Söndag 27 september - slow söndag

Frukosterade i morse vid tiotiden, och just nu slappar vi lite framför TV:n, allafall Maja...
Hilda o jag fixar lite. Linda är på Contan. Victor o Kajsa kommer nog hit senare, så ska vi äta lammstek o potatisgratäng. Maja ska på gympa. Fem o en halv timmes träning. Nästan så man blir trött bara att skriva om det... Hilda kanske stannar ett tag till, eller så åker hon till mormor. Camilla o Anders är ju på Mallis o glassar :-)
igår målade vi ju tavlor. Börjsr snart bli en Båstadtradition. Resultatet finns till beskådan nedan :-)
Läsartävlingen består i att gissa konstnären...


Lördag 26 september 2009 - sing a long

Nu är jag i Båstad. Flög med Lida till Sturup i går. Kajsa kom och hämtade, sen till Skälderviken för att plocka upp H&M. Med dom fyra stor-tjejerna i bilen, rockades det loss...  kolla det hela här nedan. Annars har vi idag fångat krabbor, spelat kubb, målat tavlor, och sen gjorde H&m lasagne nästan på egen hand, muchas gottas :-)

http://www.clipfish.de/video/3148243/4-blondes-in-a-bmw/

verkar inte som om embed i clipfish funkar så bra, eller gör jag fel, så jag lägger länken oxo...



Lustige Videos – Gratis Fun Video – Deine funny Videos bei Clipfish

Tisdag 22 september 2009 - buller och bång

I söndags skulle jag parkera bilen. Den är rätt stor, och gatan smal och enkelriktad. Blev en ledig P-plats hundra meter bakåt. Då måste man sno sig. Och det gjorde jag. Brukar vara säkerheten själv, men en bulgarisk bil stod lite för långt ut, så jag skrapade sidan i, o small i backspegeln. Typiskt. Fick köra fram igen, inspektera skadorna på fordonen. Inte så farligt, inskränkte sig lite bubblor och avskavd förg, o en spräckt bulgarisk backspegel. Vad gör man? Jag skrev en lapp med mitt telefonnummer och regnummer o satte bakom hans vindrutstorkare, och hoppades lite i smyg att han inte skulle se lappen... :-) Det gjorde han nog inte heller, för ingen har ringt...

Vad skriver man i skadeanmälan till försäkringsbolaget?? Kanske att ;"plötsligt rammade den parkerade bilen mig i hög hastighet bakifrån" Låter väl som att jag va ganska oskyldig, eller?

Idag kommer Linda hit på ett litet snabbesök. På väg från Zagreb till Båstad. Kommer med tåget. Sen flyger vi gemensamt till Sverige på fredag. Jag ska jobba lite och umgås med övriga barn. Linda ska titta till syskon o vänner, ett par dagar innan hon susar ner till sitt Marbella igen.

Vädret? jodå, solen lyser skarp och mätaren står på 27 grader. Blir grillat ikväll :-))

Lilla m och "Jászmin"


Måndag 21 september 2009 - konsekvenser

I lördags va vi på Pommis, som nu öppnat igen efter att ha varit stängt för restyling. Så det var med lite förväntan vi gick dit. Men icke, dom hade inte gjort nåt alls, mer än haft stängt. Fast det gör inget. Det är så bra som det är.
Dom har däremot en ny leverantör på köttet. En italienare som levererar 360 kg oxfilé varje måndag. En mörare köttbit har jag aldrig ätit, o jag äter kött minst 7 dar i veckan. En tjock nästan rå bit. Bara stekyta max två millimeter in. Resten av dom fyra centimetrarna var alltså inte ens varma. Precis som jag vill ha det.  Ska kolla om dom levererar med kyltransport nästa gång jag går dit. Spenderade stora delar av natten på den stora vita telefonen. Men det var det definitivt värt. Jag kommer att göra om misstaget nästa gång jag går dit, och nästa och nästa. Så gott var det faktiskt :-)))

Bilden ljuger; M&m är inte riktigt så långbenta i verkligheten...


Lördag 19 september 2009 - funderingar...

Det påstås att ingen ungrare ännu dött av någon stressrelaterad sjukdom. Jag är benägen att tro på detta. Visserligen har jag en bekant som nyligen fått en hjärtattack, fast han är förstås tysk... :-)
Det hela börjar på dagis. Lilla m är ine på andra året nu, och jag har ännu inte sett några ungar med ABC syndrom, DEF syndrom, eller GHI syndrom, som de flesta "västerländska" barn tycks lida av. Inget hyper, ingen aggrisivitet. Helt enkel trevliga o goa ungar hela bunten.
Hoppar dom i sofforna på restauranger? Springer skrikande runt bland borden utan att föräldrarna bryr sig? - Inte ens det!
Undomsgäng som drar fram i city som gräshoppssvärmar? Oprovoserat gatuvåld? Näe, inget man ser eller hör nåt av.
Uteliggare o alkisar? Finns det en hel del av, men dom är oftast väldigt trevliga och sociala.

Det finns såklart många stora internationella stora bolag här i Budapest. Looong hours expected. Men dom sitter där själva på kontoret efter fyra, - amerikanerna, engelsmännen, tyskarna. För då har dom lokalanställda gått hem till sina familjer, om dom inte först gått omvägen via nån trendig bar för lite after work... Karriär kan man väl göra utan att jobba 24/7...

Baksidan av all denna avspändhet, är att det ofta går vääääldigt långsamt i postkön, eller snabbköpskassan, eller när bilen framför stannar för att prata med nån bekant som spatserar förbi på trottoaren. Ja det är ju oftast inte bilen som pratar, utan  föraren, men det va ju underförstått...
Tutar dom som står bakom?? Gissa två gånger... :-)

Trots detta stressfria samhälle, så är medelåldern lägre här än genomsnittseuropa, men det beror främst på lungcancer, och trafikdöda.
Fast det är en helt annan historia... :-))

Igår kom jag tillbaks från Slovenien, ute o joggade i Ptuj i torsdags kväll där jag bevittnade en smärre trafikolycka.
Hade just avslutat rundan utanför hotellet, när en tjej stannade sin bil för att släppa över nån på zebrastrecken. Två yngre, med betoning på yngre killar kom i full fart på en vespa eller nåt, o kraschade obromsat  in i bakändan på den stillastående bilen. Han som körde fick snabbt upp hojen, och puttrade iväg så fort som den det gick med det rätt demolerade fordonet. Den andra sprang haltande iväg åt motsatt håll.
Så där stod hon, tjejen med bilen o fattade knappt vad som hänt. Jag hade registrerat numret på vespan. Och stod där och funderade på vad jag skulle göra med den infon. Normalt sett tycker jag att "sköt dig själv och skit i andra" filosofin är rätt bra. Men efter lite mera funderande gav jag numret till tjejen.
Hoppas inte killarna blir av med lämplighetsintyget eller nåt sånt... Ett rejält omgång av en slovensk polis kanske vore bättre. Gör bara ont några dar, och livet kan gå vidare.

det kan gå rätt stressfritt tillväga även i Kroatien...


onsdag 16 september 2009 - back from wonderful Split

Spenderade helgen i Split, eller rättare sagt på havet utanför. En faslig massa öar. Säkert bra mycket bättre än Stockholms skärgård. Fast där har jag ju aldrig varit...  Bara som väldigt liten, och det måste väl va preskriberat, eller ?? I vilket fall; vi åkte med Linda o Chris i nån sorts båt. Fasligt snabb o fin :-) Badade, snorklade, fiskade, åt gott och hade allmänt trevligt. Måste göras om en vacker dag. För vädret var inte riktigt vackert. Men so what...?
Kom hem igen måndag kväll. Sen jobb, jobb, o lite jobb. Ikväll grillade vi på taket. Fortfarande behagliga 25 grader om kvällarna.
Imorgon ska jag till Slovenien. Hemma på fredag igen.




Lördag 12 september 2009 - in vino veritas

Denna vecka är det vinfestival i Budapest. Ska snart ut och svinga ett par glas... Men först måste jag se klart på kvalet till Monza. Blirnog inte så mycket svingat, för vi måste upp klockan fyra i morron bitti. Kroatien kallar.
Så det blir nog inget bloggat förän tidigast tisdag igen. Men då blir det å andra sidan full rapport om adriatisk vattenkvalitet. Jag o lilla m tränade lite i dushen i morse... :-))


fredag 11 sept 2009 - i världsklass

Utnämner härmed Budapest till den renaste staden i Europa. Iallafall verkar man ha ambitionen; var någonannanstans dammsuger man gator och torg???

Efter två dagars besök, susade Linda tillbaks till Zagreb i morse. Fast vi ses i Split redan på söndag igen. Då ska vi ju åka båt på dom adriatiska böljorna... :-)


tisdag 8 september 2009 - fint besök på gång

Idag har det varit paus från gymmet. Har tänkt gå bara tre dagar nu i höst. Må-on-fr. Får räcka nu när man lagt grunden :-)
Fullt upp med jobb idag, en hel del roliga projekt att fixa med.
Lilla m har börjat på ballett idag. Ska gå två dagar i veckan efter dagis, sen ska hon nog gå på simmning oxo, fast i dagis regi. Så det blir en del sport för henne med.
Imorgon kommer ettan o tvåan på besök. Ettan, dvs Linda är fn i Zagreb, så hon tar en tur hit med bilen. Inte så långt. Tvåan, dvs Kajsa flyger från Köpenhamn, men hon stannar bara en dag, Linda två, eller så. Kajsas officiella anledning är att leverera min nya laptop. Då den gamla gått sönder, men har börjat funka igen efter det jag köpte ny. Så nu har vi dubbel uppsättning...
Ska bli kul att ha bägge stortjejerna här samtidigt. Synd att inte trean, fyran o femman kunde komma oxo. Men nästa gång så...



Lördag 5 September 2009 - Zzzzzzzzzzzzz

Igår regnade det lite på kvällen, inatt oxo, tror jag, men nu skiner solen igen, även om temperaturen har droppat 10 grader, alltså bara 20 idag. Är lite i internet shopartagen, ska köpa Pip-Larsson på DVD till m, och Battlefield till mig. En dokumentär över andra världskriget, som alltid intresserat mig. 18 skivor. När ska jag ha tid och ro att titta på dom??? Well, well, den dan den sorgen. Först ska vi iallafall gå på bio. Ska se "Life in Ruins". Nån amerikansk kärlekskomedi, som utspelas i Grekland. Brukar vara rätt underhållande att se jänkefilmer med europeisk touch. Fulla av klichéer och förhärliganden av Europa. Tror dom är lite avundsjuka på det vi har häröver... :-))
Sen blir det T&G. Kriszti barnsitter.

Vådan av att borsta tänderna till ett tråkigt TV program...


Fredag 4 september 2009 - Coin

Logo

 

Idag har Budapest blivit en begivenhet rikare. Nytt italienskt shoppingcenter mitt i stan. Öppnade 15.30, och vi gick faktiskt över startlinjen först. Blev välkomnade som första kunden. Nåja, det var ingen rusning precis, men iallafall. Dom har ett otroligt sortiment av kläder som man bara vill ha. Dyrt?? JA!! Så det blev inget inköpt vid detta tillfälle. Dom försökte få oss (o alla dom andra) att signa upp för ett kundkort. Då får man 10% rabatt på allt. Efter att ha läst det finstilta, så är det 10% på allt efter att man uppnått ett inköpsbelopp på 1.500.000 HUF, motsvarande sisådär 5.500 EUR... Tja, det är nog inte lönt att anmäla intresse... Nu alla barn, (och övriga) har ni ytterligare en ypperlig anledning att komma hit på besök
Paus...
Googlade just "Coin" som stället heter, och konstaterade att dom hade tjuvpremiär redan igår, för italienska "prommies", osso Paris Hilton, fast att hon inte är italienska, men dom säljer tydligen hennes kollektion...

Stan är annars full av svenskar. En del fulla, andra inte. Gemensam nämnare är att dom har gula tröjor med blåa kronor på. Ungern-Sverige i nåt fotbollskval i helgen. EM eller VM tror jag. Heja Ungern!!! :-)

Det här har dom ungerska hunnerna på sej;






 


Onsdag 2/9 2009 - försenad konst

Nu är vi hemma i Budapest igen. Marleen började på dagis igår, efter en låååång skön sommar. Att det hunnit bli september, är inget som det ungerska vädret bryr sig om. Fortfarande nära tretti grader, och det lär hålla i sig nån månad till får man hoppas. Kvällarna har blivit mörkare. Kolsvart vid åttasnåret. Men det är bara skönt tycker jag. Igår bytte vi Internet provider. Från T-Com, som lovar 10 Mbit, men bara levererar 3,6, till UPC, som lovar 24Mbit, och faktiskt levererar över 25. Inte illa. Därför har vi nu även ny e-mail adress till LemonRed; [email protected] inget annat. det som numera skickas till gamla adressen försvinner i cyberrymden. T-Com har inte servicen att för en övergångsperiod vidarebefordra. :-(

Lovade lite bilder sist, men det strulade till sig, så här kommer alsterna med respektive konstnär;




 





 


Söndag 29/8 2009 - Båstad

är i Båstad sedan i onsdags, då vi pga semester är lite kort om folk på kontoret... M&m kom efter i fredags. Sen har vi haft en härlig helg med Hilda, Maja o Kajsa. Igår körde vi o köpte lite målargrejor, och lät vi våra fantasi flöda ut i alsterna nedan.
Kollade F1 idag. Ordningen återställd, med en Ferrari högst upp på prispallen. Bildligt talat, då det egentligen va Kimi som stod där...
Imorgon bär det åter till Budapest. Lilla m börjar på dagis igen på tisdag.
Victor o Anna är föresten nere o hälsar på storasyrran i Marbella. Dom har säkert väldigt kul... :-)

RSS 2.0