söndag 17 januari 2010 - bomber och granatäpplen

Gårdagen va ganska händelserik; först fick vi veta att våra svenska bekanta hade fött en liten dotter här i Budapest. Alma ska hon heta. Betyder Äpple på ungerska. Tur hon inte har ett päron till farsa... :-)
Sen upptäckte jag att man faktiskt kan jogga utomhus fast att det är kallt. Runt nollan har vi. Har alltid trott att man sög in för mycke kall luft som får lungorna att kännas som om dom skulle sprängas. Men det va faktisk inga problem. Mössa på o hej och iväg. Kändes så bra att det blev en runda idag oxo.
Sen eftermiddag kom Kriszta och barnsatt Marleen. Vi gick på bio på Mammut. Halvvägs in i filmen, stormade ett gäng poliser med hundar in och skrek att varuhuset var bombhotat, och skulle utrymmas på studs. Filmen va ingen höjdare iallafall, och den hade en mycket förtutbestämbar handling. Så vi vet nog hur det hela slutade utan att behöva se slutet. Bra idé föresten, om filmen är tråkig så skickar man ett sms till nån lämplig tidning, och vips är problemet löst. Undrar hur många år det blir på vatten och bröd...? Sen gick vi på T&G. T-bone på kalv med timjansmak. Gott så saliven rinner nu när jag tänker tillbaka. Dripp dropp rakt ner i tangentbordet. Lägger nu lite gladpack över så det inte blir kortslutning.
Det bästa med hela dagen kom när vi kom hem, och Kriszta berättade att vår lilla mutant inte kunde hålla emot längre. Halvvägs in på kvällen började hon prata. Inte lite och försiktigt, utan allt som hade varit osagt de senaste två åren som Kriszta känt lilla m kom ut. Utan punkt och komma, och givetvis på perfekt och accentfri ungerska. Jibbi :-))) Har försökt prata med lilla m för att se vad som triggat denna svada, men hon säger bara att munnen bara började prata av sig själv. Ingenting hon kunde påverka. Får se nu med vem det lossnar med nästa gång.
Spännande...




Comments
Postat av: Tuttan

Heja Marleen! Heja Uffe!

2010-01-18 @ 20:05:06
Postat av: Anonym

Heja Marleen! Heja Uffe!

2010-01-18 @ 20:11:37
Postat av: DD

Nollgradigt har jag med, men jag vill inte ut och springa i detta vädret. Det känns som att ansiktet ska ramla av i vinden och regnet (eller är det snö?) Men jag hejar på när du springer. Ta ett varv för mig med!

2010-01-20 @ 12:02:56
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/

Give your comments here:

Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0