måndag 30 november 2009 - joddlargänget

Lilla Schweiz är ju ett sött litet land kan man tycka. Men skrapar man lite på ytan är det fullt av fördomar, tom fullare än resten av världen…

Fast dom har ju kvinnlig rösträtt i alla fall. Ända sedan 1971 faktiskt. Så lite nytänkande är dom ju.

Nu har dom just genom folkomröstning beslutat att det inte ska få byggas några minareter i det lilla alplandet. Vips har man löst alla invandrarproblem tror man. Vore det inte bättre att ta itu med dom verkliga problemen, barngiftemål, incest, hedersmord o annat…? Nä då är det enklare att förbjuda minareter. Vad hände med den religionsfrihet som FN’s medlemstater påstår sig stå bakom?? Historiskt har ju schweizarna inte haft några problem med varken religion eller politik. Man har gladerligen tagit emot pengar från tyska krigsförbrytare, muslimska diktatorer och annat hederligt folk.
Det här är betydligt allvarligare saker är lite växthuseffekt…


Påminner lite om Adolfs plakat på trettitalet....


Söndag 29 november 2009 - X-mas plans

Nu har vi bokat julhelgen. Kör i vanlig ordning iväg på julaftonsmorgon till Ischgl. Blir www.yscla.at den här gången. Dom har visst inte riktigt så mycket snö som på bilden för tillfället. Men den kommer. väl...?
Annars har vi ätit pannkakor, kollat S&C, varit på West End en sväng. Iallafall jag o lilla m. Stora dito va hemma o blev blåst på 4000 HUF. Blond o lättlurat? Nja, iallafall blond o blåögd :-)) Grillat kött blev det till kvällsmat. Nu ska m nattas, o sen blir det film. Revolutionary Road, med chokladglass o vispgrädde. Ska alltså frossas rejält. Får se till att springa av dom extra kalorierna imorgon :-)



Fredag 27 november 2009 - TG it's Friday!!!

Fredag! Har varit en hård vecka. Massa avtal, tekniska beskrivningar, kalkyler osv. Vi håller precis på och gör upp den största affären i företagets 12 åriga historia. Kul. O mitt i alltihop en massa annat som kört ihop sig just nu. Inte så kul. Har ändå hunnit med att träna ordentligt, o en liten dagsavstickare till Slovenien. En liten brand att släcka så att säga. Men som sagt, fredag!! :-) Blir T&G ikväll. Kan ju passa på att fira lite :-)
Annars inget nytt under solen. Mutantens pratpiller gör ingen större nytta, men hon är lika glad för det. O vi oxo för den delen :-)

Hemknåpad namnskylt


Ssöndag 22 november 2009 - slow Sunday

Söndag. Alltså i vanlig ordning en långsam och avkopplande dag. Pannkakor med Carrie Bradshaw & co. Målade lite trolldegskålar som jag o lilla m knåpade ihop igår. Köpte ett par pjäxor på E-bay. Vita o rosa. Gissa vem som ska ha dom... Fixade sovrumsdörren oxo. Den har klämt lite ända sen vi flyttade in. Så det kändes som om det va dax nu...
Linda ringde från Madrid, och rapporterade sin väska försvunnen. Dom är på väg till NY.  Linda  åker alltså dit utan bagage. Blir till att handla nytt. Hon lät liksom inte så ledsen när hon berättade :-)
Ikväll blir det Sushi till en Bader Meinhof dokumentär på ARD.
710 kalorier hemkörda för 7 EUR. Not to bad... :-)



18 november 1999 - tio år sedan

Idag är firar jag och M tioårsjubilé. Firar o firar... gymmet, jobb, o nu kommer snart Évi, så att vi kan gå på GOA o äta gott. Det är ju lite att fira. Fast det gör vi ju mest varenda dag... :-))
Tja det va väl vad som va värt att nämna om idag, förutom att det är härligt höstväder. Inte jättevarmt, men luften är snustorr, och absolut vindstilla. Precis som det ska va.

Lilla m's garderob...


Måndag 16 november 2009 - det luktar bränt

Rögle leder efter två perioder i Ängelholm med 4-0 över Färjestad. Luktar lite sensation... :-)
Idag fick vi äntligen våra influensa sprutor. Passade på att ta den mot vanliga flunsan oxo. Stod en sköterska på var sin sida, sen räknade dom till tre, och stack till samtidigt. Stereo så att säga. Lilla m tog den som en man, inte en min gjorde hon. Pappas tös upp i dagen. Fast kanske ändå inte. I den åldern hade jag sprungit därifrån skrikande som en gris... Kajsa är kanske lite mer sin pappas flicka än lilla m... hehe
Vaccinet var/är f.ö. av ungersk härkomst. Säkert mycket bättre o starkare än det där Tamifluxet ni importerar till Sverige. Säkert mer kvicksilver oxo. Armarna känns lite tunga just nu... :-))
Idag just för 8år sen eldade jag och en av mina ungerska vänner upp 500 000 Schweizerfranc på gränsen mellan Frankrike o Schweiz. Dom var visserligen falska, men ändå, eller just därför... Den historien tror jag vi tar en annan dag, då det hela troligen inte är preskriberat ännu :-))))))

Greetings from Paprikaland



Söndag 15 november 2009 - car-jackers

Har nu konstaterat att mina bekantingar från igår med största sannolikhet verkligen var bil-nappare. Hittade en hel del liknande fall på nätet. Dom stoppar "dyra" bilar med förevändning av att ha soppatorsk, eller arrangerar dom små incidenter, sen tar dom ens bil under vapenhot alternativt att dom bara hoppar in o drar iväg, och man står där med lång näsa. Detta sker företrädesvis nära en gräns, så att dom när polisen kommer redan är "utomlands".
Där kom man undan med blotta förskräckelsen :-))
Idag har det ätits pannkakor, tagits igen förlorad sömn från förra veckan, slappat osv. Så nu är man fit for fight igen. Har just beställt sushi från Wasabi. Kommer om nån halvtimma.
Har även kommit på en förhoppningsvis genialisk idé för att "bota" lilla m's selektiva mutism. Det är ju psykologiskt betingat. Så imorgon har jag o lilla m bestämt att vi går till apoteket och köper pratpiller. Om man tar dom någon eller några veckor så börjar man prata. Lilla m är redan eld o lågor :-) Placeboeffekt, hehe... :-)
Får se hur det går...

Här årets pumpa, som vi (jag) karvade ur innan sverigeturen;


Lördag 14 november 2009 - uppiggande biljakt

Sådärja. Hemma igen efter tio långa dagar i Båstad och Jönköping. I Jönköping va även nätterna långa. Många kunder att underhålla. Dom gillar att slå sig lite lösa när dom kommer hemifrån :-)
Mässan i sig var under strecket bra i vanlig ordning. Lagom många bra leads att jobba med dom kommande månaderna. Avslutade det hela med en oväntad order i flermiljonklassen. Nice :-)
I nattas åkte jag båt. Trelleborg-Rostock. Sen lite bilåkning som var lagom avkopplande och händelselös. Ända till jag passerade gränsen från Slovakien till Ungern. Rätt vad det va hoppade det ut en gubbe som såg ut som en Albansk hallik. Hela kittet. Han såg helskum ut, men jag stannade, väluppfostrad som jag är. Låste dock dörrarna först. Hissade ner höger sidoruta 10 centimeter o frågade vad som va på gång. Han hivade in ett väldigt påkostat visitkort. Hette Muhammed nånting, och var lyxbilsförsäljare i Tyskland. Han hade dock slut på bensin, och hans kreditkort hade slutat fungera. Hur man nu kan konstatera detta mitt på en öde väg...??? Han påstod ha sig två barn i bilen som va hungriga oxo. Dom hade  redan börjat knapra på läderklädseln (red anm). Jag sa vänligt men bestämt att jag inte körde runt med reservdunk, o kunde inte hjälpa till. Då blev han lite hätsk. Drog av sig en mega klackring i mässing eller guld (svårt att avgöra utan att först bita i den), som han antingen ville sälja eller kasta på mig. Vet inte vilket, för jag drog iväg. Han gjorde sitt bästa att hålla kvar bilen, men 2800 kg BMW stoppar man inte så lätt...!! Sen skrek han att jag måste ge tillbaks hans visitkort, som jag fortfarande hade i nypan. Men jag stack som sagt, han sprang efter några meter och viftade med armarna gormades om sitt visitkort.
Kajsa hörde det hela, för vi pratade just i telefon :-))
Två mil senare på motorvägen, står det ännu en tyskregad BMW med fyra svartmuskiga individer. När jag kör förbi hänger föraren o passageraren i bak ut genom sina respektive rutor, och viftar och skriker. Gör tecken till mig att stanna. Min överlevnadsinstinkt sa mig att dra på, så det gjorde jag, med maffiagänget i hälarna. Gjorde några lyckade manövrar runt lite långsamma lastbilar och kunde sen se dom försvinna i backspegeln.
Undrar vad det var för några? kanske dom va bilkapare, sånna har man ju läst om.
Ska googla killen o se vad jag kan finna ut. Fast kortet va såklart fejk, fint som det var. Hans email adress slutade med @bmw.de - låt mg skratta.
Men som sagt, sånna här historier piggar upp tillvaron :-)
Ikväll blir det stooort köttstycke på Pommis. Ska försöka komma i närheten av Lindas... :-)) 

Såhär fina va vi på mässan, jag o Kenneth... :-)
PS vårt "we can do" myntade vi ett år innan Obama ens va påtänkt. Synd att vi inte tog copy right på det...DS


8 November 2009 - just another Sunday

Några dagar sen sist. Under denna tid har jag hunnit med att köra till sverige. Intressant resa med bla bränder, massor med snö. Och jag menar MASSOR. Oflyt på Donkan, men med desto bättre flyt med Donken... :-) osv
Jobb på EPC, after work på Sand. Var där med Kajsa. Träffade även R. Det resulterade som vanligt i en massa vin. Och jag menar en MASSA :-) Div filosofiska världsproblem blev lösta. Sent blev det, och lite huvudvärk i går. Men om man bara skakar på sig, o eventuellt toppar med ett par Treo, så är man på banan igen.
Igår va jag, Kalsa, Hilda o Maja på Bauhaus i Hyllinge. Premiär för mig. Köpte lite virke för ett litet projekt som ska färdigställas senare idag.
Igår lagade vi god mat, Hasselbackspotatis, köttfärsbiffar o KarlJohan svampsås. Med gelé till.
Fich en liten tidig fars dags present av H&M; tre par strumpor o en drös skumbjörnar. mmm :-)
Satt uppe till halv fyra i morse o tittade på film. Händer inte varje dag...
Ikväll ska jag hämta Stefan på Kastrup, o imorgon bär det av till Jönköping för en mässvecka. På fredag tar jag nattfärjan till Rostock, och är hemma igen lagom till Pommis.

Nu kollar dom reprisen på Idol...


Söndag 1 november 2009 - DNA

Imorse, dvs, innan brunchpannkakorna, kvistade jag iväg till Tesco för lite veckoshopping. Kött, o annat av livets nödtorft. Började med IKEA. Behöver en hållare för mappar... Gissa om det va stängt?? Gissa om Tesco va stängt? Gissa om precis ALLT va stängt?? Rätt gissat. Helstängt. Mycket märkligt. Konstaterade efter lite googlande att det är alla själars dag. Låt gå för det, men att stänga ner ett helt land för lite döingar är väl att ta i!!!
Istället för kokt kyckling med ris o citronsås till kvällsmat fick det bli makaronipudding med ett par rynkiga korvar som jag hittade i kylen.
Kollade formel ett. Inte jättespännande, men lille Vettel tog en välförtjänt seger sen Hamilton hade brutit. Lilla m kallar f.ö. Hamilton för "Neegripoiss" (negerpojken) :-))
Sen följde jag Rögles framfart på webben. Andra raka bortasegern på lika många dagar. Grattis!! :-))
Sen snavade jag på nåt intressant när jag satt o slösurfade. Man kan låta testa sitt DNA privat. Låter rätt futuristiskt. Bara spotta i en kopp o sända med snigelpost. Sen får man efter 8 veckor reda på om man snart ska dö eller ej.
Dom kollar om man har anlag för olika hjärt kärl sjukdommar, fetma, cancer o en farlig massa annat. Sagt o gjort, jag signade förstås upp. Spottkoppen med instruktion skickar dom per post. Efter att man betalt in 3500 spänn vill säga. Men det kan det väl va värt. Stora M tyckte det verkar lurendrejeri, men jag tror definitivt på det hela. Det är trots allt en ganska exakt vetenskap. O får man reda på att man har medfödda anlag för det ena eller andra, så har man ju chans att ändra sin livsstil för att inte spela sitt öde rakt i händerna. Så är det med allt här i livet; ju mer man vet om sin motståndare, ju större chans har man att dra det längsta stråt i slutändan :-))

Den här lilla skinkan köpte jag igår. Ska ha den på mässan näst nästa vecka. Äkta vara från Parma;


RSS 2.0