Mån 30/6 2008 - take off

Dax att åka om en timme eller så. Klockan är nu tio, och jag behöver nog tio timmar till Rostock plus en i reserv.
Blev hastigt o lustigt förkyld igår, Näsan droppar som en istapp i vårsol. Halsen känns som en rasp. Undrar om man kan bli smittad av att läsa om förkylning i andra bloggar. I så fall är jag ett levande bevis :-)


Sön 29/6 2008 - inget är som väntans tider...

I morse ringde vi o sjöng för Maja. Hon blir ju 11 idag. Stora damen med andra ord. GRATTIS Maja :-)
Sen iväg mot Köpenhamn, med omvägen till Lund. Måste ju kolla in Kajsas nya lägenhet. Hon har ju köpt en bostadsrätt där. Fin som snus.
Var i god tid för vår flight till Budapest. Det hade vi inget för. Visade sig att det hela var försenat. Från tidtabellsenliga 14.45 till 17.30. Blev alltså ett par dryga timmar på Kastrup. Satt på en servering o tittade på DTM. Intressant i sig, men ändå...  Sen va flyget ytterligare lite senare än sagt, Följt av kaos vid bagageutlämningen i Budapest. Så fullt med folk att man knappt kom in. Sen kom sagda folk inte åt sina väskor på grund av alla medresenärer. Dom kunde bara se sina väskor snurra runt runt på avstånd. Bandet blev alltså överfullt, så dom inte kunde lasta på mer, o så fortsatte det. Suck.
Men nu är vi äntligen hemma. Lagom till avspark i fotbollen. Skönt att det är slut sen. Heja Tyskland. Men det blir ur askan o i elden. Det ska ju bli OS snart. HUA...
Imorgon blir det inget bloggat. Ska bila till Sverige. Åker i morgon förmiddag, tar sen nattbåten från Rostock till Trelleborg. Har ett litet ärende att uträtta se. Mer säger jag inte just nu. :-)

I Kajsas soffa


Kök med utsikt...


I sovrummet vakar Kathrine Hepburn...

Lör 28/6 2008 - ??

Vi har gått här hela dagen som äggsjuka hönor o väntat på ett livstecken från lilla m. Inte ett knyst på hela dan. Trodde ett tag att hon kanske drunknat i poolen, o ingen våga att ringa för att framföra den tragiska nyheten. Men så va det inte. Dom hade helt enkelt så kul tillsammans att dom glömde... Jag ringde vid fem o kollade, sen körde vi o hämtade. Blev alltså en lugn o skön lördag (kändes som söndag)
Handlade lite grejor att ta med till ungern, i form av herrgårdsost, hamburgerkött o leverpastej. Gott med lite omväxling...
Vaxade bilen, kollade på flyguppvisning från köksfönstret, det var en JAS som konstrade lite o förde ett herrans väsen. Hamnfest på gång.
Nu ska vi plocka ihop våra pinaler, åker ju tillbaka till stora B imorgon. Ska bli skönt, även om jag bara stannar där en dag innan jag vänder norrut igen. Mer om detta en annan dag :-)

Här lite mer spanienminnen;

Simövningar - lite softare variant än när jag fick lära mig som liten; blev utlurad på bryggan o puttad i vattnet av min Pappa, som ropade glatt att det är bara att simma, o det gjorde jag, annars hade jag väl drunknat, men det var ju på medeltiden, som Victor skulle sagt :-)


Linda chaffade runt oss i ståndsmässig Carlson-pimpad Merca


Glass i stora lass

27/6 2008 - Fredag o barnfritt

va på nya kontoret idag. Dom börjar komma i ordning så smått.
Hilda o Maja har tagit hand om Lillam idag. Hämtade henne i Helsingborg när vi va o kollade rean. Det var alltså Camilla som körde, inte nån av dom småa. Så det blir Skälderviken för dom ikväll o inatt. Går säkert bra. H&M är rena klipporna :-)
Blir alltså till att rulla hatt ikväll. Fast kanske inte ändå, vi nöjer oss med att äta gott på Sand, o sen tittar vi kanske in på Pepe's Bodega för att se om det är nåt håll igång, o det är det säkert för det verkar som om alla 08:orna kommit hit nu för att ladda inför tennisveckan.
Går ut o äter i Båstad gör vi sällan faktiskt. Det är liksom skilda liv i Ungern o Sverige; I Budapest är vi ute för jämnan, medan närvi är här i lilla b så blir det att vi kockar hemma. Lustigt när man tänker efter.

Här lite mer Spanienbilder;

Linda mötte som vanligt upp med skumpa i P-huset på flygplatsen i Malaga, även om det denna gången "bara" blev en spansk variant. Infödet på lönekontot hade varit magert ett tag... :-)


Frukosterade gjorde vi på "Yanx" varje morgon, även om det inte var morgon längre när vi masade oss dit, brunch är mer rättvisande namn.

En dag på det spanska lokalkontoret. Keps med svettrem. Det är nödvändigt när man är så hårt arbetande som jag... :-)

Morgondopp blev det oxo varje dag. Här H&M som kollar vattentempraturen

Tors 26/6 2008 - tillbaka i Båstad

Va ett par dar sen sist, men har haft fullt upp att umgås med alla tjejerna i mitt liv. Ursäkta Victor, men du är ju faktiskt ingen tjej :-)
Åkte som ni som läster det här lite regelbundet redan vet, till Marbella o Linda i Lördags. Har haft en drös härligt lata dagar med alla flickorna. Långa mornar, sol o bad, morgon o kvällsdopp, massor med god mat och gott Rioja. Vad mer kan man begära av livet? :-)
Återkommer med lite mer kort o detaljer framöver. Just nu kännde jag bara att ja måste visa ett livstecken. O lever det gör jag, med råge... :-)

Jag med alla mina snyggingar på Ocean Club








Midsommarafton 20/6 2008

Nu är vi i Båstad. Full rulle med Hilda o Maja, o ibland Kajsa o jåtteibland Victor. Idag har vi fångat krabbor i hamnen, 31 stycken för att vara precis, sen brännboll, o efter det sill med potäter o annat gott gotti gott gott :-)
Nu kollar vi lite fotboll, ett lag är rött o ett blått. Gääääääsp... :-)
Imorgon åker vi till Köbenhavn, för vidare färd till Malaga, via Barcelona. Juhuuuuuu, som Linda skulle säga :-)

Krabbfiske

Brännboll


Sill å sånt

Tis 2008-06-16 - closing down

Har gott på för att tömma skrivbordet. Rensat blan alla gamla surdegar. För nu ska det bli lite semester. Åker till Sverige imorgon, där vi hämtar Hilda o Maja (Camilla o Anders ska till kina för att shoppa loss riktigt. Hoppas Anders tar med stora plånboken...) Midsommar i Båstad. Hoppas det blir ok väder så vi kan grilla o spela brännboll på stranden, o fiska krabbor och göra annat obligatoriskt. På Lödda blir det Linda o Spanien. Håll i dig Linda, nu kommer vi :-)
Jo jag var där med att jobba undan, när jag kom in på ett sidospår... Jobbet har jag ju liksom alltid med mig. Kontoret på fickan i form av laptop o telefon, så jag är ju på "jour" som vanligt. Kan inte släppa kontaken helt :-)
Annars inget sensationellt, har hunnit klippa håret oxo. Midsommarfin med andra ord.

Tänkte köpa en sån här springhoj till lilla m när vi va i München, det hade alla ungarna där, såg rätt roligt ut. Men det stannade vid tanken. Får bli en med trampedarel på lite senare istället.

Mån 16/6 2008 - smoke is in the air

Hur kul kan det vara att stå i en glasbur o röka???  Just den här va rätt tom. Men att stå 30 stycken o bolma måste väl ändå få den mest inbitna tobakist att tänka till..?? :-)
I morgon är det sista dagen för lilla m på Superkids. Sen tar sommarlovet vid. Superkids ska vara engelskspråkigt, men det struntar ungarna i, dom bubblar på med ungerska. Alltså har vi beslutat att  till hösten skriva in henne på ett vanligt kommunalt dagis, som ligger i samma kvarter där vi bor. Kostar gratis, till skillnad mot det privata superkids, slipper o köra två gånger tur o retur genom stan varje dag oxo. Bara det kan ju va orsak nog.
Vi va där o reka idag. Ser reko ut. Till skillnad från rek-torn på stället. Men hon va trevlig :-)

Plåtat på Franz-Josef Strauss i München

Sön 15/6 2008 - na-na-na-na-na-nano

Då va vi hemma igen. Alltid skönt  att komma hem lite mellan varven.
Blev inte så mycket shoppat, men stora M köpte en handväska och jag ett par Replay gympadojjor.  Men sist men inte minst; köpte nano polish till bilen(arna) Ska genast prova o rapportera resultatet så snart vi kommit till Sverige.Körde just en hörna på vårt svarta piano. Lysande alltså :-) Nu ett Nano-Piano.
Tillbaka till gårdagen; Är man i Bayern får man ju passa på att äta lite rejäl husmanskost. Händer ju inte varje dag. Fast ibland kan det bli lite mycket, som igår; Kvällsmaten bestod av en tallrik korvar, sen fick jag syn på ett gäng knaperstekta Schweinhaxar, kunde så klart inte stå emot. Blev alltså en dylik med knödel.Följt av en halv anka, även den knaperstekt, med rödkål o ytterligare en knödel. Toppat med jordgubbar o glass. Gissa om man kännde sig däst i morse. Stora M kunde knappt rulla ur sängen pga magknip. Så nu blir det lite lugnare på matfronten några dagar. Promise.






Lör 14/6 2008 - graduation

Den upphaussade italienaren var en rätt medioker upplevelse. Fint o mysigt italienskt. Bra vinlista, men liten liten meny. I princip kött eller fisk. Snyggt upplagt, bra service, men det smakade ju ingenting...
Om detta verkligen va det bästa dom har att uppbringa här så tycker jag synd om dom stackars münchnarna. Vi har minst tre eller fyra i Budabest som ledigt slår den här. Anyday... :-)
Har fått nys om en annan oxo. Tänkte sticka in näsan för att vädra.
Nu har vi just ätit frulle, o ska nu ut o göra stan.
lilla m tog sin första examen igår föresten. Big graduation på Superkids. Barnvakten sände detta foto;


13/6 2008 - Grattis stora M

Idag bleb alltså stora M 33. Lite vuxenvarning där kanske... :-)
Smög iväg tidigt (ok halv nio...) i morse o köpte en flock röda rosor. Mycket uppskattat. Det händer lixom inte varje dag, inte varje år heller för den delen. Så visst blev det en överaskning.
Det utlovade regnet uteblev idag. Så det blev mycket rundvandrande. München är lika fint som jag kommer ihåg det. Minst. Shoppingen inskränkte sig till några chokladbitar. I morgon kanske vi köper något Trachten-aktigt. Får se.
Strax ska vi ut o äta. Har rekat lite tidigare i veckan, och kommit fram till att "Vinaiolo" ska vara den bästa. Det är alltså dit vi styr kosan.



12/6 2008 - Grattis Hilda

Nu är vi som sagt i München. Alltid lika fint o mysigt. Kanske vi flyttar hit en vacker dag. Vem vet...?
Såg en massa glada tyskar i eftermiddags. Nu är det mera dämpat, efter att dom fått stryk av Kroatien. Den enas bröd, den andras död. Elle hur Linda? Nu jublar väl Chris-cross??
Satt på Hofbräuhaus, i deras Biergarten o tittade lite. Nu ska vi snart ut o äta. Går ner på Maximilianstrasse o fösöker hitta nåt som ser bra ut.
Grattis Hilda, hur känns det att ha blivit tonåring?? :-)


Ons 11/6 2008 - födelsedagar

Nu kör det ihop sig. Mina tvillingar, Hilda o Marge fyller år. Hilda 13 i morgon, o stora M 33 på fredag. Sen är det ju dax för Maja, men det är ett par veckor till.
Imorgon flyger vi till München för en långhelg. Lilla m stannar hemma med Évi o Ági. Dom har fullt med planer. Undrar hur dom ska hinna med :-) Får se om det blir några innlägg därifrån...
Nu gräver dom i gatan utanför. IGEN! Nu är det vattenverket som har fått för sig o dra nya rör. Den ena myndigheten eller verket hinner knappt fylla igen hålen, innan nästa är där o hackar upp den nylagda asfalten. Samordning, vad är det???
Sen är det ju det här med fotboll. Tittade faktiskt på Sverige-Grekland. På tysk TV alltså. Expertkommentatorerna sågade både greker o svenskar längs fotknölarna. Hastighetn på spelet var i nivå med nåt division två gäng. Lika underhållande som att se målarfärg torka, osv, osv.
Läser man sen Aftonbladet o andra nätvarianter, så är dom lyriska, över det svenska spelet...  Men det är väl så det är. Det där med mina barn o andras ungar...


Ny familjemedlem sen nåra dar tillbaks;


Två trötta damer;

Mån 9/6 2008 - fyran, femman o sexan

konstigt väder, senaste veckan har det varit åskskurar mest varje dag. Lite sol, lite moln, o massor med vatten mellan varven. Nu tycker jag att ni ska släppa högtryck o värme i norra Europa. Det är ju vi som ska ha det...
Vi ska ju till München över nästa helg, o där ska bli regn o 16 grader. Inte precis vad vi planerat efter. Tur man inte är bonde :-)
Jag har skrivit många offerter i mina dagar, men dagens slog nog alla rekord. Vid order skulle det hela omsätta 10 miljoner.
Nu pratar vi alltså EURO här. Detta på årsbasis, och i ett antal år. Fast som sagt, än så länge är det bara en offert. En order ligger en bit fram i tiden, och det är många som slåss om ett sånt här uppdrag. Men det är kul iallafall.
Ikväll blir det Donatellas kitchen igen. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Alltså dax att sluta skriva. Vore trist om det blev kortslutning i tangentbordet.

Gammal bild i repris, men visst är dom söta, dom tre småa :-)


Sön 8/6 2008 - Åskar o Oscar

Nja, Sex and The City, eller Szex és New York, som den heter här, lär varken vinna en Oscar för varken det ena eller andra. Ganska lång o tunn historia. Men man måste ju kolla på "hur gick det sen". O det gjorde det ju.  Nu har jag full koll.
Käkade på Pommis igår, dfter filmen alltså. O det va bra som vanligt.
Idag va oxo en rätt vanlig söndag. Tesco med lilla m. Pannkakor med stora OCH lilla m. Åska gjorde det ute, så vi (läs jag) lagade för ovanlighetens skull mat. inomhus Risotto med citron o vitlök, samt grillade kycklingklubbor i ugnen alltså.. Halvgott bara.  Vet nu vad som ska göras bättre till nästa gång., Gjorde buljongen med vitvin istället för vatten. Funkade inte tillsammans med citronen :-(
Innan dess gjorde jag o lilla m trolldeg. Knådade ihop massa roliga saker o figurer som vi torkade i ugnen. Blir väl till att måla imorgon.
Kimi fick betalt för gammal ost i Kanada. Han körde ju in i häcken på Vettel för två veckor sen i Monaco. Idag fick han känna påsamma medicin i form av Hamilton. Så nu är udda jämt. Eller om det jämt är udda. Vet inte så noga. Vann gjorde iallafall BMW. Dubbelt. Grattis. Skönt att det va Kubica som tog hem det hela, o inte den där lilla skäggmurveln till Heidfelt. Honom kan jag inte med.
Nu kollar vi på " Promi Dinner" Ingen höjdare det heller.




Lör 7/6 2008 - stand by

Stand by är inget annat än just stand by, o titta på hur lyckliga medresenärer boardar planet. Kom alltså inte med avgången 16,40 från Frankfurt som planerat.. Fick sitta o vänta till 21,35 istället. Visserligen med god mat o vatten att dricka. Hade ju bilen stående på Ferihegy (flygplatsen i budapest) inte så smart kanske, med tanke på att det definitivt hade varit godare med vin till min pasta med saffran och vitlök. Lite kycklingfilé va det visst oxo i...
Längesen jag missade en ordinarie fredagskväll... :-(
Idag va vi på gardenparty. En av lilla m's kompisar, Amelie,  fyllde tre. Massor av folk, ett o annat barn oxo. Annars var det mer som ett coctailparty för vuxna. Inte helt fel, speciellt inte då det korkades upp redan klockan 11 på förmiddagen. Kontinentala vanor det:-))
Snart ska vi på bio, för att se hur historien med Mr Big slutar. Sex and the City alltså.
Har barnvakt redan från klockan fyra, eftersom det är en lååååång film. Efteråt blir det Trattoria Pomo'doro som vanligt.










Tors 5/6 2008 - ny kärlek

min nya kärlek heter Donatella. Det sa "klick" vid första ögonkastet.
Hundra trendig OCH mysig interiör, MYCKET bra mat o bra service. En av de försvunna kyparna från Trattis återsåg vi här. Kärt åteseende :-)
Idag va vi i vanlig ordning på Trattis med lilla m.
I morgon ska jag till Frankfurt över dan. Hoppas jag kommer tillbaks på eftermiddagen. Står nämligen bara på "stand by". Vi får vål se. Annars får man väl göra sig en trevlig kväll i FRA på egen hand...







Ons 4/6 2008 - åskplock

I måndags va jag på kontoret i Laholm och rymde ut mina pinaler. Det är ju inte så mycket eftersom jag nästan aldrig är där... Anledningen är att EPC flyttar till Båstad  den 13/6. Själv missar jag själva flytten eftersom vi "råkar" vara i München just den helgen. hehe Mer om detta senare. På eftermiddagen åkte jag med Kajsa till Köpenhamn, för vidare färd till Stuttgart. Kajsa hade ordnat så hon fick jobba på den flighten. Hon är bra på att fixa o dona den tösen :-) Missödena efter landning kan nog knappast skyllas på henne... Efter landningen blev vi stående på plattan i två o en halv timma. På  grund av skyfall med tillhörande åska. O då menar jag ÅSKA. Blixtarna stod som spön i backen, och därför fanns ingen ground handling. Ingen ström till planet = ingen kontakt med markpersonalen. Ingen buss som tog oss till terminalen, och ingen som vågade sig ut o tömma planet på väskor. Till sist kom en buss, o vi fick på egen risk springa zig zag (heter det så??? eller sick-sack?? mellan blixtarna in i bussen. Sen va det dax att vänta på bagage. Ett antal tusen arga resenärer ockuperade all diskarna, o det var omöljigt att få nån info, så jag beslutade att strunta i väskan o dra till hotellet istället. Smart drag. Upp klockan sex nästa morgon, taxi till flygplatsen, smita in bakom ryggen på vaktstyrkan, o försöka hitta rätt västa. Det var rätt många att välja på om man säger som så... Hittade till slut rätt bagage. Tillbaka till hotellet för dusch o klädbyte. Jag spenderade faktiskt mer pengar på taxiresor, än vad jag betalade för biljetten. Visserligen är bensinen dyr i Tyskland, men ändå...
För Kajsas o resterande besättning blev det ett ofrivilligt stopp pga arbetstids reglerna. Lär mer om detta på kajjans.blogg.se
Åter hemma sent igårkväll. Idag var det ganska mycket som skulle arbetas ikapp. Inboxen var tämligen full...
Ikväll provar vi en ny restanrant "Donatellas Kitchen" Gillar namnet. Hoppas maten är bra oxo.

Ja just det; glömde nämna att jag fick sitta i cockpit på vägen ner. Ganska intressant. Gav en o annan flashback från "ungdomen" då vi flög var o varannan dag. Då satt man ofta bakom spakarna o sov, eller försökte läsa en bok..






Sön 1/6 2008 - krabbor

idag är det söndag, och jag är i Båstad med Hilda o Maja. Kajsa hämtade i köpenhamn igår, hämtade H&M i Skälderviken. På väg till Båstad funderade vi på vad att äta till kvällsmat. Någon kläckte den intelligenta idén att vi skulle picnica på stranden. Sagt o gjort, efter lite inköp på Lyckan knatade vi iväg med vårt pick o pack.
Jag, Hilda, Maja, Kajsa, Harry ,Victor, o Martin, en av victors kompisar. Skulle spela brännboll oxo, men hittade inga gadgets (Köpte vi idag, så vi har till nästa gång.)
Imorse sov vi till halv tio. Det är alltså sent med våra mått mätt. Frulle med färst Pågen limpa o kanelgifflar. Sen har vi spenderat det mesta av dan med badning o krabbfiske. Hände en liten olyck oxo, men den kan ni läsa om på; hildasandberg.blogg.se o bienemaja.blogg.se
Ikväll blir det Pizza på Pepes Bodega. Kanske Victor o Anna hakar på oxo.









RSS 2.0