Tors 5/2 2008 - Fölsedag

Idag fyller lilla m fyra. Hon fick en cykel. En ROSA med princessor på, med tillhörande hjälm o diverse accessoarer. Glad som en speleman blev hon. Har tränat nu på eftermiddagen för det stora eldprovet; hon ska cykla till Trattis, hon o stödhjulen... :-) Cykeln ska låsas fast i en stolpe, o hjälmen ska hon hänga på stolen. Hon har redan planerat allt i minsta detalj.
Gick på gymmet i eftermiddags. Det va drygt två veckor sen sist. Men allt gick lekande lätt. Brännde 1200 kcal, så ikväll blir det biff med vin :-))
Fick vårt efterlängtade P-tillstånd idag. Betyder att vi parkerar gratis i hela femte distriktet (down town). Rätt skönt. Har i snitt fått två p boter om dan i två år. Dom är rätt nitiska dom där p-vakterna. Dom jobbar nog på ackord. Ända problemet för dom är jag kör svenskregat, så dom har inte en susning vem som äger bilen, o kan följdaktligen inte skicka påminnelser (för jag har ju såklart aldrig betalt en ända en) Va lite svettig när vi ansökte om tillståndet. Det är samma komunala myndighet som sätter böteslappar och delar ut tillstånden. Men det där med att samköra dataregister är inte speciellt vanligt förekommande på dessa breddgrader. Så damen som skrev ut tillståndet hade inte en susning att jag va skyldig dom multum med pengar. Gissa om det hade funkat i Sverige... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Juhu som Linda säger :-)


Comments
Postat av: Tuttan

Till Marleen: Grattis pa födelsedagen lilla m! Hipp hipp hurra! Vilken fin cykel! Jättehäftig!

Hälsningar och fjärrkramar fran oss i de höga bergen med snö:Julia, Niki, Tuttan, Emil

Till Uffe: som vanligt tänkte gammal faster för en vecka sedan att det snart är dags att skriva ett fint kort till lilla m, men det är bara det, som vanligt, att "snart" alltid blir ikappkört av "oj, redan idag" sa väldans fort :-)

2009-02-05 @ 20:12:25
Postat av: P Lisan

Då var parkeringsmyndigheten i Budapest informerad om vem som äger den svarta BMW X5'an med Svenskt regnr: ONC946. Man riktigt kände hur de gnuggade sina händer när alla dessa p-böter äntligen kan gå till indrivning.

2009-02-06 @ 18:25:50
Postat av: Limi

Kära P-Lisa; antingen va det ett litet skämt, eller så är det ytterligare ett bevis på den svenskaste av alla lagar; JANTELAGEN.

Hoppas nästan på det sistnämnda, då ska jag skriva ett kapitel om det i min kommande bok :-)



PS; Tänk på att även anonyma kommentarer lämnar en IP adress :-))))

2009-02-06 @ 19:34:29
URL: http://limi.blogg.se/
Postat av: Cat

Åh! Va glad hon ser ut! =D

Blir många cykelturer för henne nu misstänker jag! =P

2009-02-07 @ 14:45:41
URL: http://cattitude.blogg.se/

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0