Lördag 28/3 2009 - springtime

Så var det lördag igen. Våren har äntligen kommit. 19 grader idag. Formel ett säsongen startar denna helgen, dax att ställa om till sommartid i natt. Så det är mycket på gång som bådar varmare tider .-))
Stora M's syster har varit här ett par dagar. Nån konferans visst. Alltid kul med gäster.
Nästa helg kommer H&M. JUHU :-)))
Har fixat på terassen mest hela dan. Börjat ställa ut alla 80 planterna på sina platser. Fast dom är nog bara 70 nu. Vintern har varit hård mot dom, såväl som mot vanligt folk.
Efter två kvällar på raken med Trattis, så får det bli Pommis ikväll. Vattnas redan i munnen...
Igår hade jag mina motivationsjeans, som jag köpte för ett par månader sedan. Eller för nio kilo sedan för att tala i vikttermer. Passar perfekt :-)

Gårdagen med Tiramisu och Creme Brulé


Sön 22/3 2009 - Inte ensam hemma :-))

Tillbaks i Bu :-) Hade en snabb o händelselös tur från Rostock (dit jag tog nattfärjan i fredags kväll) hem. Cirkeln är alltså sluten, efter sisådär 500 mil. Alltid lika skönt att köra långt. Man sitter liksom där med sina tankar.
Härligt avstressande :-)
Idag har det varit standardsöndag, med allt vad det innebär. Hann med att olja andra tredjedelen av altanen oxo. Sen gemensam städning.Stora M dammsög o jag moppade o dammade. Det händer inte ofta att vi städar tillsammans. Normalt är att en av oss får ett ryck, o den andra lyfter fötterna från golvet när dammsugaren närmar sig...
Fortfarande ingen riktig vårvärma på gång. 12 grader o blåsigt. Men dom har lovat 24 grader i slutet av tiodagarsprognosen. Vi får väl se...
5-1 till Rögle mot AIK. YES :-)))

Lilla m är just nu i en spelperiod. Fia med knuff o sånt :-)

Tors 19/3 2009 - ensam hemma... :-(

Åter till Båstad från ett kyligt Västerås. Himla bra besök där. Tror att vi kan sno åt oss en bra och långsiktig order :-)
Flög fram o tillbaka till (o från) Arlanda. Hade därför lite tid över nu i eftermiddags. Denna dödades på Väla i Helsingborg.
Kollade mest runt lite, men hittade förståss ett antal helt oumbärliga objekt på Claes Olsson. Där finns allt man egentligen inte behöver, men ändå köper. Är man pryltokig så är man. Köpte ett kilo Entrecote. Fast inte på Claes Olssons... Hälften idag o hälften i morgon. Köpte en flaska utsökt Rioja oxo. Dom har ett sånt där tag själv system på Väla. Rätt stort utbud med vin :-) Men ett typiskt svensk system (i dubbel bemärkelse, haha) att gruppera varorna.
Det normal vore ju såklart att ha vinerna sorterade på länder och regioner. men icke. Dom var grupperade map på prisklass!!! Under 69,00 sen 70,00-99,00 osså viner över 100 spänn. Lustigt tyckte jag.
Mindere lustigt var det att köra från Arlanda till Västerås, för att hoppa lite fram o tillbaks i ämnena. För det första; vilken flygplats mer än Arlanda har inga hyrbilsfirmor representerade inne i terminalerna??? Man måste ta en buss o åka en kvart!! Gratis visserligen, men ändå. Sen har dom mage att ta ut en "flygplatsavgift" på bilarna. Hur i hela friden kan dom försvara detta??? När dom ligger långt utanför flygplatsområdet???
Som lök på laxen fick jag en KIA. Ett skämt trodde jag först. Visade sig att jag hade rätt. Inte konstigt det händer singleolyckor. Sämre väghållning får man leta efter. Billig bil påstår man, men hur billigt man än säljer en sån bil, så är den på tok för dyr!!
Sen reflekterade jag över trafiktempot. Inte NÅGON körde för fort. Alla skumpade runt i laglig hastighet. Som att köra i USA... Tacka vet jag Skåne, där är det bättre tempo. Där hålls det generellt ett mycket högre och olagligt tempo. Heja Skåne :-))


Mån 16/3 2009 - Bella Italia

Iväg hemifrån halv sju imorse, fyra leverantörsbesök i Slovenien, alla angående nya intressanta projekt. Så det är en del i görningen trots allt snack om recession o annan skit :-)
Är nu i Trieste. Slovenerna anser att det fortfarande borde vara deras territorium, men italienarna håller inte riktigt med...
Är det sant det där dom säger att historien upprepar sig?? Ja då är dom väl snart tillbaks under slavisk flagg. Eller Österrikisk...
I vilket fall, idag är dom italienska. Tack gode Gud för det, efter kvällens måltid. Himmelsk!!! En liten livlig kvarterskrog. Låt vara att den var trendigt uppsnofsad. Men maten.... mmmmmmmmmmmmmmm Hade jag jobbat för Michelin, o delat ut stjärnor, så hade dom fått en på studs. Till förätt en rackarns god tartar. Det är bantarmat det. Hade man ätit den i Indien, så hade man förlorat fyra till fem kilo efter en sån. Men nu är det ju så att i indien serveras inte gärna kossor, så frågan är ganska hypotetisk... Där tappade jag nog tråden lite...
I allafall; efter det en köttbit som jag inte riktigt vet varifrån den kom på kossan, men lite åt Ribeye-hållet till. Inlindad i fettet från Parma skinka. Gissa om den gav arom åt köttstycket... Vid sidan av, ett litet torn av potatis, lök o spenat, indränkt i ljuvlig olivolja. Oljan från Sicilien, men servitörn kom med en flaska lokal olja oxo, som han personligen tyckte var bättre. Men där gick meningarna lite isär... Till detta en halvliter husets. Cabarnet Sauvignon. Helt acceptabel!
Synd att behöva äta ett sånt mål ensam. Men hellre det än inte alls .-)))
Imorgon ska jag till Treviso, som inte ligger så långt härifrån, sen raskt över alpmassivet, till norra sidan o lillasyster Tuttan med familj. Övernattning där se.
Sen till Båstad på onsdag. Fyran o femman på kvällen, Västerås ToR på torsdag, jobb på kontoret på fredag, o sen med färjan från Trelleborg till Rostock på natten, för att vara hemma igen i tid för att gå på Pommis lördag kväll.
Pust. Ibland ligger man i så det ryker. Ibland bara pyser det lite... :-)
Hotellet föresten... ett riktigt gammalt skatbo. Sånt som bar finns i väst nuförtiden. Hos oss i det "Nya Europa" är sånt utrotat. Finns i princip bara nytt o fräscht. På gott o på ont... Mest gott...


Sön 15 mars 2009 - ändrade planer

Idag är det en av de två årliga nationaldagarna. Allt som är öppet 24/7, inkluderat julafton, är stängt. Alla ungrare som har två ben. Ett ben plus protes, eller rullstol är ute o viftar med flaggor. Dom är tom värre än norrbaggarna på sin sjuttonde maj. Tro det eller ej... Det sjungs och skriks och hålls eldiga tal dagen lång. Sen avslutas det säkert med ett mindre upplopp. Lite brinnande bilar o sånt som hör en sån här dag till.
Själva håller vi oss på avstånd. Alldeles förtrångt på gator o torg. Fast att det regnar idag. Detta ställde till det lite för mej. Skulle ju olja resten av altanen...  Så efter pannkakor o DH, fick det bli reprisen på "Deutschland sucht ein Superstar" Hellre det än att läsa nätaftonbladet med allt ståhej runt Melodifestivalen. Stackars konkurrentländer. Nu får dom göra om alla sina bidrag. Att kopiera det svenska är ju ett måste för success. Det har man ju läst om...
Snart ska lilla m göra chokladpudding, det görs en liten portion att ställa i kylskåpet, o resterande 75% stannar i skålen, som hon sen äter o slickar ren. Vem behöver diskmaskin?

Igår va vi ju på bio. "Happy Go Lucky" ytterligare ett brittiskt mästerverk får fem av fem smilies. En film så får en att skratta o bara må bra. Ej att förväxla med en amerikansk komedi, som i bästa fall bara får en att skratta...

Så här ser det troligtvis ut lite senare ikväll. Traditioner ska man hålla hårt på... :-)


Lör 14/3 2009 - vårsysslor

Bio. Idag ska det bli" Happy Go Lucky". I vanlig ordning har stora M bestämmt, o jag hakar glatt på. Ingen aning om vad det är för film... Sen Trattoria Pomod'oro.
Idag har jag oljat hälften av trätrallen på våran takterass. Jätteskönt i solskenet :-) Igår kom föresten det nya utemöblemanget. Den gamla bambusoffan åkte ut häromveckan. Nu blir det trendriktig fuskrotting, som lär hålla i evighet amen. Låter tråkigt... Hoppas trots allt att solen till sist tar kål på konstfibrerna. Ombyte förnöjer som bekannt. Är det två nn i bekannt?? Jag som alltid varit rätt bra på rättstavning, men på nåt sätt tappar man det när man inte är i riktig kontakt med språket... Eller vad säger du, Tut??? Eller Linda?? Nu ska jag snabbt tvätta fönsterna. Makalöst vad takfönster blir smutsiga fort. Ser rätt illa ut så här i solskenet.

Ons 11/3 2008 - nu kan jag bara inte vara tyst längre...

ibland när man läser Aftonbladet, eller dess likar, undrar man på allvar om svenskar är riktikt kloka. Eller är det bara Jantelagen som gör sig gällande...?
Melodifestivalen; Nu har en massa länder plagierat dom svenska bidragen, viket förstört Sveriges vinstchans. Visserligen är svensk musik framgångsrik ute i världen, men att bara komma på en sån sak, att andra länder fuskar sig till segern genom att göra svenskplagiat. Sen när tävlingen väl är slut, heter det väl i vanlig ordning att dom i söder och öster inte förstår sig på svensk musik. Plus att dom så klart kompisröstar. Fusk, fusk, fusk...
När estländske Veerpalu vann guldmedalj i skid VM härförleden, stod att läsa att han med all sannolik varit dopad. Detta påstods av både de svenskar o norrmänn som blev frånåkta. Norrmännen hade åtminstone kuraget att be om ursäkt efteråt. Men visst fuskar ALLA utom vi rekorderliga svenskar.
Varför inte bara gratulera vinnaren, o träna lite bättre inför nästa säsong?
Den här typen av inlägg ser man titt som tätt i svensk press.
Det är som på Palmes tid; Sverige i svenskarnas ögon är det absoluta centrum i solsystemet.
Visst trampar även andra nationer över i sin överentusiasm, men inte så frekvent och till den milda grad som dessa lustiga blågula "wanna be" vikingar

Annars? Livet går sin gilla gång lite mat o mycke träning. Blir Slovenien, Italien o Sverige nästa vecka.
Våren har ännu inte infunnit sig på riktigt, även om en o annan restaurang har satt ut sommargarnityret på trottoaren. Det sitter faktist en o annan envis turist o låtsas som om dom inte fryser... :-)

Lego är väl alltid kul och nyttigt tyckte jag, o köpte en låda klossar till lilla m. Som jag senare satte ihop alldeles själv :-)


Fre 6/3 2009 - another week down the drain...

har lite tappat stinget med det där bloggandet. Varken skriver eller läser så ofta som jag skulle vilja. Men det är fullt upp med heltidsjobb, att vara lekpappa, gå på gym, o att bara njuta av livet... :-)
Vad gäller träningen, så har jag passerat -7kg strecket. Alla nya muskler spänner o har sig.. haha
Denna veckan fick vi order av överfröken på dagis att göra en presentation av sverige o estland. Dom har visst nån internationell dag nästa vecka... Tog oxo det sin modiga tid, hitta bilder, skriva ungerska texter (den avdelningen skötte stora M)  Resultatet ses nedan. Men det är inte nog med det, det ska bjudas på svenska o estländska specialiteter oxo. 20 dagisbarn o deras fröknas ska utfodras! Blir en sväng till Ikea för att införskaffa köttbullar o pepparkakor. Kanske några Ahlgrens bilar oxo. Sen tänkte jag BAKA fastlagsbullar... Komplett från grunden, för såna finns inte här. Inte ens på Ikea... (Däremot kan man köpa svensk vodka där...)
Annars inget ovanligt; Trattis med lilla m igår, Trattis utan lilla m idag...


Sön 1/3 2009 - Slumdog Millionaire

Nu är det mars, o vinterjackan är undanhängd för denna säsong. Detta för andra gången. Februari började milt o bra, men slutade i moll. :-(  Men nu kommer vårvärmen så sakteliga. :-)
Dagens ros delas ut till alla dom som röstade fram Oscars vinnarna. 8 guldgubbar till nåt som är så fjärran från en Hollywoodproduktion man kan komma. Brittisk film trodde jag inte stod högt i kurs i väster.
Filmen var en riktig höjdare, en indisk kärlekssaga med mycket krydda. allt i en väldigt autentisk miljö. Hade jag inte varit i Mumbai personligen, hade jag trott att kulissen va skapad av väldigt fantasifulla människor. Men så icke fallet. Det ser ut så... :-O
Musiken va oxo fantastisk. O hela storyn. Den som verkade så tunn efter att ha sett trailern,
Denna film får fem Taj Mahal av fem möjliga.

Clipart - remain, architecture,  islam, india,  sightseeing, taj  mahal, nation.  fotosearch - search  clipart, illustration,  drawings and vector  eps graphics imagesClipart - remain, architecture,  islam, india,  sightseeing, taj  mahal, nation.  fotosearch - search  clipart, illustration,  drawings and vector  eps graphics imagesClipart - remain, architecture,  islam, india,  sightseeing, taj  mahal, nation.  fotosearch - search  clipart, illustration,  drawings and vector  eps graphics imagesClipart - remain, architecture,  islam, india,  sightseeing, taj  mahal, nation.  fotosearch - search  clipart, illustration,  drawings and vector  eps graphics imagesClipart - remain, architecture,  islam, india,  sightseeing, taj  mahal, nation.  fotosearch - search  clipart, illustration,  drawings and vector  eps graphics images


     

RSS 2.0