Torsdag 12/4 2007

Om det jobbmässigt var en lugn start på veckan, så brakade helvetet löst idag :-)
Problem och glädjeämnen om vartannat. Alla telefonerna har gått heta, och dröjsvis med mail hit och dit.. Folk har varit som galna.
För att spjälka upp det lite, så har en av våra större leverantörer dels kapacitetsproblem, vilket betyder att dom är sena, dels har dom tekniska problem med en ny (svåååår) detalj, och kunden skriker efter bitar. Ska dit imorgon tidigt för att försöka få till det så att alla blir glada och nöjda i slutändan. Till samma leverantör ska vi i vår tur leverera detaljer till ett projekt vi egenterligen inte är inblandade i. Men som vi pga av vår bussighet :-) liksom hamnat i av bara farten. En tysk inköpares huvud kommer att rulla om vi inte lyckas.... Men det ska säkert gå bra det oxo i slutändan.
Vår största kund prutade lite på en detalj, det kunde vår leverantör möta genom att byta material. Det viktiga är att vi inte behöver pruta på vårt TB!!! Dom ska bestämma sig i dagarna. Inget jätte jobb, men ändå.
Ännu roligare var att samma kund har BIG PROBLEMS (dom har inte sagt det så till oss, men jag vet genom en annan källa att det definitivt är så. Bra med kontakter) med en dansk leverantör på en annan typ av detaljer. Detta är något vi SKA profitera på.  Kommer vi till skott här, är det en jätteaffär :-))
Sen var jag iväg och träffade ett svensk/ungerskt företag här i Budapest som vi börjat samarbeta med. Utöver själva huvudärendet, fick jag nys om att dom behöver nya större kontorslokaler. Kom då på den ljusa idén att nämna att vi har lite kontakter på den sidan. Har koll på 170 + 300 kvadratmeter kontor på Vaci utca, där vi har bilen. hyr dom där kan vi hyra in oss på ett par kvadrat kanske. Vi behöver kontor utanför "hemma" då vi lurar på att anställa någon.
Sen tänkte jag att vi kanske skulle hyra dom 160 kvadraten själva, för att sedan i vår tur hyra ut platser i ett "Svenskt" kontorshotell, för svenkar som är på väg att etablera sig här. Det kunde Marge sköta. Lite lagom jobb. Jag har redan startat en liten marknadsunderökning för se om det finns underlag...
Solen lyser, Jättehärligt högsommarväder. Ikväll sitter vi ute första gången. På Dionysos. Inte för att det inte funnits öppna uterestauranger. Men det ska ju vara skönt att sitta ute liksom.
Igår gick vi på Leroy's på Radai utca. Gammal bekannt i ny skepnad. Trevig lokal med bra service. Fast med riktig turistmat och turistpriser på vinet. Så dit går vi inte nåt mera.
Har förresten bokat biljetter till Marbella, Vi åker dit Fre 15/6 med Hilda o Maja. Flyger från Köpenhamn. Ska bli jätteskoj :-)
Imorgon börjar Kajsa sitt nya höjdarjobb (bra skämt va??) Men det blir säkert bra. God Luck och flyg försiktigt. Pappa älskar Dig !!! :-)))

Comments

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0