Fre 31/10 2008 - Fölsedag

Vi är så glada, hurra att du har födelsedag precesis idag. Grattis mamma. Hoppas det är bra där uppe ovan molnen :-)
Inget nytt ang vår nyss funne o förmodade bror. Han kanske har kilat vidare han oxo. Vem vet. Prälleskrället  lovade ringa Tut om han fick nys om nåt.
Pratade med Linda idag, o det vekar som om hon nog dyker upp i Båstad till Luciatomten.
Själv går jag i väntans tider... Hoppas på ett positivt svar från en presumtiv storkund. Förhandsbeskeden har sett bra ut, men jag vill se nåt på pränt oxo. Det är nåt man lärt sig under många år i branchen. Skulle sitta fint med en ny långsiktig kund som kan ge bra volym, nu när det är lite darrigt i tillverkningsindustrin. Fast allting är relativt. Jämför man med banksektorn, så darrar det inte alls. Rena grundberget. Grundberget låter lite skumt när jag ser det i skrift. Men vad kan det annars heta? Urberg? 
Har jobbat som en galning idag igen. Ska ju bort i nästan två veckor, så det gäller att ha förberett vad som kan förberedas. Först några dagars turné i Ungern o Slovenien, sen bil till Sverige, ett par dar i Båstad. Inklusive nästa helg. Hör ni det K&V o H&M??? Sen Jönköping en vecka. Hallelulja :-)))
Idag blir det trattis igen. Fast vuxenvarianten. 

Maja tappade föresten en tand när hon va här häromdagen. Bra spottglugg :-)


30/10 2008 - full fart

Nu är det huggsexa efter Sterlings kvarlevor. Norwegian tycks ligga bra till. Har redan tagit över en del av  av linjerna.
Kollade  Malaga-Köpenhamn; 1260 SEK inkl skatter ToR. Billigt, billigt!
Linda; det är bara att slå till. Fort som tusan innan priserna rakar i höjden igen.
Har jobbat som en galning idag igen. Fast jag hann ju med en hårklippning oxo. Välbehövligt.
Har regnat lite till o från mest hela dagen. Det intressanta är att det hinner torka upp helt o hållet på en timme eller så. Torr o fin inlandsluft med andra ord. Skapligt varmt oxo. Sådär 20 grader. Plus alltså. Lite skillnad mot vad man läser på Aftonbladet om det svenska vädret :-)
ar varit på Trattis med lilla m idag. Torsdag alltså. Redan hemma igen. Kollar nu Brynäs-Rögle på nätet. 1-1 för tillfälet.


Ons 29/10 2008 - Halloween

Har jobbat som en idiot idag. Klarat av en massa saker som av förklarliga själ blivit liggande ett par dar. Imorgon är jag ikapp igen.
Shoppade en fin pumpa i saluhallen, på väg hem från dagis. Jag o lilla m gröpte ur o fixade anletsdragen. Den ser nästan farlig ut :-)
Har läst ikapp på alla bloggar jag normalt följer. Så nu är jag fullt uppdaterad vad som hänt de senaste dagarna :-))
Hilda o Maja åkte ju hem igår. Skulle med Camilla o Anders (o Måns o Felix) till London i morse. Klockan halv fem fick dom ett mess att Sterling kursat. 6 biljetter ToR samt förskottsbetalt hotell i sjön. Surt...
Men skam den som ger sig. Efter ett par timmar ringde Hilda o sa att dom va på väg till Berlin med bil istället. Man får inte gräva ner sig  o deppa. Bara att spotta i nävarna o komma igen. Snyggt jobbat :-))

Ringde till Kajsa i morse o släppte nyheten om Sterling. Hon blev riktigt glad, SAS:are som hom är. Den enes död den andres bröd. SAS kursen rusade mycket riktigt på börsen under dan...


Mån 27/10 2008 - the shopoholics

I morse va vi ute på stan. H&M MÅSTE ju bara handla lite när dom är här. Därefter körde jag till Wien för att hämta Kajsa. Under tiden va H&M med stora M på "Bodies". Höjdpunkten va visst små foster i glasburkar...
Just nu är H&M med Kajsa och kör andra skiftet (shopping alltså) Barnvakten, (Kriszta idag) kommer halv åtta. Då ska vi försöka jaga ifatt shopoholicerna, för att gå till Iguana o äta. Blir nog Nachos, Burgare o annat onyttigt. H&M har valt matställe...
Imorgon åker ungskocken hem igen. Blir tomt, men nödvändigt av olika skäl. Inte minst av att jag faktiskt måste
jobba... :-) Blir inte mycket av den vara med huset fullt av nära o kära :-)


Sön 26/10 2008 - Sööööndag

Idag kollade vi på Hipp Hipp på morgonen. Alltid lika roligt. Efter frukost drog vi till Széchenyi badet. Skönt att bada ute i varma källor när det är lite ruggigt ute. Sen gjordes köttbullar, Blir glass senare. Fast nu ska vi först kolla klart på "Nur die Liebe zählt!
I morgon ska H&M se "Bodies" med Marge. Själv drar jag till Wien för att hämta Kajsa. :-)

Igår startade jag min ägg diet. Ägg är gott. Men inte fyra ägg till frukost. Så detta projekt är redan nerlagt... :-)


Lör 25/10 2008 - vad vore världen utan Kamprads Ikea...

Idag har vi varit på Ikea o köpt en läslampa till gästsovrummet. Blev lite Kalles Kaviar, lingonsylt, pepparkakor o Leksands knäcke oxo.
Sen Tesco. Köpte ingredienser till att göra köttbullar. Det blir det nämnligen i morgon. Dom har ett bra system på köttfärsen; står alltid hur mycket fett den maximalt innehåller. Tex 20% 10% eller 5%. Gör det det i Sverige, eller Österrike, eller Spanien?? Vill gärna ha rapport på det :-)
Ikväll kommer Majas kompis Elin hit. Hilda, Maja, Elin o lilla m ska ha pizzaparty med glass o chips till efterätt.
Själva går vi ut o äter i lugn o ro :-)
Imorgon funderar vi på att gå o bada. Széchenyi badet blir det nog.Det man ser i alla resereportage härifrån. Gubbar i badmössa som ligger i poolen o spelar schack.

Lat morgon i sängen

Glada barn på väg till Ikea

Rätt kul stavning... :-)

Fre 24/10 2008 - Vilda Hilda o Maja Piraya i stan :-)

Igår flög jag, Hilda o Maja från Malmö till Budapest. Kajsa Kavat skjutsade till flyget i vanlig ordning. Det är reda med den tjejen :-)
Här REGNADE det, fast bara lite, o inte så länge. På kvällen gick vi till Trattis. Lilla m va oxo med. Det va ju torsdag!
Efter det spelade vi kort. Slutade med att alla kortspelarna somnade på golvet. Men inte va väl spelet SÅ trågigt?? Kanske det va en intellektuell urladdning??
Idag tog vi det lugnt. Sen tog jag med H&M till West End. Där träffade dom sina kompisar Linnea o Elin, plus en nyss influgen tjej till, Sofia. Jag lämnade dom där åt sitt öde. Shoppade sen ett par fina jeans, svarta med lite tofsar... samt en vit skjorta o en SLIPS... Tomteröd med vita prickar. Den ska alltså bäras på Underleverantörsmässan på Elmia om ett par veckor. Det är väl ända gången på året som jag har sån. Slips alltså.
Ikväll blir det Pommis med dom stora tjejerna. Får se vad vi hittar på imorgon. Kanske vi går o ser "Bodies"...???


Slagna hjältar...

Tis 21/10 2008 - häpnadsväckande :-)

I söndags ställde jag väckarklockan i telefonen. Dubbelkollade tiden o allt. Nästa gång ska jag dubbelkolla minst två gånger.... Vaknade i går morse, o kollade uret. Gissa om jag fick bråttom när jag konstaterade att jag hade HÖGST 15 på mig att duscha o plocka ihop mina saker. Det klarade jag! Hann i tid till flyget med nöd o näppe. Nästa nervkittlare var när dom sa att planet är absolut fullt o lite till. Jag åker ju på stand by. Fick svettas vid gaten ett tag, men kom med. Hurra va bra jag är :-) Min väska kom inte fram. Bortslarvad av Malev :-(
Kajsade landade en timme efter mig, sen skjutsade hon mig till ett kundbesök i Lund, sen till Ängelholm, där vi hängde med Hilda o Maja ett tag. Kul :-)
Måste skriva lite om lilla m o hennes drömmar; Hon har sovit lugnt o sansat ett bra tag nu, men dom senaste nätterna har hon jagat runt i sängen som en yr höna. Pratar i sömnen massvis. Klart o tydligt räknar hon till 20 på estländska, sedan på svenska därefter långa haranger på ungerska som jag inte förstår.  Inga engelska drömmar. Ännu...!!
Idag försökte jag få tag på min försvunna väska. Från Köpenhamn hade dom sänt den till Ängelholm via Stockholm.
Ringde Ängelholm för att få reda på när dom kunde köra ut, och det är en liten fin historia. Känns som om dom fattat att flygindustrin har för stor kostym. På tok för mycket folk som administrerar nåt onödigt. Men inte i lilla Ängelholm (som inte är såååå litet för att vara en svensk nationell flygplats. I allafall, när jag ringde godsexpeditionen, svarade någon som inte visste så mycket, men han skulle be någon ringa upp. Innan jag han ifrågasätta varför någon på gods inte vet något om gods (eller väskor) förekom han mig med att meddela att bagagekillarna är ute o lastar ett plan, o att han va förstepilot på nämnda plan, o bara hade gått in för att få en fika. Tänk om man hade haft det tankesättet, att hjälpa till där man kan o det behövs, istället för att låta bli att göra något (som att svara i telefon i detta fallet)
Jag körde sen ut till flygplatsen själv, för jag kände att jag inte hade tid att vänta på att dom skulle skicka en taxi. När jag kom dit var godset stängt.... Men en kille med namnskylt som talade om att han jobbade på flygplatsens brandförsvar, sa att "det fixar jag" Sprang ifatt en nyckelknippa, o lokaliserade min väska.
Denna upplevelse var fjärran från mina förutfattade meningar om hur saker o ting funkar, eller inte funkar. MERA SÅNT!!
Borde skicka en ros, eller på annat sätt visa min uppskattning. Men jag är ju inte den som skickar rosor till killar, så det får nog va... :-)


Sön 19/10 2008 - snart jul...

Söndag igen. Hemskt vad veckorna rullar på. Bara åtta veckor till julafton. Dvs den riktiga julafton, som vi tänker fira i Båstad den trettonde December. Tar man både Lucia o jul samtidigt så måste det väl under strecket bli mindre disk...?
Anledningen till detta något udda datum för jul vet ju dom inblandade, men för alla andra så är det så att vi pga lite knepig familjesammansättning har gjort så dom senaste 10 åren. Då får alla syskonen (iallafall dom sex som jag är stolt pappa åt) träffas. Det brukar bara bli sådär två gånger om året som vi får till det samtidigt. Julfirande, och skid o snowboard åkande i Ischgl i Januari.
Hoppas Linda kan komma loss från sitt kära Spanien (kanske hon tillomed kan övertala Chris att komma med...) o att Kajsa inte är ute o flyger den dan, eller att Victor inte har nån match... Men nu vet ni den officiella dan, så det är bara att jobba på  att komma loss då.
Imorgon flyger jag till Sverige, eller Köpenhamn, där Kajsa påpassligt går av sitt pass nästan samtidigt som jag landar. Det brukar vara bra timing, och så även denna gång alltså. Åker tillbaka på Torsdag igen, o då tar jag med mig Hilda o Maja ner, som ju snart har höstlov. Dom stannar til på Tisdan veckan efter. Kajsa kommer ner o hämtar dom. Tyvärr kan dom inte stanna längre eftersom, dom ska med mamma o Anders till London på Onsdagen. Vi gör allt för att hålla flygbolagen under armarna i dessa kristider :-)))

Så här såg det ut för två år sedan;


Lör 18/10 2008 - Svenskar!!!

Har haft fullt upp dom senaste dagarna, därför har det inte blivit tid till att skriva något. Taskig prioritering med andra ord. För tid finns det ju alltid. Man bestämmer dessutom (oftast) själv vad man ska använda den till...
Igår kom det en flock svenskar till stan som jag känner via jobbet. En av dessa har för avsikt att flytta hit för några år med sin sambo. Har hjälpt dom med att hitta lägenheter att titta på nu idag. Finns ett jätteutbud. Bara välja o vraka. Igår va vi på Trattis tillsammans, sen Fat Mo's. Blev rätt sent. Lite trött i morse alltså.
Svenskar; har egenterligen försökt undvika att frottera mig med såna här nere. Har klarat mig rätt bra undan. Tills för lite sen; då kom det ju en svensk familj hit. Hilda o Maja känner deras barn som är i samma ålder 11 o 13) sen Ängelholm. Så det blev att vi träffades. Nu kom alltså nästa omgång. O i förrgår ringde lilla m's gamla dagisfröken från Superkids, o sa att dom fått ett nytt svenskt barn där. O familjen ville gärna ha kontakt med oss, så hon kollade om hon fick ge ut vårt nummer. O det får hon :-) Duggar alltså tätt för tillfället...
Den senaste bekantskapen är från i nattas, när vi stod utanför Fat Mo's o pratade lite innan vi skildes, kommer det en typ o frågar om vi är svenkar. På svenska. Varför frågade han det? Det hördes väl på språket...???
Iallafall ville han ha reda på var närmsta polisstationen låg. Anledningen var att hans kompis hölls gisslan på en bar, där dom inte kunde betala för sig. Stackarna hade blivit "inbjudna" av två tjejer dom träffat på gatan att gå o ta en drink någonstans. Intet ont anande sken dom upp, o tyckte livet log mot dom. Tills notan kom, ca 6000 SEK för fyra gin Tonic, o två glas dessertvin. Dom gick alltså på det klassiska tricket. Riktiga turister med andra ord. Iallafall, följde jag med killen till polisstationen. Dom två luttrade polisena log lite trött när dom hörde historien. Det var liksom inte första gången, inte ens den kvällen. Dom tog med sig stackarn i polisbilen, o for för att frita gisslan. Hur det hela slutade, har jag ingen aning om, för jag gick hem o la mig.
Imorgon blir det Formel ett från Shanghai. Klockan nio på morgonen. Just det; - fick ett samtal idag, numret började på +86. Ingen aning om vilket land som har det prefixet, men nu vet jag att det är Kina. Två som jag känner (oxo via jobbet. dom är konkurrenter till mig föresten...) var där o skulle kolla på just Formel ett. Och det ville dom efter ett par glas gärna tala om för mig. Kul för dom :-))

Ons 15/10 2008 -

Ha, kul att lilla Rögle hänger med så bra i Elitserien. Följer deras framfart på nätet.
Frukostäggmeddelandet (försökte dela på oredt, men då såg det ännu konstigare ut. Är nog bara på svenska man skriver ihop orden på det viset, o tyska - såklart) inskränkte sig till väderrapporter. - Idag för ett år sedan var det ruggiga 0 grader, för sju år sen va det 27 grader, stod det att läsa. Kan komplettera med dagens sköna 23 grader :-)
Ikväll blir det "Donatella´s Kitchen"

donatella's kitchen entrance by AnjaRus22.

Tis 14/10 2008 - Kalorier

Tror nog att stora M läser min blogg fast hon officiellt inte förstår svenska. Idag var det nämnligen dax för ytterligare ett ägg påhopp.
På nämnda ägg påstods det att jag idag för två år sen från "någon som jag här inte nämner vid namn, fått lite små vita piller som skulle sätta fart på ämnesomsättningen. Lat som jag är, tänkte jag att nu slipper jag kroppsansträngning. Bara ligga på soffan o känna kilona rasa. Och visst känndes det (tog nog på tok för många) puls på 160 hela dan, darrade som ett asplöv i storm, o kände mig allmänt dassig. Satt i hela dan. Efter den betan spolade jag ner resterande kemikalier i toan. Denna incident hade jag tills idag glömt bort. Och eftersom en av mina deviser är; "det man inte minns har aldrig hänt" så levde jag i den förvissningen. Men ibland gör sig verkligheten påmind.
Undrar vad det blir i morgon. Hoppas på nåt snällt :-)))

Ett annat sätt att minska i vikt, förutom att sporta o äta piller, är ju att äta mindre kalorier än man förbrukar. Det har jag gjort idag. Fört noggrann bok, och kan konstatera att jag gått  1235 kcal back idag, och följdaktligen minskat 176 gram i vikt.  Iallafall i teorin :-)


Mån 13/10 2008 - egg memories

Stora M har ju som rutin att skriva något på brunchägget. Varje dag. Det är ofta en liten påminnelse om vad som hände just den dagen för X år sedan. Hon för noggrann dagbok. Det är tydligt :-) Ibland är det något roligt och snällt, ibland om något man helst vill glömma, som idag. Där stod att läsa att just idag för sex år sen, spännde jag på mig mina nyinköpta sandsäckar runt benen. Platta saker med kardborreband. Åtta kilo runt varje vrist ( heter det vrist på benen? ankel kanske... iallafall där strumpan tar slut) Sen ut och gå i rasande takt, två timmar. Detta fortgick ett par dagar tills jag fick så ont i höger knä att jag inte kunde röra mig en meter. Det hela gick inte över, så efter nån vecka blev jag tvungen att gå till doktorn, som genast idiotförklarade mig. "Hur i hela friden kunde NÅGON människa vara så idiotisk dum..."
Han tyckte att jag borde förstått att ledbanden blev dubbelt så långa efter att man slänger fram benen varje steg med åtta kilo extra som ska bromsas in av just detta ledband, eller om det är korband???  Långa o inflamerade.! Har fortfarande sviter efter dom där dagarna.
Men det visar om inte annat, att när jag gör något, så är det med hela hjärtat. Inga halvmessyrer här inte.
Sen brukar det kanske inte vara så länge, dom där anfallen. Blir jag inte invalidiserad, så tröttnar jag ganska fort ändå.
Men varför titta i backspegeln?? Nä nu ska det snart tränas av bara den igen. Va på gymmet o kollade in. Nu lovade dom dyrt o heligt att öppna nästa vecka. Vilken tur jag har. Då är jag nämnligen i Sverige. Kan alltså skjuta upp en vecka till utan dåligt samvete :-))))


Lör 11/10 2008 - kaloriförbränning

Jag har ju som bekant tänkt börja träna på gym vad det lider. Dvs när dom får tummarna ur o öppnar...
Därför har jag ju ätit upp mig lite, för att ta av när jag sätter igång. Men i morse tyckte jag vågen visade lite väl mycket, så efter frukost (alltså vid ett-tiden...) spände jag på mig puls o kaloriräknaren och gav mig ut på promenad. Uppför Citadella, ner för Citadella, upp för slottshöjden, ner för slottshöjden plus en låååång runda på platten Gick i 2 timmar o 28 minuter, o gjorde av med 720 kalorier. Sen får man väl räkna av sådär ett par hundra kcl som man gör av med oavsett man rör sig elleri nte. Men iallafall netto 500 kalorier. En flaska vin :-)
Tog med mig kameran för en gångs skull, är ju så himla fint väder.

Här lite bilder från dagens vandring. - visst är Budapest fint... :-)













Fre 10/10 2008 - Tack ska du ha; - finanskrisen... :-(

Fick vårt lån utbetalat igår. I ungerska Forint. Växlade  dom till EUR i morse. Men då hade den där jädrans Forinten störtat i värde under natten. Förlorade 15 200 EUR medan jag sov. Detta hände mellan 16.00 igår o 09,00 i morse. Blev en förlust på nästan 1000 EUR i timmen Surt sa räven. Forinten är annars en stabil valuta, och den har återhämtat sig rätt bra under dan. Jag fick alltså växlat vid absolut sämsta tidpunkten visar det sig i efterhand. Men men, nästa gång går det kanske med plus...
Den som lever får se.
Nu är Nato delegaterna så sakterliga på väg hem, och livet börjar återgå till det normala. Har annars varit en härlig höstdag med 23 grader. Fullt med halvnakna mänbniskor på gräsmattor o uteserveringar. Folk sitter tom ute på kvällarna o äter. Det är lite att ta i tycker jag...
I morron bitti är det qualifying på Suzuka. 07.00 Undrar vad lilla o stora m tycker om att vakna till detta i deras öron oljud...
Ikväll repris på Trattis, fast med vuxenprat denna gången. Musslor o blodig biff får det bli!

Sen Tiramisu á la Trattoria Toscana till efterätt;



Tors 9/10 - 2008 - NATO

Kommer på mig själv att iderligen gnälla på dom stackars ungrarna, o idag är det dax igen. Nu har NATO nåt stormöte här. Följdaktligen stängs alla större genomfartsgator av. Måste ju hållas fria för diplomatkorteger med vihängande motorcyklar o polisbilar. Att detta lilla land kan mobilisera så många sirener. Imponerande... :-) Tjuter konstant. Överallt. Tror den här vanan sitter i efter komunisttiden.
Sen är ALLA större hotell, och det är rätt många, avspärrade med kravallstaket o miljontals av rökande poliser. Cirkus i stan alltså.
Liten paus...
Nu har vi varit o ätit. Alla tre. Trattis. Jag åt en bloooodig biff, utan side. Stora M en spenatrisotto. Lilla m pizza med skinka.
Nu kollar jag Rögles framfart på HD. 1-0 efter första perioden :-)))

Vad NATO betyder??? - Nördar från Amerika Talar Om irak., nja den va kanske inte så bra.
Hmmm ; vi Nitar Araberna Tämligen Omgående?
No American Tolerate Others???

Är det nån som har andra förslag?????

nato-map.gif (17506 bytes)

8/10 2008 - skrivkramp

Ytterligare en liten betraktelse från den ungerska vardagen;
Vi köpte en lägenhet för lite drygt två år sen. Flyttade in i July 2006. För tre veckor sedan fick vi lagfarten. (Jo här äger man sin lägenhet 100%, och har följdaktligen oxo lagfarten, till skillnad mot  tex en bostadsrättsförening). Men i vilket fall; Nu har vi alltså efter 26 månader papper på att vi faktiskt är ägare. Alltså till banken för att ta ett bottenlån. Detta var i sig inga problem,  idag va vi o undertecknade lånehandlingarna. Utöver alla papper som krävts för att komma till denna process, (står mer att läsa om detta i ett tidigare inlägg) För att få alla papper påskriva o bevittnade, krävdes 8 personer; jag o stora M, en officiell översättare, två vittnen (översättaren kunde såklart inte vara vittne) två personer från banken, samt en Notarie Publikus (heter det så) Det blir väl åtta???1  Tillsammans lyckades vi under eftermiddagen prestera 292 namnteckningar med gemensamma krafter. Detta måste väl kunna platsa i Guinnes Rekordbok...?
Ett annat kuriosa är att man här får låna max 50% av marknadsvärdet, med fastigheten som säkerhet. Därav ingen bobubbla. Så dom kanske inte är så dumma iallafall, dom där ungrarna... :-)
Lilla m har varit på utflykt med dagis idag. Va visst väldigt spännande. Buss till nån park o plocka nötter o hoppa i löv

Idag fyller föresten lilla tut år. Glöm inte det.

Så här ser fölsekortet ut, ifall det inte kommer fram, o det är inte så säkert. Kan nog bli ett inlägg om ungerska postväsendet oxo vad det lider  :-)


Tis 7/10 2008 -

fint sensommarväder, fullt på alla uteserveringar. Är det konstigt att man inte längtar till Sverige...? :-)))
Harvarit hemma ikväll. Alltså lagat mat; Flygande Jakob. Gott gott.
Läste i DI's nätupplaga att OPEC sagt att oljepriset måste upp. Skulle priset falla under 60 USD / barrel skulle det inte gå ihop sig. Det var alltså vad oljan kostade för drygt ett år sen. O då tjänade dom pengar som gräs. Gladde sig då åt det höga priset.  Skitsnack alltså. Detta appropå sjunkande oljepriser. SUCK...

Att man aldrig kan få använda sina regnkläder i detta landet, men man måste ju lufta dom ibland även om det inte regnar... :-)
 

Mån 6/10 2008 - goda föresatser

Va o kollade på på hur vårt tilltänkta gym avancerar. Skulle ha öppnat i Februari, April, Augusti, September osv, men nu ser det ut som om dom är igång from nästa vecka. Ligger i Hotel Mariott, med panoramautsikt över Donau o Buda kullarna. Har föresatsen att köra spinning minst 5 pass i veckan. Haha säger dom som känner mig. Blir säkert 6 pass först vecka, 2 andra veckan o sen lägger jag av. Ok, tittar man i historieboken, så är oddsen höga för att ni får rätt. Men jag ska bevisa annat. Så det så. Dom senaste veckorna har jag jobbat på att öka min vikt så att jag blir riktigt lönnfet. Detta för att jag sen ska kunna visa fina diagram på kommande viktminskning.
Jaa, sån är jag, - o tur är väl det så säg... :-)))))

Appropå spinning, - vilket håll snurrar hon egenterligen? Svara gärna i kommentarer, kan bli intressant...

Original - The Spinning Dancer, is a very bizarre dancer optical illusion. It appears to spin both clockwise and anti-clockwise, depending on how the viewer sees it. It is falsely labeled Right Brain v Left Brain test.

Original - The Spinning Dancer, is a very bizarre dancer optical illusion. It appears to spin both clockwise and anti-clockwise, depending on how the viewer sees it. It is falsely labeled Right Brain v Left Brain test.

Sön 5/10 2008 - rätt o slätt söndag

Lugnet har lägrat sig över VP 34 igen. Lugn o skön pannkaks o video dag. Vi har som vanligt inte gjort många knop. Blir väl desto mer hektiskt imorgon. Jobbade ju inte i fredags heller....
Igår va vi o hälsade på den nyinflyttade svenska familjen. Dom har nu börjat komma i ordning i sin JÄTTEVILLA. Drygt 400 m2.!!!  Fint som snus. Massor med roliga o intressanta arkitektoniska krumbukter. Ligger dock ganska långt från centrum. snudd på en halvtimme med bil. En timme o en kvart i rusningstrafik... Det säger väl lite om hur stor den här staden egenterligen är. Dom bor alltså där dom flesta expats bor; på Buda sidan. Kuperat med mycket grönområden o nära till alla internationella skolor. Väldigt fint hus med tjusig utsikt. När vi letade vår lägenhet prioriteade vi andra saker; ville bo i centrum. Skönt att ta hissen ner till stan, istället för taxi, om man vill ut  på kvällarna tex.O det vill man ju :-)


Lör 4/10 2008 - lite funderingar

dax att skriva nån rad igen kan man tänka. Har varit lite busy dom två senaste dagarna. Vi hade ju fint besök från Båstad, o då blir det inte så mycket tid över för annat. Himla trevligt o skoj har vi haft. När man har gäster från långtbortistan så tar man sig tid att göra sånt som man kanske inte gör till vardags annars, som att promenera upp på berg, kolla sevärdheter o annat. Vissa ställen vi kollade in kom jag på mig själv att inte ha varit på sen jag kom hit för sisådär rätt många år sen.
Har nu lämnat dessa sällsynt trevliga personer på flygplatsen. Ska nu kurera min lätt molande huvudvärk. Måste har varit gårdagens musslor!

Ikväll ska vi träffa våra nyinflydde o nyfunna vänner. Dom kommer närmast från Ljubljana. Men nu ska det bli Budapest för hela slanten. Dom har just flyttat in i en kåk bland Budakullarna. Ska bli kul o träffas igen, o se hur dom kommit tillrätta i sin nya hembygd.

Håller på att leta nåt trevligt hotell att fira jul i. O eftersom jul alltid kombineras med skidåkning, o skidåkning kräver snö, så får det bli i nån högt belägen by. Måste satsa högt, i tider med snöfattigdom. Då lurar man växthuseffekten.
Har siktet inställt på Ischgl.

Läser just nu en bok som heter "Battle for Budapest - 100 days in world war II" Näst efter Stalingrad, så var det den längsta o värsta striden i en stad. 160 000 döingar på 102 dagar, 80% av stadskärnan totalt utbränd. Detta utan feg bombning från hög höjd. Här va det bajonett på, stick ihäl så många ni kan så fort som möjligt. Som ett blodigt dataspel ungefär. Fast med överlevande anhöriga.

Begriper inte att medlemmar av den enligt oss själva så högt stående rasen Homo Sapiens är så j-a korkade att vi lyssnar på, och gör som flockledaren säger. Säger han att grannen är dum och stjäl våra jobb, så nickar vi o slår ihjäl. Snacka om att vara primitiv...
Men så köper vi ju bingolotter o ser på Loket oxo. Ok, Loket är kanske både är död o begraven, men ni fattar principen va?
Funderar på att bli poltiker. Ska grunda partiet "Sköt dig själv o skit i andra." Alltså ska vi inte ha några medlemmar eller partiprogram. Kan ju inte bli så arbetsbetungande va?

Nä nu känner jag det är bäst att sluta för idag, innnan jag går för långt. Kan ju bli tvångströja o hispan... :-)
Storebror ser dej. Vad är det han heter nu igen? Storebror alltså?  FRA!!! inte bra



Homo Sapiens i arbete, eller 102 dar på jobbet;

Ons 1/10 2008 - byråkrati i kvadrat

Imorgon får vi besök från Sverige, en fd arbetskolleaga med äkta hälft. Numera bor vi grannar i Båstad. Ja, bor o bor, vi bor ju inte där precis... :-) Men iallafall så kommer dom hit. Ska bli riktigt skoj. Mycket trevliga personer.
Idag har vi jagat runt o skrivit på papper i långa banor. Har nästan skrivkramp. Ett mycket byråkratiskt land det här. Så fort nåt ska göras, ska det till drivor av papper, allt i minst fem exemplar, Stämplar o vittnen, Notarius Publikus o ännu mera stämplar. Sen efter nån månad eller två, kommer nån myndighet på att stämplen är lite suddig, sitter snett, eller att namnteckningen inte på pricken liknar förlagan. Alltså hela pappershögen ogiltig. Sen är det bara att sätta igång på nytt. Stånk o stön, o jävlar och helvete. Men så är det här. Bara att gilla läget. Efter 10 år gnisslar jag fortfarande tänder. Men vädret är ju i regel bra .-)


RSS 2.0