Söndag 31 maj 2009 - back to base

Lämnade ett Rom med härliga 28 grader för ett regnigt Budapest med bara 11 grader... Ser på väderkartan att det är det dubbla i Skandinavien. Hoppas att väderordningen snart återställs till det normala.
I Rom var det verkligen full rulle; dan innan vi kom dit så var det UEFA cupfinal. Dom engelsmän som missade planet hem fortsatte festandet hela helgen. Ett fasligt skrålande o sjungande. Hesare o hesare blev dom dag efter dag.
Igår var det G8 möte med tillhörande polisanhopning och demonstranter. Den italienska polisen är inte att leka med, så det blev inga riktiga upplopp á la Budapest. Även om polisen här inte är att leka med heller...
Idag gick en etapp av Giro di Italia igenom Rom. Avspärrningar överallt. När vi skulle ta taxi till tågstationen, för färd till flygplatsen, stånkade o stönade taxichaffisen, körde fram till alla avspärrningarna och påstod bestämt att det inte gick att ta sig till stationen, men att han kunde köra till flyget för en femtilapp. Efteråt när vi kollade var loppet gick, och var stationen låg, så visade det sig att han ljög så det small! Men han fick ju en bra körning, utan taxameter o kvitto. Sen påstod han med bestämdhet att Alitalias Schengenflyg  gick från terminal 2. Lögn så det small det oxo. Fick fotvandra till ettan. Jävla gubbtjyv :-((
En reflektion man kan göra när man är i olika städer runt vårt klot, är att svenskarna lämnar sina visitkort mest överallt. Hur kan man då se att det varit en svensk i faggorna? Jo genom att det ligger begagnat påssnus på gator o torg, o att det sitter lössnus i taket på allmäna toaletter.  Ju mer snusrester, ju mer svenska turister. Med detta som utgångspunkt kan man konstatera att Rom bara är halvpoppis. Eller att dom har effektiv gatusopning. Men det har dom INTE.






Comments
Postat av: DD

ROM! Så underbart. Längtar tillbaka dit.

Nu blev jag definitivt sugen på att åka dit snart igen! Och så blev jag sugen på vin och spagetti också. =)



2009-06-01 @ 10:30:55
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Tuttan

Hemma igen o funderar pa att ga o leta efter natt i kylskapet för jag blev sa hungrig av all matbeskrivning....mmmmmmmmm!

2009-06-05 @ 23:33:44

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0