögle. Det blir Aftonbladet som får hålla med den infon.



Måndag 22 mars 2010 - en dag på plantagen

Har varit en arbetsam helg. Har träningsvärk lite överallt fast jag går på gym tre dar i veckan. Finns visst muskler son latar sig även där...
Har nämnligen fixat på terassen hela helgen, burit o kånkat, fixat till alla mina 70 växter som tills nu stått i vinteride. Ser fortfarande ut som en krigsskådeplats, men om några dar ska det vara sommarfint, även om det inte är mycket till blad på buskar o träd för tillfället. Bara knoppar. Men om två veckor ska det vara grönt. Annars jävlar ska dom få se på andra bullar... :-)
Det är skön vårvärme med 16-20 grader om dagarna, även om solen lyser (haha) med sin frånvaro.
Hilda o Kajsa ringde nyss från Barcelona, där dom gjort ett stopp på vägen till Marbella, o rappaoterade en stulen Iphone. Jag o lilla m va hosfrissan. Det är vad som har hänt utöver det vanliga just idag...



Fre 19/3 2010 - Bråttom

Har inte skrivit på ett par dar, eller nästan en vecka... men har varit med bil en runda till Sverige. Har jobbat lite, umgått med diverse barn. All dom jag kunde hitta i Båstad med omnejd. Dvs Kajsa, Victor, Hilda o Maja. Jättemysigt :-)

Hinner faktiskt inte skriva mer nu. T&G kallar. Återkommer i morgon :-)

Lördag 13/3 2010 - moll, fast i dur :-)

Slovenienresan slutade i moll :-( även om allt inte är definitivt. Men det är ju bara business. Huvudsaken är att allt viktigt i livet går som på räls :-) O det gör det ju. Ser även ut i väderprognoserna att våren ÄNTLIGEN är på väg på riktigt. Men först ska vi hålla helg. T&G igår, Pomod'oro idag, pannkakor o formel ett imorgon, o på måndag är det helg i detta land. På tisdag blir min uppskjutna sverigetur till verklighet. En snabb runda med bil bara. Måste vara nere igen på fredag!!!
Formel 1 ja, verkar arta sig till en spännande säsong. Finns ett otal aspiranter på VM titeln. Själv är jag Ferarri trogen, trots att Schumi är tillbaba i en Mercedes. Alonso får bli min kandidat till årets slutseger.

pomodoro-10.jpg


Måndag 8 mars 2010 - kalkooooooooooooooooooon är kanon

Dom har stöddiga o goda kalkoner här. Ett urbenat kalkonlår på 1,2 kg är prima kött. Jag o lilla m satte i oss rubbet :-)
Sen har jag packat skjorta o slips inför Slovenienbesöket. Inte ofta man har sånt på nuförtiden, men vi ska ha möte med ett antal riktiga höjdare från tysk storindustri, o det kräver sin slips... :-)
Hemma igen torsdag em. I tid för veckans Trattisbesök med m.

Så här blev vårt kollage. Inte jättelyckat kanske, men inspirationen va liksom inte på topp...


Söndag 7 mars 2010 - plain söndag

Igår va vi på bio, en riktig snyftare med Robert Di Niro. Sen på nypremiär på Trattoria Pomo d'oro. Dom har faktiskt överträffat sig själva. Tagit vara på det genuina dom hade, och kryddat med nytt. Riktigt bra alltså :-)
Har hunnit boka några flybiljetter oxo. Första veckan i april åker jag till Malaga, för att hjälpa Linda med att få i ordning sin nya lya. Kanske Victor kommer dit oxo. Får se. Vore roligt isåfall :-)
Sen åker vi ner igen, Jag, M, m, H&M, direkt när Hilda o Maja startar sommarlovet. - Kajsa o Victor???
Fast innan dess ska vi hinna med en liten överaskningstripp i April. Kan inte säga vart, för då blir det liksom ingen överaskning för M. Som är offret. Innan dess blir det tre dagar i Tallinn. Verkar bli kallt. Brrrr, men dom har bra restauranger där. Har redan planerat in alla kvällarna :-))
Just nu knåpar jag på ett kollage om Sverige, som dom ska ha att sätta på väggen när dom har internationella veckan på dagis... Blir lite Pippi, köttbullar o nån midsommarstång., o en massa andra saker som kan verka lite svenska för en utomstående...


   

Fre 5 mars 2010 - en enkel tulipan

På nåt sätt har våren lite kommit av sig. Men ny vecka; nya insatser. Då blandas korten på nytt.
Så är det inte bara med vädret, utan även i verkliga livet. Min planerade Sverigetur (via Tannheim, o nåt berg) har blivit ersatt av en tredagars Slovenienvisit. Tisdag till torsdag, eller kanske fredag. Får se... Då får det bli Svedala veckan efter istället, eller veckan efter. Fast det funkar ju inte för då är det dax för tre dar i Slovenien igen. Vad ser jag i det landet egentligen...? Suck Med för mycket av det goda blir det inte så gott längre, är inte det ett gammalt djunelordspråk myntat av Fantomen. Eller Dragos som han hette på sin tid i Svenska Dagbladet...
I tisdags va vi på invigning av det nygestaltade "Pommis" Skulle bli lite gående bord o dricka. Gratis middag är gott som bekannt, men det va så mycke folk att man inte såg hur stället såg ut, fick bara intryck av övre delen av väggarna och taket. Men det va å andra sidan väldigt fina väggar o tak. Efter en kvart la vi ner projektet, o gick på ett annat etablissimang istället. Blodig biff på Pampas. Inte så illa det heller. Annars inte mycket nytt. Mycket att stå i jobbmässigt, men det är alltid kul. Speciellt om det kommer nåt bra ut i andra ändan. O det gör det nog. Kanske... :-))


Måndag 1 mars 2010 - Rogán Antal

Nu har det hunnit bli mars, och vi har tränat flitigt hela förmiddagen. Som varje måndag. Och onsdag. Och Fredag...
Mannen på bilden är vår lokala borgmästare, Rogán Antal. Varje distrikt har egen borgmästare här i stan. 24 stycken blir det totalt. Antal är säkert den som sätter sprätt på mest pengar av dom alla. Helt obegripligt hur den mannen, och hans stab lyckas få loss EU pengar för en det ena och en det andra. Tror hans utgiftskonto är en betydande del av hela EU's budget. Inte kostigt att pengarna inte räcker till i Brüssel. Men killen är poppis, och kan säkert räkna med att sitta kvar efter valet som kommer upp i april. En av dom mindre posterna är att han varje vår delar ut blomsterbuketter till ALLA kvinnliga invånare i femte distriktet. Till dom mer dyrbara är att lägga marmor i hela innerstan. Gator, torg, trottoarer. Rubbet är täck av et 15 cm tjockt lager. Fint är det men säkert otroligt dyrt. Tack alla snälla skattebetalare runt om i Europa :-)))


RSS 2.0