Sön 31/8 2008 - Melker & co

Frånsett Tesco, pannkakor och Sex in the City, öhh, Desperat Houswives är det visst nuförtiden... har det varit en lite ovanlig dag. Vi träffade SVENSKAR.... ja inga riktiga svenskar alltså. mer skåningar, (fast den ena hade visst förflutet som lapp... fan tro't...)  o dom har bott i Ljubljana i två år, så dom är rätt neutraliserade. Nåväl, för att göra en lång historia kort; Hilda o Maja hade två kompisar i Skälderviken, som för två år sen flyttade till just Ljubljana. So what, vi känner dom inte. Men nu har denna familj flyttat till Budapest. Fick nys om det för ett tag sen, just via just H&M. Så vi har haft lite kontakt per e mail. Dom anlände hit igår. Idag va dom hos oss på lite grillning. Himla trevlig familj. Tror nog att vi kan växa ihop till vänner faktiskt. Isåfall de första svenskarna sen vi flyttade hit. Brukar ju inte precis söka oss till denna nations sällskap. Flyttade ju iväg för att slippa dom... :-)
Kom som sagt hit igår. Imorgon börjar tjejerna på amerikanska skolan, o på tisdag börjar pappa Stefan jobba. Snabba ryck alltså. Inte mycket tid för acklimatisering, utan hopp i kallt vatten på en gång. Sånt inställning gillar vi :-)
Nu ett par rader till Hilda o Maja;  jag har lovat att ni kommer hit på höstlovet. Vecka 44. Så det är bäst ni pallrar er hit
då :-)))


30/8 2008 - Möteskultur

En annan sak som skiljer länderna här nere från det man är van vid från norröver är möteskulturen.

Man planerar där ett affärsmöte, skriver en agenda, som distribueras till mötesdeltagarna i god tid, för att alla ska kunna förbereda sig osv. Därefter håller man sitt möte, fattar beslut, och allt är frid och fröjd. Givetvis har någon tagit noteringar, som  alla så småningom får ta del av.

Men icke. - Inte här. Agendan har ingen läst, dom som är kallade till mötet är upptagna med annat. När man väl samlat ihop folket utbryter vilda diskussioner på skilda språk. Inget av detta har dock med dagordningen att göra. När man försöker ta tag i det hela, ryter till för att få tyst på tjattret börjar man diskutera första punkten. Inom 60 sekunder pratar alla i munnen på varandra igen, om inte någon är upptagen i telefon, då pratar han eller hon obehindrat på i sin lur. Någon visar bilder på sin nya motorcykel, nån sitter fösjunken i egna tankar och ritar gubbar på ett papper. Därefter försvinner någon iväg för att hämta en ritning eller liknande (Oombedd givetvis...) . När vederbörande är tillbaka med sitt dokument, har såklart en eller annan av dom övriga försvunnit spårlöst. När man skriker till igen, så tystnar dom för en sekund, tittar på en som om man va från en annan planet. Sen fortsätter det hela igen. Alla diskuterar olika punkter samtidigt, i munnen på varandra. Mötesspråket som är engelska eller skulle ha varit,  det bryr man sig heller inte så mycket om. Efter sex timmars möte, tror man sig ha enats om något, fast man vet inte säkert...

Ett sånt här möte hade varit avklarat på 45 minuter i Tyskland. Med klara och tydliga beslut.

Men det är faktiskt lite det som är tjusningen med att jobba på dessa breddgrader. Fast jag tror aldrig att jag kommer att vänja mig helt...  :-)

Dagens inlägg var föranlett av ett par möten jag hade i förgår och igår, i Slovenien, respektive Kroatien. Men det är mer eller mindre likadant jämt...

Annars? Hilda har fått en ny laptop, och har dyrt och heligt lovat att börja skriva lite inlägg i sin något dammiga blogg.

Alla barn; vad säger ni om Ischgl redan vecka två??? Hilda har lite svårt att ta ledigt från skolan, och sportlovet är redan bortlovat till Camilla. Ett förslag var att åka samtidigt, men jag tror inte det blir jättebra. Eller??
Läste en artikel på Aftonbladet, om en älde dam som försvann i den automatiska bagagehanteringens labyrinter på Arlanda, efter att ha satt sig på bagagebandet vid incheckningen. Damen bakom disken tryckte på knappen, o vips så var mormor försvunnen. Hon kom dock tillrätta så småningom efter att tranportsystemet spottat ut henne eftersom hon inte hade nån streckkod.Men innan dess hade hon tydligen åkt kors o tvärs på kilometerlånga band Detta med bara lite smärre blessyrer, hon hann visst t.o.m med sitt plan i slutändan :-) Sikket det kan bli :-))))


Fre 29/8 2008 - Hemma igen

Kom hem från min lilla tur nu kväll. Har varit i Pjuj, Slovenien, och Slovenski Brod i Kroatien. Job alltså. Hade två mycket bra leverantörsbesök med vår potentiella nya kund. Nu ska vi på Trattis, så hinner inte skriva mer än så här. Ska bättra mig nu i helgen :-)


Tis 26/8 2008 - sömnproblem

Dom gräver och tryckluftsborrar utanför så man får knappt en blund i ögonen, när man sitter här och jobbar... :-)
Dammar gör det oxo. O ingenstans att ställa bilen...:-(

Mycket gnäll idag, men i övrigt är allt bara bra. Va o klippte mig idag, och imorgon ska jag iväg med en kund till Slovenien och Kroatien. Hemma igen först Fredag, så det blir kanske inte så mycket bloggat dom närmsta dagarna. Men man vet alldrig :-)
Ska med alla barnvakterna o Marleen på Trattis ikväll. Brukar bjuda ut dom ibland.

Låter som fullt krig där nere... :-)

Sön 24/8 2008 - ut med OS, in med IS

Äntligen är detta OS slut. Att titta nån enstaka gång på något som faktiskt är intressant kan ju va kul, men att få alla dessa mer eller mindre tradiga sportgrenar pumpade ut genom rutan dygnet runt är lite för mycket. Synkonsimhoppning. Hur kul är det egentligen?

Nåväl, tittade på Formel ett idag. Och det är ju intressant o se när dom kör 57 varv. Runt, runt. En del tycker det är som att se målarfärg torka, men så icke jag. Gör ont i hjärtat om man missar ett lopp, lika ont som det gjorde att se Kimi's motor rasa idag :-(

Mitt inlägg idag är inte speciellt objektivt kan man tänka, och inte dom tidigare heller får jag hoppas.

Detta är ett bra forum för subjektivitet.

Nån som är intresserad av en rysligans bra BMW. Kajsa har fått i uppdrag att sälja gamla "Don" kolla in praktstycket på; http://www.blocket.se/vi/17755394.htm

I morse var det friskt och skönt ute, men det var visst bara övergående. Nu början termometern att klättra igen. Nästan så man längtar till hösten  :-)

Det här kortet skickade vi till Linda på hennes födelsedag den 16 Augusti, men postgången i Spanien är ju lite sisådär, så här kommer en kopia,, just in case... :-)


Lör 23/8 2008 - Ungern och ungrare

Vad det är för skillnad på att bo i Ungern och Sverige???

Jo, det ska jag genast tala om.

Den största skillnaden att här jäktar man inte i onödan. Inte annars heller föresten..

Enligt inofficiell statistik har det ännu aldrig dött en ungrare i en stressrelaterad sjukdom.

T.ex; i rulltrappor STÅR man, inte springer eller går. O man står lite varsomhelst, för det är ingen som begriper att någon någon enstaka gång har bråttom, och vill ta ett par steg för att hinna med tunnelbanetåget man hör är på inkommande.

Samma karaktärsdrag gör sig gällande i snabbköpskassan. Ingen suckar, eller tittar irriterat på klockan  när kassörskan diskuterar familjens hälsa med den kund som just betalar. Eller rättare sagt just betalat. För denne kund står lugnt kvar o dryftar allehanda problem när hälsosnacket är över. Att det är rusningstid, och kön är 8 meter lång bekymrar ingen. Inte heller dom i kön. Dom står lugnt kvar o väntar. Dom som blir högröda av ilska o stress, är "utlänningar" I det fallet får jag nog fortfarande betrakta mig som utlänning, även efter snart 10 år i Budapest.

Listan kan göras lång, men jag tror ni fattar.

Trafiken; dom kör som biltjuvar, tar ingen hänsyn till trafikregler. tex rödljus o annat.
I början när jag fortfarande grön, stannade jag vid ett trafikljus som ljust slagit om från gult till rött. Med nöd och näppe fick en polisbil som körde bakom mig stopp på sitt ekipage, när han i vanlig ordning växlade ner o tryckte gasen i botten i när han såd att det jst blev rött. När det blev grönt och jag startade, satte han på blåljuset och stoppade mig. Efter en rejäl utskällning fick jag blåsa i promillemojängen. För inte kunde jag väl vara nykter o köra på det sättet...

Men även om dom kör som galningar, så är dom mycket vänliga i trafiken. Om man fem meter innan en korsning kommer på att man ska svänga, och ligger fyra filer fel, så ut med blinkersen bara, alla stannar och låter en korsa alla körfälten. Om man kör i bussfilen, vilket naturligtvis är förbjudet, och passerar all stillastående trafik, blir man insläppt direkt när man vill in i normalt körfält igen. Det ni. Hade INTE funkat i Malmö. "Den jäveln släpper vi inte in".

Pratade lite om just detta häromdagen med en som undrade hur det var att bo i Ungern. Tänkte då att det kan jag ju skriva ett par rader om i detta forum.


Sen är det ju det där med vädret. Säger inget mer :-)))


Barnvakten ringde, o sa att hon inte kunde komma. Så det blir till att ställa in Pommis ikväll. Ska laga mat för en gångs skull. Kokt kyckling med ris o citronsås.


Fre 22/8 2008 - Fredrik vs Olle

Fredrik Reinfeldt är som Olle i Barnen i Bullerbyn. Det tycker jag va roligt ! :-) Det stod att läsa i dagens Aftonbladet idag. Ibland skriver dom skojiga saker oxo. Kan man ge smockor, så måste man kunna klappa på axel oxo.
Är väl inte fel att ha Bullerby regering?
Byggde en liten koja åt lilla m under trappan idag. Ok, byggde o byggde, mer hängde upp en handduk. Det är inte mycket som krävs för att dom små ska ha skoj. Men det blir dyrare o dyrare med åldern. Fråga en som vet; nämnligen undertecknad...
Men det är roligt det oxo. Dom stora barnen knorrar lite flör att dom inte får julklappar o födelsedagspresenter längre, men istället så gör vi ju saker, så under strecket so hoppas jag dom är glada o nöjda ändå :-)
Det är jag :-)

Nähä, barnvakten har kommit, dax att dra till Trattis med andra ord.

Här skriver lilla m i sin bok "Babyns första bok", som hon säkert fick av en snäll syster eller bror när hon föddes :-)

Tors 21/8 2008 - Österrike är kallt

Idag va det tänkt att vi skulle styra kosan mot Österrike och Tirol. Tänkte ju ha några dagars fin bergsvandring, o frottera oss med syster Tuttan med familj.
Efter att ha studerat väderkartan kunde vi dock inte förmå oss lämna högsommarvärme för snö o nästan drivis. Sorry Tut, det får bli när snön smält igen om ett par veckor eller så. Kanske tjugonde september. För då ska dom visst ta ner kossorna från bergen där i Tannheim. O då blir det fest med mässingsblås, grillad kyckling o öl.
Kan ju bli kul o återuppleva gamla barndomsminnen :-)
Huvudnyheten för dagen är ju annars det nertrillade planet, eller rättare sgt det som aldrig kom upp. Kollar ju lite nyhetssändningar från olika länder. O alla (medier) fösöker övertrumfa varandra om vem (vilket land) som har mest potientiellt döda på planet. Är det sånt vi vill se och läsa? Tydligen, för dessa nyheter ökar visst tittarsiffrorna o ökar upplagorna. Vi skulle tänka lite mer på dom som dör i AIDS i Afrika. Men det bryr vi nyhetsfrossare oss inte om. Who cares about 1000 döda negrer om dan, när det faktiskt kan ha funnits EN svensk, ungersk, tysk eller dansk baby ombord på "DÖDSPLANET"
SUCK
För att inte tala om intervjuerna med dom som missade planet, och alltså inte ens dog....
Ja, jo, jag får ju erkänna att även jag läst artiklarna, men bara i studiesyfte såklart :-))))))))))))


Fyrverkeriet var i allafall fint igå. På tal om alla negrerna alltså..
Vårt kyrtorn i lite annorlunda belysning


Tånaglarna måste ju fixas. Det har storasyster Linda sagt. Så det så...

Ons 20/8 2008 - nationaldag

Idag är det den tjugonde Augusti = nationaldag, o då går man man ur huse med mat o dricka för att titta på Red Bull Air Race, umgås o sen se det magnifika fyrverkeriet. Helt i klass med det i Cannes den fjortonde Juli. Nja kanske inte riktigt, men ändå. Dom smäller av fyra eller fem simultana omgångar längs hela floden. Varar i tjugo minuter o kostar tiotals miljoner Euro. Men det är väl Bryssel som betalar. Finns säkert bidrag för sånthär. Vet inte om norrbaggarna har fyrverkeri (kanske det är för fuktigt för att stubinerna ska ta fyr) men om dom hade eller har så vore det nog nåt i denna stilen.
Va på Air Race idag. mega mycket folk, men vi hade som sagt perfekta platser med pressfolket. Tyska RTL va såklart på plats, o dom brukar alltid på varje större evenemang, ha en "promi" med för att intervjua o ge lekmanna kommentarer. Idag hade dom Ross Antony, ex sångare i BroSis, men i Tyskland mer känd som Naken Janne. Alltså inte exakt Naken Janne, men en som vann motsvarigheten till Robinson Kruse, den där djungel såpan på nån ö. Nåväl denne Ross var varken naken eller heter Janne, men iallafall. Vet heller inte om sagde Janne är gay eller inte. Vad det nu kan ha med saken att göra...
Anledningen till att vi har bra koll på tyskar, är att vi i princip bara tittar på tysk TV. Så det så.


Naken Ross med mina dubbel Mm

Undrar vad stadsfullmäktige i Stockholm sagt om sånt här. (en Boing mitt emellan huasen)  Farligt, farligt, det kan vi aldrig ge tillstånd till. Men här i Ungern, - so what, let 'em have some fun... Det är en av de saker jag gillar med detta lkandet, dom tar inte allting på fullt allvar. Det blir ju liksom lite roligare så... ellerhur, Ellerhur1 ??? -)

Tis 19/8 2008 - qualifying

Idag infriade Niki siutt löfte om att fixa in oss på Red Bull Air Race. Inte bara fixade hon in oss, vi blev ackrediterad staff, Med våra fina brickor tar vi oss in överallt, bäst är pressläktaren precis vid vattnet, med massor av mat o dricka. Allt givetvis gratis :-)
Tom lilla m har en bricka som talar om att hon ingår i personalen.
Massor med flygtittande idag alltså. Fullt ös med flyguppvisningar i form av abrobatik på hög (i dubbel bemärkelse) nivå. Tom en helikopter som loopade och flög uppåner, hur nu det kan funka... Borde bli full fart neråt??? Men icke, den höll sig svävande. Formationsflygningar, vetaranplan, bombare o jaktplan fån WWII oss. Sen då kvalifikationen för morgondagen. PeterBesenyei från Ungern kom trea. Över detta lyste moder sol så stor o varm.
Men detta va som sagt bara uppvärmningen. I morgon ska det bli etter värre. Då hålls dom riktiga tävlingarna, med mega stort ramprogram. Att det hålls så här mitt i veckan beror på att det är nationaldag i detta land imorgon.
Sen hörde jag att Estland vunnit guld i OS. Tallrikskastning eller något liknande. Betyder att denna lilla fläck på kartan ligger före Sverige i medaljtabellen. Tillsammans med Danmark, Norge, Finland o en del mikrostater. Heja Estland o Co
Ikväll blit det Donatellas Kitchen med Toomas


Kan det gå som barnarbete???


Huvudläktarna ligger mittemot Parlamentet. Tjusig utsikt.. Observera att det är ett flygplan på väg in mellan pylonerna

Sön 17/8 2008 - bara söndag. Inte så bara det, föresten... :-)

Ugnsgrillad kyckling o vitlökspotatis med bacontärningar. Mega gott.
Annars wie gehabt; biltvätt på Agip, söndags inköp på Tesco, pannkakor med Desperate Housewives. Min housewife är inte jättedesperat tror jag :-)
Avskärmade ossfrån sol o värme med allehanda solskydd vi har installerade. Låter hårt, men börjar bli lite rött på all sol o värme. Trodde aldrig att dessa ord skulle komma över mina läppar, men lite så är det faktiskt.
Heja hösten :-)) Kom snart!

Kycklingen


Kocken


Lör 16/8 2008 - skärp dig Ara!

Hördu Ara, eller vad du heter. Världen är full av orättvisor, eller rättvisor, beroende på vilka ögon man tittar med. Domarn dömer, rätt eller fel, men sådana är reglerna, gäller både sport o annat.
Du beter dig som en barnunge.
Det är oxo rätt stora skillnader på hur pressen ser på det hela, beroende på om man läser svenska eller internationella media. Sverige är INTE jordens medelpunkt. Det är en annan sanning :-)
Kollade in ett ev nytt dagis för Marleen i förmiddags. Himla fint, men lite långt från där vi bor...
Linda fyller år idag. Precis 26 år sen jag körde hem från BB i Ängelholm med glädjetårar i ögonen. Det va sådär nio på morgonen, och solen sken. Det lär jag aldrig glömma. Ett fint minne.Sen har jag såklart fem lika fina minnen till, i samma riktning. Men första gången är första gången. Det kan inte hjälpas, kids :-)
Pommis ikväll.

Fre 15/8 2008 - fredagarna står som spön i backen

Fredag igen, jag får hålla med Kajsa som i sin blogg konstaterade att fredagar duggar tätt. Veckorna går och det är redan mid augusti. Skönt att kvällarna börjar bli mörka igen. Redan halv åtta är solen under horisonten. Kvällarna är dock jättevarma och sköna. För att inte tala om dagarna. 37 grader idag, men det ska kyla av imorgon igen.
I helgen ska vi kolla på ett alternativt dagis för Marleen, det är hennes "gamla" dagisfröken som startat eget, o imorgon är det öppet hus. Nackdelen är att det ligger på Buda-sidan. En bit att ta sig alltså, så första val för tillfället är ett vanligt kommunalt ungerskt dagis som ligger i vårt kvarter. Men det är inte hundra att dom har plats där. Vet först om två veckor.
Ikväll ska vi ut o äta med Toomas, han som tillfälligt flytt Budapest för Moskva. Vicke förrädare va?
Har börjat kolla datum för Ischgl. Nästan höst alltså som jag konstaterade lite längre upp.
Hörni alla barn med anhang; passar 31 jan till 7 februari. Ska vi byta hotell? Har ett nytt bra (tror jag) alternativ på G.
Kommentera!!
Funderar på o hälsa på Tut&co i Tannheim för att vandra lite i bergen nästa helg.(Om vädret är vänligt. just nu verkar det kallt o regnigt där...)  Är ni hemma då??

Sen afton på taket


Klockan åtta ser det ut såhär


Nattbelysning

Tors 14/8 2008 - allt är enkelt, - om man vet... :-)

Det blev som befarat. Sent igår och tungt idag :-)
Tack Annakarin för tipset om Youtube. Anledningen till att jag inte lyckats tidigare är att fönstret som öppnas när jag trycker på att lägga in HTML kod, inte öppnas fullt ut. Dvs knappen med uppdatera syntes inte. Drar jag i hörnan för att göra rutan större, visas oxo knappen. Så enkelt var det :-)
Men det är ju så, allt är enkelt när man vet ...
Så nu kan ni kolla på grabbarna som flyger under broar i Budapest :-)

Ons 13/8 2008 - Niki's Air Race

Idag har jag förutom jobb hunnit med att göra kollage med lilla m. Hon har just köpt sig ett nytt limstift, så jag klippte o hon limmade. Blev riktigt roliga bilder -)
Ikväll kommer Niki på besök. Hon är bland dom första jag lärde känna när jag kom till ungern 1995. På en tiden var det Eger som gällde. Numera jobbar hon på "Red Bull Air Race" konstflygare som drar runt i princip hela världen, 7 månader om året och arrangerar dessa race. Mycket spektakulärt. banorna går ibland under broar o liknande och för det mesta i centrum i stora städer.
I budapest flyger dom den 20 Augusti. Mit i stan, över Donau. Dennad an är nationaldag och folk går man ur huse, ungefär som i Norge på 17 Maj. Förra året var det nästa en miljon människor längs floden för att se spektaklet.
Iallafall, så kommer hon till Budapest varje Augusti med detta resande cirkussällskap.  då passar hon såklart på at hälsa på oss. Ska grilla ikväll (igen... - början nästan bli lite mycket av den varan...) o till det blir det nog för mycket vin. rukar bli det när hon är här :-)

Försölte lägga in en video från Youtube, men kan inte :-(  
Har inte klarat detta sen dom bytte plattform för denna blogg.
Nån som kan hjälpa med tips???

Här en stillbild som surrogat;

Tis 12/8 2008 - lugnet efter stormen

Nu har lugnet infunnit sig igen.  Solen lyser o fåglarna kvittrar. Låter faktiskt lite långtråkigt, eller?? :-)

Hilda o Maja är på Mallorca. Dom reser verkligen som små tettingar dom där två. Kommer nog snart hit till Budapest hoppas jag. Deras två bästa kompisar som flyttade från Skälderviken till Ljubljana för två år sedan, ska nu flytta hit. Det om inte annat borde vara en bra anledning för en liten tripp. Kanske Kajsa kan ta med dom på en långhelg... Vad säger Du Kajsa???
Igår va vi på Trattis med lilla m. Ikväll blir det barnvakt i vanlig ordning. Kriszta. Äter gör vi på Creol. Det glömde jag visst skriva eftr första besöket; maten motsvarade definitivt förväntningarna :-)

Majs på grillen


Mån 11/8 2008 - visst är det skönt när dom åker... :-)

Pust. Nu har vi dumpat vår amerikan på stationen igen. Åker tillbaka till Wien för att våldgästa nån annan vän där. Denna vän lämnade visst bara en nyckel. Fick hastigt för sig att han måste på semester... Undrar just varför... :-)
Våran Haskel var annars väldans trevlig och mycket allmänbildad o lite lagom halvdjup. Väldigt högljudd o med jätte ego som sig bör när man är från "over there" ... Vår diagnos över hans mentala tillstånd är inte helt klar, men lite tokig är han nog. Roltokig. Vi hade massa inressanta diskussioner om ditt och datt och om livet i allmänhet. Han ville  gärna stannat längre, men vi låtsades inte förstå antydningarna som haglade mest hela tiden. Han trivdes alldeles ypperligt här.
Men nu är han utstädad. Fartränderna i toan, dom gula stänken på golvet  är noga bortskrubbade. (Tur att vi har gästbadrum...) Tror inte att det är nåt drömyrke att vara hotellstädare...
Han lovade att snart vara tillbaka med sin ukrainska flickvän. Vi nickade lite lamt och försökte le  tappert. Ibland önskar man att man va lite ärligare mot folk. Men man har ju god uppfostran. Får skylla på den i det här fallet
Dom enda gäster man vill ska stanna längre o ofta är familjen, Det är inte så snaskigt att städa efter dom heller...
Så hör ni det allihopa;  kom hit o hälsa på, o stanna länge :-)

En sida ur Marleens nymålade målarbok :-)

Sön 10/8 2008 - Kockduellen

Idag va vi med Haskel på lite bilsight seeing i stan, sen Tesco för att inhandla mat.
Haskel visade sig vara riktigt duktig i köket. Rökt kyckling , grillade grönsaker, ris med dill, o rysligt god Sangria. För att inte tala om dom grillade majskolvarna. mmmmm
Har faktiskt snappat upp en hel del nya tips som kommer att praktiseras flitigt framöver.
Satt ute på terassen till rätt sent. Mysigt med levande ljus o grejor.


Lör 9/8 2008 - filosofisnicksnack

Skandal, skandal. Har inte bloggat på flera dar, fast att jag varit hemma. Busy med andra ord.

Min lilla tur till Slovenien slutade med total victory J Är jag bäst eller?? :-)

Köpte lite kött på vägen hem, sen grillning. Somnade som en klubbad oxe redan klockan nio. Skandal igen... Detta var alltså i torsdags.

Igår; massa jobb o analyser. Hann med att städa o putsa fönster oxo.

Hämtade en amerikan på tåget klockan sju. Nämnda man är någon som stora M träffade i Chicago för sådär tolv år sedan. Han är nu på europa turné och passar på att bo hos oss över helgen. Rolig typ. Univeritetslärare i filosofi. Lagom tokig och vi har väldigt intelligenta diskussioner :-))))))))))))))))))))

Trattis igår, Pommis idag. Vi ska ånga/rka kyckling i grillen imorgon. Undrar hur man gör det. Men Haskel vet, påstår han, vi får väl se. Han verkar ha mer munläder än praktiska kunskaper. Men det hänger väl ihop med hans jobb kan man tänka...
Creol va bra by the way :-)

Ängeln bär Prada;


Ons 6/8 2008 - Creol o fästingar

Idag har det varit lite lagom med jobb. Men har även hunnit med att lägga puzzel, gå till lekparken o doktorn med lilla m.
Hon blev biten av en fästing när vi va i Estland, och nu har det blommat upp en ring kring bettet, som tydligen kan tyda på Borelia infektiom. Hon är visserligen vaccinerad mot fästingbett sen tidigare, men det hjälper visst bara mot ev hjärnhinneinflammation. Så nu blir det penicillin i 10 dagar. 3ggr om dan.
Imorgon kör jag tiiiiidigt till Slovenien för att släcka en liten brand. Man kanske skulle börja i brandförsvaret, jag är ju van att ständig vara på språng o dra iväg om det händer nåt...
Men först ska vi på Creol. En ny restaurant. Hoppas maten är vad namnet lovar... :-)

Suddigt fästingbett

Tis 5/8 2008 - Mamma Mia IGEN

Idag blev det lite bad o svalka för lilla m, sen va vi på bio hela bunten. Kollade Mamma Mia för andra gången. För lilla m var det dock premiär. Hon var måttligt imponerad. Gillade "Alvin and the Chipmunks" bättre...
Sen va vi på Trattis. Biff, rare för mig, kantarellrisotto för stora M, o pizza för lilla m.
Köpte föresten en ny necessaire på Arena Plaza. Den gamla har gett upp geisten o spruckit i sömmarna. Synd, för det va en gammal kär trotjänare.

Lite bad

I spänd förväntan på Mamma Mia

Mån 4/7 2008 - folk jobbar igen :-)

Idag har det varit full rulevad gäller jobb. Redan massor av besök o resor planerade för de närmsta veckorna.
Har som jag tidigare skrivit att jag längtat efter lite action på den fronten. O det verkar som om ALLA börjat jobba idag, och är sugna på business :-)
Stora M har lagt ner sitt omåttliga glassätande, för att hon ständigt har magknip pga frosseriet.
Idag dock nytt magknip. - choklad! Är det inte det ena så är det det andra. Suck :-)))
Det är lite som att suta dricka vitvin, o istället börja med rödvin. Fast av rödvin får man ju int magknip, bara huvudvärk om man är lite oförsiktig :-)
Bra för hjärta och blodtryck. Gissa om jag har lågt blodtryck :-))


Sön 3/8 2008 - rulla hatt

Söndagsrutinen är som bekannt; Tesco, Pannkakor, Formel 1 o grillning. Så även idag. Alltså intet nytt under solen. För sol har vi, varmt som bara den. Bägge AC aggregaten går för fullt, dygnet runt, för att klara kampen mot värmen.
Köpte asfaltskritor åt lilla m , som bägge Mm:en provade ut på taket.
Rätt intressant race idag. Skadebegränsning för Ferrari o Kimi.
Igår föresten, bäst som vi satt på Pommis, ringde en av våra svenska storkunder, o talade om att han va i stan för att se Formel ett. Han va med en konkurrent till oss... Träffade dom senare på kvällen. Sen rullades det hatt till seeeent. :-)
Filmen igår?? Både sett och hört det förut, i oändliga tappningar på sk romantiska kommedier. Inget nytt o väldigt förutsägbart.


Lör 2/8 2008 - augusti alltså...

Den där lille rälige Hamilton tog hem pole position. Räkan var en besvikelse. Alltså ingen vidare Formel ett dag. Får se vad som händer i racet imorgon.
Dom jobbar på som bara den på "våran gata" Flitiga gubba i sommarvärmen :-)
Igår va vi på Trattis. O ikväll blir det Pommis. Vilken överaskning va? :-))))))
Får se om det dyker upp en eller annan F1 stjärna. Ganska troligt faktiskt. Men först ska vi på bio. "Made of Honor" , ingen aning om vad det är för något... Kriszti ska barnsitta., då är det engelska som gäller för lilla m. Kriszti är från ungern, men har bott ett par år i London, o pratar såndär riktig engelsk engelska, sån som dom bara pratar i just London :-)
Så hon pratar bara engelska med Marleen, som inte tror att hon kan ungerska. Lite konstigt är det förstås när Kriszti pratar i telefon - på ungerska... Men lilla M har förklarat för oss att Kriszti måste prata ungerska med dom som inte förstår engelska... annars hade dom inte förstått... Logik från en treåring. :-))))
Lite klumpigt beskrivet av treåringens pappa ser jag när jag läste igenom, men jag tror nog att andemeningen
går fram :-)




RSS 2.0