Lör 25/8 2009 - projekt sommar...

sitter här med min filofax o försöker få ihop sommaren. Det är inte klokt vad vi alla är upptagna mest hela tiden. En stressig tid, den där sommaren.
Verkar som om ända lösningen för oss att komma till Spanien o Linda, är vecka 34. 16/8 - 22/8. Då kan vi ju fira hennes fölsedag på plats oxo...
Detta OM;
- Hilda o Maja kan skolka från skolan torsdag o fredag
- Kajsa kan ta ledigt
- Victor kan ändra sin semester...

Kolla o rapportera...

Lördag; - alltså Pommis. mmmmmmm.... :))

Fönstertvätt på hög höjd...

Fre 24/4 2009 - i rök och damm...

har varit i Sverige två dagar, med lite jobb o lite allvar :-)) Nu tillbaks i bulliga Budapest igen. Nu har man lyckas gräva upp SAMTLIGA gator i en omkrets av några kvarter från oss räknat.  Fullständigt bilkaos. Ingen kommer varken fram ellr tillbaks. För att inte tala om några hundra försvunna parkeringsplatser. Bilarna har inte blivit färre... Fast å andra sidan behöver man ju ingen P-plats när man sitter fast i en kö, så på nåt sätt är ju problemet ändå löst... :-)
Anledningen är att det ska bli fint med kullersten, gammeldags gatlampor o massa nya trän. Så som dom gjorde med vår gata förra året. Blir alltså jättefint när det väl är klart, men resan dit är som sagt inte att leka med.
Som vanligt tar ungrarna det hela med ro. Både dom som jobbar, o dom som sitter i sina bilar. Inget tutande eller svärande. Lite musik på radion, röker, kollar barbenta tjejer som spatserar förbi i typiskt ungersk mundering, Alltså inte folkdräkt, utan kort-kort. O då snackar vi KORT!!!, så det går faktiskt ingen nöd på dom. Inte på mej heller, fast jag inte röker... :-)
Fredag. - Trattis med andra ord :-) 

Stora M har provat ut nattsiktet på nya kamran...


Lör 18 April 2009 - äckligt sund :-)

Uppe med tuppen. Kollade på qualifying (formel ett alltså...) -  Shanghai. Vettel etta. Rätt kul , tiderna mellan sämst och bäst har verkligen krympt inför denna säsongen.
Sen letade vi skor till lilla m på Arena Plaza. Utan framgång :-(
Efter frukost, alltså vid halv två, var jag ute o sprang i dryga timmen. Att det kan vara så skönt... Borde man kommit på för sådär tjugo tretti år sen. Men bättre sent än aldrig. Minus 9,7 kg sen jag startade mitt nya sundare liv den femte januari. Inte illa va??
Blir Trattoria Pomod'oro ikväll.


Fre 17/4 2009 - hurra va vi är bra :-)

fredagar är ALLTID bra. Fast speciellt idag. Har gått här som en äggsjuk höna i flera dar.
Idag kom det förlösande samtalet; vi kammade hen STORORDERN. Detaljer till bilindustrin i multum, såhär i bilkristider. Inte illa va? :-)))
Ikväll ska vi fira. Har redan korkat upp en Hungaria Dry. Smakar lika bra som riktig skumpa. Speciellt idag :-)))


Tis 14/ 2009 - bara vanligt vatten...

har haft några soliga o lata dagar. Både frukost o kvällsmat, dvs grillning på terassen de senaste dagarna. Verkligen en lugn o skön liten oas såhär mitt i storstan. Inte som i Tannheim, med natur överallt... :-)
Eftersom det varit ganska lite nederbörd i alperna o runtomkring de senaste veckorna, verkar det som att vi ska komma ifrån översvämmningar o elände, Trots rekordmängderna av snö i vinter. Mycket av allt smältvattnet rinner ju här under broarna nån vecka efter det lämnat sin frusna form där uppe i bergen.

Frukost. - Det ser likadant ut på kvällen, fast med lite rök...


Sön 12/4 2009 - vaddå påsk??

här märks inte mycket av påsken. Dels för att det inte är nån större högtid här. Långfredagen är tex vanlig arbetsdag. Bara måndag är ledig. Sen pyntar vi ungefär lika lite som till jul. Dvs ingenting alls.
Måste tala om att jag har varit ute i naturen, ok; stan..., o joggat. 15 kilometer på 1,5 timme. Ingen gång, bara språng. Har nog i hela mitt liv aldrig  sprungit längre än max 3 km i stöten tidigare. Tror faktiskt att jag är i bättre form nu än efter lumpen. Säger en del om den svenska försvarsmakten... :-) Kanske dom höll oss i dålig fysisk trim för att vi inte skulle springa när ryssen kom. På den tiden kom alltid fienden från öster, av nån lustig anledning...
Varmt o skönt sommarväder har vi. Grillning på terassen är alltså ett måste, då vi stannar hemma om söndagar. Blir nog faktiskt en repris i morgon...


Lör 11/4 2009 - namnsdag...

Nu är H&M återbördade till Sverige igen. Meningen va att jag skulle flyga upp med dom som igår fredag. Men Hilda kom på den ljusa idén att ringa Kajsa sent i onsdags kväll. Hon tvekade inte många sekunder, o vips så va hon här. Torsdagen ägnades sedan åt power-shopping. Det va Kajsa som stod för shoppandet. Har man inkomst i danska pengar, så är man kung på stan! :-))
Nu är dom sagt all borta igen. Känns lite tomt så här i början, men vi ses säkert snart igen.
Köpte föresten en kavaj på Guess igad. Sneglade på den redan i torsdags...
Ikväll blir det Pommis. Undrar vad vår vän sommelieren har plockat fram för vin åt oss idag. Han har koll på vad vi (läs jag) gillar :-)))

tvåan, trean o fyran i shoppartagen


Onsdag 8/4 2009 - H&M i dubbel tappning

Vad som hänt sen sist? Borde vara en hel del, med tanke på hur många dagar som förflutit... Men med mittselektiva minne känns rätt tomt på intressant infofmation. Förutom de senaste dagarna förståss. H&M är här fyran o femman alltså. Eftersom lågprisbolag inte låter ungdomar under 14 flyga själva, så åkte jag upp i Söndags morse, och återvände med sagda personer på eftermiddagen. Vi har haft himla kul :-) Först grillning på söndan, Megastor sportaffär, Ikea, ElektroWorld, o äventyrsbad på måndagen. Iguana på kvällen. Igår gick vi på gym hela bunten, fixade automatbevattningen på terassen. Blev ett hundratal meter slang o 80 bevattningspunkter... Grilla på kvällen. Varmt o skönt. Idag har vi varit o hoppat på stora studsmattor. H%M är ju duktiga gymnaster... sen skulle vi på ett stort bad på Margaretaön. Men dom hade inte öppnat för säsongen ännu. Fast att det va 28 grader i luften... Ikväll ska vi på Pommis.
Fullt program med andra ord. Jobbmässigt går jag i sänd väntan. Sftersom jag tror mer på skriftliga order, än muntlig information, väntar jag med champagnen... Blir minst en magnumbutelj av bästa sort... :-))

H&M i orginalupplaga



H&M kopia


Lite TV som avslutning på en låååång dag

RSS 2.0