Tisdag 22/1 2008

Det börjar dra ihop sig. Sista kvällen i Budapest på nästan TVÅ veckor. Det är rätt länge det. Har försökt avsluta eller delegera mina pågående projekt. Får se vad resultatet kan bli... Marleen fyller föresten tre dan efter vi är tillbaka. Femte Februari.
Vi har packat det mesta. En farlig massa väskor o utrustning som ska släpas till Sverige imorgon, och sen ner till Österrike på Lörgad. Värsta transportfirman.
Linda kommer till Båstad på Torsdag, och Robi på Fredag. Sen ska alla vara samlade. Enda osälra kortet är Kajsa, hon är varken fågel eller fisk för tillfället. Men hon vet förhoppningsvis på Lördag om hon kajkar ner eller inte... :-)
Ikväll blir det GOA. Rå tonfisk i peppar o kol mantel, efter detta Cashew kyckling. Nu får jag sluta skriva mat, droppar ue munnen ner på tangentbordet...
Så här kan det se ut från köksfönstret en kväll i Januari;

image143

Måndag 21/1 2008

Härligt vårväder idag igen. Solen vräker ner massa värmeenergi. Är jätteskönt ute, även om det blåser lite. Har haft fullt upp o lite till med jobbet. Massor att ta igen nu när jag varit ute rest nästa två arrbetsveckor. Det är mycket som är i görningen just nu, och det är ju bra.
Ska på da Pippo idag. Blir nog en blodig stek :-)

image141
image142

Söndag 20/1 2008

En mer eller mindre vanlig söndag, med tillhörande pannkakor i sängen.
Fast i morse körde jag o Marleen för att tvätta o dammsuga vår helt otroligt smutsiga bil. Nu är den skinande ren igen.
Vi passade även på att köpa lite kalkonslamsor, som vi stekte nu ikväll. Inhandlades på ett splinkans nytt köpcenter. Dom poppar verkligen upp som svampar ur jorden.
Verkligen fint vårväder idag. Solsken och 13 grader. Det går på rätt håll :-) Snart sommar igen. Fast först Ischgl såklart. Jo just det; Victor har skadat sitt knä i nån innebandymatch. Men bara för man inte kan gå, så innebär det ju inte att man inte kan åka snowboard. Eller hur?? :-)

image139

image140

Lördagen den nittonde Januari tvåtusenåtta

Igår kväll kom jag (o Kennth) hem från veckans lilla restur.Trattis o musslor i vanlig ordning.
Idag regnar det och är dimmigt, men vindstilla. Hörde ni det, alla stormskadade nordbor :-)
Ska skjutsa Kenneth till flyget vid halvtvåtiden. Sen blir det bio på WestEnd; "Love and other disasters" med nån kändis som jag inte kommer ihåg namnet på. Så känd är alltså hon.
Sen Pommis. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Om en vecka vid den här tiden sitter vi i våran lilla buss, utanför Hamburg, med siktet inställt på Ischgl. Kajsa ska på nån utbildning, och kommer förhoppningsvis körandes efter i Donna nån dag efter. Mina sprillans nya skidor - Ebay - står o väntar på EPC. Förhoppningsvis hinner Marges nya snowboardbindningar och Marleens pjäxor oxo fram i tid.
image137
image138

Onsdag 16/1 2008

Sitter just nu i Kranj, Slovenien, och väntar på en leveratör.
Upptäckte just att dom hade oskyddat trådlöst nätverk :-)
Italien igår. Var ett brabesök. Ska starta upp dessa nya italienare som ny leveratör på en riktig volymdetalj i rappet, så det blir nog täta besök där framöver.
Annars inget nytt. Regnar o 6 grader.

Måndag 14 Januari 2008

Idag levererade jultomten paket från tomtarna från Tannheim. Har varit på väg sådär en månad nu. Kanske Rudolf med mulen varit onykter o villat bort sig?? Precis en månad hade paketet varit på väg. Och nu vet vi varför... Batterierna i denna förnämliga kyckling var slut, så han har nog fört låda hela vägen i postgången, och blivit stoppad i nån misstänkt bomblåda.
Sagda kyckling har nog sett på tigdgare foton på denna blogg, på vad vi utastt kollegorna för. För så fort han fick friska batteriaer, rusade han iväg fullt skränande för att komma undan köttyxan, till glädje för publiken :-)
Tack snälla tomten

Ska till Italien o slovenien tidigt imorgon bitti, tillbaka först på fredag, så det blir inte mycket rapporter de närmsta dagarna. Men håll ut...

Här bygger vi puzzel. !00 bitar, men med gemensamma ansträngningar brukar vi få ihop det till slut :-)
image136

Söndag 13 Januari 2008

Söndag, det betyder liv i slow motion. Även om vi har hittat på en del. I morse var jag o Marleen på turné för att skaffa jughurt åt Marge. Verkar dock som om favoritmodellen utgått ur sortimentet. For runt som galningar, men fick tji vart vi vände oss.
Istället köpte vi ett träd i stål, som vi sneglat på en tid. Numera är trädet installerat o klart, som synes på bilden.Sen slösade vi bort en flaska raklödder i duschen. Kul :-)
nnars var det pannkakor som vanligt. Som kvällsmat 600 g kalkonköttstärningar, som blev smarrigt goda efter en omgång i stekpannan. Bara jag o lill Emmet åt av detta. Stor Emmet äter glass :-)

image133
image134image135

Lördag 12 Januari 2008

Va ute o gick lite i förmiddags. Solen gassar och känns riktigt var, trots bara 7 grader i luften. Känns som om våren är på gång... :-) Fast det kan ju bli snö o drivis igen. Förra året var det 13 grader just idag.
Linda har visst 18 o sol. Låter härligt.
I eftermiddag ska vi på bio. PS I love you, heter filmen. Har ingen aaaaaning om vad det kan vara för något. Vi får välan se. Sen blir det Trattoria Pomodoro. Hittade föresten en ny föeskola på nätet idag. Ligger till skillnad från ALLA andra faktiskt på Pest sidan Inte för att det är något fel med SuperKids.... Ska kolla upp dom lite närmare. Inget byte aktuellt innan September i vilket fall...
El Paso i Texas;
image132

Fredag 11/1 2008

Idag har det varit hektisk värre. Va ju borta i Slovenien i dagarna fyra, så det är mycket som ska jobbas ikapp, !2 timmar så långt. Får fortsätta i helgen. Pust. Är det inte synd om mig så säg... :-)
Grannen två trappor ner har problem med avloppet. Allt som spolas ner hamnar i deras bdrum. På golvet. Dom har alltså full koll på vad vi på dom övre planen haft till middag. Eller vad som är kvar av middagen. Dom ringde på i morse o bad oss inte spola eller skälja vatten. Dom hade hinkat ut mer än 200 liter nu på förmiddagen. Tanten under dom med problemen är inte hemma. Vågar inte tänka på hur hennes lägenhet ser ut...
GOA ikväll för ovanlighetens skull en Fredag.
Vägde föresten bara 89,6 i morse. ¤ kilo på en dyg vecka. Är riktigt förvånad själv. Nu är nya målet 88,0 innan Ischgl.
image131

Torsdag 10 Januari 2008

Tillbaka i BP efter 4 ARBETSAMMA dagar i Slovenien. Efter mycket om och men, så lyckades vi slutföra uppdraget för veckan. Ikväll var vi med Marleen på Trattis. Gick halv sju o hemma igen redan vid åtta, så det blev inte så mycket riktig avkppling, men det var bra ändå. Nu hinner jag inte skriva mer, då jag måste  kolla aftonens TV program på tvmovie.com. Kanske dom visar nåt bra nu kvart över åtta...
På bilden är vi i full gång att samla registreringsskyltar i New Orleans... :-)image130

Måndag 7/1 2008

Fick fixat behållaren för vindrutespolaren på BMW i Budapest. Därefter i ilfart till Ljubljana, för att hämta en kund. Hade lite produktionsbekymmer idag, men inte värre än att det går att lösa imorgon. Keep your fingers crossed... :-)
Marleen började på Superkids efter juluppehållet, o Maja vill ha en bilkudde till Österrike. Ja det var väl det hela...
Åt föresten grillade squids med kokt potatis o masor med vitlök. MMMMMMMMMMMMMMMM :-)

image129

Söndag 6/1 2008

Söndag = pannkakor o DVD film. Så även idag. Var ett perfekt väder för detta. -1 grad o spöregn. Detta lade ett TJOCKT istäcke över hela Budapest. Nog inte roligt att köra bil i detta... Hoppas det blir bättre tills imorgon...
Har blivit lite E-bay biten igen. Det går lite i vågor. Det roligaste köpet var så klart vår Cadillac :-) Nu gäller det skidor.
Försöker hitta ett par skidor med pjäxor till Marleen. Kommer nog att kosta sådär 70 EUR, när jag väl får köpt några. Blir överbjuden sista minuten mest hela tiden. Men det ska nog lyckas till slut. Ett par till Hilda, 140 cm, och ett par till mig. Ett par sprillans nya Atomic Race GSC. Detta är exakt samma skida som Atomic GS9.

Får betala nånstans mellan 250 o 300 EUR med bindning Atomic Neox 3.10. Detta måste väl vara billigt??? Tuttan???

Ligger kvar på minus 1,3 kg, alltså 92,3. Är bra tycker jag, då det varit helg o allt.

Blir kyckling - stekt muskelmage med champinjoner.

image128


Lördagen 5/1 2008

Intet nytt under solen. Jo, kanske, Tuttan mailade lite fina födelsedagsbilder. Tänk om hon kunde få till et fotoalbum på Facebook, så att fler än vi kan njuta av dessa...  Hmmmm, Tuttan....
Vi håller oss mest inte i vår varma sköna lägenhet. Massor med varma golv att sitta på, medan det ute är ruggigt kallt. Masade oss iväg till Brandon o köpte lite pryttlar till Marleen. Tex en ring till toan. Kanske hon kan skippa pottan nu...? Sen Cora. Nu ska jag och Marleen lägga ett pussel, som vi inhandlade.
Pommis ikväll
image127

Fredag 4 Januari MMVIII

Idag tog Linda sin flunsaspruta. Ytterligare en som bestämt sig för att inte riskera bli sjuk just i denna åkomma under skidveckan, och resten av året oxo för den delen. Alltså en liten känga åt Kajsa o Victor... (vänlig men bestämmd...)
Sista lugna veckan före stormen. Ja storm kanske det inte blir, men lite mer fart under galoscherna är ju önskvärt, efter så mycket ledighet. Kliar i jobb fingrarna. Har kanske skrivit tidigare att jag åker till Slovenien första halvan av nästa vecka. Så då blir det inte mycket bloggat.
Viktrapportering; 92,3 i morse. alltså 1,3 kg ner. Får se om jag skriver mer om detta i helgen, då det blir Trattis o Pommis. Brukar ju inte bli nån diet precis... -) Men på helgen har jag inga restriktioner!!! I alla fall inte när det gäller mat o dryck.
Kajsa börjar visst komma iording i sin nya lägenhet. Hilda är flitig och hjälper till har det rapporterats mig.

I brist på fotografier från dagen, bjussar jag på lite gamla repriser...
image126

Torsdag 3/1 2008

Konstaterade igår till min fasa att jag vägde 93,6 kg!! Tyckte väl byxorna började kännas lite trånga. Alltså dax att göra sig av med julmaten. Målet är 90,0 innan Ischgl. Kan väl inte vara omöjligt?? Skall rapportera allt om mina framgångar i det avseendet. Idag var vi på Ikea o inhandlade ny lampa. Utbudet är ju inte jättstort, så det blev en gammal bekannt som symes på bilden:-)
Var ju på nya Da Pippo igår. Maten faktiskt ännu bättre än på det gamla (första) även om matsedeln mer eller mindre är densamma. Det är tydligen skillnad på kockar o kockar. Lokalen var inte den vi trodde, utan en fd Grek. Men dom had stylat om ordentligt. Rätt ok i det avseende oxo. Lite folk bara. Kanske bara för dom är nya, eller oxo är det för att dom ligger i "finanskvarteren", och kanske mest har lunchgäster???
Ikväll blir det hämt pizza från Traatis, då vi inte har barnvakt. Jag nöjer mig med Marleens rester. Sen får jag fylla upp med knäckebröd o vatten om det behövs.
image125

Onsdag 2 Januari 2007

Åter vardag, men på jobbfronten fortfarande ganska lugnt. Slovenarna har helgdag idag, o svenskarna har nog tagit ut några klämdagar verkar det som. Åkte med bilen till verkstaden idag. Spolarvattnet läcker ut. Inget vidare att köra i saltslasket när man inte kan se genom rutan... Dom hade såklart halvstängt, och kunde titta på bilen först på måndag klockan 8. Hoppas det går fort, för jag tänkte vara i Italien på eftermiddagen för att besöka en ny leverantör.
Storkunden kommer till Slovenien mån kväll. Så det blir en jäktig start på¨veckan. :-)
Alla som undrar hur man tillbringade nyår i Tannheim, kan kolla under "kommentarer" på gårdagens inlägg.
Ikväll ska vi pova "Da Pippo" som just öppnat sin andra restaurant. Ska bli spännande o se om den är lika bra som den första...
Vi har snö här. Kanske en decimeter eller så, men den töar just bort. Skönt. Snö ska man ÅKA till, och framförallt åka PÅ. Inte haden utanför ytterdörren...
image124

1/1-2008

Det gamla året avfirades hemma, med en smarrig Paella. Toomas med Natalia var våra gäster. Åt länge, ända tills kvart i tolv. Provade då att ringa diverse familjemedlemmar. Men det var lögn. Istället gick vi upp på vårt snöiga tag, för att avnjuta det vanliga praktfyrverkeriet. Detta visade sig dock vara inställt pga dimma o snö. I allafall skålade vi in det nya året där uppe på takåsen, med glasen balanserandes på skorstenarna.  Tur att ingen ramlade ner. Var en rätt hal klättring... Sen satt vi uppe och skrattade tills tresnåret, då gästerna vinglade hem.
Vi var med andra ord ganska trötta imorse... Efter en slö dag med lite filmtittning., masade jag och Marleen oss ut på terassen, där hon åkte skidor. Sen provade vi bygga en snögubbe, men snön var inte speciellt villig att bli rullad till stora bollar, så det blev snölyktor istället.
Ikväll blir det Ocean. Kanske slår på stort och äter en hummer...? Får väl se.  Meddelar imorgon vad det blev.

image119

image120

image123

image121

image122

RSS 2.0