Putte Kock

This one make sense only in Swedish (if at all...), sorry, but there is an English entry as well a little further down...

Med anledning av mitt förra inslag, roade jag mig med att söka lite på just Putte Kock. Jag kommer ihåg honom från Svereiges televisions sportstudio där han tippade stryktips varje vecka. Hans avslutade varje tips med att gardera med "kryss"


                                

Men han gjorde tydligen fotbollsreferat oxo. Det här stod att läsa;

Om den legendariske fotbollsspelaren, förbundskaptenen, sportkommentatorn, tipsexperten och bridgevirtuosen Rudolf ”Putte” Kock finns en rad ankedoter. En, som dessutom är sann, lyder som följer.

”Putte" var kommentator i en TV-sänd match i Europacupen på 1960-talet, där en av kontrahenterna var det portugisiska laget Benfica. I laget ingick en mörkhyad afrikansk spelare vars namn Kock inte riktigt kunde uttala. Han valde därför att kalla spelaren rätt och slätt ”negern.” Eftersom denne deltog mycket aktivt i spelet blev det åtskilliga gånger Kock fick säga ”negern”. Till slut tröttnade kontrollrummet i Stockholm på detta och uppmanade ”Putte” Kock att sluta säga ”negern” och i stället kalla spelaren i fråga vid namn. Kock, som var en aning lomhörd och dessutom stördes av publikljudet, hade emellertid svårt att uppfatta vad man sade från kontrollrummet och frågade flera gånger vad man menade.

Den uppringande mannen från kontrollrummet röt därför i med hög röst: ”Säg inte NEGERN. Han heter Eusebio, och påpekade för Putte Kock att inte använda uttrycket neger, utan säga Eusebios namn. ”Då får ni bokstavera, så det blir rätt”, kontrade Putte Kock surt.

Det var tyst ett tag i rutan. Sedan hördes Putte Kock kallt konstatera; ”Man säger från Stockholm att negern heter Erik, Urban Sixten Erik Bertil Ivar Olof, men det tror jag inte ett ord på”.


Comments
Postat av: Linda

Hahahahha, vilka roliga inlagg :) :) och vilka fina koflackar!

2010-08-09 @ 12:44:40
URL: http://www.facebook.com/christomicfanpage

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0