Tors 31/7 2008 - Långa dagar

va långa dagarna blir när man inte har nåt speciellt att göra... Längtar efter lite jobbaction, men både kunder o leverantörer har semestertider, så det är v ä l d i g t lugnt o stilla.
Formel 1 cirkusen har kommit till stan. Det märks på alla Ferarri flaggor och Formel ! erbjudande som restauranterna har (Dubbelt så dyrt alltså, det är det som är erbjudandet)
Varmt o skönt är det oxo. Riktigt augustiväder, dvs stadigt över 30 grader. Även på kvällarna.
Ikväll blir det GOA.


30/7 2008 - Budapest igen

Igår flög vi från Tallinn till Köpenhamn o Båstad. Hilda o Maja passade på att stanna över. Tillsammans med Kajsa, tittade vi på Morden i Midsumer. Alltid lika trevligt.
Imorse flög vi till Budapest. Kanonväder här oxo, fast varmare o inte så fuktigt. Handlade lite på Tesco på hemvägen.
Just det; vi hade för ovanlighetens skull bilen på flygplatsen, eftersom dom ju gräver i vår gata, o man vet aldrig om dom ska gräva just där vi står när vi är borta. I allafall, när jag hämtade bilen på P platsen var där en MEGA repa längs hela ena framdörren. Trist, men inget att göra... :-(
tja, vad mer...? jo vi grillade. Alltid gott gotti gott gott, som dom säger i Blekinge...

CPH

Sön 27/7 2008 - Söndag rätt o slätt

Sov länge i morse. Missade frukosten. Sen iväg o kolla på Stan o Karos nya hus, som snart är klart för inflyttning. Ligger ca 10 utanför Tallinn, på riktiga landet. Färdigt om nån månad. Fint, men inte riktigt vår pilsner... Sen kolla vi på en lägenhet mitt i gamla stan, dit Merit o Erwin ska flytta nästa vecka. Megafint läge, massa fina stenväggar o grejor, men ändå inte, om nån förstår vad jag menar.
Köpte gympa dojjor. Så nu är träningsutstyrseln komplett. Åt med Merit o Erwin på en ny italienare. Inte ofta man kan sitta ute på dessa breddgrader, men ikväll va det skönt.



Lör 26/7 2008 - Tallinn

Vackert väde! Lilla m är som bekant hos mormor, så det blev sovmorgon idag.
Vi har ju signat upp för spinning program i Budapest, o vi som inte äger några träningskläder... Så vi spenderade plenty money på massa coola outfits. Ja det var väl dagens huvudövning...
Måste ju se hipp ut när man går på gym, eller... :-)   Detta har Linda mycket utförligt poängterat...
Sen badade vi i pool o jacuzzi på översta våningen på hotellet, med utsikt över nedre Lappland. Dvs de södra regionerna av Finland. 
Efter det middag på Buenos Aires, med Stan o Karo, o deras lillbaby Nora.  Maten va inget vidare, bara dyr. Vinet va desto bättre, fast ännu dyrare. En Marques de Vargas Reserva för 1000 estländska pengar. Hutlöst men gott :-))))


Fre 25/7 2008 - CPH-TLL

Tiiiiddigt imorse åkte Tut&co söderut igen. Tror nog dom gillade Sverige. Men bergen o hästarna drar... :-)
Jag och EMmen åkte med Kajsa till Kastrup, för vidare färd till Tallinn. Hämtades på flygplatsen av Vanaemme (grandma) Efter att ha skjutsat oss till hotellet, så försvann hon med lilla m. Dom ska ut på landet hela helgen. Får se henne först på måndag. Rätt skönt, men ändå lite tomt... Idag ska vi ut o fönstershoppa, kanske se en film eller nåt. Vädret är för en gångs skull perfekt. Sol o hyfsat varmt. Annars regnar det o snålblåser det för mesta. Som i Båstad ungefär...
Igår va vi på Controvento, en italienare, o ikväll blir det Buenos Aires, Det osar riktigt kött om det namnet...mmmmmm blir en fet argentisk kossa som får sätta livet till :-)   mmmmmmmmm igen!!!




Tors 24/7 2008 - aktivitetsdag

Så är vi nu i Båstad. Kom till Kastrup igår eftermiddag, Kajsa landade en timma senare, från Palanga, så vi kunde åka till Båstad tillsammans. Funkar nästan alltid. Kanonbra. Blir kanske till och med ännu bättre nu när... visst ja. Den historian tar vi en annan dag. Hehe
Hämtae H&M i Skälderviken, sen till vårt ockuperade hus. Skinande blankt, nästan misstänkt rent. Undrar om Tuttan & co haft fest...??? Men det man inte vet har man ju som bekant inte ont av. Spelade lite improviserad volleyboll på kvällen.
Idag har vi kört Go Cart, riktigt race alltså. Mycket kul. Det har vi lovat varandra att göra om nästa år eller gång tjocka släkten från Österrike är här.
Resultat kvalificering;
Victor 49,27
Emil   49,36
Tuttan 49,75
Uffe    49,91
Niki     52,64
Julia  53,02

Slutresultat i racet;
Viktor - snabbaste varv 47,78
Emil  48,05
Uffe    49,57
Julia  50,21
Niki    51,22
Tuttan 49,45

Vi startade i omvänd ordning, Victor sist alltså, men den rackarn vann iallafall. Nästa år ska jag tränga honom av banan. Det Gjorde jag med både Tuttan o Julia. Dom hävdade efteråt att jag körde ojust, men det tycker inte jag. Bara puffade bort dom när dom låg i vägen... eller?...
Sen körde jag ett par varv med Hilda i en bil med två parallella sitsar. Bred som bara den. Hilda tycke det va riktigt roligt, o ska köra själv nästa år.
Vi spenderade sen en o en halvtimme i bilen, jagande kors o tvärs över Bjärehalvön, i ett försök att vinna en cykel åt Hilda. Detta i en tävling som gick i Radia Båstad. Cykeln vann vi dock inte, men det vär lite nära ändå... :-)

Imorgon lämnar vi alla detta vackra soliga Båstad. Tut & co åker tillbaka till sitt alpland, o jag o emMen åker till Tallin.
Då blir denna överbefolkade lägenhet tom igen. Fast så hemskt överbefolkad den kanske inte är, vi har ju trots allt sju sängplatser.
Fast först ska vi grilla på balkongen. Äta Sparrispotatis (aldrig sett eller hört talas om förns idag) samt kantarellsås. Svenska kantareller. Billigare än dom Littauiska som såldes i samma affär. Ur led är tiden. :-)

Konkurrensen från Österrike


Startuppställningen


Prispallen


Hilda o jag med dubbelkommande

Tisdag 22/7 2008 - dax att lämna BP

Igår va jag o klippte håret, o morse var det lilla m's tur. Vi gick tidigt i morse för att fixa luggen.
Stora M har fått konstiga märken i ansiktet, flammig liksom, så hon var hos doktorn idag. Dom fattade ingenting, så det blir hudspecialist när vi är tillbaka i slutet av nästa vecka. Får se vad dom kan ha att säga...
Har man tid att måla ett frukostägg så fint som på bilden nedan, måste man föra ett relaxat liv. Stora M alltså :-)
Ikväll va vi på Trattis med lilla m, alltså åt vi tidigt. O är redan hemma.
Pizza o Risotto. Duggregnade på vägen hem. Bra med personlig paraplyhållare.
Imorgon bär det av till Köpenhamn med Sterling. Kajsa hämtar på Kastrup. Hon landar nästan samtidigt, inkallad på sin semester för snabbtur till Palanga.
På vägen till Båstad ska vi hämta Hilda o Maja. Tut med familj väntar på Köttfärsgatan, så vi blir sisådär 11 pers plus en hund där. Men det finns plats, no problem... :-)

Prinsessägg för våran lilla prinsessa;

Nyklippt pappa med nyklippt litet m

Paraplyhållare;

Mån 21/7 2008 - bara Måndag...

Idag är det måndag o igår var det söndag. Så är det bara...
Igår skulle vi grillat på terassen, men plötsligt försvann solen och världens åskväder brakade igång. Så det blev till att grill inne istället. Tidigare på dan hade jag o lilla m varit på Tesco och söndagshanlat (tvättade bilen oxo när vi ändå va på turné) Köpte bla en ny liten gadget, en potatisstrimlare som vi invigde.
Niki, Inte Österrikiska eller Rumänska, utan Ungerska Niki alltså, var här o åt oxo. Idag var vi hos henne för att kolla hennes nya lägenhet. Nice :-)
Nu har just Kriszta kommit, ej att förväxlamed Kriszti... så vi pyser iväg till Dionysos, för lite grekiskt...
 
lilla m fixar potatis

Urbenade kalkonlår o ankbröst

Lör 19/7 2008 - Bio

Igår va vi på Trattoria Toscana. Nu har vi just avslutat frukosten, o lilla m ska sova en skvätt. Passar bra, för då kan jag ostört kolla qualifyingen på Hockenheim som börjar om 20 minuter.
Évi o Ági kommer klockan halv fem redan, så det ska bli bio Ikväll;  Mamma Mia - The Movie. Gillar normalt inte muscals, men den här ser jag faktiskt fram emot.
Sen Pomo d'oro. Riktig lördag alltså :-)
Mamma Mia! The Movie

Tors 17/7 2008 - på våran gata i stan...

... som Skrållan alltid sa i "Vi på Saltkråkan" - ser det ut som kriget just nu, men fint ska det visst bli om man får tro på vad dom säger. Men under tiden är det fullt kaos. Allt är uppgrävt, inklusive gatorna runt omkring, Ingenstans att parkera. Blir en jobbig höst i det avseendet kan man tänka.

typ så här såg det ut när vi lämnade föe en o en halv vecka sen;

Så här ser det ut idag;


o så här ska det se ut när allt är klart. Ser rätt mysigt ut med gatsten, träd o gammeldags gatlyktor :-)

Tors 17/7 2008 - Hemma igen

Sådärja. Tillbaks i Budapest. Borta bra men hemma bäst, som dom säger...
Blev som jag skrev sist; fyrverkeri o picnic i måndags kväll I tisdags körde vi då österut igen, Stannade för frukost/lunch ( klockan två på eftermiddagen...) i Sirmione vid Gardasjön, sen till Velden vid Wörthersee, där vi övernattade. Hann bli tagna av polisen i Österrike för fort körning oxo. Ytterligare en anledning till att inte bo i Sverige; Körde 160 på en motorvägssträcka som visst var begränsad till 100. Två vänliga poliser stoppade oss, kollade alla papper o chassinummer mot nån databas, för att kolla att bilen inte va stulen. (Ser vi sånna ut???) Sen undrade dom om vi accepterade en muntlig varning istället för böter. O det gjorde vi såklart :-)  I Östergötland eller utanför Ljungby hade det väl blivit vatten o bröd ett par månader. O det är ju liksom inte första gången man klarar sig, det brukar gå till på samma sätt för det mesta. Ta er i häcken, svenska poliser :-)
Igår grillade vi på terassen, sen "der Bulle von Tölz" på TV.

Baugette, är ett måste på en fransk picnic

I väntan på mörker o fyrverkeri

Linguine con Vongole i Sirmione

Wörthersee

Sön 13/7 2008 - Bröllopsdag

Idag va det prick 7 år sen vi gifte oss just här i Cannes. Tiden går :-)
Annars var det repris på gårdagen, sol o bad mest hela tiden. Blåste rätt ordentligt, vilket svalkade skönt och gjorde vågorna enorma (efer medelhavsförhållanden alltså...) 
Imorgon är det helgdag, Firar årsdagen efter Franska Revulutionen, halshuggning och annat smaskit att minnas. Tror att fransoserna saknar det där...
I vikket fall, picnic på stranden med 50 000 nationalister, o sen jätte fyrverkeri till tonerna av Marselliesen (har inte riktig koll på stavningen där heller...) Jodå vi har sett o hört det förut. Detta blir nionde gången på raken. Nästan en tradition kan man tycka :-)




Lör 12/7 2008 - sol o bad

Idag har vi legat på stranden i princip hela dagen, o varit i vattnet en hel del. Lilla m har övervunnit sin vattenrädsla, o älskar numera att "simma" omkring i vågorna på djupt vatten med sina puffar o simring. Vilket medföljer att jag ser ut som ett russin varje gång jag går ur vattnet. Ska nu ut o boka bord för ikväll, sen Campari o oliver i vanlig ordning.

Rustad föt bad

Ostron, det är gott det :-)
Feta sulor


Fre 11/7 2008 - Cannes

Nu är vi i Cannes. Bara två timmar från Genua, så det var bara ett litet hopp, så va vi framme. Har legat på stranden hela eftermiddagen (under ett parasoll... Nu ska vi ut o ta en fredagsdrink. Blir nog Campari med färskpressad apelsinjuice, åsså massor med oliver till.
Klockan åtta ska vi träffa stora M's storasyrra, stora M hon oxo, o hennes boyfriend, Erwin från Holland, åo Robi såklart.
Blr nåt gott på Grand Café!!!

Frukost


Bad i Cannes



Nya skor. Som gjorda för sommarvärmen, men vad gör man inte för att vara lite fin... :-)


10/7 2008 - Vicenza - Genua

Har lämnat Parma och via Vicceza där vi stannade en natt är vi nu i Genua. Vicenza med sin ringmur o gamla stan innaför var väldigt fin. Hittade en liten fin Trattoria där vi fick bra service o bra mat.. Genuas gamla del är fin på alla dess sätt den oxo, men lyckades inte pricka in en perfekt restaurant. Fastnade i nån halvdan turistfälla, trots att vi verkligen försökte. Träffade Toomas o Natalia här, just influgna från Moskva. Kanske Marge lyckades övertala dom att komma till Cannes as well. Vi får se... :-)

Skarma Pinkor;

Ticenze Präd


Ny frilla, inte illa....

Tis 8/7 2008 - Parma

Igår åkte vi alltså till Ljubljana, hämtade mina gubbar på flyget vid sextiden, sen va vi ute o åt, jag med mina gubbar, O dubbel emmen för sig.
Leverantörsbesk idag på förmiddagen, Gubbarna levererades till flyget, o vi drog vips iväg mot Italien.
Nu gör vi Parma osäkert, Bor på ett litet vint hotell i "gamla stan" Ska snart ut o äta. Får se om jag klarar en fyra rätters, men det gör jag nog :-) Hålla igen kan man ju göra en annan dag :-)

Ljubljana


Parma

Sön 6/7 2008 - en av fyra

som jag misstänkte; blåbärssoppan var en av fyra, som jag skrev om igår. Den som missar den filmen har inte missat nåt. Ska inte ens försöka mig på en recension. GÄÄÄÄSP.
Idag har jag o lilla m varit på IKEA o fyllt på Kalles Kaviar förrådet, Sen Tesco för att skaffa lite att grilla.
Pannkakor o Desperat Houswifes. Köpte just första o andra säsongen. Har i och försig sett dom tidigare, men nu tar vi det från början igen. Kajsa har försökt pracka på oss Friends. så vi lånade första säsongen av henne. Men HU, står inte ut med att ha det där inspelade skrattet stup i kvarten. Om det ändå bara varit stup i kvarten, men enligt vad jag klockade, skrattades det i bakgrunden var fjärde sekund. O det pallar vi inte att lyssna på.  Förstår inte på mig alla dom som påstår att denna såpa är en höjdare...
Ikväll grillade vi, sen koppla jag in grannarnas tomatplantor på vår automatbevattning, för dom ska på semester.
Stora M har packat badbrallor o snorkel. Själv väntar jag till sista minuten. Vi drar västeröver imorgon måndag vid tiosnöret. Får se om det blir nåt bloggat på vår lilla tripp. Ska försöka lite, men lovar inget hundra :-)

Ser ni denna flyer, så spring. På andra hållet alltså...

Lör 5/7 2008 - nu är det hjul igen

Har just kollat på F1, qualifying på Silverstone. Lille Kovalainen tog pole, Webber, hör o häpna tvåa - körde nog med tom tank..., Raikönnen trea. Blir spännande imorgon.
Nu ska vi på bio, filmen heter "My blueberry nights" eller nåt liknande. Stora M har valt, o hon prickar ju bara in en bra film av fem, så vi får väl se vad det blir :-)
Sen ska vi på Pomodoro. Har redan bestämt mig för bläckfisksallad och en maffig biff. Rare så klart. Kanske pannaktta till efterätt :-)
Nähä, nu kommer strax Évi o Ági, så det är dax att dra...


Fre 4/7 2008 - idag har jag varit flitig

Sov som en slaktad gris inatt. Klagade på att maten på GOA inte levde upp den den vanliga höga standarden. Kyparen erkännde att dom hade nån ny i köket... Fick som plåster på såren två glas vin utan att ha bett om det, efter att jag redan innan satt i mig en fllaska till maten.
Med så lite sömn i benen, kom jag bara hem till soffan innan jag blev bortrövad av John Blund.
Idag har jag gnott på ordentligt. Från bittida till sent. Massor med saker att fixa innan semestern bryter ut nästa vecka.
Jaja, semester o semester... På vägen till Cannes skas hinnas med att hämta o lämna en kund i Ljubljana, guida nämnda kund hos en leverantör, äta middag med honom, sen ska jag hämta en annan kund i Venedig på torsdag, ha möte hela dan i Treviso. Lilla o stora mM får alltså klara sig själva dessa dagar.
Nu är det fredag, dax o ringa till Tut o kolla läget. Sen Trattoria Toscana. Att man bara hinner med... :-))))))

Just det, får inte glömma kolla på Qualifyingen (lite svengelska där...) på Silverstone imorgon, då är det allvar, o inga barnprogram!!!

Tors 3/7 2008 - cirkeln är sluten

blev inget med att stanna i Tyskland inte. Hade fått upp ångan, så det gick av bara farten. Hemma klockan åtta i morse, slumrade 40 minuter på en p-plats strax efter Dresden, Har varit rätt trött idag, men börjar nu piggna till. Ett par glas vin, så somnar man väl med näsan i maten. Ska på GOA ikväll, dom har en mysig terass. I detta väder bara måste man sitta ute...


Har man ny bil måste man ju tvätta, men det går snart över. Det brukar det göra :-)


Här får den stå dom närmsta åren. På gatan. Upptäckte bara att man behöver lite större lediga fickor för att komma in, innan fick man ju plats nästan var som helst...

Ons 2/7 2008 - Ny bil

Har nu spenderat två dagar i gamla Sverige. Huvudärendet för denna visit var att byta bil. "Gamla" 325:an har gjort sitt eftr 3 år o 13 000 mil. Som ett resultat av gnällande kunder (dom tycker alltid det är för trångt o skumpigt o sitta bak i en sänkt bil med sportfjädring) har det nu blivit en X5:a. Kanske inte riktigt min typ av bil om man tittar hur vagnparken sett ut genom åren, men tror nog att jag vänjer mig.  :-)
Igår var det alltså bilbytardag. Lämnade in den gamla på lite fixningg. Behöver ny vindruta o lite riktning av motorhuver efter närkontakt med en fasan. Blir klar i Augusti o ska då sälja den. Någon hugad spekulant???
Var hos tandläkaren idag på morgonen, lite puts o bläster bara. Som en oljeservice ungefär... Sen låg jag, Hilda o Maja o jäste i varsin solstol på stranden ett par timmar, sen hem o städa. Hann även göra ett avslut på en jätteorder som vi jobbat med en längre tid. Nu klappar jag mig själv på axeln. vänta lite ................................................................................ .................................................................................................................................................................................................................
................................. Så! Nu va det klart! :-)
Ska strax sätta mig i bilen för färd till Budapest. Tror jag tar rundan över Danmark, o att jag stannar över natten nånstans i norra Tyskland.  

RSS 2.0