Sön 28/6 2009 - Manolo Blahnik???

Nu har vi Linda här. Hämtade henne i Zagreb igår. Va på Pommis igår kväll. Ingen barnvakt... Men m skötte sig exemplariskt.  L oxo :-)
Idag har vi handlat lite, varit på West End, köpt löshår. Nu har vi potatis, vitlök o morötter i i ugnen. Grillen ska strax sparkas igång. En Rosé ska öppnas. Så nu måste jag sluta...

När Linda är i stan, ja då shoppas det loss. Här är hon i skoprovartagen...

Torsdag 25 Juni 2009 - i hatten

Nu är det torsdag eftermiddag, och lägenheten här i Båstad är skinande blank. Skulle hyra ut lite oftare, så man blir TVUNGEN att städa ÖVERALLT.
Tar förjan från Trelleborg 22,45. Rostock vid halvsju tiden i morgon bitte. Frukost/lunch i Prag. Borde vara hemma i BP vid femsnåret. Sen gamla hederliga Trattis. Det va ett tag sen nu...
På Lördag kör jag till Zagreb för att hämta Linda. Hon ska spendera ett par dagar hos oss, innan hon drar hem till Marbella igen. Hon har lovat lilla m att gå på manikyr o sånt :-)

lilla m har köpt ny solhatt...

23/6 2009 - Fortfarande Båstad

Meningen var att vi skulle åka hem i söndags. Nattfärja från Trelleborg till Rostock o sen rakt söderut. Men efter att studerat väderkartan igen, konstaterade vi att vädret verkar bättre i Båstad. Så vi är fortfarande här. Riktigt skönt och efter svenska förhållanden varmt väder. Lite krabbfiske, picknic på stranden med räkor o vin. En massa joggande. Just nu städar vi o tömmer garderober i lägenheten. Tänkte dryga ut semesterkassan genom att hyra ut under några sommarveckor. Det är visst två tennisveckor i år...  Hoppas vi inte är för sent ute bara... kolla in objektet på; http://kopmansgatan.blogg.se/
Julia; vi har köpt träskor. Dom är på väg på posten.

Torsdag kväll tar vi nog färjan...

På med flisen, så känns vädret ok :-)


Tre koncentrerade krabbfiskare

Lördag 20 Juni 2009 - regn o rusk

Sen sist har vi hunnit med en tur till syster Tuttan i Tannheim (Österrike alltså...) där skulle vi ta en mega bergsrunda var det tänkt, men väder o vind satte käppar i hjulet. Regnade som attan hela förmiddagen, så vid lunchtid bestämmde vi oss för en liten mindre runda. Uppför onkel Emils berg blev det. Lite duggregn då och då, men annars alldeles utmärkt härligt. Vi kommer snart tillbaks o knatar över ett par andra berg oxo :-)
Köpte ett par nya vattentäta skor till mig o lilla m. Stora M hade redan ett par nyimpregnerade. Hyrde en bra bärstol till lilla m. Hon var bra ballast uppför. Man fårju tänka på kaloriförbrukningen. Speciellt som vi tog in en hel del friska kalorier om kvällar o mornar...
Sen en rask biltur till Båstad. Hämtade H&M i Skälderviken. Dom åkte hem till mamma lite tidigare idag. Dom skulle visst på semester till Toscana. Men dom hann spendera dagarna tre med oss här på Köttfärsgatan.
Men innan dess hann vi med massor av mat. Sill o potäter inberäknade, filmer, o krabbfiske i hamnen. Håvade in 29 stycken med gemensamma ansträngningar. (Kajsas kladdkaka gick det oxo åt en hel del av - appropå mat alltså...)
Idag efter qualifyingen till F1 på Silverstone åkte vi till Väla för shopping. Konstaterade dock att hela köpcentret var totalstängt. Är verkligen midsommardagen en helgdag??? Det hade vi ingen aaaaaning om...
Har varit ute o sprungit oxo. Hittade en ny sajt på internet där man via google map kan mäta exakt hur långt man sprungit, föra bok o dela med sig till andra joggare. www.jogg.se rekommenderas varmt. Funkar över hela vårt klot. Har därför lagt in mina Budapestrundor oxo. Kul, kul, kul!  Finns inget mer motiverand än att räkna mäta o jämföra.  
Appropå regn o rusk. Det va man ju inställd på här i Båstad med efter att ha kollat alla prognoser, men här har bara kommit ett par futtiga droppar under hela helgen...

Blöta berg, o ännu blötare Sandbergare



Ska croppa bort promenadvägen sen, så ser det kanske lite mer spektakulärt ut sen...

Lördag 13/6 2009 - Fölsedag

Fortfarande sitter det en del svenskt (Jante??)-tänkande i en, även efter att ha varit neutraliserad i rätt många år nu. Tex i trafiken; att köra om en polisbil i hög hastighet får många varningslampor att blinka, fast att man VET att man är på en tysk Autobahn med fri hastighet. Eller att tränga sig förbi en ambulans med sirener o blåljus på en slingrig landsväg. Det tar emot lite i början, men man tar ju seden dit man kommer :-)
Kom att tänka på detta när jag var ute o körde igår, o trycke mig om just en utryckande ambulans. Besökte en leverantör två timmar från Budapest.
Igår meddelade barnvakten med kort varsel att hon inte kunde komma, alltså tog vi med lilla m på Trattis. Normalt sett går vi ju dit med henne på torsdagar, o då lite tidigare på kvällen. Men hon skötte sig utmärkt.
Idag var jag o lilla m ute o handlade blommor tiiidigt, för att kunna väcka stora M med blommor o skönsång (grodan bolls födelsedag; vi är så glada  hurra, att du har, osv osv) Hon fyller alltså år idag. Trettiofyra närmare bestämt.


Tors 11 Juni 2009 - Graduation

Jädrar va vi har grillat de senaste dagarna. På längden, bredden o tvären. I söndags o måndags alldeles allena, tisdag o onsdag hade vi gäster. Nu får det bli ett slut på detta. Vi måste ju hålla stans restauranger flytande oxo. Det är vår uppgift. Speciellt i kristider måste man ju ställa upp... :-)
Annars går allt sin gilla gång, marknaden har ju som bekant varit rätt trög pga jänkarnas verision av en fri marknadsekonomi. Inte blir det bättre av att det börjar bli semestertider. Fast nästa vecka kammar vi nog hem en större order hos en ny kund. Ser mycket lovande ut för tillfället, även om saker och ting är föränderliga här i världen... Den som lever får se.
Nästa vecka bilar vi förmodligen upp till Sverige, tar nog en sväng om  Tannheim oxo, om väder och värdar tillåter.
Tror mer på värdarna än vädret....
Nu ska lilla m ha avslutning på dagis (även om dom har öppet hela sommaren för behövande) Men för m är det alltså början på en låååång sommar. Höstterminen startar inte förän i september igen.
Ska strax iväg. Tar med kamran, så får vi se om det kan bli nån bild att publicera.
Hasta la vista så länge.

Tja, blev inga bra bilder, får recycla...

Efter avslutningen gick vi till Trattis, jag och emmen, plus Evi o Miki.

lilla m har bättre handstil som fyraåring än jag har tretton gånger senare...


Lördag 6 juni 2009 - polis polis potatisgris

Sen sist har jag hunnit med en tur till Sverige. Flög till Malmö i onsdags o hemigår. Blåsigt, regnigt och kallt. där uppe. Väderordningen alltså återställd :-)
I torsdags kväll blev det lite bråttom att ta sig från Nyköping till Båstad. Kom iväg först efter sex, och ville ju inte missa en god kvällsmat på Papas i hamnen. Med körkortet som kalkylerad insats klarade vi (jag och kollega Stefan) sträckan på under tre timmar. Inte en polis så långt ögat nådde. Dom missade alltså en riktig godbit. Haha... :-) Samtidigt som vi fick en smarrig kolgrillad Entrecôte med rostad sötpotatis, myntayoghurt och örtmarinerad aubergine. 1-0 till mig mot polisen i godbitar :-)
Kom hem igår eftermiddags, lagom för en tur till Trattis, där det för övrigt alltid serveras; just det; - godbitar.

M&m i partnerlook;
M

RSS 2.0