8/10 2008 - skrivkramp

Ytterligare en liten betraktelse från den ungerska vardagen;
Vi köpte en lägenhet för lite drygt två år sen. Flyttade in i July 2006. För tre veckor sedan fick vi lagfarten. (Jo här äger man sin lägenhet 100%, och har följdaktligen oxo lagfarten, till skillnad mot  tex en bostadsrättsförening). Men i vilket fall; Nu har vi alltså efter 26 månader papper på att vi faktiskt är ägare. Alltså till banken för att ta ett bottenlån. Detta var i sig inga problem,  idag va vi o undertecknade lånehandlingarna. Utöver alla papper som krävts för att komma till denna process, (står mer att läsa om detta i ett tidigare inlägg) För att få alla papper påskriva o bevittnade, krävdes 8 personer; jag o stora M, en officiell översättare, två vittnen (översättaren kunde såklart inte vara vittne) två personer från banken, samt en Notarie Publikus (heter det så) Det blir väl åtta???1  Tillsammans lyckades vi under eftermiddagen prestera 292 namnteckningar med gemensamma krafter. Detta måste väl kunna platsa i Guinnes Rekordbok...?
Ett annat kuriosa är att man här får låna max 50% av marknadsvärdet, med fastigheten som säkerhet. Därav ingen bobubbla. Så dom kanske inte är så dumma iallafall, dom där ungrarna... :-)
Lilla m har varit på utflykt med dagis idag. Va visst väldigt spännande. Buss till nån park o plocka nötter o hoppa i löv

Idag fyller föresten lilla tut år. Glöm inte det.

Så här ser fölsekortet ut, ifall det inte kommer fram, o det är inte så säkert. Kan nog bli ett inlägg om ungerska postväsendet oxo vad det lider  :-)


Comments
Postat av: Annakarin

Jo det heter S.o.s familj. Går på trean. Jag ska säga till innan - tror du kan se det på nätet...hahah ska bli kul men pirrigt. Man vet ju aldrig hur man blir porträttrerad.

2008-10-08 @ 18:48:28
URL: http://ellerhur1.blogg.se/
Postat av: Cin

Wow... verkar ingen lek att köpa bostad :-)

2008-10-08 @ 20:40:34
URL: http://lovelybitch.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vilket fint kort. :P

2008-10-08 @ 20:48:10
URL: http://dubbelbloggen.blogg.se/
Postat av: Tuttan

Visst kom det fram. TACKAR! Ungerska posten verkar helt EU konform. Österrike o Ungern är ju gamla K.u.K - kompisar och har ungefär samma inställning till papperskrig. Kan pominna mig om att man för att ansöka om arbetstillstond behövde formulär A, vilket man kunde ansöka om med formulär B, men för att erholla formulär B, krävdes att man redan hade formulär A. Klart som korvspad o lätt som en plätt. Det var do jag bestämde mig för att jobba svart. Po den gamla "goda" tiden, var det.Det har bättrat sig nogot med EU.

2008-10-12 @ 19:40:07

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0