Onsdag 26/3 2008

Skrev faktiskt några rader i måndags, men dom tycks ha försvunnit... :-(
well, well, det kan ju bero på den globala uppvärmningen. Den ställer ju till med en hel del elände som ingen räknat med. Tex att det skuulle bli kallt...!!!?? För tjugo år sen hotade dom med istid. Stora hål i ozonlagret. Är det nån som kommer ihåg det? Nu tycks ozonet vara bortglömt. Bara Koldioxid eller vad det är för nåt som är på tapeten. Om fem år pratar man BARA om "Feinstaud" Fina partiklar eller vad dom kan ha döpt det till på svenska. Jag LOVAR att ALLA har glömt ALLT om Kolvadedetnuhette.
I vilket fall som helst; Imorgon flyger jag o stora M till Lissabon, fast det är bara jag som vet destinationen. En överaskningstripp alltså. Kommer hem på måndag igen. Kriszti babysitter lilla m. Fast jag har en känsla av att hon klarat sig utan barnvakt. Har koll på det mesta :-)
Har vidare bokat biljetter till Sverige den11/4. Kajsa, Victor, Hilda o Maja på helgen, sen raskt till Spanien för att kunna njuta av inda ett par dagar. Tillbaks till Svedala på torsdan, jobba i Laholm på Fredag, o sen tillbaks till Budapest Lör 19/4. Är det inte synd om oss så säg :-)
Får se om dom har wifi på hotellet, kan vara att jag rapporterar nån rad i sånt fall. Annars; Hasta la Vista :-) Eller om det ska vara Obrigado...???


Påsksöndagen 23/3 2008

Söndag. Började bra med Kimi som vann i Malaysia. Tönten Massa fördärvade chansen till dubbelseger. Lyckades helt ohotat köra av o fastna i avåkningszonen. Det är som bekannt inte första gången... :-(
Sen pannkakor o film i vanlig ordning.
Vädret denna helgen var utlovat som kallt, blåsigt o tom lite snöigt. Men icke. Idag var det kavlugnt, lite sol genom diset o 16 gradet. Jätteskönt. Var ute ett par timmar på terassen o plantade en del nyköpta växter, samt fixade i största allmänhet. Nu lagar vi middag, Hemma för andra dagen på raken. Hmmmm.
Blir grillad kyckling. Lilla m gjorde marinaden. Det fixar hon nästan helt själv numera .-)
Skulle tro det blir "Tatort" på ARD kvart över åtta. Får se :-)

Lördag 22/3 2008

I nattas vräkte regnet ner. smattrade som kulspruteeld på taket. Det tom regnade in. En stor pöl utanför gästbadrummet. Taket ser lite kaputt ut. Dom har lovar o skicka en plåtslagare på tisdag... Va på BricoStore idag. En typ av bygghandel, fast med massa trädgårdsaker oxo. Tex plantor. Gick där i två toimmar o dreglade. lillam o stora M va hemma. Stora m påstår at hon är sjuk. Ont i halsen o så. Därför blir det inget med Pommis ikväll. Snyft... Kokar istället kyckling, ris o citronsån. Får gå det oxo...
Jaja, vädret är ju ett kärt ämne i dessa tider. Efter regn o lite halvkallt visade sig solen. Riktigt varmt o gott. Men det är lovad mer skitväder :-(  I morgon spelar det ju ingen roll då det är pannkaksdag :-)
MårsningKårsning :-)
image186

Fredag 21/3 2008

Nu är det påsk sägs det. Fast det märks inte så mycket här. Vanlig arbetsdag. Inte ett knyst om att det skulle vara äggmålarhelg. Inte heller har vi sett röken av vintervädret som tycks härska i större delen av Europa. Fast dom har lovat kallt väder på måndag . Bara 4 grader.
Nästa helg ska vi iväg på överaskningsresa. Fast det blir bara stora M som blir överaskad. Nån måste ju boka. Lilla m ska vara hemma med Kriszti. Ej att förväxla med Kriszta, som babasitter idag. Fredag är ju synonymt med Trattis. Nästan :-)
image185

Torsdag 20/3 2008

Hemma igen. Va ju med kunder i Italien. Vi hade ganska mycket tid, eftersom flygtiderna gjorde att vi fick tis em o tors fm "lediga" I torsdags gjorde vi en tur bland vingårdarna i Veneto området. Proade Prosecco o annat vin, köpte lite oxo. Onsdagen var jobb, jobb, jobb. Avslutat på en fin Trattoria i Treviso. I förmidags var vi i Venedig. Var där bara ett par timmar, men det räcker mer än väl :-)


Måndag 17 Mars 2008

Nu sitter man här igen. I Slovenien. Har varit en lång dag. Först upp o skjutsa lilla m till SuperKids, sen till BMW för att se om dom hade några backspeglar på lager. O det hade dom som tur var. Jag va tydligen inte den första som blev av med speglarna, även om det inte va så vanligt, efter vad dom påstod. Konstaterade att jag blivit utsatt för dubbelbanditer. Först dom som stal speglarna, sen av BMW, som hade mage o ta 200 EUR för paret. Visserligen bjussade dom på montaget, vilket tog ca 20 sekunder.
Tur iallafall att jag slapp köra utan. Filbyten i morse va rena ryska rouletten.
Iallafall; körde till en bit sydväst om Ljubljana, där vi har en stor verktygsleverantör. Satt i diskussioner o tester till åtta, sen åt vi en bit mat. Sen til Vrhnika, där hotellet ligger. Klockan är nu 23,20, och det känns som om det är dax för sängen.
God natt :-)

Söndag 16/3 2008

Idag var det öppet på  Praktiker. Jag o Marleen drog loss vid tio. Köpte olja till golvet, lite grejor till bevattningen, samt en massa annat intresant som vi fann men egentligen inte behöver. Som vanligt alltså.
Men vad hände med bilen i natt??? Bägge backspeglarna var stulna. Bara glasen. Snyggt o prydligt urmonterade av någon som tydligen har vana av dylika arbeten. Retligt. O farligt. Det är numera nästan omöjligt att byta fil... :-( O jag som ska till Slovenien o Italien imorgon... Kollar med BMW om dom har några hemma imorgon bitti.
Hela eftermiddagen har jag oljat plank. Golvplant alltså, plantat om växter. Inte färdigt än, behöver en dag till. Mycket jobb faktiskt. Riktigt varm o skönt var det oxo, kollade inte termometern, men nu klockan !8,20 är det fortfarande 18,7 grader.
Såhärnånting ska det bli när jag är klar;

image184

Lördagen den femtonde Mars 2008

i förmiddags satte jag och Marleen oss i bilen för att köpa olja till terassen. Blev raskt stoppade av polisen. Alla (nästan) broar över Donau var avstängda. Det är ju gudbevars nån sorts nationell röd dag i detta land. O det hade vi ju  glömt bort. Folk ska kunna ut o demonstrera  o föra liv på gator o torg. Får se om det blir några kravaller som uppmärksammas internationellt....
I vilket fall, fich vi vackert parkera igen. Sen var trots allt ute på taket för att njuta av det vackra vädret. Fast oljat blev det ju inte, vilket innebär att jag får vänta med arrangera djungeln till nån annan helg.
Håller som värst på att köpa programvara o scanner för att kunna digitalisera de tusen(tals???) bilder vi har från 60 o 70 talet. Alltså när Tut o jag var små. Ja jag va ju mindre förståss. Hämtade alla dessa bilder hos Tuttan häromdagen. Tänkte skicka iväg dom o f det gjort, men det blir faktisk billigare såhär. O roligare.
Snart Pommis.

Så här såg det ut sist :-)
budapest-riot-demonstration-5.jpg


A protester kneels to face police during a second night of rioting in Budapest






Fredag 14 Mars 2008

Nu är cirkeln sluten. Blev 3650 km på drygt 5 dagar. Men jag tycker det är avkopplande att köra bil långt o länge. Lyssnade faktiskt på Madam Terror av Jan Gulliou på hörbok. Lyssnade på den en gång för längesen. Har legar i Budapest sedan dess. Tog den med till Båstad för att lämna tillbaka den till dess rättmätiga ägare. Kajsa. Men eftersom jag började lyssna på vägen upp, smusslade jag undan den, och tog med mig. Så nu ligger den här på sin vanliga plats. Igen... :-)
Här regnar det, men ska bli fint o varmt från Söndag igen. Fast då åker jag igen... På måndag åker jag till Slovenien igen, ska gå igenom vår nya "superorder" med vår leverantör. Sedan hämtar jag ett par kunder i Venedig på tis em. Leverantörsbesök i Trevesio till på torsdag. Hemma sent på kvällen igen.
Men först ska det firas helg. Trattis idag, med ny barnvakt - Kriszti, det blir hennes elddop. Imorgon Pommis med Toomas, som är hemma i Bu eftersom hans ryska visa gått ut. Ska visst få nytt nästa vecka. Pannkakor på Söndag. Mmmmmmmmmmm
Men viktigast är ju förstås att Formel 1 säsongen börjar igen, Qualifying i Melbourne klocka 4 i morgon bitti. Race på Söndag morgon. Till glädje för övriga familjen. hahah :-)

Torsdag 13/3 2008

Nu sitter jag i receptionen på Hotel Park i Ptuj, Slovenien. Ska strax gå o äta frukost ca 19.30
Har inte ätit en endaste bit på hela dagen. Stod mig länge på kvällsmaten igår. Men nu börjar det suga i tarmen.
Fick goda jobbnyheter nu i eftermiddas. Får en jättestor order vi jobbat länge på. :-)
Imorgon blir det två leverantörsbesök här i krokarna. Sen bär det av hem. Skönt. Har varit på resande fot sen i Söndags.
image183

Onsdag kväll 12 Mars 2008

image182Nu sitter jag här i Parma, mätt och belåten efter en fyrarätters middag på äkta Parmiansk restaurant/kvarterskrog. Menyn bestod av; 1; Parmaskinka o Parmakorvar, med Parmesanost 2; Risotto på parmesanskt vis, alltså med Parmesanost. 3; ett helt dussin sniglar. 4; en STOR o blodig biffstek. Allt nersköljt med en Brunelli de Montecino, 2002:a. Alldeles förnämigt. Efterätt orkade jag inte med...
Anledningen till att jag är just i Parma o äter Parmesanost är dels att mitt möte i Trevesio i morgon blev senarelagt några timmar, dels hade jag sowieso gott om tid för denna rätt ordentliga omväg. O att det blev just Parma kan jag tacka John Grisham för. Hans senaste bok " Playing for Pizza" utspelar sig nämnligen i huvudsak här. Halva boken är en hyllning till det Parmesanska köket. Alltså måste ju detta provas. Resultate blev klart godkännt :-)
Innan jag kom hit var jag en sväng hos Tuttan i Schmieden. Jag Tut o Emil åt på Jungbrunn. Det har vi inte provat förut. Maten var ok, men miljön ännu bättre. Dit får vi gå igen. anske vi provar deras mysiga vinkällare nästa gång??

Söndag 9/3 2008

Håller just på att packa ihop mina saker. Ska strax äta frukost. Sen ger jag mig av norrut. Ska med färjan från Rostock till Trelleborg ikväll.
I morgon ska bytas däck - sommardäck - i Ängelholm. Sen några timmar i Laholm.
Tisdag morgon kör jag söderöver igen. Kanske Tannheim på vägen...? Sen Trevesio, Italien. Hemma i Budapest på Fredag igen. Så det blir kanske inte så mycket skrivet här dom närmsta dagrna. Vi får väl se :-)
Nästa helg är det Formel 1 igen, äntligen!

Fredag 7/3 2008

Fredag o slurp.
Måste skvallra lite. Kajsa får skylla sig själv om hon inte är först med nyheten; Kajsa har blivit med HUS!! Ja inte riktigt ett helt hus kanske, men en bostadsrätt i Lund. Det är väl lite vuxenvarning på den va?? Grattis Kajsa :-)
Igår va vi på Trattis alla tre. När Marleen är med går vi lite tidigare, och går lite tidigare. Det är väldigt trevligt, men ändå inte riktigt samma sak som o gå själva. Så ikväll går vi själva.
Har klippt mig idag, o försökt sälja handtag till bag-in-box viner. Får se hur det går med det..
Barnvakt Évi, ska till Canada o hälsa på dottern, barnvakt Agi. Blir borta en hel månad. Så nu jagar vi (Marge) ett par nya. Har hittat en Anna o en Kriszta. Dom kommer på prov nästa vecka när jag är bortrest. Sverige o Italien. Kanske jag kvistar förbi Tuttan på vägen?? Om hon har tid, o jag...

image181

Torsdag 6/3 2008

Är på jakt efter en hund. O ska det vara hund, så en så stor som möjligt. Närmare bestämt en Grand Danoise. Stora som kalvar blir dom visst.
Nädå, va inte rädda. Det är inte vi som ska ha den, utan vår Slovenske kollega, Stefan. Dom bor på landet med hästar o vigårdar, så där passar en sån hund. Deras förra blev överkörd i Fredags, o dom har bestämmt sig för en efterföljare. Dom ska visst vara billiga här i Ungern. Så nu har jag satt fart på lite folk för att jaga hund. Första leaden är en Serbisk uppfödare, jaja vi får väl se vart det barkar hän.
Våren har bestämmt sig för en liten paus. ( grader i skuggan, men 28 i sol o söderläge. Så den gula skivan har ångan uppe.
Jag hoppas att all läsare av denna blogg oxo kollar in Tuttans. I Tannheim händer der då grejor. Massa intressant läsning. Så logga in på; http://tuut.blogg.se/ för att se hur läger är i Tannheim.

Ingen fara, det är ingen fyr på dom :-)
image180

Onsdag 5/3 2008

Vaknade i morse till fågelkvitter. Ännu ett tecken på att våren är på G :-) Annars inte mycket nytt. Joföresten, vi ska prova en ny restaurang idag. Fusion heter den. Vad för typ av fusion återstår att se...
Sen lyckades Marleen dra ner vår fina röda lampa i golvet. Tusen bitar +, gick den i. Lite mörkt i TV hörnan nu.
Har fått barnvakt över en långhelg. Kriszti. Vi tar en tur någonstans 27/3 - 31/3. Torsdag till Måndag.
Bokade biljetter o hotell idag. Kan inte skriva vart, ifall Marge läser. Destinationen ska bli en överaskning i vanlig ordning. Men så mycket kan sägas, att Evert Taube sjöng om stan i en visa, tror den började med song sorrombong, fritt stavat alltså... :-) Föresten va inte det argentina??? Då va det fel sång, kanske var det Povel Ramel som berättade om vad dom hade där... eller?? Kan nån gissa??
Så det var ju trotsallt lite nytt, när man väl tänker efter... .-)
image179

Tisdag 4 mars 2008

Tillbaka i Budapest. Skönt. Tallinn i all ära, men där är KALLT. Värre än Skåne!!! Snöade mest hela tiden, blåsigt och hög luftfuktighet gjorde att jag frös konstant. Även innomhus. O jag som trodde att jag var härdad efter många långa år uppe i kalla nord. Men det verkar faktiskt som om kroppen ställt om sig till sydligare breddgrader.
Däremot har dom många bra restauranger, som vi frekventerade.
Väl hemma i Bu var det 13 grader, fast det var sena kvällen. Torr luft o vindstilla. Idag när det ljusnat kunde man konstatera att det börjar bli grönt. Bara lite försiktigt. Gula blommor på såna där buskar som har gula blommor. Små gröna bald på såna där häckar som blir gröna tidigt. O grönt  där det växer gräs. Härligt.
Resan till Rumänien blev inställd i sista minuten. Så det blir en lugn hemma vecka.

image177
Buenos Aires

image178
Tshaikovsky

Söndag 2/3 2008

Kort rapport; är i Tallinn, kom i fredags kväll. Controvento - Italienare. Lördag bio, "Cassandras Dream" Woody Allen historia. Sevärd. Sen Buenos Aires - Argentinare, sen vinbar till långt fram på nattkröken.
Idag Akapella Express, en rysk akapellagrupp på konserthus. Halvbra. Nu Tshakovski . Russian Fusion. Kan bli intressant.
Imorgon bär det av till Budapest igen.

RSS 2.0