Fre 30/5 2008 - slurp

va mätt i morse, av kända grunder. Besökte vår nya presumtiva leverantör med några tyska kunder i förmiddags, sen frulle med bulle vid ett.
Har jobbat undan i eftermiddag, då jag är ute o åker några dar nästa vecka. Hemma på Tisdag kväll igen. Men först ska det bli Båstad med fyran o femman. Längtar :-) Ska visst bli fint väder, där uppe i kyliga nord. Fan trot... :-)
Ikväll blir det Pommis.
Får se hur det blir med bloggandet dom närmsta dagarna. Ska försöka om jag får en stund över:. Ska ta med kamran oxo, det har blivit lite ensidiga barnbilder sista tiden -)



Fredagsoliv


Tors 29/5 2008 - mina favoriter

Hinner mest bara med att få till en bild idag, För att gottgöra gårdagen, då jag inte fick till nåt.
Det är lite sressigt just nu. Ska ut o äta, o sen till flyget, o sen ut o äta igen, Kunde i och för sig slagit mig i huvudet med en hammare, Kroppen tar kanske samma skada.. Fast  mat är ju faktiskt mer njutbart än bulor på knoppen.
Nu är det bäst att sluta innan det urartar på allvar... :-)


Ons 28/5 2008 - ändrade planer

nu är jagåter från Serbien. Alltid lika spännande att åka dit. Man vet aldrig vad som händer. Lite vilda västern kan man säga. Men som sagt; välbehållen hemma. Varmt va det föresten 36,5 grader. Här i Budapest är det "bara" 33...
Skulle ju på kundbesök i Varberg nästa vecka, men nu är det ändrade planer. Åker till Stuttgart för ett annat  (o mycket viktigare) besök. Det hela planerades hux flux igår. Så nu blir det så att jag åker till Sverige (Köpenhamn alltså...) på Lördag. Landar inte föränn 15,40, så jag missar nog Hildas fotbollsmatch... Hoppas Hilda o Maja har tid med mej i helgen. Kajsa har bara lite tid, eftersom hon ska jobba from söndag. Ja just det. Kajsa fixade nästan gratis flygbiljetter från CPH till Stuttgart, o därifrån till Budapest. Som sagt bra med en flygande dotter :-)
Annars går livet här lite på halvfat, man är inte riktigt lika effektiv i värmen. Bara att erkänna :-)
Ikväll blir det GOA. Sitter så klart ute!!!
Imorgon blir det lite tufft. Går ju med lilla o stora m(M) på Trttis på torsdagar. Vi brukar gå lite tidigare, redan vid halv sjutiden, så att lilla m inte ska bli för trött o gnällig. Hursom; Nu har det slumpat sig att jag ska dit igen lite senare på kvällen med en kund o en leverantör. Så det blir två middagar. På samma restaurang. Samma kväll. Som det kan bli :-)

Söndag 25/5 2008 - pure Sunday

Söndag, då har vi våra ritualer. Jag o lilla m veckohandlar på Tesco, medan stora dito fixar pannkakor. Brunch = pannkakor o sex and the city. Måste snart köpa nån annan box. Hur långt har desperate houswifes kommit??Formel 1 på RTL. Rätt underhålland lopp (Monaco) Regn , och ganska mycket incidenter. Blev rätt besviken på "Iceman" som körde rätt i häcken på Sutil, som gjorde sitt livs lopp, tills just sagda smäll. Fick bryta bar 4 varv från målflaggan. Onödigt!!!! Köpte en lego polisbil till lilla m, men hon är tydligen för liten för att läsa instruktioner. Jag fick bygga det mesta...
Grillade ett drygt kilo kalkonkött. Lårbensfilé, kan det heta så?? Gott va det iallafall, även om jag även här fick göra grovjobbet. Både grila o äta. Stora M sparar sig till glass o film. Hon rollerbladade iväg i eftermiddags o hyrdr en DVD.  "A good year" med Russel Crowe. Verkar vara en typisk söndagsrulle.
Imorgon hämtar jag en kollega (Kenneth) på Feryhegy, sen bilar vi till Belgrad för att hämta kollega två (Strefan) sen ut på  Serbiska bystan  , upp  i bergen på gränsen till Bosnien. Ska besöka en leverantör där. Tillbaka först på onsdag, så det blir nog klent med bloggandet tills dess. Men håll ut, jag återkommer :-)




Lör 24/5 2008 - vin mm

Hmm, har lagt om bloggen till publishme.se. Ska vissta vara snabbare. Men att ladda upp bilder seems to be bökigare. Men hittar kanske nåt trix att komma runt en vacker dagf.
Iallafall; idag är det som bekant lördag. Sov så länge det går med en treåring i huset. Vilket betyder att jag va uppe rätt tdigt. Lilla m hade varit uppe ett tag redan och varit företagsam nog att mixa ihop 5 stycken hundrabutarspussel. Smart tjej. Vem fick reda ut röran? Undertecknad så klart. Till saken hör att alla pusslena hade i princip samma motiv, och var gjorda med samma mjukvara, så det va stört omöjligt at  skilja på bitarna utan att verkligen lägga pusslena. Där gick min förmiddag. Sen frukost.  I meningen sedan, men oxo i meningen sen, om det är nån som hänger med i svängarna. Knappt att jag själv gör det. Detta kan i sin tur bero på att jag efter att ha kolla qualifyingen i Monaco, träffade min gamle vän Laszlo och hans gamle vän György. Dom är bägge ungrare som utvandrat till sverige. Nu va dom här på klassträff, o träffade en svensk som utvandrat till ungern. Vi hade rätt trevligt på en uteservering  runt hörnet, där vi sörplat vin hela eftermiddagen.
Det kan alltså vara vinet som är anledningen till detta något virriga inlägg.
Ikväll Trattis. Blir nog musslor i vin o vitlök, sen biff (det är i princip min huvudnäring) inget krafs till. Bara köttbit rakt upp o ner. Kylskåpskall o blodig inuti. Knaprig o ljummen på utsidan. O mera vin. Tur det äör söndag imorgon. Ända fasta hållpunkten då är F1. Start 14.00. Sätter en femma på att Raikönnen tar hem spelet.




Fre 23/5 2008

En snabbis bara; har just varit o hämtat stora M på flyget. Åter från ett kallt Tallinn, o med kritvita gabbar. Som Manoliti i High Chaparall... Fast det är det väl ingen som kommer ihåg. Va säkert i svartvitt...
Ska nu ringa mitt fredagssamtal, o sen raskt iväg till Pommis, för en trerätters  Kan tänka mig att det blir varm bläckfisksallad, maffig stek, very rare, o Panakotta. Ett lagom lagrat Realda att dricka till.
Hinner inte ladda ner nån bild, kommer kanske lite fler imorgon istället. Hasta la vista :-)

2008-05-22 - new outfits

Inga större sensationer. Klippte håret i morse. Lilla m va med o titta på. Ingen Benno igår föresten. Det va fotboll istället. Inte precis min favoritsport, så det blev en gammal Tatort från SWR. Ikväll vet vi inte vad vi ska göra. Jag skulle kunna grilla, men lilla m vill prompt ut o äta, hon o jag. Blir kanske Trattis, vi får se.
Blir föresten mest troligt några dagar i Sverige första veckan i Juni. Har några saker som måste klaras av, och idag ringde en presumtiv kund o ville diskutera en offert. Så det kan passa bra. Har ju inte heller träffat Kajsa, Victor, Hilda o Maja på ett tag. Kan vara hög tid det oxo. ;-) Så håll i hatten, snart kommer jag :-)

Nya outfits från igår;

image256


image257

Ons 21/ 5 2008 - Gräsankor dag 2

Lovade att skildra våra gräsandsdagar i ord o bilder;
Superkids i morse, Nemas problemas. Sen brunch o sova. Sen va vi ute o gick. Shoppade lite på H&M, hamburgare på Burger King, glass från McDonalds till efterätt. O igår åt vi ju spaghetti.
Nu har klockan hunnit bli halvåtta. Snart dax för en flarra väling.
Sälv ska jag se på "Der Bulle von Tölz" om det nu är ikväll. Man är ju normalt inte så bevandrad i vad som går på TV om kvällarna... :-)
I morgon ska jag upp tidigt för att gå till Támas; frissan alltså.


image250

image251

image252

image253

image254

Tis 20/5 2008 - Gräsänkling

Nu är vi nyblivna gräsänklingar, lilla m o jag. Stora M åkte just till Tallinn, skulle fixa lite med papper efter det att hennes pappa kilade vidare i vintras. Ska bleka tänderna oxo. Är visst billigare där än i Budapest. Hon får bli försökskanin. Blir det bra så gör jag det nästa gång vi åker dit.
Så nu blir det hemmakvällar i dagarna tre. På fredag är allt som vanligt igen :-)
Planerna? Hmm ikväll kollar vi Simpson o äter spaghetti med köttfärssås. Imorgon blir det nog bio (nån tecknad sak med en räv som huvudperson. på ungerska alltså) Vi ska shoppa loss på H&M's barnavdelning. Duscha o tvätta håret. Fast det gör vi ju rätt ofta å andra sidan... Shoppar loss oxo, när jag tänker efter... :-)

Hårtvätt á la m&L
image249

Så här ser vi ut efteråt;
image248

Måndag 19/5 2008 - Puzzle

Helt plötsligt tog jobbet slut... Fick tydligen gjort så mycket förra veckan att det inte räckte till idag... :-)
Inga roliga mail. Jo ett roligt va det ju förståss, men det hade liksom inte med jobbet att göra. Annars bara lite smågrejor.
Alltså en mycket lugn dag idag. Pussel o lera med lilla m.
Idag blir det nog att sitte ute på Fusion, eller kanske GOA.

Puzzle

image246

Ska det bli åska, eller?

image247

17/5 2008 - Bröllop

Idag har jag jobbat . igen! Måste bli ett slut på detta. Spenderar alldeles för mycket tid bakom datorn med beräkningar, budgetar, prognosr o offerter... Vädret är alldeles för fint för sånt...
Idag var dagen "D" för Monika o Ferenc. D som i Dröllop. Vi va o kollade in spektaklet.
Men att komma i en FORD till kyrkan, det va ett litet lågvattenmärke, även om kylaren höll tätt o allt (Alltså inte som på vår mer ståndsmässiga Cadillac, om nån kommer ihåg...)
Lite varmt med skjorta o slips, men nu knäpps det upp i halsen o vi går snart på Trattis.
Kajsa meddelade föresten att jag numera åker nästan gratis på Star Alliance. Bra med en flygande dotter.
Hörde du Niki. Bli flygkapten så mamma kan åka billigt...

image241

image242

image243

image244

image245

Fredag 16 Maj 2008 - Lejontämjarinnan

nu är det fredag igen nanananananana va det en låt som gick när jag va liten. Jag va som bekannt liten ganska länge, innan jag jag växte ikapp o blev så lång som jag är nu. Så det blir inte lätt att få till rätt årtal på låten.
Idag va vi på gymmet på Andrassy. RIKTIGT LYXGYM, inte så stort men som sagt med guldkant.
Dom ska öppna två andra ställen oxo i sommar, så vi skrev på för det som ska ligga i Mariott. Kanske inte fullt så flådigt, men bättre läge för oss, o lite billigare.
Annars har det varit fullt upp med jobb igen. Förstår inte vad som händer... Men man kan ju inte klaga. Bara lite...
Jädrar vad det blir varmt inne när det är varmt ute... AC'n går för fullt, men för en ojämn kamp. Ska väl i och för sg inte klaga på det heller. Bara lite... :-)
Ikväll blir det Pommis, för ovanlighetens skull en fredag. Imorgon ska vi på bröllop. En av Toomas gamla ex ska gifta sig. Fast vi är bara med på kyrkbiten. Festen får dom klara själva.
Hilda berättade idag att klassen kommit trea i Ängelholms fotbollsmästerskap. GRATTIS. Maja va inte anträffbar, så hon får lämna rapport en annan dag.

Så här såg det ut tidigare idag, när lilla m tämjde ett hiskligt lejon;
image240

Tors 15 Maj 2008

Pust vilken intensiv arbetsdag. va igång redan vid sjusnåret. Har en masa nya grejer på gång som ska donas med. Frukost på terassen i vanlig ordning ( I vanlig ordning innebär alltså vid ett tiden) Sen med lilla m på Trattis, o sen tillbaks bakom datorn. Klockan är nu halv tio och arbetsdagen just avslutad.
Numera propsar lilla m att jag ska äta pizza, vilket innebär att hon kan få sitt lystmäte av både risotto ach av (min) pizza...
Vera, hyrestanten,  ringde. Skulle upp i lägenheten i Båstad för att kolla om fönstrena behövde målas på utsidan. O det skulle dom visst.
Imorgon ska vi på WorldClass Gym, för att kanske signa upp. Får se om dom lyckas övertala oss :-)

På Trattis;
image239

Onsdag 14/5 2008

Så, nu är jag hemma igen. Men är det inte konstigt; så fort man bara vänder ryggen till så härjar cykloner och jorden bävar.
Idag har det varit 30 grader, o sen åska o dunder. Men nu skiner solen igen. Tur det, för vi ska på Dionysos ikväll, och det är ju som bekannt utomhus.

Söndag 11/5 2008 - STÄNGT

idag o imorgon är det visst storhelg... Hade jag ingen aaaaaning om. Jag o lilla m åkte vår vana trogen glatt iväg för att söndagshandla. Men icke. Stängt som bara den. ÖVERALLT. Tesco har annars öppet 24 timmar om dygnet, inklusive julafton. Men dom öppnar först på tisag klockan 06.00
Blir alltså inget grillat ikväll, o ingen glass för stora M. Men pannkakor o Formel 1 blir det.
Blir skriver jag eftersom klockan bara är 11 på förmiddagen. Kompletterar med ett par rader framåt kvällningen.

Nu har klockan hunnit slå 5, och Massa har vunnit i Istanbul, Räkan trea. Får duga. Det var verkligen en sportsändning i ordets bemärkelse, jag höll igång med hantlarna mest hela tiden för att hålla pulsen på mellan 100 o 120. Tog hissen ner två gånger under pausen o sprang upp. Resultatet blev inte föraktliga 324 kalorier.
Anledningen till denna kanske något udda träningsmetod är att jag börjar få ont i smalbenen. Kan va benhinneinflamation på gång. Brukar få det när jag springer, vilket jag inte gör. Men nu har tydligen Citadellaturera samma effekt. Spinning är nog skonsammare....

Efrtersom vi inget kött fick köpt, blir det lite spaghetti med ett par stekta korvar som jag hittade i kylen.
Tatort 20,15.
Imorgon hinner jag nog inte skriva något, då jag åker till Slovenien, o är hemma först på Onsdag igen...

Här lite rysk bilkörning igen. Rena vilda västern, o notera att alla inblandade bilar som fortfarande är kördugliga bara fort sätter som om inget hänt...


Så här kör man i Ryssland

Tunnelkörning i Ryssland. Låååångt kvar till nollvisionen...


Lör 10/5 2008 - Jack o löss

Ikväll ska vi se "The Bucket List" med Jack Nicholson. Detta är ju min absoluta favvo skådis. Så det blir säkert bra. Sen blir det Pommis, med stek o annat gott.
Största katastrofen idag (så långt) var att en av mina Oleander visade sig vara FULL!!! av äckliga gula löss, Miljontals, minst. Så raskt iväg till en liten fin butik som vi har runt hörnet. Hem med ett par burkar GIFT. Starkaste sorten. Nu hänger det lik i klasar istället för löss. Dom borde haft bättre vett att ge sig på en av MINA buskar. Hämden ärl juv. Nu ska jag spola bort dom med kallt vatten.
Tja, sen tog ju Massa pole i Turkiet, Räkan bara fyra. Får se hur långt det räcker imorgon.
Just det; pratade med våra Irlänska grannar idag. Dom har tills nu lyckats hålla sig gömda sen dom flyttade in i höstas. Men idag haffade jag dom. Rätt trevliga vid första anblicken. Vi får väl se hur långt det räcker det oxo...
måssning kåssning
image238

Fredag 9/5 2008 - 651 kalorier

Nytt rekord; 55,56,5, medelpuls 141, max 170.
Midjemåttet har gått från otroliga 107 till ynkliga 105 cm.
Frukost på terassen i vanlig ordning. Sen lite shopping på nya Arena Plaza. Blev lite av varje, klänning och fräck lila kedja att hänga i jeansen samt ett par tights till lilla m. Några toppar o ett fotoalbum till stora M. Jeans o skjorta, samt nya träningsstrumpor till mig. Det nöter ju så förskräckligt när man är så duktig som jag. Haha :-)
Ikväll Trattis, men först är det dax för fredagssamtalet till Schmieden.

lilla m's nya byxkedja. Observera att den är ton i ton med "Hallo Kitty" motivet på tröjan...
image237

Torsdag 8/4 - 636 kalorier

Det är bara det lilla Tuttan, att kan man inte redovisa puls, kalorier o tid, så gills inte kroppsansträngningen. Det är som om den aldrig ägt rum. Om man nu alltså inte kan definiera den i siffror. Och det kan ju JAG; 57 minuter, 44 sekunder o 7 tiondelar. Medelpuls 138 o maxpuls 170 var dagens övning :-)
Är nu åter från två dagar i Lübeck o Hamburg. Rena sommarvädret, där oxo svettades ymmnigt i min slips o mörka kavaj. Men nu åter på terassen i skjorts (ser konstigt ut. Stavningen alltså... men kan i hastigheten inte komma på något bättre) o uppknäppt skjorta.
Där inne går AC'n för fulla muggar. Blir kanske en ond cirkel. Ju mer jag skruvar ner temperaturen, ju mer påverkas växthuseffekten och det blir då enligt expertisen varmare ute. Men å anra sidan, då smälter den eländiga snön i Alperna. O det är ju bra. Heja växthuseffekten. Jag tror jag tar på mig en tjock tröja o sänker temperaturen lite ytterligare ... :-)
Ikväll får lilla m följa med på Trattis. Det har ju blivit en torsdagstradition. Hon har redan bestämt sig för Risotto med pesto o nötter.
Kajsa vann namntävlingen som jag utlyste för ett tag sen. Hon va enda deltagaren, o har vunnit en festmåltid på pommis. Nu gäller det bara för henna att få ändan ur vagnen o komma hit. Jag tror jag sätter en sista inlösningsda på priset. Datumet för detta håller jag naturligtvis tills vidare hemligt.

image236

2008-05-05 - 718 kalorier

57,32,2 minuter, Snittpuls 138. 900 gram vätskeförlust. Det var dagens övning.

Dom pimpar ju husen här. Dom flesta är redan rätt ok, men det finns en del skräckexemplar kvar, fast dom blir färre o färre. Det här huset ligger mellan Vaci utca o Donau. Ser ganska skräckigt ut va? Men nu fixas även detta. Se andra bilden in på tvärgatan. Så ser snart hela huset ut. O så var det ett mindre :-)
I eftermiddags har det regnat ganska ordentligt, men däremot inget igår eftermiddag. Alltså blev det grillning igår, o Flygande Jacob idag. Det gäller att vara flexibel :-)
Imorgon flyger jag till Hamburg. Ska dit med ett par presumtiva kunder. Ska träffa gamle Rudolf i detta ärende. Still going strong :-)
I morgon blir det allst knappast något skrivet. Jag ber få återkomma. :-)

image234


image235

2008-05-04 - 653 kalorier

Ok, nytt program. inget gående på platten längre. Nu har jag en ny runda; 2 turer upp på Citadella. Tog idag 59 minuter 54 sekunder och 7 hundradelar. Tiden ska såklart putsas imorgon.
Medelpuls 137, maxpuls 175.
Tror dagens pannkakor är bortpromenerade.
Ikväll är vi hemma. Ska bli Flygande Jakob. Jag o lilla m var iväg på morgonen och införskaffade ingredienserna. Tänkte först grilla, men det kan bli lite värmeåskväder framåt kvällen har det sagts. Även om det inte varit precis jättevarmt idag.

Kullen i bakgrunden är Citadella sett från köksfönstret, för dom som inte vet. Ser inte så högt ut kanske, men det KÄNNS högt när man jagar uppför... :-)

image233

2008-05-03 - 524 kalorier

Idag fick det vara slut med soffliggarlivet. Kände att jag måste röra på mig lite. Alltså på med den i Spanien inköpta pulsmätaren och ut på promenad. En del kör med nordic walking. Jag har nu uppfunnit Dumb-Walking" Det är som nordic, fast med dumbjällror i händerna (hantlar alltså...) Tre kilo i vardera näven. Iväg med rask takt och ständigt ett öga på mätaren. Under 110 slag i minuten är inte att tänka på, så i utförslut och röd gubbe, så får man fäkta ordentligt med armarna, så tar hjärtat några extra krumsprång, och mätaren står på svensk motorvägstakt. Knatade ett par broar bort, sen hem över Citadella. 524 kalorier på en timme o en kvart. Inte lika effektivt som spinning, eller att gå uppför berg med skidor, fom vissa verkar ha en viss böjelse för...
Nu är klockan snart fyra, och jag är nyduschad o klar. Nu ska vi med lilla m på Iguanas årliga street party "Cinco de Mayo" det har jag inte missat sen jag flyttade hit för 10 år sen. Det börjar lite familjestädat på eftermiddagen, för att urarta framåt småtimmarna. Vi satsar numera bara på familjeköret, sen hem med lilla m till barnvakten,

Nu är klockan kvart i sju, och vi är hemma igen efter Iguanarundan. Drack en mexikansk öl. Min första öl detta året. Det säger en del om mina ölvanor...
Sprang på en gammal bekannting, Vincent från Frankrike, som vi har tappat kontakten med sen nåt år. Trodde han va tillbaka i Frankrike, men icke. Bor fortfarande kvar. Ska bjuda in honom o hans ungerska fru, o son, Philippe, som är fyra, på grillning nån dag. Då passar vi på att ha fransk afton o bjuder in grannarna oxo. Två av dom är nämnligen fransoser.

Äkta Mexikanska som sjöng så det pep i öronen;

image231

image232

2/5 2008 - ännu en lat dag

både kunder o leverantörer har långledigt, så på jobbsidan är det rätt lugnt. Sitter mest under korkeken på taket o luktar på blommorna. Plaskar lite med lilla m i poolen, läser, solar, plockar lite med mina 70 växter.
Ikväll Trattis igen, fast idag utan barn.
Så här såg det ut i gårkväll, risotto på menyn :-)

image228

image229

2008-05-01 - En lat dag på taket

Idag har vi inte gjort många knop, frukosterat, solat, läst, badat. Allt i den sköna solen på terassen.
Ikväll Trattis med lilla m.

image225

image226

image227

RSS 2.0