Sön 30/11 2008 - Advent??

Har efter lite bloggläsande förstått att det är advent idag. Men spelar det nån roll? Egentligen? Tänker man lite nyktert på det hela, så är en av tolv månader på året julmånad. Mellandagarna får man väl oxo räkna, eller?  En vecka eller så hade väl räckt? Vad är det som är så speciellt med julen? Kallt och ruggigt bara...
Pratade med fyran idag. Konstaterade att tösabiten är 161 cm lång!!! Dom gamla skidorna för små med andra ord. Sagt o gjort, la ett bud på ett par lagg på tyska Ebay. Ett par Atomic GS Carver . Dom blev mina (eller hennes)  för 83 EUR. Rätt bra tror jag :-)
Femman har inte vuxit så mycket, så hon klarar sig nog med fyrans gamla... Till sexan har jag redan köpt ett par. Ebay det med. Ettan till tean kör mest snowboard, och dom har equipment redan. Ok, kanske tvåan o trean vill åka skidor... Kan kanske hyra i år, eller låna av Camilla eller nåt...
Annars har det i vanlig ordning varit just bara söndag idag. Suck, vad skönt :-)

Sexan, lilla m alltså, bygger numera hus överallt. Såhär kan det se ut... :-)   ...

Lör 29/11 2008 - Papper till brasan

Har inte gjort mycket mer än handlat lite julklappar på nätet idag. Vi firar ju jul redan på  Luciadan, så det är hög tid att hinna få saker o ting levererade i tid. Vi köper inte speciellt mycket. Försöker hålla det till ett minimum. Fattar inte det där med att köpa massor med grejer som ingen egentligen vill ha bara för att så ska vara. Nä det räcker med att få ihop lite presentpapper så att man kan få igång braskaminen. Det viktigaste är ju att vi träffas allihop. O har en riktigt skön helg tillsammans där uppe i Båstad.
Ikväll blir det Pommis, vad mer kan man säga? :-))


Fre 28/11 2008 - Gossarna på Stureplan

Så här stod det att läsa i DI i morse;
"Stockholmsbörsen väntas inleda fredagen med små rörelser när det inte finns någon vägledning från USA-börserna som var helgstängda igår."
Alltså bäst att kolla hur storebror gör, innan man bestämmer sig att köpa eller sälja nåt i Handelsbanken eller SKF.
Har dom egentligen något existensberättigande, dom där nissarna runt Stureplan? Dom som pratar vitt o brett om sina analyser och finansiella instrument, när det tydligen i själva verket går ut på att se hur Dow Jones gick igår. Mesar med beslutsångest!
En som inte har beslutsångest, det är jag! Har just bestämmt mig för att inte ha nån vidare åsikt i frågan!
Nu äts det oliver med ansjovisfyllning o pimplas rött från Spanien. Senare blir det Trattis; musslor i vin o saffranssås, blodig biff. Sen glass eller nåt, o givetvis mera rött, fast då italienskt.  Är det fredag så är det!  Eller torsdag eller tisdag...

Här en variant på standardkortet...

Tors 27/11 2008 - Vitlök, Garlic o fokhagyma

Jobbat som en tetting så länge nu så att i dag var det dags för lite vila. Inte så många knop alltså. Både telefon o mail höll sig lugna, så det va rätt lätt att inte bli återfallsarbetsnarkoman. Skriver man ihop ord sådär? Inga bindestreck? På engelska låter o ser det onekligen bättre ut.
Nu ikväll va vi hos Niki o Árpi. Dom bjussa på vitlökssoppa, o då snackar vi vitlök! Inte att nån sprang förbi med en burk vitlökspulver med locket på. Det här måste ha varit en hel vitlöksfläta dom kört i mixern. Möjligtvis blandat med någon droppe grädde, o lite chili. Gott va det iallafall. Rap!
Marleen fick sitt ungerska adresskort idag. å nu är hon efetr snart fyra år ungrare på riktigt. Kvarnarna mal som bekannt långsamt i detta paprikans förlovade land. Kollar nu "Bambi-verleihung" på Erste. Ett riktigt sömnpiller. Roligare då att Rögle leder med 4-3 mot kaffegänget, dom där med oväntade besök ni vet...

garlics and more garlics, typical in the medit...

Ons 26/11 2008 - fisk o chardonnay

Nu tillbaks i Budapest efter två dagar i Slovenien. Skulle egentligen varit i sverige på kundbesök idag, men det har fått senareläggas till näst nästa vecka, då vi åker dit hela bunten för att fira tidig jul med den andra bunten. Kajsa åker till Spanien för att hämta hem storasyster Linda nästa vecka. Stackars Kajsa får åka kors o tvärs på sina lediga dagar för att hämta o lämna diverse syskon mest hela tiden. Baksidan av medaljen med att vara luftburen.
I Slovenien bodde jag på ett hotell som tidigare varit "sådär" men numera (sedan en vecka) nyöppnat efter totalrenovering. Det är en gammal byggnad och väldigt fint gjort. Gediget och lyxigt. Fast med lite inkörningsproblem tycks det; WiFi funkade inte. Fick då en kabel i receptionen, som skulle pluggas in i uttaget brevid telefonjacket. Bara det att det inte fanns någon anslutning bakom luckan. Bara ett gapande hål. När tjejen i receptionen va uppe o kollade, passade jag på att fråga hur man får igång TV'n. Så här, svarade hon o tryckte på remoten. Att ingenting hände hade jag redan tidigare kostaterat. Sen frågade jag hur man får igång ventilationen. Så här, sa tjejen o tryckte på den lilla väggmonterade datapanelen. Att ingenting skulle hända då heller, hade jag oxo redan konstaterat. 4 saker av fyra som inte funkade. Hon skyllde på att det kanske va ett otursrum. Hade fått nummer 313. Blev sedan raskt flyttad tvärs över korridoren. O sedär, där funkade ALLT till belåtenhet. Fast billigt var det bara 48 EUR. Betalade 2300 SEK per natt i Jönköping för ett rum som visserligen var fint, men ändå inte alls i samma klass...
Ikväll blir det "ocean" Fisk med andra ord.


23/11 2008 - Desperate...

söndag är ju synonymt med pannkakor i sängen, tittandes på nån bra såpa. Nu är det Desperate Houswives som gäller. Har plågat igenom dom två första säsongerna. Plågat är väl lite att ta i, - repeterat är ett bättre ord. Tänkkte att tredle säsongen vill bli nåt nytt. Men ack vad man bedrog sig. Verkar ha sett i allafall början där med.  Det är den där lilla räliga Kajsas fel. Hon laddade ner från nätet för några år sen. Fy Kajsa... :-)))))
För varje nytt avsnitt säger vi unisont; NU, nu har vi inte sett mer, men så börjar det hela o vi konstarerar lika unisont att, shit, det här har vi ju oxo sett... men nästa vecka, då så... :-))
Idag har det snöat lite lätt, o blåst....
Imorgon drar jag till Slovenien igen. Hemma på tisdag igen. Sen Sverige.
Ser på DI hur svenska kronan rasar mot Euron... Riktiga bananpengar numera. Massor av folk (svenskar i telefon alltså) frågar mig om den ungerska ekonomin, räddningslån fråm internationella valuta fonden osv. Men de facto; våran Forint har bara tappat 7-8% mot Euron. Förklara det, nån som kan :-)
Idag steker jag hemgjorda köttbular, med IKEA sås o IKEA lingon.
Om precis en månad anländer vi till Ischgl, för mega skidåkning. JUHU, som Linda brukar säga :-)

Svensk husmanskost

22/11 2008 - Ha, dom vann igen. Stockisar; släng er i väggen :-)

Jobbidijobb, fast det är lördag. Fast bara några timmar. Sitter o håller på med priser för 2009. Balansgång på slak lina...
Idag snöade det!!!! Fast solen sken på samma  gång. Nu har vi flera mm snö på våra takfönster.
Läser för tillfället Liza Marklunds Livstid. Rätt bra så här in i halva boken :-)
Idag blir det "Pommis"; Bläckfisksallad, Oxfilé, RARE utan tillbehör, o en Panakotta till efterätt. Sen nått gott vin. Kanske från Veneto eller Toscana. Får se vad dom har för nåt spännande idag :-)


Fre 21/11 2008 - Rögle vann visst igår igen :-)

Idag snöar det över Tyskland. Ser alla avkanade bilar på TV. Här regnar det bara, Men det kan kanske behövas. Va ett tag sen :-) Idag har jag jobbat massvis IGEN. Börjar nästan bli en vana. Måste brytas. Blir en lugn helg. Sen till Slovenien på måndag o tisdag. Faktureringsmässigt verkar november bli dålig. Alla mellanlager byggs bort. December o Januari blir däremot bra, stora orer som ska levereras då. Men sen är det ingen som vet vilken nivå produktionen hos våra kunder hamnar på... Ja, det ger sig väl :-)) Ska strax ringa syster Tut. Har korkat upp en Brunello di Montalcino, en 2002:a, dagen till ära o  till det salta crackers med ost. Är det fredag så är det.
Sen blir det Trattis. Var visserligen där igår oxo, fast då va lilla m med. Idag blir det vuxenprat :-)

Maja är föresten i Örebro på Riksmästerskapen i gympa. Heja Maja; vi håller tummarna :-)


Ons 19/11 2008 - Dagdrömmeri

Skulle vilja åka till Rom ett par dagar. Kolla folk, äta gott, zippa på en Brunello, bo på ett litet mysigt hotell. Men har faktiskt inte så mycket tid. Får trösta mig med att det nog börjar bli kyligt där oxo.
Mycket att göra på jobbet nu. Har ju varit o flängt en hel del sista tiden. Jobb det oxo visserligen. Men det behövs lite skrivbordsgöra oxo. Även om jag försöker minimera den delen. Man kan ju alltid delegera, o trygga sysselsättningen för någon annan... hehe
Snart är det dax för vintersäsong, Skidåkningen kräver ju som bekannt en del fritid. Längtar! Nä, Rom får vänta tills våren :-)
Ikväll ska vi ut på Raday utca o hitta nåt nytt bra ställe till fots. Blir hungrig bara jag tänker på det :-)

Citadella i blått.. .

18/11 2008 - Slovenien ToR

Körde hemifrån klockan fem imorse. 15 timmar, 1200 km och tre företagsbesök senare är jag hemma igen. Stora M hade beställt sushi som jag just ätit. Gott :-) Kollar "Singing Bee" på ProSieben. Lika intellektuellt krävande som att titta på bilderna i en serietidning. Sover nog gott inatt. Fast det gör jag ju nästan alltid å andra sidan.

Kollade bla in lite verktyg som vi snart ska leverera...

17/11 2008 - jobb, jobb, jobb :-)

Oj vad jag har jobbat idag. Massvis att ta igen efter så lång tid på resande fot. Imorgon blir det paus i skrivbordsarbetet igen. Blir en blixtvisit till Slovenien. Ska försöka hinna med tre leverantörsbesök, plus att ta mig fram o tillbaks över dan. Så det blir nog inget bloggat då.
Idag fick lilla m sitt alldeles eget ungerska adresskort. Är som ett leg för invandrare.Vad det nu ska va bra för. Ju mindre officiella papper, desto bättre. Det är mitt motto :-)
Vädret börjar bli lite kyligt här nu. Temperaturmätaren orkar knappt över 10 graders strecket. O värre ska det bli. Dom hotar tom med lite snöblask på torsdag. Fan tro't...
Gymmet som jag trodde skulle öppna i min frånvaro har på ungersk manér inte alls öppnat. O ingen kan riktigt tala om när det blir. Mycket snart är det bästa svar jag fått. Det kan alltså inebära allt från om en månad till ett år. Eller två. Eller i övermorgon. Vi får väl se. Man är ju luttrad numera...

Så här glad va lilla m när jag kom hem. Hann inte ens torka pizzan från munregionerna...


!6/11 2008 - Alien returns to Budapest

Nu är jag alltså tillbaka  in good old BP. Efter 13 dagars diverse aktiviteter. Sista inlägger va häromdan från Jönköping, där vi ställde ut på "Elmia Underleverantör" Bra dagar med mycke besök i montern. Full rulle mest hela tiden. Kvälls-skiften gick åt att underhålla leverantörer och kunder. Rätt lyckat det med. Även om inte alla hade stamina att hålla loppet ut.... Vår slovenske vän Brane tex, lyckade inte pallra sig upp i fredags morse. Försov sig, och missade flyget hem till Ljubljana. Alla tyckte detta var mycket lustigt. Alla utom Brane... :-)
Han fick åka med mig i bilen söderut i går. Lämpade av grabben i Lübeck, där han tog tåget (Alla flyg va fulla...)
Övernattade i Båstad natten mellan fre o lör. Träffade där Kajsas "kaereste" flygstyrmannen från Köpenhamn med andra ord. Trevlig påg.
Förra helgen tittade jag som bekannt på Maja, som deltog i Skånska mästerskapen i gympa. Så här såg det ut;




11/11 2008 - Jönköping

Är nu i Jönköping, och gör livet osäkert för alla smålänningar :-)
Åkte hit med Stefan igår, byggde monter o fixade. Nu är mässan igång. Lite trög start. Därför har jag faktiskt en stund över för att skriva några rader. Vi har fullt med slovener i montern. Hela 5 stycken representanter från en del av våra leveerantörer. Blir väl att underhålla dom ikväll. Suck. Kanske kan jag dansa på bordet eller nåt. Får se vad som faller mig in :-)




Sön 9/11 2008 - Hasselbackare

I fredags var det bara Hilda Kajsa o jag hemma. Maja var hemma i Skälderviken, för hon skulle ut o gympa tiiidigt på morgonen. Victor tittade förbi ett tag oxo. Kollade Polly nånting på TV. Bra film. Har nog sett den nån gång i forntiden. Kände liksom igen en del scener. Igår va vi i Lund o tittade på lilla Maja som deltog i Skånska mästerskapen i gympa. Lagtävling. Det va skoj o se hur hon o laget utvecklats. Det va ett tag sen jag såg dom sist. Makalösa loopingar o volter o allt vad det kallas. Man blir nästan snurrig i bollen av att titta på. Filmade lite av övningarna. Kanske lägger dom på youtube en vacker dag. På väg hem va vi på IKEA i Helsingborg. Köpte lite saker vi inte direkt behöver. Sen stuvade makaroner o köttbullar. Victor kom o åt. Sen fixade han köket medans jag snarkade i soffan :-)
Sen kolla vi en film, nån rätt skaplig thriller, vad den nu hette... :-)
Idag har jag o H&M fixat lite på EPC. Skruvat upp nån hylla o satt ihop en lampa o lite fåtöljer. Sen Hasselbackspotatis och Cordon Bleu på kycklingfileer. Nu är klockan strax 7. Nitton alltså. Ska lämna H&M i Skälderviken, sen Köpenhamn för att hämta Stefan. Vår Slovenske kollega. Ska upp till Jönköping i morgon för att bygga monter. Dax för årets upplaga av Underleverantörsmässan.


Tors 6/11 2008 - Grattis alla oss

Gattis världen. Det blev ingen ny Bush i form av Mc Cain. Bara att lyfta på hatten för alla glada amerikaner. Synd att grabben har så taskigt utgångsläge. Blir inte helt lätt att infria alla feta vallöften. Kanske han kan låna lite Rubel av Putin. Det är ett land som har pengar nuförtiden. Vem trodde det för 10 år sen??
Sen sist har jag tagit mig upp till Sverige o Båstad. Hämtade Hilda o Maja på vägen i går eftermiddags. Sen spaghetti o köttfärssås. Kajsa hade lite flyt o kom hem i tid till middan. Sen va vi o kollade på Victor o Båstad GIF som hade hemmamatch i innebandy. Dom spelade riktigt bra, men fick tyvärr stryk ändå.
Har jobbat på kontoret idag, och frotterat mig med mina svenka kollegor. Kul att träffas nån gång emellanåt, o inte bara prata i telefon.
Ikväll är jag alldeles ensam och allena. Ingen Kajsa, inga Hilda o Major. Alla upptagna på sina håll. Men imorgon så...!!! :-)
Ska steka ett par stora lammkottletter, råstekt potatis o massor av lök. Tänker varje dag att jag ska äta nåt skonsamt för magen. (fortfarande lite sviter av magbacillerna... ) Men när jag ser stora blodiga köttstycken i charken så växer hornen ut. Köpte lite Imodium oxo. Så det reder sig nog :-))
Inga bilder i denna datorn, så jag får väl se vad jag hittar att ladda ner...



Sön 2/11 2008 - hjärtattacker o luriga bacellusker

Den som säger att Formel 1 är trist att titta på vet inte vad han, eller hon, pratar om. Utan att gå in på detaljer, så var dagens säsongsavslutning en nervkittlare av mått. Undrar hur många tittare runt klotet som faktiskt dog i hjärtinfarkt under dom sista rundorna. Min privata gissning ligger på ca 750 st. Jag menar det är ju inte ALLA som dör av en infarkt.
Eftersom alla butiker va stängda igår, shoppade jag o stora M loss på nätet istället. Stora M köpte en EH hoodie, jag en fårskinnsfodrad bomber jacket. I princip likadan som den jag redan har. Fast den nya är ny. Den gamla gammal. Köpte även skidor och skidskor till lilla m. Ebay... Ja just det, det blev lite kallingar o strumpor oxo från Tyskland. Skidorna kommer därifrån oxo föresten. Jackan o hooden från Amerikat.
I natt åkte jag på Montezumas hämnd. Kan ha varit T-bone steken, men kanske va det bara ett litet virus. Syndafloden i sig är över, men man känner sig rätt kass efteråt...  Måste vara pigg imorgon, för då bär det av till Slovenien. Ska hinna med sex leverantörsbesök i morgon o på tisdag. Sen bil via Österrike till Båstad. Uppe där onsdag kväll. Möte på torsdag morgon, fixa det sista inför mässan på fredag. Helg med en drös av barnen. Får se hur många som är tillgängliga. Därefter hämta Stefan i CPH mån morgon, sen Jönköping för att bygga monter. Mässa i fyra dagar. Hemåt igen lördag 15/11. Kämpigt men skoj, och förhoppningsvis givande :-)
Blir alltså nog inte sådär JÄTTEMYCKET bloggande kommande veckor. Men ska försöka få till en rad då och då.
Linda har föresten biljett till CPH fre 12/12, hem till Marbella igen mån 15/12.
Vi kommer upp tors 11/12, o åker hem igen tis 16/12. Anteckna nu det, så ni vet, alla ni som berörs .-))


"Sie bieten auf einen Völkl P60,  80cm Kindercarver mit Marker M450 Bindung Z 0,75 bis 4,5 inkl. Dachstein Skischuh, wahlweise in Gr. 28 oder 29."
Rätt söta små skidor va? :-)))



Lör 1/11 2008 - November? fan tro't...

En helt underbar höst??? dag idag. Känns som Augusti/September nånting. Igårkväll satt tom folk ute o åt sent på kvällen. utan värmelampor o annat fusk, fast med jackor. Men ändå... Det va nog dom sista entusiasterna...
Idag ska jag höststäda på terassen. Sätta ihop alla mina 80 buskar o träd för vinterförvaring. Sätter bara ihop dom tätt, med mycket bark över, i lite vindskydd. Sen klarar dom vintern galant.
Missar kvalet till Brasiliens GP i eftermiddag, likaså Rögles match mot MoDo. Vi ska nämnligen på bio. Ska se nåt som heter "Nights in Rodanthe" Ingen aning om vad det är i vanlig orgning. Men det blir säkert bra :-) Sen blir det Pomodoro.
Linda; jag har beställt två Ed Hardy bälten från USA. Kommer nästa vecka. Bra pris. Hoppas dom är äkta. När jag var i sökartagen upptäckte jag att det faktiskt finns en Ed Hardy butik här. Gick dit i förmiddags för att kolla, men märkte att det visst är röd dag idag i det här landet. Alla affärer stängda :-(

Ed Hardy Roma Leather Belt & Buckle

Ed Hardy Roma Leather Belt & Buckle


Ed Hardy Tattoo Leather Belt

RSS 2.0