Sön 21/9 2008 - bombnerslag

Så. Då är vi tillbaka på ruta ett igen. Dvs i Budapest. I fredags åkte vi till syster Tuttan i Tannheim, Österrike. Dom hade "Almabtrieb" eller vad det heter. Då föser dom ner alla byns kor i dalen igen, efter att dom varit uppe på bergen hela sommaren. Det var massor med kossor många hundra. Bjällrade o lät gjorde det. Men det va skoj att se.
Vi har hunnit med rätt mycket på vårt korta besök. Speciellt lilla m har många intryck att smälta. Nu vet hon var äggen o mjölken kommer ifrån, innan vi köper densamma i förpackning på Tesco. Hon är ju riktig stadstjej, o ser bara levande djur nån ynka gång om året. På zoo eller hos just  Tuttan. Vi började med att nästan köra över en skock får som vimsade runt på stora vägen med herdar o allt. Rena turen att vi missade dom. Hade just tvättat bilen, och körde på tok för fort för att den skulle torka, o så står dom bara där o ser dumma ut bakom en krök...
Sen klappades det kaniner, hönsboet tömdes på ägg, hästar skulle hämtas, Katter och hund skulle kelas med. Så det va full rulle från start.  Senare på kvällen släppte Tuttans dagens bomb. Det har visat sig att vi har en bror, som vi alldrik hört talas om. Kom fram när Tut  sorterade mammas (Farmors) all gamla papper. Har lite ledtrådar att gå på, så vi ska nog snart luska ut hur vi kan kontakta honom.
Nästa dag vi vi prima frukost på äkte österrikiskt manér. Gott o trevligt som vanligt :-)  Sen åkte vi häst o vagn med Tut, som va ute med turister. Hon hakade på en extra vagn därbag, så vi kunde åka med.
Sen var det alltså dax med att kolla kossor. På kvällen var det tältfest i byn, kreaturen till ära. Knökat med folk, och umpa umpa musik som sig bör. Blev rätt mycket vin...  Kändes i bollen i morse. Men det var det värt. Allagånger :-)))
Läs lite mer om helgen på;  tuut.blogg.se
En riktigt lyckad helg. Även om det blev 16 timmars bilkörning. Men det är vi ju vana vid :-))

Har säkert glömt en del i min summariska redogörelse, men det kan jag isåfall ta igen en annan dag.

PS. Bodde bra gjorde vi oxo - på nya loftet :-)

Häpen lilla m räknar får

Det smälldes bomber, Usama hade inte gjort det bättre...

Hästkrafter

Comments

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0