Flower Power

image17

Måndag 30/7 - åter till vardagen

Måndag, och det regnar riktigt ordentligt. Första gången på flera månader (förutom åskskurar). Känns friskt och skönt. essutom börjar kunderna vakna efter semestern. Känns skönt det oxo. Att bara vara ledig, o utan att telefonen ringer i ett kan bli lite trist i längden. Har köpt nya Potterboken idag, plus en Conelly, med Harry Bosch.
Marleen har just lagat ris med citronsås. Det klarar hon nästan själv nu :-)
På tisdag om en vecka kommer Victor, Anna, Hilda o Maja hit Ska bli skoj att göra Budapest med om alla. Sen åker vi med H&M förhoppningsvis till Tuttan & Co i Schmieden. Då ska vi hyra roddbåt o vara sjörövare, picnica, kanske gå lite i bergen o så. Ska bli buskul, som Marleen just lärt sig o säga..

Allas vår lilla Kajsa :-)

image16

Stan, Karo & Emma på zoo i Budapest

image14

Lördag 28 Juli 2007

Här hemma är det fullt hus, Stan Karo o Emma är som bekant på besök. Skojigt fast ansträngande o stökigt.
Har varit på Széchenyi fürdö o badat, tittat på alla djuren på zoo. Alltså sådana saker man gör när man har gäster från långtbortistan. Idag har vi lite ledigt, då dom (gästerna) lånat vår bil, och är på tur. Kommer tillbaks i tid i kväll för en avslutande middag på Pommis. I morgon bitti skjutsar jag dom till Wien, för vidare färd till Tallinn. Efter det blir det "riktig" söndag, med pannkakor och film i sängen. Alltså allt tillbaka till noirmalrutinen.
Solen skiner o det är varmt o skönt vareviga dag. Tycker nästan lite synd om er däruppe i den kalla o regniga nord. Linda har det oxo soligtt o fint, fast inte så varmt som vi har det. Har alltid koll på vädret alltså:-)  Avis Linda??? :-)

Hilda o Maja på Pepes Bodega för nån månad sen...

image12image13

Måndag 23 Juli 2007

I fredags var vi på Trattis med Toomas. Han har som bekannt flyttat till nån håla 70 km väster om Moskva. Stora Enso håller på att bygga en fabrik där. Uppdraget är på sådär två år, men han har redan börjat få lappsjuka. Nästan att man kan tycka lite synd om honom, men han har bra betalt för det hela. Svårt att få normalt folk att hoppa på ett sånt jobb...
I lördags gick vi på bio, såg på "Venus", en tragikomist historia från UK. Lagom undehållande, men inget som kommer att gå till filmhistorien. Sen blev det Pommis.
Igår städade vi grundligt. Dvs svabbade golv, putsade fönster o piano. Pannkakor i sängen, sen F1. Nürburgring, himla spännande med massor av action o ovanliga händelser. Enda smolket i bägaren var att Alonso vann, o att Kimi fick ställa av bilen efter hydraulikproblem.
Hämtade Stan på flyget i gårkväll. Han har nån träning på PWC idag o imorgon. Bor hos oss. Grillade på kvällen. Himla fina köttbitar.
På Onsdag kommer Karo o Emma (fru o barn). Dom stannar tills på Söndag.
Marleen har lika många grader som det är varmt. 39 - igår. Tror hon har ont i halsen oxo. Vill inte äta. Gnällig är hon oxo...
Nu verkar det som om den värsta hettan har lagt sig. Bara 28 grafer för tillfället.
Håller på att planera för ett besök av Hilda o Maja i mitten på Augusti. Sen lurar vi på att ta med dom till Tannheim. Vad säger du om det Tuttan????

Hemma hos Victor o Anna i Båstad

image11

Torsdag 19 Juli 2007

42 grader är varmt, det är inte feberyrsel jag talar om, utan ute i skuggan. Blåser det sen inte heller... Men det är faktiskt ganska skönt. Klagar inte :-)  Idag slapp jag med nöd o näppe att åka till Slovenien, pga en liten misshappening, kunde jag stanna hemma :-)  Händer inte så mycket jobbmässigt så här i semestertider. Är det nån som mot förmodan ringer, så rör det sig om problem. Löses i regel snabbt o lätt med några telefonsamtal. Kan alltså ta det lilla lugna. SKÖNT
Ikväll blir det grilla på terassen. Får bli well done idag. Kyldiskarna i saluhallen håller köttet nätt o jämt ljummet i värmen. Är säker på att livsmedelsverket hade stängt stället. Kunde bli stora rubriker i Aftonbladet. Men det här är ju Ungern, så det tar man inte så högtidligt :-)
Imorgon ska jag klippa mig. Bara så ni vet...

Vår sjätte bröllopsdag i Cannes 13/7

image10

Tisdag 17 Juli 2007

Har just packat upp efter att ha vatit iväg 6 dagar. Först åkte vi till Cannes i vanlig ordning. Körde på natten, oxo det som vanligt. Vi hade 4 härliga dagar på stranden. Varmt o skönt, inte ett moln så långt ögona nådde. En typisk dag; vi masar oss ner på stranden vid elva tiden. Äter frukost, för min del baugette med kyckling o majonäs, med två koppar cafe au lait. Marge äter äpplen, o Marleen lite av varje. Sen badar o solar vi till klockan halv sex sådär. Jag och Marleen i skuggan under våra två parasol, Marge lite mer i solen. Marleen sover sådär en två timmar. Då passar  jag på att läsa. För tillfället jobbar jag mig igenom Michal Conolly's deckare. Han skriver riktigt bra, o dom flesta böckerna är riktiga bladvändare. Igår drog vi oss hemöver igen. Via Berchtesgaden, där vi sov över. Marleen har varit jätteduktig alla 1500 kiometrarna hem. Tur aztt AC'n funkar ordentligt i bilen. Var mellan 35 o 40 grader varmt hela vägen, utom över Brenner, där det svalkade ner till sådär 25. Här i Budapest är det snudd på värmerekord. 40,5 grader idag. Ska bli ännu varmare Torsdag o Fredag :-) Ikväll kommer Evi o baby sitter Marleen. Vi ska på Goa. Gott :-)

Tripp Trapp Trull - Tre blondiner

image9

Fredag 6 Juli 2007

Äntligen tillbaks i Budapest efter att ha varit iväg nästan tre veckor. Har varit trevligt såklart att träffa alla barnen, inte var dag man ser all sex samtidigt :-) Men ändå, skönt att vara hemmi igen. Jag tror nog ni förstår...
Här är lite sol o regn om vartannat plus att det BLÅSER. Hur kan det göra det??? Men imorgon ska allt vara som vanligt igen, lovar dom på yahoo. http://weather.yahoo.com/forecast/HUXX0002_c.html
Igår var det Trattis. Dom trodde vi avlidit eller så, men var glada att se oss igen.
Ikväll blir det stort partaj hos Moellendorfs, dom har viss bjudit in 500 pers, men hoppades bara 100 kommer. Vi får väl se. Ska enligt utsago vara dom bästa partajmakarna i Budapest, - enligt dom själva. Det får vi se det oxo:-)
Agi är tillbaks efter ett år i Toronto, Hon o Evi kommer för att ta hand om Marleen ikväll.

Vilda djur på bystan i Estland

image8

Onsdag 4/7 2007

Nu var det ett atg sedan sista rapporten. I helgen (Ons-Mån) var vi i Estland, Första dagarna var vi i Tallinn, för att fre-sön inkassera min födelsedagspresent från Marges familj; två dagar på spa i sydöstra Estland. Långt från ära och redlighet. Började bra med bubbelbad i vin. Sedan skulle vi äta i restaurangen. Men den var fullbokad av en firma som firade sommardagar. Ungefär som svenka företag har julfest för sina anställda. Men vi kunde sitta på rummet, eller i ett omklädesrum om det gick bra... Men det gjorde det inte, så vi flydde till den närbelägna byn, och åt på en pub. Gick sen 5km (Marge i högklackat) tillbaks till hotellet. Blev uttittade (måste väl stavas så fast det ser lite underligt ut...) av precis varje förbipasserande. Mer utglodda än uttittadde faktiskt. Som apor på zoo! Riktiga landet alltså. Men det bjussade vi på.
Väl tillbaks till hotellet kunde vi konstatera att dom hade disko i restaurangen, som låg rakt under vårt rum. Dunka dunka tills 04,02 på morgonen. Puh...
Nästa morgon fick vi inte vår utlovade lunch, då det fortfarande var fullt av sommarfirare i restaurangen. Då rann bägaren över för Marge, och hon stortjöt i receptionen. Receptioniskan grät floder hon med :-)
Men allt ordnade upp sig. Alla fylltrattarna druttade iväg, och det blev precis så lugnt o avkopplande som vi hoppats på. Massor med massage, och energikurer o allt vad dom hade att bjuda på.
Som kompensation för första dygnet fick vi ett presentkort på en övernattning för två, med full behandling av massageteamet. Denna check övelämnades sedemera till Marges Mamma. Vi hade fått nog av lantliv.
Nu är vi i gamla Sverige igen, för vidare färd till Budapest i morgon. Linda är här oxo, för att kolla sin struma o få ny medicin. Så ikväll ska vi gå med alla 6 barnen på Pepes o äta pizza. Kajsa kanske missar, eftersom hon är ute o flyger, o kommer hem lite senare :-(
Victor o Anna firade föresten 6 månaders jubileum igår. GRATTIS :-)

RSS 2.0