söndag 30 maj 2010 - söndag

Nu är det söndag morgon, o Kajsa o Willem äter just frukost. Sen ska jag skjutsa dom till flyget. För dom åker nämligen hem igen efter en snabbvisit på två dagar. Har varit jättekul att ha dom här. Dom har hunnit med lite sightseeing, shopping och framförallt har vi hunnit äta på både T&G och Pomodoro. Bada på Szechenyi gjorde vi visst med. Men nu är det som sagt slut på det roliga. Vi som stannar får snällt vänta på vår frukost. Men det gör vi gärna, för det blir pannkakor o film i sängen. Sen väntar formel 1 från Turkiet, o sen blir det grillat på terassen. En helt vanlig söndag med andra ord.



Tisdag 25 maj 2010 - majeld

Här är en som fått det där med majeldar om bakfoten. Han klättrade upp på toppen av en av våra fina broar över Donau, och när brandkåren kom hällde han bensin över sig o tuttade på. Efter ett litet tag damp han ner på bron, med en ordentlig duns. Död som en sill på torra land. Detta drama utspelade sig i lördagskväll på Szabadság bron.
Jodå, det finns en video oxo som skildrar hela händelseförloppet. Ett litet tips för mer morbida läsare...

 


Måndag 24 maj 2010 - röd dag

I lördags fick jag bekräftat att 3 av dom 20 danskarna siktats och blivit inkastade på ett mindre seriöst ställe. Allt rapporterat av nämnde inkastare, som vi känner lite ytligt. Man kan ju undra i vilka kretsar vi umgås i...
Igår gjorde vi slut på DH årgång 5. Undrar om sexan går att köpa nånstans ute i vida världen. Får nog kolla upp det där, men ingen brådska. Vidare video får anstå tills hösten gör sig påmind. Vilket förhoppningsvis lär dröja. Grillat blev det igårkväll. O rosé. Ikväll kör vi en önskerepris på samma tema. Här är fö helgdag idag. Anledningen har jag inte riktigt klart för mig, men helg är det. Fast det verkar ju inte mina svenska kunder o kollegor bry sig nåt vidare om...
Inget dagis. Då får man vara lekpappa, och ötöva sina konstnärliga talanger :-)



Fredag 21 maj 2010 - stag snack

Efter en vecka full med Hildor, Major, Kajsor, o Victrar, är jag nu tillbaks i Budapest. Jodå, en hel del jobb hann jag faktiskt med mellan varven. Plus att plantera blommor i balkonglådorna på altanen på Köttfärsgatan.

Har även fått en myt fördärvad. Efter att ha parkerat bilen inne i centrala Malmö, utanför Kajsas port alltså, tog jag taxi till Sturup. Chaffisen va en pratglad mörkhyad man. Tror dom kallas invandrare…?

Efter lite snack hit och dit, frågade jag om hans liv blivit som han önskat, jag menar, han kom ju från (enligt myten alltså) från förföljelse och misär, till ett rikt land fullt av möjligheter. Guld o gröna skogar. Utav detta var det bara gröna skogar han sett. Visst har han det bra, radhus, diskmaskin, bil, fru o två barn. Ricky, som han heter enligt taxi legget, är 35 år, och kom till Sverige med 15 bast. Svenskan va då inget vidare, vilket betydde att högre studier i princip va omöjliga. I och för sig så finns inte dom möjligheterna överhuvudtaget när man har adress Rosengård… väl???

På frågan om han brukar åka o hälsa på sina släktingar i Kurdistan, blev svaret att alla hans släktingar numera bor i Malmö, men han åker ibland ner för att träffa sina gamla kompisar. Stampade jordgolv o Kalasnikovs tänkte jag då raskt. Men han berättade att i princip samtliga av dom som stannade kvar har bra utbildning, bor i stora hus, Plenty of bilar, och annat som man kan tänkas behöva. Sammanfattningsvis har dom det idag betydligt bättre ställt än dom som  kom till Sverige för att söka lyckan.

Stort hål på gammal myt alltså.

På flyget till BUD, fanns det med 20 talet överförfriskade danskar. Alla med samma vita T-shirt, som talde om i vilket syfte dom va ute o reste. Stag Party. I mitt stilla sinne räknade jag lite på vilka summor dom skulle bli blåsta på väl framme vid destinationen. En försiktig beräkning visade det sig att dom får räkna med att lägga ut 500,00 EUR per skalle, för lärdomen att ingenting är gratis. Möjligtvis kan dom öka promillehalten från 1,2 till 1,8 för dessa pengar, investerade på mindre seriösa strip klubbar. O sånna finns det gott om. Dessa stackars danskar kommer ikväll att utgöra ett lätt byte för vältaliga inkastare. Totalt sett kommer dessa  20 glada gossar ikväll att bli berövade på 10 000 EUR - minst.  Grattis!!


På plussidan får man väl säga att dom inte riskerar några dödliga sjukdomar, då besparingarna gått åt att lösa drickanotan. Alltså ingenting över för andra utsvävningar.

Tur att man är gammal (skrev jag gammal, menar ju ung) och klok...


lilla m blev väldigt glad att jag äntligen kom hem :-)


Söndag 16 Maj 2010 - back to normal

Sådärja, då är allt som vanligt igen då. Målarna borta, dammet likaså. Bara färgen på väggar o tak kvar. Lite varmare vitt. Innan var det en kallare färg. Fast det syns inte så stor skillnad, mer än att det ser fräschare ut.
Ute VRÄKER regnet ner. Blåser gör det oxo. Och detta sedan igår.  Bara 10 grader ute. Fick tom starta upp värmen imorse igen... :-( Inte så normalt...
Men vad gör lite regn o rusk, när man ändå ska äta pannkakor nerbäddad i sängen, o kollandes några avsnitt av DH. Sen blir det F1. Monaco! Ett av årets höjdpunkter, även om Alonso kraschade på träningen igår, och startar sist i kön. Men allt är ändå ok så länge inte Hamilton eller Button vinner. O det gör dom garanterat inte :-)
Imorgon flyger jag till Sverige. Blir borta ända tills på fredag. Hoppas H&M o kanske tom K&V har lite tid över för att kvalitetstida lite. Vi får väl se. Underrättade är dom iallafall :-)



torsdag 13 maj 2010 - vaddå helg??

både telefon o mail hade vilodag idag. Tydligen nån slags helg i dom katolska o protistantiska delarna av Europa. Sånt sysslar vi inte med här. Ska det va helgdag så får det vara nåt krig som firas, eller befrielse efter krig. Jesusdagar finns inte på kartan.
Fast det är bra det. Lugnt o skönt, plus att målarna fick avslutat sitt nio dagars projekt. En pärs så länge det varade. Men nu är allt avstädat o dammfritt igen.
Skrev tidigare att målarkluddarna va en katastrof, men det va bara smoke. Duktiga killar, en heder för sin kår :-)

Imorgon bär det av till Slovenien. Ställer klockan på 04,00. Hemma i tid för T&G igen hoppas jag...

så här såg det ut när dom höll på som bäst;



Lördag 8 maj 2010 - prima primadonna

Här har ni lilla m dansandes ballett på stor scen för första gången. Kul att se sina egna barn uppträda med ballett, fotboll eller gympa. men att se ANDRAS barn, det kan bli rätt långtråkigt. Suck, men dom som känner sig närmast sörjande håller kanske ut några minuter. Håll tillgodo;


fredag 7 maj 2010 - inget är för evigt...

...inte ens för två dagar ibland, - det va så länge vår nya markis satt på plats, innan den rasade ihop. Italiensk ingenjörskonst när den är som bäst... Fast kan nog inte skylla på italienarna i detta fallet. Igår drog det plötsligt upp mörk-svarta moln på den blå himlen, vi satt då på en uteservering i krokarna för att äta frukost... inom två minuter va allting mörkt, regnet piskade, stormbyar slet i allt o alla. Blixt o dunder. Efter 10 minuter va skådespelet över, o vi en markis fattigare. (Vi hann inomhus innan precis innan vi blev dränkta.)
Den, (markisen alltså) borde klarat det hela, eftersom den påstods (av försäljaren) att vara helautomatisk. Men den inbyggda maskinisten kanske höll siesta eller nåt...
Idag kommer dom hit o monterar ner vraket. Säljaren hade mage o fråga om vi har försäkring. Glöm den sa jag. Det här måste vara en garantifråga. Vi har papper på fem års garanti nämnligen. Jaha, suckade han då... :-))
Annars är allt bra. Lilla m hade balettuppvisning på "Magyar Színház" Stolt pappa satt på första raden o applåderade. Därefter firade vi på Trattis.
O så va det de här med målarna. Men det tar jag en annan dag. En katastrof om dan räcker så väl... :-)

italienare som gått ner för räkning redan i första ronden:


Lördag 1 maj 2010 - första maj??

Let's go shopping, läste jag nånstans idag. Sagt och gjort,- iväg i morse med värsta handlarlistan. Tomt o bra på parkeringen på Tesco. Lite för tomt tänkte jag. Sen tänkte jag; AHA första Maj, o körde hem igen.
Idag har vi packat ihop saker här hemma. Ser ut som om vi ska flytta, men så illa är det inte. På måndag drar ett gäng målare in. Fyra stycken, som har lovat att hålla på i 10 (TIO!!!) dagar med att måla om rubbet. Har visserligen bara bott här i fyra år, men det är skönt att ha allting superfräscht. Samtidigt kommer två andra som ska montera en stor markis på terrassen, jalusier för fönstrena där uppe, o lite inbrottsgaller för dom mot loftgången. Ska bli rena Fort Knox. Blir nog dammiga o röriga 10 dagar. Blir det för hemskt så kanske vi flyr fältet. Kanske till Sverige? Eller kanske nån annanstans. Vi får väl se.
Har just vari ute o sprungit 9.9 km. Härligt varmt och skönt.
Ikväll har vi vår stående bokning på Pommis. Fast stora M är sjuk. Ja sjuk o sjuk. Förkyld. Fast väldigt, väldigt eländig. Host, host... :-)) Så jag o lilla m bestämde att då går vi ut tillsammans istället. Hon har redan bestämt sig för biff. Rare så klart :-)

Nu är vi hemma igen, så det blir en liten bild uppdatering;




RSS 2.0