Ons 1/10 2008 - byråkrati i kvadrat

Imorgon får vi besök från Sverige, en fd arbetskolleaga med äkta hälft. Numera bor vi grannar i Båstad. Ja, bor o bor, vi bor ju inte där precis... :-) Men iallafall så kommer dom hit. Ska bli riktigt skoj. Mycket trevliga personer.
Idag har vi jagat runt o skrivit på papper i långa banor. Har nästan skrivkramp. Ett mycket byråkratiskt land det här. Så fort nåt ska göras, ska det till drivor av papper, allt i minst fem exemplar, Stämplar o vittnen, Notarius Publikus o ännu mera stämplar. Sen efter nån månad eller två, kommer nån myndighet på att stämplen är lite suddig, sitter snett, eller att namnteckningen inte på pricken liknar förlagan. Alltså hela pappershögen ogiltig. Sen är det bara att sätta igång på nytt. Stånk o stön, o jävlar och helvete. Men så är det här. Bara att gilla läget. Efter 10 år gnisslar jag fortfarande tänder. Men vädret är ju i regel bra .-)


Comments
Postat av: Annakarin

Ett land mer byråkratiskt än Svedala? Wow ;=)

2008-10-02 @ 12:36:29
URL: http://ellerhur1.blogg.se/
Postat av: Tantalorum

Åhh Ungrarna är såå byråkratiska. Jag jobbar ju med dem fast härifrån Sverige och det är en pärs emellanåt...stackars dig.

2008-10-02 @ 13:29:36
URL: http://tantalorum.blogg.se/
Postat av: Annakarin

Sant mycket har blivit mycket bättre men det krävs en del i vissa hänseende. Jag tänker på bouppteckningen tex som vi gjorde nu. I skolvärlden är det pappersexercis istället för att greppa ungdomar som behöver hjälp. Lite så tänker jag.

2008-10-02 @ 14:06:48
URL: http://ellerhur1.blogg.se/

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0