Lördag 1 Augusti 2009 - Resumé

Ok, här kommer en liten resumé av veckan;
I tisdags körde vi till Tannheim. Stannade i vanlig ordning på Landzeit strax efter Linz för brunch. Det måste erkännas att Österrike har dom i särklass bästa vägkrogarna i Europa. Och jag har sett några stycken...
På kvällen Jungbrunn med Tut & co. Fast först drack vi ett gott rödvin. Det är liksom inte alltid. Alltid vin, men inte alltid så gott. Tänker på biovin och gamla vinare Emil har hittat på jobbet... :-))

Enligt väderprognosen skulle onsdagen föra med sig kanonväder, och den profetsian slog minsann in med råge. Sol, o knallblå himmel. Efter en ordentlig "Emmafrukost" bar det iväg upp på bergen. En skön dag med ca 5 timmars vandring. Först upför och uppför till Landsberger Hütte från Vilsalpsee. Sen längs bergen till Neunerköpfle och Usseralp, där Niki hämtade med traktorn. Uppför är skönt att gå. Nerför är skönt att slippa. Tack Niki :-)
Sen blev det grillning. Kött med flugor. Gott, gott :-)
Lilla m älskar verkligen lantlivet med alla dess vedermödor, som att hämta rykande färska äg hos hönsen, klappa o mata kaniner, osv.

I torsdags morse var jag o Tut uppe med tuppen. Tut introducerade "Alpine walking" en sportig och av syrran uppfunnen variant av "Nordic walking", alltså med stavar, fast uppför ett berg i rasande fart. Har alltid lett lite i mjugg åt dom där töntarna som knatar fram på slätten med sina pinnar. Efter ha lärt mig tekniken av den utbilade bergföraren, konstarerade jag att rätt använda, har man stor användning av dessa stavar. Kan ta mycket längre steg. Alltså går det mycket fortare. Om man jobbar ordentligt med armarna, o inte struttar runt som dom flesta tyskar ser ut att göra... hahah :-)))
Vi klarade Füssner Jöchle på drygt timmen. Noga räknat 1 timme 2 minuter o 35 sekunder!  700 höjdmeter.
Efter denna kraftansträngning blev det frukost, och sen tackade vi för oss och drog vidare till Zell am See.
Bodde fint, simmade med lilla m, åt fyrarätters middag och sov gott.

Fredagen började jag med en joggingtur runt sjön. Zeller See. 11 kilometer.
Sen körde vi hem över Grossglockner. Passet ligger på över tvåtusenfemhundra meter, med väldigt imponerande natur.

Hemma igår kväll lagom till Trattis.

Man kan sammanfatta veckan med att det var ett riktigt träningsläger. Full fart mest hela tiden.
Bra övning för nästa vecka, då jag faktiskt tänker göra slag i saken, och vandra dom 200 kilometrarna runt Balatonsjön.
Fick bytt ut det jag i god tro förra veckan köpte i förvissningen att det var ett tält.... Nu ÄR det ett tält.
Har packat ryggsäcken. 12 kilo blir det att kånka runt på. Nyttigt. Vädret ska bli varma 32 grader med sol,sol,sol. Hoppas man inte får solsting... :-)

Jo just det; stora M glömde ju att ta med sina smycken o lite annan bråte från hotellet i Cannes för ett par veckor sen. Dom lovade skicka prylarna, men tills innan vi for hade vi inte sett röken av varken avi eller paket. Men när vi kom hem stod det ett paket utanför dörren. Vem som helst kunde ha norpat det. Kan ha stått flera dagar. Tack alla snälla människor som inte stal det. Vigselringen o andra saker hade säkert gått bra o smälta ner o sälja.






Comments
Postat av: Cin

Vilka härliga bilder!!!

2009-08-05 @ 08:05:30
URL: http://lovelybitch.blogg.se/

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0