Fredag 30 oktober 2009 - ordningen återställd

Jodå, GOA levde upp till sin ursprungliga standard. Uselkocken hade fått sparken, och allting va väldigt välbalanserat o tasty igen.
Trots att det va ett halvår sen vi va där senast, så kom dom ihåg vilket bord vi ville ha, vilket vatten, och vilket vin. Inte dåligt. Antingen har kyparen fotografiskt minne, eller så har vi under åren nött in kunskapen. Det är troligtvis det senare :-)
Själv åt jag rå tonfisk med pepparkappa till förrätt, sen Kyckling-goja med cashew nötter o jasminris. Stora M åt en nykomponerad rätt med kokossås som bas. Helt perfekt alltihop.
Upptäckte i morse att någon norpat glaset till min ena yttre backspegel. Andra gången nu på tre år. Kostar ca 200 EUR att få en ny. Ett alternativ är nu att sno nån annans, för att hålla karusellen igång. Men så lågt sjunker jag inte. Betalar hellre dom tvåhundra. Ligger i linje med min teori om att sköta sig själv o skita i andra.
Pratade just med fyran, Hilda alltså. Hon o femman (Maja) har just kommit hem från London. Dom var där med mamma (tvåan i den genren) på shoppingtur nu när det va höstlov.
Hade kommit fram en dam på gatan som undrade om hon va intresserad att bli modell, när hon blir nåt år äldre. Fick ett visitkort, så dom kommer nog hålla kontakten. Kul. Nu får storasyrrorna se upp. Konkurrensen är hård nerifrån :-)))
Ikväll blir det Trattis. Funderar på musslor som förrätt, sen en maffig T-bone stek. Grillad i pizzaugnen. Till detta en bra Chianti Riserva. mmmmmm - nu börjar det redan droppa i mungiporna... :-)

Standardmotivet från köksfönstret för 20 minuter sedan. Blir mörkt rätt tidigt även på dessa bredd o longitudgrader så här års.


Onsdag 28 oktober 2009 - GOAre än gott, det återstår att se...

Idag är det bara en vecka kvar tills jag lämnar detta land för ett lååååångt sverigebesök. Bilar upp nästa onsdag. Lite möten o ditt o datt. Helg med en barnaskara, dvs den del som befinner sig i Sverige. Veckan efter är det mässa i Jönköping. Hallelulja. Att detta skulle vara Sveriges svar på Jerusalem, märks definitivt inte när dom har mässa där. Mässa passar ju bra med tanke på bibel associationen... Eller??
Ikväll blir det GOA. Har inte varit där sen i våras, men vi har bojkottat stället efter det dom bytte kock och det GOA käket erattes av mediokert. Men ikväll ska dom få en ny chans. Får se om dom tar den. På den gamla GOdA tiden frekventerade vi stället flitigt, dvs en dag i veckan.
Har försökt få en svinflunsa spruta, men dom har inte fått in vaccinet ännu... Vad är det för fasoner? I resten av Europa sprutar dom ju på flitigt sen nån vecka eller så. Kanske provar i Båstad nästa vecka. Men då heter det väl att jag inte finns med i rullorna, o följdaktigen inte kan bli varken sprutad eller behandlad om jag blir sjuk.
Idag är det föresten precis 4 år sen Emma kilade vidare. Lev väl däruppe :-)))

Har jag sagt att lilla m börjat på balett... ?




Söndag 25 oktober 2009 - smack??

Pannkakspäev. Alltså pannkaksdag på svestländska. Sen bygge av pappersmack. Jag o lilla m hittade den på Tesco i förmiddags. Alltså jag hittade den. Sen byggde jag o lilla m. Dvs jag. Rätt pillrigt. Men jag kommer ihåg att man kunde köpa sånt när jag va liten. Alltså en liten nostalgitripp.
I fredags kom jag hem senare än planerat. Satt i inte mindre än fem totalstopp på motorvägarna i Slovenien. Rusningstrafik o väggbyggen... Men jag körde i en del av tiden i Ungern, där trafiken va gles. Då fick Donken bekänna färg :-))
Så vi hann precis till T&G. YES :-)
Annars rätt skönt höstväder här. Soligt, vindstilla o rätt ok temperatur, dvs närmare 20 grader

Himla fin va??


Torsdag 22 oktober 2009 - stulna minuter

sitter här i Slovenien på ett möte där vi avhandlar tekniska lösningar för stora pressverktyg som ska tillverka avgasreningar för ett visst tyskt lastbilsmärke. Går lite på tomgång just nu, så jag stjäl en minut eller två för en liten rapport :-)
Hemma i Budapest i morgon kväll igen. Då blir det T&G...

Söndag 18 oktober 2009 - lösa planer

Vi har funderat på det förut, men har vi tänkt till lite mera; vi skulle vilja göra en liten avstickare till London. Kanske bo där ett halvår eller nåt. Absolut inte ge upp Budapest, utan bara ett litet gästspel så att säga.
Anledningarna är flera;

 -Jag o M skulle läsa nåt, kanske business english, historia eller liknande. Detta för att ta ett par steg ytterligare i vår engelska som blir lite hemmagjord ibland när vi går här o filosoferar
- lilla m på engelskt dagis, oxo detta för att få igång engelskan på riktigt innan skolstarten. Hon ska ju gå på engelsk skola här i Budapest sen.
- Lite miljöombyte
- Uppleva engelsk matkultur med Yorkshire-pudding o sånt... :-))))

Detta skulle ske våren 2011 i så fall, så vi har gott om tid att organisera allt.
Sen måste ju konjunturen ta fart, så vi tjänar rejält med pengar. Kostar liksom inte gratis att etablera ett tredje hem...
Jaja, vi får väl se, det är långt till 2011.

Idag har vi ätit pannkakor, sen va lilla m o Kriszti på bio och tittade på "Up". Nu kollar vi på F1. Rätt händelserikt lopp så långt. Nu fattas bara lite regn, så blir det perfekt :-)

I vanlig ordning har vi det bästa vädret av jämförelseorterna, iallafall ur TV tittar synpunkt... :-))


15 oktober 2009 - selektiv mutism? va ä de?

Anal magnetism, nä de har jag aldrig hört taaalas om... Så gick en sketch i Nöjesmassakern en gång i tiden.
Selektiv mutism då? Hade jag inte hört taaalas om förän för ett par dar sen. Då vi konstaterat att det är just vad lilla m lider av. Lider o lider, det gör hon väl inte, men hon har det...
Problemet är att hon knäpptyst på dagis, och med folk hon inte känner eller träffar ofta. Hon förstår allt som sägs, men svarar inte över huvud taget. Det är inte att hon inte trivs. Hon längtar verkligen till dagis, till baletten, till simmningen när det är helg. Hon är väldigt omtyckt av både kompisar o dagisfröknar o dom flesta andra. Frågar man henne hemma varför hon inte säger nåt, så svarar hon att hon har bestämt sig för att inte ha lust. Vi trodde tills nu att hon bara va envis som en åsna, men det är som sagt ett syndrom.
Hemma bubblar hon på utan dot o komma, på både svenska, estländska och ungerska. Engelska förstår hon till 95% oxo.
Det hela växer visst bort med tiden, men kan gå fortare om man har lite psykologhjälp. Så det blir det framöver. Om vi hittar nån expert på området. Man kan ju alltid trösta sig med att det varken är HIV eller spetälska.

Imorgon ska jag till Sloveien över dan. Sticker imorgon bitti vid fyra tiden, så ska jag nog va hemma i tid för T&G kl 20.00.

Sommarvädret vi haft sen i mars har plötsligt förbytts till värsta vinterväder. Regn o rusk o bara två fjuttiga grader. Men det ska vist komma varmare tider igen i slutet av månaden. Vi får väl se...


Här vår lilla mutist med lite dagiskompisar


Lördag 10 oktober 2009 - antiklimax

Igår var det fredag. På nåt sätt veckans höjdpunkt. Det skulle firas på T&G. Färdigfixad o klar för utgång, ringer barnvakten, Évi, o säger att hon inte får igång bilen. Kommer alltså inte :-(( Kex med ost o rödvin i soffan går INTE att jämföra med oxfilén o miljön på T&G. Riktig antiklimax :-(
Idag va jag ute o sprang 15 kilometer. Längesen jag sprang så långt nu. Riktigt skönt faktiskt. Nu ska det duschas, o sen ska vi på bio (om Évi's bil startar alltså...) Sen Pommis :-) Dom har tom bättre oxfilé där än på T&G.

Tom George

oktober 8 2009 - nothing much...

Redan torsdag??? Har hunnit hafr en släng av förkylning med allt vad det innebär, sedan sist. Men nu är jag fit for fight igen. Har även hunnit med en snabbsväng till Ljubljana. Som är huvudstad i...? Just det - Slovenien!

Annars har inget spännande hänt. Det är kanske för varmt för spännande saker. Har just nu 27 grader sent på eftermiddagen. Nu pratar vi officiella grader, inget man mäter på en svart bakgrund i solen...
Eftersom det är torsdag, följer lilla m med ut på restaunrant idag. Trattis. Imorgon T&G

tror det ska föreställa Pippi Långstrump...


Söndag 4 oktober 2009 - Rubik är besegrad

Idag är det söndag. Då ska man /vill man / får man sova länge. Fast den regeln sätts ur spel när dom kör Formel ett i Japan. Då måste man bänka sig framför teven redan klockan sju. På morgonen!
Jag o lilla m kollade loppet samtidigt som vi spelade memory. Vettel vann loppet o lilla m memory spelandet.
Just nu är hon på Zoo med Kriszti, som har lovat att dom är tillbaks till frukostpannkakorna. Alltså klockan ett.

Jag köpte en Rubiks kub till lilla m för ett par dar sen. Sånna har man ju till och från vridit på här i livet. Utan större framgång. Eller rättare sagt utan framgång alls. Men i morse bestämde jag mig. Den SKA lösas. Och vips, med lite hjälp som jag hittade på internet, så kan denna uppgift hakas av som avklarad :-))
Det är som allt annat här i livet; vet man hur man ska göra, så är det inte så svårt.


Lördag 3 oktober 2009 - hur står det till med geniknölarna ???

I förr förra inlägget underskattade jag visst er alla, och i förra överskattade jag er.  Snittresultatet blir väl då "lagom" som enligt de lärda är en bra beskrivning på svenskar. Hoppas ni blir aga nu och skriver några giftiga kommentarer. Då halkar ni upp på skalan igen. Håller tummarna :-)

Svaret är så här enkelt;
Abam går över med Bertil     2 minuter
Adam går tillbaks                 1 minut
Chris går över med David   10 minuter
Bertil går tillbaka                 2 minuter
Adam o Bertil går över         2 minuter

Summa;                             17 minuter

Ikväll Pommis

Såhär kan det se ut från köksfönstret en afton i oktober...

 


Fredag 2 oktober - mera klurigheter

jag har tydligen underskattat er alla. Så här nåt lite marigare att bita i;

se framför er en å, med en bro över.
det finns en grind med ett lås vid bägge brofästena.
Det finns bara en nyckel
På vänstra stranden står fyra personer. Dom är olika snabba.
Adam klarar att gå över bron på en minut
Bertil behöver två minuter
Chris behöver fem minuter
David tar hela tio minuter på sig.
Denna tid behöver dom oavsett vilken riktning dom går
Uppgiften är att få över alla fyra på max 17 minuter
Ingen får gå ensam från vänstra till högra stranden.
Bron håller för max två personer åt gången
en person måste hela tiden gå tillbaks från högra till vänstra stranden för att ta med nyckeln, så länge inte alla är över.
Det går alltså inte att passera grindarna utan nyckel.

Det är ingen ordgåta, ingen "dum" lösning, utan det är en ren matematisk uppgift.

Upp till bevis :-)

Den här klurigheten har jag fått från Kajsa... alltså inget jag hittat på själv. - tyvärr...

Jag är förresten tillbaks i Budapest igen. Ikväll blir det musslor o biff på Trattis:-)

Torsdag 1 Oktober 2009 - Ordlek

Ok, en kortis;
Monikas pappa har fem döttrar; Lele, Lala, Lulu och Lolo. Vad heter den femte dottern??
Rätt svar belönas givetvis.

Är fortfarande i Båstad, men imorgon flyger jag hem igen. Fredag o allt :-)

RSS 2.0