15 oktober 2009 - selektiv mutism? va ä de?

Anal magnetism, nä de har jag aldrig hört taaalas om... Så gick en sketch i Nöjesmassakern en gång i tiden.
Selektiv mutism då? Hade jag inte hört taaalas om förän för ett par dar sen. Då vi konstaterat att det är just vad lilla m lider av. Lider o lider, det gör hon väl inte, men hon har det...
Problemet är att hon knäpptyst på dagis, och med folk hon inte känner eller träffar ofta. Hon förstår allt som sägs, men svarar inte över huvud taget. Det är inte att hon inte trivs. Hon längtar verkligen till dagis, till baletten, till simmningen när det är helg. Hon är väldigt omtyckt av både kompisar o dagisfröknar o dom flesta andra. Frågar man henne hemma varför hon inte säger nåt, så svarar hon att hon har bestämt sig för att inte ha lust. Vi trodde tills nu att hon bara va envis som en åsna, men det är som sagt ett syndrom.
Hemma bubblar hon på utan dot o komma, på både svenska, estländska och ungerska. Engelska förstår hon till 95% oxo.
Det hela växer visst bort med tiden, men kan gå fortare om man har lite psykologhjälp. Så det blir det framöver. Om vi hittar nån expert på området. Man kan ju alltid trösta sig med att det varken är HIV eller spetälska.

Imorgon ska jag till Sloveien över dan. Sticker imorgon bitti vid fyra tiden, så ska jag nog va hemma i tid för T&G kl 20.00.

Sommarvädret vi haft sen i mars har plötsligt förbytts till värsta vinterväder. Regn o rusk o bara två fjuttiga grader. Men det ska vist komma varmare tider igen i slutet av månaden. Vi får väl se...


Här vår lilla mutist med lite dagiskompisar


Comments
Postat av: Linda

Oooo min lilla gumma.....

2009-10-16 @ 00:05:17
URL: http://lindalejhejsvej.blogg.se/
Postat av: DD

Mina barn lider av mundiarré. Det tar aldrig slut. Bara rinner ur dom hela tiden. Bla bla bla bla. Jag önskar dom kunde vara tysta ett par minuter nån gång. =)



Här SNÖAR det idag. Så vi tar jullov och stananr hemma och myser. Lika bra det. Vill inte byta till vinterdäck just idag.

2009-10-16 @ 10:41:35
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/i
Postat av: Tuttan

Tror det ligger i familjen: "Fru Sandberg - är era barn stumma?" Remember? JuNi och även de mutisiskt lagda. Bara lugn, senast i 18 arsaldern gar det över! Förresten har jag hört/läst att barn som kan väldigt manga sprak behöver lite tid för att sortera. I wouldn't worry :-)

2009-10-16 @ 18:46:55
Postat av: Tuttan

Hellre mutist än mutant :-)))))

2009-10-17 @ 08:08:26
Postat av: Anonym

Selektiv mutism växer INTE bort med tiden, utan måste behandlas i tid för att inte bli en grund för psykiskt lidande under resten av livet.

2010-03-05 @ 21:59:53
Postat av: Limi

says who...? :-)

2010-03-05 @ 22:31:15
URL: http://limi.blogg.se/

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0